Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

SOLUN

240 odgovora na temu

#16 saks

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 26. May 2008 - 11:01

Ovako, ko je bio u aqva parku u Kušadasiju, neka ne očekuje tako opremljen park u Solunu, u Solunu je jako skromniji i po veličini i po ponudi. Naravno, klincima to sigurno neće smetati.
Moja preporuka je magic park, koji je preko puta tržnog centra Cosmo, i radi od 18h, adok traje letnja sezona radi i nedeljom. Moj savet je da se mail-om direktno raspitate o svemu što vas zanima, grci su jako ljubazni i odgovaraju na mail-ove,jasam prošle godine pisala magic park-u i dobila odgovor i kada rade i koliko kao i koliko košta ulaz. Takođe sam pisala Ikea-i i preko net-a se raspitala i poručila da me čeka ono što mora da se poruči u radnji, sve je funkcionisalo odlično. Prema tome, samo pišite, engleski im je solidan, možemo se razumeti.

#17 belluttak

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:219
  • ženski

Napisano: 26. May 2008 - 12:29

I ja bih pred kraj letovanja, u povratku provela neka 2-3 dana u Solunu,ali mi ne odgovara rezervacija unapred, jer imam još nekih planova, pa ne znam kada bi to tačno bilo.Zna li neko gde otići i na licu mesta uplatiti noć, dve?Mada mi je i samoj jasno da zavisi kad naidješ i kako ti se zalomi...

#18 iggyjoci

turista

• Član
  • Poruka:60
  • muški

Napisano: 26. May 2008 - 19:04

Pogledaj porukubelluttak @ 26. 05. 2008 - 12:29

I ja bih pred kraj letovanja, u povratku provela neka 2-3 dana u Solunu,ali mi ne odgovara rezervacija unapred, jer imam još nekih planova, pa ne znam kada bi to tačno bilo.Zna li neko gde otići i na licu mesta uplatiti noć, dve?Mada mi je i samoj jasno da zavisi kad naidješ i kako ti se zalomi...

Ja sam bas zato pokrenuo temu jer me ista stvar zanima, a informacija o solunu na jednom mestu nema. Treba mi neki hotel koji je blizu water land-a, a da ima dobru vezu sa solunom gde bi setali, malo kupovali, obilazili...

#19 saks

iskusni putnik

• Član

Napisano: 27. May 2008 - 14:01

Nisam videla hotel kada smo skrenuli sa auto-puta za waterland, ali na više kuća u njegovoj blizini je bilo natpisa "Rooms to let" :D
Moja ideja je da se smestimo u blizini Soluna-obala naravno, gde grci iz Soluna dolaze za vikend, a odatle se brzo stiže u Solun. Znači, neko mesto u pravcu Halkidikija na 20-30km od Soluna - kada se odatle vraća ka Solunu prvo ide Cosmo i magic park, a sa suprotne strane auto-puta je waterland, još bliže ka Solunu Ikea (ceo kompleks mega-store radnji među kojim je i Ikea mislim da se zove Macedonian shopping centre), posle čega se ulazi u Solun.

#20 sansajn

svetski putnik

• Član
  • Poruka:513
  • muški

Napisano: 27. May 2008 - 20:01

Pogledaj porukusaks @ 26. 05. 2008 - 11:01

Ovako, ko je bio u aqva parku u Kušadasiju, neka ne očekuje tako opremljen park u Solunu, u Solunu je jako skromniji i po veličini i po ponudi. Naravno, klincima to sigurno neće smetati.
Moja preporuka je magic park, koji je preko puta tržnog centra Cosmo, i radi od 18h, adok traje letnja sezona radi i nedeljom. Moj savet je da se mail-om direktno raspitate o svemu što vas zanima, grci su jako ljubazni i odgovaraju na mail-ove,jasam prošle godine pisala magic park-u i dobila odgovor i kada rade i koliko kao i koliko košta ulaz. Takođe sam pisala Ikea-i i preko net-a se raspitala i poručila da me čeka ono što mora da se poruči u radnji, sve je funkcionisalo odlično. Prema tome, samo pišite, engleski im je solidan, možemo se razumeti.
pa znaci tacno sam predpostavio da je mnogo manji od onog u kusadasiju gledajuci slike na njihovom sajtu.samo jos nesto da li to znaci da ima vise akva parkova a da je ovaj najbolji?i dali mozda imas sajt ikea da vidimo dali imaju katalog sa cenama :D

#21 Fat_Tony

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • muški

Napisano: 27. May 2008 - 20:16

Pogledaj porukubelluttak @ 26. 05. 2008 - 12:29

Hotel Ilios Thessaloniki
27 Egnatia - Thessaloniki
Phone: 231-0512620/2 Fax: 231-0510318

Hotel Olympic Thessaloniki
25 Egnatias - Thessaloniki
Phone: 2310 566 870 Fax: 2310 555 353

Оба хотела су пристојна и увек је било места.Ноћ је била прошле године око 25 јевреја
Η Μακεδονία είναι Ελληνική.

#22 belluttak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 28. May 2008 - 08:28

Hvala , ovo je već konkretna informacija....Mada ni ideja koju je izložila Saks, nije loša - uzeću je u razmatranje..

#23 saks

iskusni putnik

• Član

Napisano: 28. May 2008 - 12:00

Pogledaj porukubelluttak @ 28. 05. 2008 - 08:28

Hvala , ovo je već konkretna informacija....Mada ni ideja koju je izložila Saks, nije loša - uzeću je u razmatranje..

www.ikea.com - izaberite zemlju Grčka i tu je katalog za Grčku sa cenama za Grčku, cene se razlikuju od zemlje do zemlje. Ima detaljan opis svih proizvoda, ja to gledam u katalogu za V.britaniju, a cene u onom za Grčku (manje su nego u npr. Engleskoj ili Nemačkoj)

#24 belluttak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 30. May 2008 - 09:36

Samo ti meni ovde plasiraj nove ideje gde još da svratim...Svaki put dodam još neku opciju...pa produžim i za koji dan...Vratiću se s letovanja posle nove godine.... :P

#25 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 30. May 2008 - 10:53

Ko je bio u aquaparku u Kusadasiju, ovaj u Solunu ce ga razocarati.
Pored aquaparka obavezno posetiti Magic park, koji se nalazi preko puta trznog centra Cosmos, u kome se nalaze sve zive marke. Ko naleti na rasprodaje super ce proci. U blizini je i IKEA.
Najbolja robna kuca za decu u Solunu je JUMBO. Kad se krene od Halkidikija ka Solunu, nalazi se na jednom iskljucenju pre ukljucenja na Ring Road.

#26 saks

iskusni putnik

• Član

Napisano: 30. May 2008 - 11:04

Jumbo je odlična radnja, i ima ih tri u Solunu, a na njihovom sajtu ima i lokacije i mape kako doći do sve tri radnje.ja lično volim radnje ovog tipa, gde ima svega i gde cena odgovara kvalitetu :)

#27 saks

iskusni putnik

• Član

Napisano: 30. May 2008 - 11:14

Da ne ispadne da me interesuje samo šoping,u samom centru Soluna je lepo šetati pored mora i naravno videti Belu kulu. Odmah tu je i restoran koji se okreće - jeste skupo ali je doživljaj odličan. U samom centru je i gradski parking,gde lepo uđete u parking, sve je odlično označeno, radnik vam pokaže jedan metalni krug na koji se dovezu kola, ali precizno - pored tog kruga su vrata od lifta,koja se otvore kada svi izađu iz kola i uzmu stvari- i odoše kola liftom na parking mesto.
Koga interesuje može da poseti sajt Soluna, lepo je obrađena istorija Soluna i šta sve može da se vidi u gradu od istorijskih i kulturnih znamenitosti. Uživajte :)

#28 anastasija

putnik

• Član
  • Poruka:136

Napisano: 30. May 2008 - 14:49

Da li neko zna da li u Magic Parku i Waterlandu u Solunu ima nešto i za baš,baš malu decu od 3 godine??Na slikama mi se čini da je nekako više za starije.Konkretno me više zanima Magic Park.
anastasija

#29 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 30. May 2008 - 15:11

Ulaznica se u waterland-u za decu do 4 godine ne naplacuje a to iz razloga sto za njih nema nista, tj. ima samo jedan tobogancic na koji dete mora samo da se popne i spusti, te ako se plasi da samo to uradi (bar prvi put) nece imati sta da radi.
U magic parku je situacija drugacija. Tamo se ulaznica naplacuje po visini deteta tj. do odredjene visine (da te ne slazem recimo 110 cm) dete ne placa ulaznicu. Tamo ima dosta mesta na koje dete moze da ide ali je vise za vecu decu (recimo kuca strave)

#30 anastasija

putnik

• Član
  • Poruka:136

Napisano: 30. May 2008 - 15:54

Hvala na odgovoru.Pošto vidim da si bila u Magic Parku reci mi kakvih zezalica ima još tamo?Treba da idemo sa još 2 porodice i sve nas to zanima-oni imaju malo veću decu?
anastasija

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0