Lisabon
Napisano: 05. Mar 2012 - 12:13
Napisano: 08. Mar 2012 - 15:35
Napisano: 15. Apr 2012 - 00:04
Napisano: 29. Apr 2012 - 16:55
Necu da ponavljam opise prethodnika, nego cu pokusati da budem sto vise praktican sa nekoliko napomena. Za pocetak nemojte da ponovite nasu gresku u pogledu oblacenja. Portugal jeste juzno i jeste na moru, ali nije mediteranska zemlja, pa ga cak zaobolazi i topla Golfska struja, tako da sa Atlanskog okeana ume da duva ledeni vetar sve sa kisom pride.
Sledece je da ponesete sto udobniju obucu jer cete spasti sa nogu ako zaista zelite da upoznate grad. Tu je metro, tramvaj, autobus, zicare.... medjutim mora da se dobro "tabana" da bi se stvarno video grad, a konfiguracija terena je neverovatna jer najcesce da bi presli razdaljinu koja nije duza od Slavije do Terazija treba da se popnete i spustie na tri brda koja ih dele. Medjutim grad je toliko lep da je uzivanje prolaziti njime i otkrivati ga, pa cak tu i tamo zalutati.
Milsim da ipak treba imati neki plan obilaska koji bi bio prilagodjen duzini boravka, a osim fizickog napora uzeti u obzir da je javni prevoz relativno skup za grad u kojem nista drugo nije skupo cak ni za nas dzep. Ljudi su vec pisali o tome, ali evo i ja da ponovim da je karta u prevozu od 1,75 do 3,85 evra (zanimljivo je da je sto je gore prevozno sredstvo to je skuplja karta, recimo voznja starim liftom u centru je cak 5 evra) pa je preporuka kupiti za 5 evra dnevnu kartu za prevoz.
Napisano: 29. Apr 2012 - 18:18
Rezervisao sam na blic neki hotel kod trga(i metro stanice Markiz de Pombal.
Kakva je to lokacija po vašem mišljenju?
Vidim da oko te metro stanice ima hotela po prihvatljivim cijenama ali pojma nemam da li je to zato što je Lisabon generalno jeftiniji za smještaj ili je lokacija u pitanju ili prosto 4 mjeseca ranije pa je izbor veći.
Dakle kakva je to lokacija po mišljenju vas koji ste bili tamo?
Napisano: 29. Apr 2012 - 22:16
Napisano: 29. Apr 2012 - 23:38
Napisano: 30. Apr 2012 - 13:53
Imamo vremena dovoljno do septembra pa slijedi proučavanje foruma,malo ću guglati kad imam vremena-vjerujem da će mi se iskristalisati
neki okvirni plan putovanja.
Dosta dugo planiram da odem tamo tako da sam malo i pregorio:)
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0