Putovanja.info Forum: Šta se može uneti u Crnu Goru! - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Šta se može uneti u Crnu Goru! zabrana unosa hrane

#31 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen
  • Poruka: 4249
  • Učlanjen: 15.10.06

Napisano: 05. jul 2008 - 17:00

Pogledaj porukuOblak_u_bikiniju @ 4. 07. 2008 - 18:30

Slazem se. Mislim da nece mnogo njakati oko jednog lap topa, tako da je vjerovatno lakse reci da ga imas u gepeku.

Treba obratiti pažnju da "reci da ga imas u gepeku" nije isto što i prijavljivanje vrednijih stvari prilikom prelaska granice.
Kada govorimo o prijavljivanju vrednijih stvari, to podrazumeva i popunjavanje posebnog obrasca koji na granici overe pečatom a koji nosiš kasnije sa sobom i po potrebi pokažeš prilikom povratka.

Još nešto, ako recimo projaviš laptop na izlasku iz Srbije, putuješ u Grčku, znači predješ MK bez prijavljivanja laptoma, misleći da je to dovoljno, može se desiti da nije.
Jednom su mom prijatelju pravili velike propbleme za profesionalnu kameru koju je regularno prijavio prilikom izlaska iz Srbije. Međutim, kad se vraćao iz Grčke na izlasku iz MK carinici se ispizmili da mu naplate carinu jer nema prijavljenu kameru pri ulasku u MK. To što je imao srpsku potvrdu nisu zerezivali ni 2%, jedva smo ih ubeditli. Najgore je što smo u toku ubeđivanja shvatili da je i njima jasno da čovek ne švercuje polovnu kameru kupljenu u Grčkoj, ali eto, moglo im se da se zezaju, rekli su mu da je trebao i pri ulasku u MK da prijavi....

Mada takve situacije su veoma retke i laptop, obične kamere, fotoaparate itd.. vec dugi niz godina niko ne tretira drugačije nego "lični prtljag"
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

0

#32 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 888
  • Učlanjen: 02.02.07

Napisano: 05. jul 2008 - 20:37

A sto da uopste razmisljas o tome, da ti jedna glupost pokvari put. Prijavis sve sto mislis da treba [besplatno je] i putujes opusteno da te ne drnda neki glupi Cg-rac ili MK-donac

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 15:08
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
1

#33 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen
  • Poruka: 4249
  • Učlanjen: 15.10.06

Napisano: 05. jul 2008 - 22:04

Realno, nema nikakve potrebe da prijaviš laptop, kameru, fotoaparat - samo se bespotrebno cimaš da oni odu i nađu formular, pa ga onda popunjavaš i to podacima koje blage veze sa mozgom nemaju, pa to onda neko negde odšeta lenjo da overi i tako, granicu kad nikog nema, predjes za 20 minuta umesto za minut-dva.
Vidiš lepo da se iščuđavaju koji ti je đavo pa i njih i sebe maltretiraš prijavljivanjem nečega za šta više niko i ne pita.
Ja se sećam vremena kad sam morao i SAT prijaviti da me ne bi neko zezao pri povratku... Ali ta su vremena daleko iza nas..

Kad idem sam, nosim čak dva laptopa, fotoaparat i kameru.
Kad idem sa porodicom, nosimo 3 laptopa, 3 fotoaparata i dve kamere i nikada nismo prijavljivali. Događa se da se malo carinici "zaukaju" pa malo trkeljišu i kabinu, ali samo konstatuju laptopove a za kamere i fotoaparate ni ne pitaju, mada su lepo izloženi.

Samo opušteno, ako ne prenosiš preko grane neki WAX kompjuter sa pratećom opremom, ili nosis dve profesionalne širokoobjektne kamere Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 15:08
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

0

#34 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 06. jul 2008 - 18:04

U pravu si, ali ako neko hoce da te drnda onda ce ti legalno praviti pitanje i za to. Pitace te i zasto se nisi obrijao jutros......sto ti to treba ?
0

#35 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 130
  • Učlanjen: 15.07.07

Napisano: 06. jul 2008 - 19:22

Jos nisam cula da je neko zbog lap topa, foto aparata i sl tehnike imao problem na granici sa CG. Slazem se i mislim da treba poslusati codemakerove sugestije na temu toga kako prijaviti tehniku. Mozda malo izgubis vremena, ali znas da si sve odradio kako treba i ne boli te glava.
0

#36 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 08. jul 2008 - 17:09

Ako te eventualno drndaju sto nisi prijavio-la laptop ili sl to ce ti oduzeti mnogo vise vremena od 20 minuta [i zivaca]
0

#37 Korisnik je offline   aco85

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 41
  • Učlanjen: 11.07.08

Napisano: 11. jul 2008 - 03:07

U crnu goru se moze uneti sve ama bas sve, kolege od mog oca su bile na letovanju i nosili su svoj paradajz iz plastenika ( tako ljudi vole ), svoj krompir i tako dalje. Niko ih ni zasta nije pitao samo platis 10 evra zalepe ti vinjetu kao kada udaraju zig stoci i gotovo. Znaci glavno je njima da ti uzmu 10 evra za takozvanu ekolosku taksu koja uzgred receno nema veze za ekologijom, posto i vrapci znaju da vozila na elektricni pogon mogu u strogi centar londona , imaju besplatan parking i besplatno punjenje struje. Valjda znate o cemu pricam. Sto kaze jedan pazarac " Ada bogu ti mi svercujemo sve zivo i drogu i oruzje da ne daju hrana da se prenese, djes to cuo". Prema tome slobodno punite svoje gepeke, ako imate kuku zakacite prikolicu uberite sve sto je zrelo i sto ce da uzri u vasim plastenicima, natovarite i pravac primorje prodajte to i zaradite za letovanje. Ovo su vam sigurne informacije posto zivim relativno blizu prelaza od ribarica ka rozaju odnosno Mehovog krsa.
0

#38 Korisnik je offline   ana019

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 25.06.08

Napisano: 11. jul 2008 - 18:54

Ja cu sve da ponesem iz plastenika sigurno! Samo me zanima koliko je guzve i zadrzavanja na Mehovom Krsu jer tu prelazim granicu?
0

#39 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. jul 2008 - 22:39

Zar vam se isplati nositi paradajz recimo? I na sta taj paradajz lici nakon tri dana odmora? Ajde krompir i nekako, mada i to klija... Ne razumijem.
No, ok.
0

#40 Korisnik je offline   aco85

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. jul 2008 - 00:24

Ja koliko znam danju su zadrzavanja na mehovom krsu minimalna mozda do 10 minuta ili ni toliko, vozim dotle biciklu svaki dan i znam kakvo je stanje. Nocu kazu da je veca guzva posto znam da iz novog pazara krecu autobusi oko 22, 23 casa znaci od 22 pa na dalje je guzva i tu se ceka do pola sata nekada i vise kada su smene 01, 10, 20 i 30 u mesecu. Svi autobusi koji idu iz srbije i prolaze ovuda znam da obicno idu noci i to stvara veliki problem, pa bih zbog toga preporucio da ko ide u sopstvenom aranzmanu ide u danima izmedju 1 i 5, izmedju 5 i 10 posto tada sigurno nema smena.
Odgovor za oblaka: i ako razumijes i ako ne razumijes tako ti je to, pa ti vidi sta ces da radis. Uglavnom paradajz stoji prvo na kvantasu jedno 5,6 dana dok ga ne kupe prodavnice pa posle u prodavnicama i do 10 dana ako ne i vise, tako da ne moras da brines za zdravlje turista ako i sam/a nisi turist. Lican primer: nismo nista nosili, svratili smo u pg na kvantas, kupili dzak paprike i gajbu paradajza i jednostavno receno potrovali se i odmor nam se sveo na sedenje na wc solji i na klecenje ispred iste.
0

#41 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. jul 2008 - 10:21

Ok, naprosto imamo drugacije prehrambene navike. Ja dzak paprike i gajbu paradajza pojedem za mjesec dana. Za odmor od 10 dana mi ne treba preko 2kg paradajza, a papriku cak i ne jedem.
Dakle, sva je razlika u tome sto imamo razlicite navike.

A koji je bio problem sa tim povrcem? Neoprano, staro? Kakvo?
Nebitno, nije tema, ignorisi...
0

#42 Korisnik je offline   aco85

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 15. jul 2008 - 00:40

Sta ja znam kakvo je povrce bilo, valjda trulo, ili na neki drugi nacin stetno. Inace sada sam u sutomoru juce sam pristigao u 06:00 h i nisam imao nikakvih problema na granici, iako sam nosio neku hranu, uglavnom meso iz nase licne proizvodnje. Na nasoj granici smo cekali 15 min i u autobusu su pregledali samo licne karte, na cg granici nismo nista cekali i tu su isto pregledali licne karte. Napominjem da su na srpskoj granici bili tako drski, da su jednim momcima zamerali sto caskaju nego moraju da budu mirni dok prolaze snage bezbednosti, dolaze do njih i kazu licne karte jedan decko daje 2 licne karte od nejga i njegovog druga, a policajac kaze "sta si mu ti otac jel" e tad mi je doslo da kazem svasta, prvo da odgovorim na to glupo pitanje odgovorom " Nije ni cudo sto radite u policiji kada to ne mozete da zakljucite" a to je i ziva istina. Sto neko rece oni traze neki incindent da bi od nekog mogli da uzmu pare ili ti crvenu.
0

#43 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 15. jul 2008 - 10:50

Nemoj da se sekiras, stigao si na more - uzivaj! I ja svakodnevno imam okrsaje sa drzavnim sluzbenicima, takve nam drzave, ali bice bolje.
Suhomesnato mogu shvatiti kada ljudi nose. zasto da se pitas ima li pijacarska prasetina trihinelu, kada znas da je tvoja ok. Naravno, ne nosis 20kg da izvozis, nego malo suvog za dorucak i to je to. Uostalom, toliko je vruce da se pitam kada sam poslijednji put nesto pojela.
Prijatan odmor!
0

#44 Korisnik je offline   zlox

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 55
  • Učlanjen: 04.07.05

Napisano: 15. jul 2008 - 12:01

iskreno ja ne planiram nista da nosim od hrane. prvo mi je lakse jer ne moram da trpam toliko stvari u kola ni da razmisljam sta sam poneo sta nisam.
jedino sto cu da ponesem (prosvercujem) je domaca dunjevaca koju je ortak skoro nabavio :D ne pijem ali ovo se ne odbija
Neurotic Inside
1

#45 Korisnik je offline   Maxi NI

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 45
  • Učlanjen: 22.06.08

Napisano: 15. jul 2008 - 13:40

Znaci samo konkretno,a? :D
0

• (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com