Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

2 važeće šengen vize?

• Ne možete pisati na ovoj temi
11 odgovora na temu

#1 Gost makatoni_*

• Gost

Napisano: 30. May 2008 - 17:19

Imam pitanje ako može neko da mi odgovori---- pošto odgovore nisam dobila od info telefona grčke ambasade i turističkih agencija...
Ja imam češku šengen vizu sa više ulaza(multi) koja važi narednih godinu dana. Treba da putujem na more u Grčku(Skijatos) od 10.jula, a pre toga neću otići u češku, već kasnije... Da li treba da predajem opet za šengen- agencija mi nudi kolektivnu grčku vizu da oni sređuju--- nemam ništa protiv, ali da treba vaditi više šengen viza istovremeno --- bojim se da mi se onda ne poništi predhodna koju nisam ni stigla da iskoristim...

Molim Vas ako neko zna, nek odgovori, rešili biste mi veliku dilemu...

Hvala unapred! :D

#2 Mzlaki

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 30. May 2008 - 18:04

Moja sestra ima multi vizu za Holandiju i prošle godine nije trebalo da vadi drugu da bi išla u Grčku na letovanje. Rekli su joj da ta njena viza može samo da "pomogne" da i drugi iz grupe dobiju vize jer je ona time što ima takvu vizu "pouzdana".

#3 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 30. May 2008 - 18:05

Ne možeš istovremeno da imaš dva validna šengena u pasošu! Ti sa tim šengenom možeš u Grčku slobodno! Samo ne znam na koliko dana imaš vizu i da li će ti posle praviti probleme česi za novu vizu!

#4 taci

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:273

Napisano: 30. May 2008 - 18:15

I ja planiram sa austrijskom vizom na more...Doduse,mozda cu pre toga otici i do Madjarske,cisto da mi lupe pecat...
It s the hardest thing I ever have to do...To walk away from you...

#5 Gost makatoni_*

• Gost

Napisano: 30. May 2008 - 18:38

Hvala na pomoći...
Nadam se da neće biti problem što nisam išla do Češke... Imam dovoljno dana tako da je to O.k. jedino razmišljam da onda i ja odem do Mađarske da i meni lupe pečat...

#6 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 30. May 2008 - 23:47

To ti je najjednostavnije,a još i kupiš tamo neke sitnice pre mora! :hehe:

#7 Prisila

turista

• Član
  • Poruka:84

Napisano: 02. Jun 2008 - 15:13

Ja od firme imam šengen vizu, i kad sam predala pasoše na viziranje u agenciji su mi rekli da ne veruju da će grci dati još jednu šengen vizu... A pričalo se da sa šengen vizom možeš da ideš samo u tu državu koja ti je izdala vizu, npr. Mađarska...

#8 taci

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:273

Napisano: 02. Jun 2008 - 20:51

Ma ne...Sa jednom sengen vizom ides u bilo koju drzavu clanicu evropske unije!Samo kad dobijes prvu sengen vizu,jedne drzave,tvoj prvi ulazak bi trebalo da bude u zemlju koja ti je izdala vizu...Npr. kad sam prvi put dobila austrijsku vizu,ja sam sa njom otisla prvo u Austriju....
It s the hardest thing I ever have to do...To walk away from you...

#9 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 02. Jun 2008 - 23:23

Pogledaj porukuPrisila @ 2. 06. 2008 - 15:13

Ja od firme imam šengen vizu, i kad sam predala pasoše na viziranje u agenciji su mi rekli da ne veruju da će grci dati još jednu šengen vizu... A pričalo se da sa šengen vizom možeš da ideš samo u tu državu koja ti je izdala vizu, npr. Mađarska...
Prisila,pa što vadiš grupnu Grčku,ako već imaš šengen jedan?

#10 sijalica

putnik

• Član
  • Poruka:142
  • muški

Napisano: 02. Jun 2008 - 23:33

moj drug ima sengen vizu (madjarsku) a moze da ide u bilo koju drzavu koaj se nalazi na sengenskoj listi

#11 Chika Veljo

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 10. May 2009 - 09:29

Dobili smo madjarsku sengen vizu sa 1 ulazom :besan: , rokom vazenja do 08 Jula i 15 dana boravka.
Interesuje me da li mozemo da apliciramo za grcki sengen jer planiramo na ljetovanje da idemo 20 Juna.
Samo da napomenem da bi fakticki ponistili madjarski sangen tako sto bi naredni vikend otisli do Segedina i iskoristili taj 1 ulaz.

Pozdrav

#12 deki27

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • muški

Napisano: 10. May 2009 - 11:29

Pogledaj porukuChika Veljo @ 10. 05. 2009 - 09:29

Dobili smo madjarsku sengen vizu sa 1 ulazom :besan: , rokom vazenja do 08 Jula i 15 dana boravka.
Interesuje me da li mozemo da apliciramo za grcki sengen jer planiramo na ljetovanje da idemo 20 Juna.
Samo da napomenem da bi fakticki ponistili madjarski sangen tako sto bi naredni vikend otisli do Segedina i iskoristili taj 1 ulaz.

Pozdrav

O ovome je bilo reči ranije.
Da ste dobili multi madjarski šengen sve bi bilo lakše jer bi s njim isli i u Grcku.(To koriste uglavnom Vojvodjani)
Ovako morate ga poništiti tj iskoristiti jer nepostoji mogućnost izdavanja duplo važećeg šengena.Dovoljno je otići na 1 dan jer imate samo 1 ulazak.
Kad se vratite iz Segedina možete aplicirati za grčku vizu ( ali ne pre)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0