Šta se može uneti u Crnu Goru!
Napisano: 07. Jun 2008 - 14:56
1. Proizvodi za ishranu dece i dijetetska hrana koja se koristi iz medicinskih razloga, fabrički upakovano, neotvoreno. Količina nije limitirana
2. Pet kilograma upakovanog svežeg voća i povrća - ali ne i krompir
3. Jedan kilogram sušenog povrća, voća, pečuraka, čajeva, začina, kakaoa u zrnu i sirove kafe
4. Litar neotvorenog alkoholnog pića
5. Dva litra neotvorenih sokova
6. Pet litara flaširane vode
7. Kilogram „kombinovane i ostale hrane koja je upakovana u originalnu ambalažu“
8. Mleko u prahu i drugi proizvodi za ishranu dece
9. Kilogram termički obrađene konzervirane hrane za kućne ljubimce
10. Jedan buket cveća
11. Sto grama semena za cveće
12. Tri kilograma lukovica za ukrasno bilje
13. Tri saksije sobnog cveća
14. Deset balkonskih biljaka
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 08. Jun 2008 - 23:28
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 14:47
Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 09. Jun 2008 - 05:22
Inace, iskreno sazaljevam sve koji idu u CG na letovanje, kod brace lopova....
Mi njima u BG besplatno obrazovanje (sto je kriminalno ako mene pitate) a oni nama najskuplje letovanje na svetu, uzevsi u obzir sta se (ne)dobija!!!
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 14:48
Napisano: 10. Jun 2008 - 17:18
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 14:48
Napisano: 11. Jun 2008 - 22:44
Da li postoji mogucnost da se ipak unese vise hrane nego sto je dozvoljeno?
I da li se pre moze uneti hrana ako se ide autom ili autobusom?
Napisano: 12. Jun 2008 - 19:25
Jer, ako je tako, valja poći koji dan ranije
Neka me neko uveri da grešim, lakše ću podneti put
Napisano: 16. Jun 2008 - 19:38
Kako i sama cesto putujem u Srbiju iz Crne Gore, radije idem preko Bosne - bolji su putevi, manje saobracaja i do sada manji red na granicama.
nadam se da ce ipak uvesti neki sistem i pojednostaviti ulazak u zemlju nasim turistima koji ulaze automobilom u zemlju.
**** Off
Ogranicenje unosa hrane je vid zastite drzavne ekonomije, ali mi je drago vidjeti da ogranicenja nisu toliko rigorozna i da svako moze unijeti dovoljno namirnica za put. Posebno mi je drago sto je unos djecje hrane neogranicen.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 14:56
deo poruke Off
Napisano: 16. Jun 2008 - 21:19
Da li konzerve spadaju u ovo pod 7?
Da li oduzimaju recimo hranu za put tipa kiflice i sl. ili sendviče pravljene kod kuće?
Inače će ovo sa hranom odbiti gomilu turista iz Srbije iduće godine čak i one koji nisu nosili hranu.
Napisano: 16. Jun 2008 - 21:49
Jedan njihov turistički zvaničnik je izjavio da i žele i "imaju namjeru odjseć takve turiste" jer im nisu zanimljivi. Oni pucaju na visoko pa im spski turisti samo smetaju jer im "kvare prosek". Računaju samo na svetski džet-set, mi smo za njih sitna boranija koja samo smeta.
Ekološka država? Po čemu? Pre dva meseca sam voyzio njihovim putevima i iz automobila se baca sve i svašta na put, smeća na svakom metru puta, pale se neke vatre usput, Lim prljaviji nije bio... Ekologija nema šta. I oni nnaplaćuju - šta zapravo?
Proputovao sam Evropu kolima a nigde nisam doživeo da me neko maltretira zbog hrane koju nosim. Pa ne nosim džakove kupusa i krompira pobogu! Ovo što rade još nije viđeno u Evropi. Tako to izgleda kad "videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu..."
Sramota!
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 14:49

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 16. Jun 2008 - 23:58
Sa druge strane se nadam da ce poboljsanje infrastrukture, kvalitetnija ponuda i izuzetan trud na razvoju turizma u CG ipak privuci turiste, jer ne vjerujem da je, kada ljudi biraju gdje ce provesti svoj uvijek prekratak godisnji odmor koji im mnogo znaci, presudno to da li mogu da unesu krompir i konzerve mesnih preradjevina.
Mislim da su cijene poprilicno slicne kao u Beogradu, mada shvatam da je svakako varijanta donosenja hrane povoljnija, ali ne i jedini nacin da se ljudi lijepo provedu po prihvvatljivoj cijeni.
Napisano: 17. Jun 2008 - 07:23
Sa druge strane ako žele da privuku bogate turiste to znači i da im usluga mora biti na takvom nivou.Neće se odbijanjem "malih" turista privući "velike".Ovo sa hranom je čista jajarska politika koju možemo videti i ovde u Srbiji.Usluga je daleko od dobre ,mada se trude, i ne može se preko noći napraviti Monako od Crne Gore.Za to su potrebne decenije.Pa i more je prljavo.Budva,Rafailovići,Čanj,Šušanj su mesta gde sam bio i neki moji poznanici u zadnjih pet godina i svuda je kanalizacija ili prljavština u vodi neke druge vrste.Pogotovu popodne i pogotovu u precenjenim Rafailovićima.A nije bolje bilo ni u Hercegnovom devedesetih samo je tamo više trave.Inače turisti iz Srbije su poznati po tome da potroše sve što imaju.Možda to nije mnogo ali svakako nisu štedljivi.A ovi stranci što dolaze nisu neka bogata klasa i oni su uštedeli za more i gledaju što jeftinije da prođu i manje potroše.
No to nije moj problem.Znači voleo bih da se neko javi sa iskustvima o posle stupanja na snagu ove zabrane i da kaže kako je i odgovori na moja pitanja.
@ Oblak_u_bikiniju
Ovo što sam napisao nije ništa lično i nije protiv Crnogoraca.Ovo su samo moji subjektivni utisci i neka razmišljanja i više se odnose na državu.Tebi zahvalnost jer iako sam nov tj. sveže registrovan dosta sam pratio ovaj forum i vidim da si spreman(na) da pomogneš svakom.Hvala ti na tome.
Pozdrav
Napisano: 17. Jun 2008 - 13:50
Zaista nastojim da pomognem ljudima koji zele da dodju u CG (i onima koji zele da putuju na druge destinacije o kojima nesto znam iz iskustva) jer se skolujem i vjerujem da cu jednom biti uticajan turisticki radnik u ovoj zemlji pa malo vjezbam
CG primorje je veoma malo u poredjenju sa npr. Bugarskim, a ocekivanja su ogromna, jer, ruku na srce, privreda CG bez turizma je prilicno skromna. Stoga je nuzno svesti ponudu na najluksuznije i najskuplje, da bi se od malog kapaciteta izvukao maksimum. Dakle, nije dovoljno odrediti za svoju ciljnu grupu najbogatije, vec i napraviti ponudu na tom nivou.
E, sada, nikako ne smije biti cilj jedne zemlje da se "otarasi" manje plateznih turista, a posebno ne turista iz Srbije kojih uvijek ima u velikom broju, zbog cega mi je drago. Ipak, to sto je neko odlucio da svoj skromni godisnji odmor (nikada nemamo slobodnih dana kada i koliko hocemo) i ustedjevinu utrosi ovdje, treba da nam jako imponuje. Mnogi ljudi, sa mnom na celu, zive za zasluzeni odmor i svakako zasluzuju da u njemu uzivaju kako zele.
Ovi propisi o unosu hrane su uvedeni primarno zbog toga sto jedan veliki broj ljudi dolazi u CG, smjestaju se besplatno, donesu sve namirnice za ishranu i sav im je trosak to sto mozda kupe sladoled na plazi. Ja razumijem da je ponekad nemoguce drugacije, ali surovi kapitalizam kome svi tezimo kazuje da je iz svega najvaznije izvuci profit.
Svakako se nadam da ce turisti iz Srbije (i svi ostali, naravno) ove godine biti zadovoljniji ponudom i gostoljubivoscu u CG nego ranije. Mozda mi se samo cini, ali sticem utisak da se zahvaljujuci prethodnim prihodima, prilicno uznapredovalo u mnogim sferama i uvjerena sam d ce stari gosti to opaziti i rado doci ponovo. Svkako da nije sve savrseno i da jos uvijek postoje strasni propusti, ali se nadam da ipak ide na bolje.
Napisano: 17. Jun 2008 - 14:09
Oblak_u_bikiniju @ 16. 06. 2008 - 23:58
Sta reci a da se coveku ne smuci... Svi nasi studenti koji nisu iz Beograda placaju medicinske usluge koje se obavljaju van studentske poliklinike, nisi bio/bila izuzetak.
Ne radi se ovde ni o krompiru, ni o mesnim preradjevinama, vec o ponizenju! Pa ko voli nek izvoli!
P.S. Oblace, pocinje kisa, gde nestade... Post nubila febus!
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 14:50
skracen citat
Napisano: 17. Jun 2008 - 15:24
Svakako da nisam bila izuzetak i, ako nije dovoljno jasno, ja se zaista nisam bunila zbog toga, jer mi nije tesko da platim za svoje zdravlje, a daj Boze da ni studenti iz Bg-a i turisti u CG nemaju uopste potrebe da misle o medicinskim uslugama. Ipak, ako je ta solucija otpala, onda je krajnje ne fer organizovan sistem, jer bi makar Hitna pomoc morala da stoji na raspolaganju svim turistima u svako doba i bez novcane naknade.
Sto se tice ponizenja, nadam se da je za utjehu sto ce i meni koja jako cesto idem u Srbiju, otvarati gepek i kontorlisati unos vode ubuduce, isto kao i tebi. Ma, nije vise ni do ponizenja, jer nije problem da ne unesem nista. Problem je u redovima i zastojima koji se prave zahvaljujuci ocajnoj organizaciji. Iskreno se nadam da ce se naci neko voljan i sposobn da to rijesi.
Napisano: 29. Jun 2008 - 20:16
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0