Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Pumpe na LPG u Grckoj

399 odgovora na temu

#391 SanjaG

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • ženski

Napisano: 15. May 2012 - 21:25

http://index.pois.gr....asp?POI_ID=143
Sa ovog linka skini (ti ili kum) poi tačke za tvoju navigaciju. Tu su ubeležene pumpe u Grčkoj (do sada ih ima 194) koje su proverene. U fajlu koji se skida ima uputstvo kako se instaliraju poi tačke.
Skini i GoogleEarth.kml fajl i otvoriće ti se u Google Earth-u mesta na kojima su te pumpe. Ovaj link se svakodnevno osvežava tako da ti preporučujem da sve ovo uradiš pred polazak a u Google Earthu pratiš promene.

Moj ti je savet da LPG sipaš na poslednjoj pumpi u Makedoniji (toliko puta pominjanoj) a, kao što možeš videti, pre Pefkohorija imaš 4 pumpe kod Nea Mudanije s tim što moraš da skreneš sa puta jedno 3-4 km. Imaju i dve pumpe na autoputu između Soluna i Nea Mudanije i tu ne moraš da skrećeš sa puta. U svakom slučaju je dobro što uvek možeš da iz Pefkohorija dođeš do ovih pumpi i dospeš LPG jer ti je rezervoar 40l.

Ovu poruku je izmenio SanjaG: 15. May 2012 - 21:28

#392 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:499
  • muški

Napisano: 16. May 2012 - 14:04

Pogledaj porukuGuslar @ 15. May 2012 - 20:56

Boca je 40 L=300km

Kako ti se isplati da voziš tu "alu", ako ti na otvorenom troši
više od 13 litara na otvorenom?

#393 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 16. May 2012 - 15:16

Sigurno mu nije tolika potrošnja na auto-putu. Verovatno čovek na tom pravcu od Soluna do Pefkohorija računa na magistralni put, sporiju vožnju, krivine, uzbrdice, kreni-stani kroz naseljena mesta i sl.

#394 GavSa

turista

• Član
  • Poruka:52
  • muški

Napisano: 16. May 2012 - 15:30

Pogledaj porukusrećan putnik @ 16. May 2012 - 14:04

Kako ti se isplati da voziš tu "alu", ako ti na otvorenom troši
više od 13 litara na otvorenom?

Možda mu ne troši toliko, ali ako računaš put do Grčke preko dana, uključena klima, stajanje na prelazima (prošle godine u povratku sam na dva prelaza proveo 1 sat i 40 minuta oko podneva), autoput 140-150km/h... sve se skupi i onda je potrošnja 20-30% veća od "deklarisane" - lagana vožnja lokalnim putevima, bez stajanja, bez klime...
Moja koleginica je išla kolima do Grčke prošle godine i natrag koja troše 17-18 plina u tim uslovima.

Ovu poruku je izmenio GavSa: 16. May 2012 - 15:32

#395 mikka

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 16. May 2012 - 15:31

Pogledaj porukugazibarka @ 14. May 2012 - 19:08

Evo i mene sa pitanjem: Ima li LPG na Kritu? Našla sam da ima 4 pumpe ali da li ga stvarno i ima?

Ima 4 pumpe i stvarno ga ima :). Ja tocio u Hanji i Retimnu pre dve godine. Tada, kada je cena plina u Atini bila 0.66 evra, u Hanji sam tocio za 1.02 evra, a u Retimnu 0.78. Pripremi se na vece cene nego na kopnu (sipaj pun rezervoar u Atini)....I u Irakliju ima sigurno, ali tamo nisam sipao...

Pozdrav

#396 gazibarka

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 16. May 2012 - 22:30

Baš si me obradovao ili ... Ova cena skoro duplo veća, hm... :brm:

#397 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:373
  • muški

Napisano: 17. May 2012 - 19:01

Pa i 1 evro je bolje nego 2 evra za benzin :D

#398 gazibarka

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 20. May 2012 - 09:35

To da, ipak su tu hiljade kilometara!

#399 deki27

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • muški

Napisano: juče, 17:33

Da li je neko sipao plin na putu od Dojrana do Soluna?
Vidim po karti da plina ima

#400 Stefke

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: juče, 23:23

Sipao sam ja, prosle godine su bile 2 pumpe, jedna kod Kilkisa ali u pravcu iz Soluna pa se morao praviti krug posto je tu onaj deo puta gde betonske barijere razdvajaju 2 trake(sto ipak nije bilo mnogo, mozda 2-3km vise voznje) i secam se jedne nesto malo pre ukljucenja na autoput Solun - Kavala, na njoj je plin bio jeftiniji

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0