Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Retimno ili Hanja

• Ne možete pisati na ovoj temi
55 odgovora na temu

#46 Mihajlo 78

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 20. Mar 2011 - 21:09

Pogledaj porukuvolodja @ 17. Mar 2011 - 19:54

@Mihajlo 78

Citam nekoliko puta ovaj tvoj putopis pa vidim da si bio u Hanji.
Moj plan je da se smestimo u Agii Apostoli, a veceri da provodimo u Hanji (eto i ti kazes da je lep grad!).
Negde sam procitao da se u nekim delovima Hanje placa parking. Da li je to istina?

Au, ubih se tražeći taj Agia Apostoli, čuvam 3 različite mape Krita, ni na jednoj ga nema, tek na netu videh da je tu negde između Hanje i Agia Marine! Al važno da postoji. Parking se plaća, i u Retimnu i u Hanji, sistem je sličan kao u Bg i ostalim našim gradovima gde se plaća (plaća se od ujutru do 20-21, sms-om, karticama koje kupuješ na kiosku...). Plaća se u širem centru gradova, ja sam imao sreću da mi je hotel Olympic Palladium bio tu na ivici šireg centra, pa sam auto parkirao 2 ulice iznad hotela. Hotel nije imao svoj parking, koliko sam primetio, malo koji hotel ga (bar u Retimnu) i ima.

#47 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 21. Mar 2011 - 18:45

Pogledaj porukuMihajlo 78 @ 20. Mar 2011 - 21:09

Au, ubih se tražeći taj Agia Apostoli, čuvam 3 različite mape Krita, ni na jednoj ga nema, tek na netu videh da je tu negde između Hanje i Agia Marine! Al važno da postoji.
:novine:
Легендо!
Хвала на инфу за паркинг, чуо сам да има у центру Хање (или код марине) неки трг где се не плаћа. "Ископаће њега Били"!?!

#48 crejk

backpacker

• Član
  • Poruka:26
  • muški

Napisano: 05. May 2011 - 19:53

Pogledaj porukuvolodja @ 17. Mar 2011 - 19:54

@Mihajlo 78

Citam nekoliko puta ovaj tvoj putopis pa vidim da si bio u Hanji.
Moj plan je da se smestimo u Agii Apostoli, a veceri da provodimo u Hanji (eto i ti kazes da je lep grad!).
Negde sam procitao da se u nekim delovima Hanje placa parking. Da li je to istina?
Na obodima Hanije mozes naci mesta gde se ne placa parking, ali generalno je i pocetkom juna tamo je tesko naci mesto za parkiranje. Uostalom autobusom se od Agia Apostoli stize za 5 minuta do Hanije. Inace Agia Apostoli je jedno od lepsih mesta za odmor na celom Kritu. Po ambijentu pomalo podseca na Dalmaciju. Prednost ti je tamo sto i kada je najveci vetar na ostrvu, na 2 plaze u tom mestu se jedva oseti (kao i talasi), posto su plaze u malim uvalicama koje naprave finu zavetrinu.

Evo ti slicica sa Agia Apostoli (pogled na pecinu pored plaze):
Prikačena slika: IMG_4353_resize_resize.jpg

Prikačena slika: IMG_4318_resize_resize.jpg

#49 crejk

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 05. May 2011 - 19:55

Ovo je link za moj set slika sa Krita (2010), na Flickr-u:

Ovu poruku je izmenio crejk: 05. May 2011 - 19:56

#50 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 06. May 2011 - 11:06

Pogledaj porukucrejk @ 05. May 2011 - 19:53

Na obodima Hanije mozes naci mesta gde se ne placa parking, ali generalno je i pocetkom juna tamo je tesko naci mesto za parkiranje. Uostalom autobusom se od Agia Apostoli stize za 5 minuta do Hanije. Inace Agia Apostoli je jedno od lepsih mesta za odmor na celom Kritu. Po ambijentu pomalo podseca na Dalmaciju. Prednost ti je tamo sto i kada je najveci vetar na ostrvu, na 2 plaze u tom mestu se jedva oseti (kao i talasi), posto su plaze u malim uvalicama koje naprave finu zavetrinu.
Ovo za Agii Apostoli mnogi kazu pa sam ga bas zato izabrao pored osnovnog razloga da je jako blizu Hanje i nekako odlicna polazna tacka za obilazak zapadnog dela Krita.
Posto idemo kolima malo mi je bez veze da koristim bus na koji sam inace "alergican". Jedan drugar mi je rekao da obratim paznju gde parkiram u Hanji jer se parking placa, ali mi je napomenuo neki parking na nekom trgu kod marine koji se ne placa, zato me je to i interesovalo.
Secas li se mozda posto je parking u Hanji?

P.S.
Hvala na slikama!

#51 crejk

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 06. May 2011 - 11:59

Pogledaj porukuvolodja @ 06. May 2011 - 11:06

Ovo za Agii Apostoli mnogi kazu pa sam ga bas zato izabrao pored osnovnog razloga da je jako blizu Hanje i nekako odlicna polazna tacka za obilazak zapadnog dela Krita.
Posto idemo kolima malo mi je bez veze da koristim bus na koji sam inace "alergican". Jedan drugar mi je rekao da obratim paznju gde parkiram u Hanji jer se parking placa, ali mi je napomenuo neki parking na nekom trgu kod marine koji se ne placa, zato me je to i interesovalo.
Secas li se mozda posto je parking u Hanji?

P.S.
Hvala na slikama!

Kada smo isli kolima za Hanju (inace, spavali smo u Agia Marini), parkirali smo blizu kvarta koji se zove Halepa, posto se tu ne placa. Tu (u Halepi) je preporuka odlazak u riblji restoran "Thalassino Ageri" koji je na samoj obali (na nivou mora), tako da stolove gotovo zapljuskuje voda. U sumrak se odatle pruza predivan pogled na Hanju. Hrana je odlicna i cene su vrlo povoljne (sva hrana im je sveza, nista nije odmrzavano). Parking koji ti je prijatelj pominjao je verovatno iznad dela koji zovu Arsenali (zapadni deo Hanje, a tu je i marina), a kad malo bolje razmislim moguce je da se i tamo ne placa. Ne secam se koliko je parking, posto sam izbegavao da parkiram u centru, a koliko god obilazio Krit, shvatices na kraju da je Hanija najlepsi grad mozda i u celoj Grckoj, tako da bi ti skupo bilo da svaki put placas parking.
Ako te zanima i obilazak prirode, odmah od Agia Apostoli put vodi u unutrasnjost do mesta koje se zove Meskla (put je u dobrom stanju), a usput su prelepi prizori maslinjaka i narandzinih polja, kao i planinskih vrhova pokrivenih snegom.

#52 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 06. May 2011 - 16:16

Pogledaj porukucrejk @ 06. May 2011 - 11:59

Ako te zanima i obilazak prirode, odmah od Agia Apostoli put vodi u unutrasnjost do mesta koje se zove Meskla (put je u dobrom stanju), a usput su prelepi prizori maslinjaka i narandzinih polja, kao i planinskih vrhova pokrivenih snegom.
Gledajuci ove mape sa neta, vidim tu jednu gomilu puteva pa me interesuje da li mislis na ovaj sto ide preko Perivolie i Therissa do tog mesta ili mislis na ovaj malo jace boldiran put koji preko mesta Fournes i Omalos vodi po parka Samare (pa se tu negde po mapi skrene levo za Mesklu).

#53 crejk

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 06. May 2011 - 17:45

Pogledaj porukuvolodja @ 06. May 2011 - 16:16

Gledajuci ove mape sa neta, vidim tu jednu gomilu puteva pa me interesuje da li mislis na ovaj sto ide preko Perivolie i Therissa do tog mesta ili mislis na ovaj malo jace boldiran put koji preko mesta Fournes i Omalos vodi po parka Samare (pa se tu negde po mapi skrene levo za Mesklu).

Idi putem preko Fournesa (u Fournesu je skretanje za Mesklu), odatle i pocinju najlepsi prizori. Dosta je dobar i moze da se stane na gomili mesta gde se vidi prelepa panorama. U Meskli je jako lepa i velika crkva i ako je samo mesto malo. Ne preporucujem ti da svojim kolima nastavljas za Omalos, zato sto posle Meskle nije tako dobar put, isto kao ni preko Therissa. Do klanca Samarija se ne ide tim putem (nije preporucljivo), vec sa druge strane.

#54 crejk

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 06. May 2011 - 17:54

Ako budes isao i do plaze Elafonisi (a pretpostavljam da hoces, posto si kolima), obavezno preporucujem pravljenje pauze na magistrali malo posle mesta Topolia (posle tunela), sa desne strane vode stepenice za pecinu Agia Sofija, koja je za vreme vladavine Turaka bila pretvorena u crkvu. U podnozju je i povoljna taverna. Imas i neke slike odatle na linku koji sam ti poslao ranije.

#55 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. May 2011 - 16:40

Pogledaj porukucrejk @ 06. May 2011 - 17:54

Ako budes isao i do plaze Elafonisi (a pretpostavljam da hoces, posto si kolima), obavezno preporucujem pravljenje pauze na magistrali malo posle mesta Topolia (posle tunela), sa desne strane vode stepenice za pecinu Agia Sofija, koja je za vreme vladavine Turaka bila pretvorena u crkvu. U podnozju je i povoljna taverna. Imas i neke slike odatle na linku koji sam ti poslao ranije.
Da cuo sam za to, pisao mi je o tome jedan momak sto nam je bio vodic u Les Menuiresu (skijanje u Francuskoj) ove godine.
U svakom slucaju hvala i svaka informacija je dobrodosla jer mi se cini da zapad Krita nije bas najdetaljnije opisan na forumu.

#56 aligator

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 01. Jun 2011 - 11:31

Uzeo bih u apartman (ili hotel) u blizini Hanje - da ima dovoljno dobru plazu ispred smestaja, i da je pristojno uredjeno i cisto. Kakve su plaze u tom sektoru? Ima li normalnih prodavnica?

Ono sto je u ponudi kod nas su Aleksandros studios, Thodorou village i Marina Sands hotel u Ag Marina i Panos apartmani u Platanjasu. Da li je mudrije da se otvorim jos malo za npr. Alpadas Beach ili su ovi budget smestaji ok?

Jel' neko bio - vid'o - cuo? Nema bas mnogo na netu.. Hvala!

Ovu poruku je izmenio aligator: 01. Jun 2011 - 11:32

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0