Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Izlet u Srbiji (1dan)

47 odgovora na temu

#46 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 31. Mar 2012 - 14:39

Zbog kvarenja vremena, izlet sam odložila do daljnjeg, ali će mi sve informacije koje ste dali značiti. Hvala puno.

#47 stepvaka

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 03. Apr 2012 - 15:20

Provedite vikend ili godisnji odmor na Divcibarama, Etno selo Kraljev Sto. Lokacija je proglasena za Vazdusnu banju, pomaze kod bolesti srca i krvnih sudova, za decu sa bronhijalnim problemima je spas. Svake godine 13 og maja se slavi Slava Kraljevog Stola, to je jedna prava seoska slava. Izleti u prirodi, staze za bicikliste, Ravna gora u blizini, jahanje ponija, planinarenje, voznja vozicem kroz divcibare, sve su to mogucnosti koje imate.

Ovu poruku je izmenio mirarbi: 04. Apr 2012 - 12:23
reklama

#48 bassomnia

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • muški

Napisano: 29. Apr 2012 - 09:54

Ja cu ove godine za 1.maj da krenem jednom zanimljivom rutom, koju i preporucujem, jer ima MNOGO TOGA ZANIMLJIVOG DA SE VIDI na sve ukupno 50ak kilometara:

Despotovac - manastir Manasija - kada krenete ka RESAVSKOJ PECINI i LISINAMA, usput cete naići na PARK MAKETU Despotovac gde možete da vidite srednjevekovne manastire u obliku makete rađene u razmeri 1:17 (ulaz je 100din) - zatim vam je na par kilometara vodopad Lisine koji od ove godine malo drugacije izgleda jer se odronila jedna od glavnih stena (tu mozete i da raspalite roštilj poviše vodopada pored ledene rečice) - Resavska pećina je isto tako jako blizu i ulaz je 300din - zatim se vratite do sela DVORIŠTE odakle imate skretanje ka ĆUPRIJI - kada nastavite tom putanjom prolazite pored RESAVICE, RAVNE REKE, skoro napustenih rudarskih mesta, cuvenih PASULJANSKIH LIVADA (ko je bio u vojsci zna o cemu se radi) - mozete da obidjete MUZEJ UGLJARSTVA u SENJSKOM RUDNIKU koji je dalje usput - nailazite na odvajanje za SISEVAC levo (imate par kilometara do njega.tu je manastir SISOJEVAC star 8 vekova, postoji par izvora sa termalnom vodom i bazenima pa se mozete i okupati, mozete kupiti svezu pastrmku) - vraćate se na regionalni put DESPOTOVAC - ĆUPRIJA i nailazite na manastir RAVANICU gde isto pored reke mozete da raspalite rostilj, obiđete manastirski kompleks i nastavite dalje - u selu SENJE imate skretanje za selo STUBICU, pa ide POPOVAC, BOŠNJANE (raspitajte se) koje ce vas dalje izvesti na regionalni put PARACIN - ZAJECAR - nastavljate ka ZAJECARU i videcete veliki krst na jednom brdu sa desne strane ( tu mozete da svratite do manastira LEŠJE koji se nalazi u istoimenom selu...manastir je kopija Ruskih crkava, oko manastira su razni lekoviti izvori...makar zbog prelepog pogleda koji se pruža iz manastirskog dvorišta ili da kupite mirišljavi tamjan koji je mnoooogo bolji od indijskih štapića) - dalji put ka ZAJEČARU (oko 10ak km) vas dovodi do moje krajnje destinacije GRZE. Prelepi predeli, izvor, rečica...taman da stignete 1. maja u 16h jer će biti i koncert NEVERNIH BEBA , koje ce se u potpunosti uklopiti u atmosferu predela GRZE.

To je moja preporuka, ne samo za Prvi maj...zaista bogat sadrzaj...prelepi predeli...

(ko ima vremena jako blizu od GRZE je i planina RTANJ i cuveni rtanjski čaj)

salut

Ovu poruku je izmenio bassomnia: 29. Apr 2012 - 10:00

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0