Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Lisabon

157 odgovora na temu

#151 danijelsimunic

backpacker

• Član
  • Poruka:2
  • muški

Napisano: 05. Mar 2012 - 12:13

Čuo sam da je u Lisaboni jako lijepo i da se isplati posjetiti... :cool:

#152 bogalinacsrk@gmail.com

putnik

• Član
  • Poruka:134
  • muški

Napisano: 08. Mar 2012 - 15:35

U Lisabonu je jako lepo. Već uglavnom sve piše, no da znaš: Portugalija je za obići, a ne za letovanje. Voda je užasno hladna, ali ima toliko puno toga da se vidi.

#153 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • ženski

Napisano: 15. Apr 2012 - 00:04

Pogledaj porukuMISS A @ 21. Feb 2012 - 01:00

Planiramo da vidimo Sintru. Koliko je potrebno za obilazak iste? Odredile smo jedan dan za Sintru,i jos jedan za Cascais i Cabo da Roca. Milis li da je to ok? Daj nam neki dobar savet. Hvala.
Sintra je brdovito mestašce nadomak Lisabona, sa nekoliko palata. Ima ih 4,5 koliko sam ja uspela da prebrojim na netu, a ušla samo u nacionalnu palatu sintre. Iako samo palata nije velika početkom maja je bila velika gužva, prvo smo morali da čekamo u redu da udjemo tj. da neki turisti izadju tako da ako nju odabereš za obilazak trebalo bi i to da imaš u vidu. Ona se nalazi u centru, i jedina sa regulairom koja je u podnožju čini mi se. Ne verujem da ćeš uspeti sve da ih obidješ za jedan dan tako da je možda napraviti izbor sada pre polaska, da ne gubite vreme tamo. A super je što ste i ceo dan odvojili za Kaškaiš i Kabo da Roka. Kaškaiš je preslatko letovalište na atlanskom okeanu (meni je žao što nismo imali više vremena tamo), a Kabo da roka se već mora doživeti-na samom lokalitetu nema ničeg posebnog, ali je jako moćno mesto, sa posebnom energijom.

#154 elora

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 29. Apr 2012 - 16:55

Supruga i ja smo sebi organizovali petodnevni boravak u Lisabonu za Uskrs, a deo priprema pocivao je i na ovom forumu, pa stoga svim buducim putnicima savetujem da urade istu stvar jer ce tu pronaci puno korisnih informacija. Grad je sjajan, a cini mi se da je pet dana prava mera da se upozna kako treba.
Necu da ponavljam opise prethodnika, nego cu pokusati da budem sto vise praktican sa nekoliko napomena. Za pocetak nemojte da ponovite nasu gresku u pogledu oblacenja. Portugal jeste juzno i jeste na moru, ali nije mediteranska zemlja, pa ga cak zaobolazi i topla Golfska struja, tako da sa Atlanskog okeana ume da duva ledeni vetar sve sa kisom pride.
Sledece je da ponesete sto udobniju obucu jer cete spasti sa nogu ako zaista zelite da upoznate grad. Tu je metro, tramvaj, autobus, zicare.... medjutim mora da se dobro "tabana" da bi se stvarno video grad, a konfiguracija terena je neverovatna jer najcesce da bi presli razdaljinu koja nije duza od Slavije do Terazija treba da se popnete i spustie na tri brda koja ih dele. Medjutim grad je toliko lep da je uzivanje prolaziti njime i otkrivati ga, pa cak tu i tamo zalutati.
Milsim da ipak treba imati neki plan obilaska koji bi bio prilagodjen duzini boravka, a osim fizickog napora uzeti u obzir da je javni prevoz relativno skup za grad u kojem nista drugo nije skupo cak ni za nas dzep. Ljudi su vec pisali o tome, ali evo i ja da ponovim da je karta u prevozu od 1,75 do 3,85 evra (zanimljivo je da je sto je gore prevozno sredstvo to je skuplja karta, recimo voznja starim liftom u centru je cak 5 evra) pa je preporuka kupiti za 5 evra dnevnu kartu za prevoz.

#155 stalker

backpacker

• Član
  • Poruka:29
  • muški

Napisano: 29. Apr 2012 - 18:18

Ja kupih za mene i dragu karte za septembar -poranio jesam ali ok:)
Rezervisao sam na blic neki hotel kod trga(i metro stanice Markiz de Pombal.
Kakva je to lokacija po vašem mišljenju?
Vidim da oko te metro stanice ima hotela po prihvatljivim cijenama ali pojma nemam da li je to zato što je Lisabon generalno jeftiniji za smještaj ili je lokacija u pitanju ili prosto 4 mjeseca ranije pa je izbor veći.
Dakle kakva je to lokacija po mišljenju vas koji ste bili tamo?

#156 elora

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 29. Apr 2012 - 22:16

Mislim da je lokacija savim u redu, cak sta vise radi se o jednoj od najreperezentativnijih avenija koju porede sa njihovim Jelisejskim poljima. Tu se ukrstaju dve linije metroa, park vazi za jedan je od najlepsih vidikovaca odakle puca pogled na reku, a duz celog bulevara su prestizne prodavnice (tipa Prada, Armani...), banke i svakojake institucije. Pri tom nije preterano daleko od onog istorijskog centra grada. Medjutim, nasi su prijatelji upravo sada u Lisabonu, takodje u nekom od tih hotela na toj lokaciji, pa kada se vrate ya koji dan mogu vam preneti i detaljnije informacije.

#157 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • ženski

Napisano: 29. Apr 2012 - 23:38

Slažem se sa elorom, mislim da je Markiz de Pombal odličan izbor za lokaciju hotela.I Street view na google mapsu je odlično uradjen za Lisabon pa i tamo možeš pogledati tačnu lokaciju svog hotela. A toplija odeća za Portugaliju-svakako. Nas vetar samo što nije oduvao na Cabo da Roca-i, ali je mesto fantastično:)))

#158 stalker

backpacker

• Član
  • Poruka:29
  • muški

Napisano: 30. Apr 2012 - 13:53

Hvala na odgovorima-i ja sam imao takav utisak ali milo mi je kad to potvrde naši ljudi koji su već bili tamo.
Imamo vremena dovoljno do septembra pa slijedi proučavanje foruma,malo ću guglati kad imam vremena-vjerujem da će mi se iskristalisati
neki okvirni plan putovanja.
Dosta dugo planiram da odem tamo tako da sam malo i pregorio:)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0