Bigovo
Napisano: 31. May 2008 - 15:24
Napisano: 31. May 2008 - 18:30
Sto se tice cene apartmana, takva je otprilike svuda, ali za potpuno opremljen apartman - dobro sredjen, klima obavezno, tv, kablovska, terasa, pogled na more, da su obezbedili vodu itd..
Napisano: 01. Jun 2008 - 09:53
Zanima me kakva je situacija sa parkinzima u pomenutim gradovima,koliko se naplacuje sat,ima li uopste mesta?
Culi smo i da je citav deo obale od Petrovca do Budve ogromno gradiliste a to nam se ne svidja,zelimo mir a ne majstore,buku i prasinu...da li je Bigovo takodje zahvaceno tom izgradnjom ili ne?
Napisano: 01. Jun 2008 - 10:05
Putopis: KRF ZAKINTOS SKIATOS
Napisano: 01. Jun 2008 - 14:44
E pa Bigovo je dobro mesto za odmor onda ako vas ne zanima nocni zivot
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 17:57
skracen citat
Napisano: 03. Jun 2008 - 15:29
Bio sam u Bigovu pre 5 godina (pre ruske okupacije CG) i to je stvarno bilo mesto za respekt. Ko voli stene-Klacine su pravo mesto. Ima neka mala plaza-kamenita, nista posebno.
Voda i nije tako hladna i vrlo je cista. Tada su postojale 2 konobe, preporucujem gornju ("Pod Volat"). U donjoj su pokusali da nas malko rebnu za pitje. Inace porodica koja drzi gornju konobu je tada bila jedina u mestu koja se NIJE prezivala Lazarevic:) Domaci su gostoprimljivi.
Da ne duzim, mesto za tih i miran odmor. A da, parking moze da bude problem, malo je uzano.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 17:57
skracen citat
Napisano: 03. Jun 2008 - 21:37
Napisano: 05. Jun 2008 - 22:54
Dobili smo zanimljivu ponudu za letovanje u Bigovu,pa posto ne znam nista o ovome
Bigovo je bilo najlepse mesto za odmor, dok u poslednje dve godine Rusi nisu pokupovali sve sto je valjalo, tako da gotovo da nema ko da izdaje apartmane, bar ne na dobrom mestu.
Inace vodovoda nema, koristi se voda iz cisterni, ali to i nije losa varijanta jer je bar uvek ima. Lokalna plaza je mala i kamenita, moze se ici na obliznje vojno odmaraliste koje vise nije u funkciji, relativno blizu je lepa plaza Zukovica, ali je los put do nje, kao i sam deo puta do Bigova oko 4 od ukupno 8 km od magistrale.
Posto sam godinama letovao tamo, javi se na mail pa mogu vise detalja da dam.
Napisano: 06. Jun 2008 - 18:47
Napisano: 06. Jun 2008 - 21:19
Uplatili smo pre nekoliko dana apartman u Bigovu,ubedili su nas da je stvarno dobar i na ]
E, pa lep provod kad ste vec uplatili i obavezno po povratku pisite kako je to tamo ove godine.
Jos malo uputstvo za stizanje do Bigova:
Od Budve magistralom do stare raskrsnice za Kotor, desno je stari put za Kotor,a levo se skrece ka Bigovu. (Putokaz bi trebalo da je jos u zivotu). Ljudi cesto pogrese pa prodju tu raskrsnicu i skrenu na sledecu ka Radovicima i Krasicima.
Dalje se ide oko 2 km solidnim putem, pa par km izuzetno uskog i loseg puta, uzbrdo, sa krivinama. Onda se nailazi na veliki plato-raskrsnicu na kojoj je sa leve strane stara prodavnica i preko puta kos (za basket). tu se skrene desno, na siroki i novi put koji vodi do ulaza u selo.
Posto u Bigovu nema pijace vode, za slucaj da zelite da natocite hladnu izvorsku vodu, koja principom spojenih sudova dolazi sa Lovcena, na raskrsnici sa kosem produzite pravo, prodjete kroz dva zaseoka i u drugom, skrenete levo (kod plave pecurke od bus stanice), pa pored skole, posle 500-600 m, stizete do izvora. Inace, tim putem moze da se spusti na magistralu kod Radanovica, sto je blizi put za i iz Budve, ali moze da se zaluta.
Za snabdevanje preporucujem pijacu u Tivtu, zatim supermarket na ulasku u Kotor posle tunela, sa desne strane.
Za vecernji izlazak Kotor i tople sendvice sa njeguskom prsutom piceriji Pronto, od ulaza u stari grad, ulica koja vodi levo od hotela Vardar. I pice su im odlicne.
Na kraju, ako ne zurite i ne smeta vam uzak put i serpentine, a volite lep pogled, iz Cetinja krenite starim putem za Kotor preko Njegusa, pa uzivajte u pogledu na Boku iz pticije perspektive. Ja sam svake godine isao tako, na opste nezadovoljstvo zene i dece.
Napisano: 08. Jun 2008 - 12:59
Napisano: 08. Jun 2008 - 13:35
Takodje treba obici Bokokotorski zaliv od Tivta, pa uz more preko Kotora, Dobrote, Ljute, bar do Perasta, ukoliko necete ceo krug. U Ljutoj ima odlican nacionalni restoran Stari mlini.
Kada se od Cetinja krene ka Budvi ima takodje odlican nacionalni restoran, odmah kad se prodje raskrsnica za Beograd i Budvu, u pravcu Budve, sa desne strane - KONAK.
Takodje ne treba propustiti ni manastir Ostrog, malo je dalje ali vredi ga videti ako do sada niste.
I jos nesto, proverite da li vas apartman nije u zgradi pre ulaza u selo, pre mora, jer tu uglavnom nema ni tehnicke vode u cisterni.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 17:58
Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 09. Jun 2008 - 16:38
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Jan 2011 - 17:58
Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 09. Jun 2008 - 17:27
evo i par slika iz Bigova
http://www.putovanja...alerija/1211/18
Napisano: 10. Jun 2008 - 20:43
Interesuje nas i da li postoje neke ture brodicima do okolnih mesta?
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0