Sam hotel nije los,ali oni se ne trude puno da ga odrzavaju. Ciscenje soba se svelo na promjenu peskira i zatezanje posteljine.Eventualno malo pometu.Kupatilo nije ocisceno ni jedan put.Imali smo iste case do poslednjeg dana.Sobe su OK bar u ovome dijelu hotela gdje smo mi bili, tj novom.
Sto se tice hrane prvi dan sam pomislila kako ljudi pretjeruju i da je hrana zaista dobra.Drugi dan nije losa. Treci-cetvrti dan sam poludila. Za dorucak je opet bio pasulj i pire krompir ili alternativa kajgana i palacinke ako ste raspolozeni da cekate u redu iza 10 Poljaka koji takodje cekaju da se kajgana ispece. Prestala sam i da doruckujem i obicno bih samo popila caj. I vecera je bila dosta slaba poslednjih par veceri.Imam utisak kao da su se potrudili prvih dan dva,a onda sta ima.Ljudi su se uglavnom bunili zbog njihovog sistema "svedskog stola" .Salate uzimate sami koliko hocete, ali meso vam oni sipaju, i to obicno vam daju jako malo parce piletine ili kasiku gulasa pa vas pogleda u oci.Ko izdrzi pogled i insistira na drugom pacetu ili kasiki dobije ga uz jos jedan pogled u stilu "to bi trebalo da je dosta".Jedna zena se usudila i trazila jos.Tu je vec bila glat odbijena uz objasnjenje da joj je dovoljno i to.Dosla je sva bijesna da nam to saopsti.Cak i meni koja ne jedem puno mesa je ovo islo na zivce, a kad su poceli onaj pasulj od dorucka da serviraju i za veceru odustala sam od vecere skroz. U hotelu se ne mozete oteti utisku da samo zele da izmuzu koju funtu od vas.Svako vece su organizovali neke egipatske zabave na terasi ispred bazena gdje je vecina inace i jela. Uredno su naplacivali sjedenje tu za tim stolicama u hotelu koji ste vec platili.Naravno da se svaka konzumacija dodatno naplacivala. Zauzvrat je neka plesacica otplesala par numera i dervis se vrtio, sve ukupno je trajalo sat vremena.
Jednom smo uzeli kljuc sa recepcije i stali kod oglasne table da procitamo o izletima i moj muz se pocesao po nozi vec prilicno okrnjenim plasticnim priveskom za kljuceve i on se rastavio na plocice od kojih je bio sastavljen.Pritisnuli smo malo jace i one su se ponovo slijepile, ali smo se vratili do recepcije da im to prijavimo.Momak je odmah nazvao menadzera hotela koji nam je saopstio da moramo da platimo stetu od 25 dolara za plasticni privezak!Tu me je razbjesnio nacisto.Tom istom momku smo ostavili deset eura baksisa kada smo dosli jer nas je smjestio u novi dio hotela kako smo trazili plus smo svima ostavljali baksis jer nam ih je bilo zao,kao malo zaradjuju.
Plaza je jako mala,ali je dobra.Bar dok se ne pojavi lik sa kamilom i konjem i parkira se na molu nase plaze jer mu ne dozvoljavaju da dodje na plazu susjednog hotela. Ali gosti istog tog hotela dodju da se slikaju na kamili pa onda pozele da malo jasu na njoj, naravno na nasoj plazi izmedju nasih lezaljki...Onda se na drugom molu pojavi cisterna sa fekalijama kojima navodnjavaju palme na njihovoj plazi. I taj miris se siri plazom narednih sat vremena cisto onako malo kao protivteza mirisu kamiljih fekalija. Zalili smo se na ovo vise puta, ali niko nije reagovao nijednom.
Ali nije sve crno bez imalo bijelog.Mi smo se uprkos ovim stvarima dobro proveli.Ekipa u hotelu je bila ekstra zanimljiva i od svega smo pravili vic.Pozdrav za sve i drago mi je sto sam ih upoznala i ismijala se kao nikad.
More je fantasticno, ribice koje smo vidjeli kada smo ronili neopisive. Neki su cak dva puta isli na rajsko ostrvo, toliko im se svidjelo. Obavezno ponesite masku ili iznajmite u agenciji na plazi i ronite sto vise moze. Momak koji radi tamo, Basil je tako ekstra lik da je uspio da iscupa prosjek onim nametljivo dosadnim arapima od kojih ne mozete da zivite.
Sada, kada bih isla u Egipat izabrala bih bolji hotel sa boljom plazom i hranom.Mada to nosi i dodatne troskove jer su takvi hoteli obicno u juznom dijelu grada koji je dosta skuplji. Primjer, 1,5 l vode smo mi placali 1,5 ili 2 funte, a oni tamo oko 12 funti,plus ne dozvoljavaju vam nista da unesete u hotel.Ali ako mozete da priustite sebi, mislim da vrijedi.
Malo sam samu sebe udavila pricom. Kada budem imala vremena pisacu malo vise o Aleksandriji koju nemojte nikako propustiti jer je prelijepa i Rajskom ostrvu i Kairu.Ako nekoga budu interesovali detalji pitajte.
Ovu poruku je izmenio qwerty2: 29. May 2008 - 16:31

Tema je zaključana