Ovu poruku je izmenio M&N: 03. Aug 2011 - 23:57
Ostrog
Napisano: 03. Aug 2011 - 23:53
Napisano: 04. Aug 2011 - 12:30
Napisano: 04. Aug 2011 - 18:54

Napisano: 05. Aug 2011 - 18:43
sad ne znam da li sam ja zalutala ili taj vasar, ali nije ni bitno...
a to sto rece @baki isla sam iz istih razloga kao i u Keruansku dzamiju, a tamo sam stekla utisak necega "velikog" i lepog...
Napisano: 09. Aug 2011 - 10:37
Napisano: 14. Aug 2011 - 23:13
sad ne znam da li sam ja zalutala ili taj vasar, ali nije ni bitno...
a to sto rece @baki isla sam iz istih razloga kao i u Keruansku dzamiju, a tamo sam stekla utisak necega "velikog" i lepog...
Jednog leta kada je pokojni patrijarh Pavle trebao da dodje u crkvu Svetog Djordja na Banovom Brdu, neko iz Patrijarsije je hteo da ga odveze kolima do tamo ali Patrijarh je insistirao da ide autobusom kao sto je to uvek i cinio. Tada mu taj neko rece da nije primereno jer u letnje vreme ima puno razgolicenog zenskog sveta u autobusima, koje idu na Adu na kupanje, pa da on ne bi morao to da gleda. Patrijarh mu kaza: "Svako vidi ono sto zeli da vidi". Ili ti- ono sto ti je u srcu, to i vidis.
Napisano: 15. Aug 2011 - 22:41
Ako nekog turistu zanima put do Ostroga i sta tamo ima, rado cu odgovoriti na PP
Odoh odavde
Napisano: 19. Aug 2011 - 00:01
Прво, сам пејзаж, околина, долина Зете, пут до доњег манастира су невероватни, као и податак да се на оном уском и кривудавом путу тик уз провалију никада није догодила никаква несрећа.
Затим, пут од доњег до горњег манастира, може се ићи пешке стазом кроз шуму, може и таксијем, а манастирски комби вози бесплатно групе које се пријаве.
Сам боравак у горњем манастиру, посета светитељу, ноћење под отвореним небом, свитање су незаборавни.
Сад, не знам како је било раније, али мени ништа од виђеног није ни претерано, ни комерцијализовано.
Онај шатор стоји испред конака да у случају лошег времена људи могу да преноће, трпезарија може да прими тридесетак људи да се окрепе, има довољно ћебади и јастука за све који желе да спавају ту, не знам шта вас је саблазнило толико? Можда продавница сувенира?
Све у свему, прелепо је, и Боже здравља, опет ћу ићи.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0