Putovanja.info Forum: Šta se može uneti u Crnu Goru! - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Šta se može uneti u Crnu Goru! zabrana unosa hrane

#16 Korisnik je offline   padabre

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 149
  • Učlanjen: 07.01.08

Napisano: 29. jun 2008 - 21:07

Iz razloga bezbednosti treba piti vodu iz crnogorskih vodovoda, a ne donositi je iz inostranstva.Opste su poznati kvalitet i ispravnost te vode iz vodovoda, pogotovu u letnjem periodu.O tome bi pedijatri mogli da objave i knjige, a svi koji su bar jednom letovali u Crnoj i goroj mogu o tome takodje da kozu ponesto.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 14:50
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#17 Korisnik je offline   Grdosija

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 05.04.07

Napisano: 29. jun 2008 - 21:35

Pogledaj porukujerotije @ 29. 06. 2008 - 20:16

Sme li preko granice da se prenese sveza, cista i pitka voda i u kojim kolicinama-jel postoji limit ?

Je li a sto se ti tako interesujes za sve detalje, te za parking te za vodu, ako toliko pljujes crnu goru i ne bi nikad u nju otisao? Mislim, za sta ti tebaju te informacije? Da bi mogao malo vise da pljujes po ljudima koji idu tamo i po crnoj gori uopste? Mislim covece ako ti se svidja idi, ako ti se ne svidja nemoj, ali odajes utisak da samo zelis da zapodenes neku raspravu i svadju i da nagovaras druge ljude da ne idu u neku zemlju. Mislim da ako oces da se bavis "humanitarnim radom" imas mnogo pametnijih stvari koje mozes da radis.
0

#18 Korisnik je offline   jelica

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 526
  • Učlanjen: 07.06.06

Napisano: 29. jun 2008 - 21:51

i ja se slazem da oni koji idu tamo,ne treba da se zale..ili da odu,da se zale i vise nikad ne odu..toliko.
****Off

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 15:04
Razlog promene: deo poruke Off

0

#19 Korisnik je offline   Grdosija

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 05.04.07

Napisano: 29. jun 2008 - 23:32

Slazem se, to im je svakako los potez..najbolje bi bilo jos i sezonske poslove da zabrane da stranci obavljaju - pa nijedan kafic ne bi radio..Ali ako su oni pogresili mislim da ne treba i mi

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 14:51
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#20 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 888
  • Učlanjen: 02.02.07

Napisano: 01. jul 2008 - 16:40

Citat

Iz razloga bezbednosti treba piti vodu iz crnogorskih vodovoda, a ne donositi je iz inostranstva.Opste su poznati kvalitet i ispravnost te vode iz vodovoda, pogotovu u letnjem periodu.
Postavljena slika nemogu da verujem Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika u letnjim mesecima, pa jos ako je ima...... Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio jerotije: 01. jul 2008 - 16:41

oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
0

#21 Korisnik je offline   zlox

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 55
  • Učlanjen: 04.07.05

Napisano: 02. jul 2008 - 13:08

ljudi aj manite se prozivki .. TOPIC? unos hrane i pitja u CG i slicno?
ako ne mozete da pomognete putnicima (namernicima) nemojte bar da odmazete jbg

@jerotije: zvanicni limit je 5 litara flasirane vode

i ljudi nisu svesni da je strasno velika ponuda NASE robe u crnoj gori, po istoj ceni i da je ponekad i jeftinija nego ovde!!!!! (isto se desava i u makedoniji, jer sa ex-yu zemljama imamo neke ugovore o izvozu i neke olaksice pa ispada jeftinije nego ovde)
Neurotic Inside
0

#22 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 130
  • Učlanjen: 15.07.07

Napisano: 02. jul 2008 - 14:52

Ja razumijem da ljudi kupuju na karticu u hiper marketima, tako da im je mnogo lakse platiti po povratku sa ljetovanja kada stigne sledeca plata i obicno zbog toga donose hranu sa sobom...
A sa druge strane, uvjerena sam da je potreba da se ponesu kiflice i povrce, samo navika od ranije.
0

#23 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 02. jul 2008 - 19:52

Citat

i ljudi nisu svesni da je strasno velika ponuda NASE robe u crnoj gori, po istoj ceni i da je ponekad i jeftinija nego ovde!!!!! (isto se desava i u makedoniji, jer sa ex-yu zemljama imamo neke ugovore o izvozu i neke olaksice pa ispada jeftinije nego ovde)
Mozda. To jos niko nije potvrdio !
0

#24 Korisnik je offline   zlox

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 02. jul 2008 - 20:49

jerotije ja ti potvrdjujem? (i za crnu goru i za makedoniju do zimus) mi smo prosle godine poneli hrane za troje.. na kraju nas je sestoro otislo na more (nekoj ekipi pukla organizacija za ohrid.. i bukvalno 5h pred polazak su se organizovali da podju sa nama) tako da smo dosta stvari kupovali dole. i to ne u marketu, nego u maloj prodavnici u malom mestu. znam tacno da sam recimo Nektar sokove placao isto kao i u nishu, a da su Carnex gotova jela cak bila za nekih recimo 10 centi jeftinija nego kod nas.

moji matori su vec 2x isli u CG ove godine (za 1. maj i pocetkom juna), i nosili su tek par stvari da im se nadje za usput. i kazu da su cene priblizne ovdasnjim. (ponavljam.. u marketima.. nikad se ne zna sta moze u manjim prodavnicama da se desi)

e sad postoji ta fora kupovine ovde preko kartica i sl. ali u principu postoje silni krediti za letovanja i tako to.. tako da ako postoji volja, sve moze vrlo lako da se resi.
Neurotic Inside
0

#25 Korisnik je offline   sofer :)

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 02.07.08

Napisano: 02. jul 2008 - 23:02

Je l' moze neko da mi keze da li ja u Cg mogu da unesem laptop, svoj licni, hocu li imati problema na granici?
0

#26 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. jul 2008 - 09:42

Evo nekoliko brendova koje ja svakodnevno imam priliku da koristim:

Fidelinka, Yuhor, Carnex, Imlek, Sabacka mljekara, Mesara Topola, Neoplanta, Polimark, Stark, Pionir, Dijamant...
Nije to sve, ali sada na brzinu ispisujem.

Sofer, naravno da mozes da uneses laptop! Mislim, ja svaki put kada putujem u Srbiju i nazad nosim laptop i niakda nisam imala problema niti me je neko nesto pitao. Ne prijavljujem ga, drzim ga u torbi na zadnjem sjedistu, nekad ga cak rasirim na krilu i kuckam u voznji (to ne preporucujem, bue ti muka od toga).
Mozda da zoves neku carinsku sluzbu u Srbiji i pitas, da bi bio siguran, ali ja ti odgovorno tvrdim da ja svoj laptop unosim-iznosim po hiljadu puta...
0

#27 Korisnik je offline   zlox

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. jul 2008 - 10:59

kao preporucuje se da se skuplja tehnika prijavi na granici.. ali to je prosta procedura i zavrsava se bez ikakvih problema. to je u najgorem slucaju. ili mozda nece ni da te cimaju uopste
Neurotic Inside
0

#28 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. jul 2008 - 20:48

Prijavis sve, ne kosta nista. Da te nebi posle bolela glava
0

#29 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 04. jul 2008 - 18:30

Slazem se. Mislim da nece mnogo njakati oko jednog lap topa, tako da je vjerovatno lakse reci da ga imas u gepeku.
0

#30 Korisnik je offline   Maxi NI

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 45
  • Učlanjen: 22.06.08

Napisano: 05. jul 2008 - 14:52

Pogledaj porukujerotije @ 2. 07. 2008 - 19:52

Mozda. To jos niko nije potvrdio !

Moji su pre par godina u Budvi kupili kutiju crnogorskog vranca, 6 flasa. Kada smo se vratili, taj isti vranac je kod nas kostao oko 50 dinara jeftinije (po flasi), a ja sam prosle godine kupovao mleko "moja kravica" po nizoj ceni nego ovde.
0

• (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com