Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Majorka

573 odgovora na temu

#61 snowwhite

putnik

• Član
  • Poruka:187
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2008 - 14:57

Hola amigos :)
Vratile se i iskreno zao nam je sto je tako kratko trajalo! Hocemo nazaaaaad!

Majorka je fenomenalna, Ibiza jos lepsa. Svima od srca preporucujem obe destinacije, naravno mladjima pod obavezno da ne propuste Ibizu!

Mi smo bile u Palma Novi, hotel Don Bigote koji se vodi kao hotel sa 2+ zvezdice. Hotel je odlican, izbor klope za dorucak i veceru je ogroman - stvarno ima za svakog po nesto. Sobe su ciste, svaki dan se menja posteljina i peskiri i imaju lepe terase. Jedino sto su male. Plaza je odmah iza coska, nema ni 100m od hotela pa nekima koji planiraju sledecu godinu stvarno preporucujem ovaj hotel od srca. Jedino sto je tu odseda najvise mladih pa se desava da malo budu bucni kad se vracaju iz provoda (zbog toga mozda nije bas za nekoga sa malim detetom).
Plaza u Palma Novi je bozanstvena, pescana, velika, ima lezaljki sa suncobranima, a ima i velika hladovina na vrhu plaze od borova i palmi. Voda je cista, ima malo plicaka pa duboko za plivanje.
Tik kod plaze nalazi se kafic Delfin Playa - odlicna kafa, ljubazno osoblje, moje najtoplije preporuke za pauzu izmedju kupanja i suncanja u podne :)
Pored Palma Nove nalazi se Magaluf - to je mesto na glasu za provod ALI - provod je u engleskom fazonu :) U tom mestu najveci broj turista su englezi i logicno sve je podredjeno njima. Tu se nalazi diskoteka BCM u kojoj gostuju razni DJ-evi (bio je Tiesto kad smo mi bile), ulaz je normalnim danima 30e (ukljuceno neograniceno pice tokom noci) a kad dolazi neka takva zvezda 40-45e.
Onda se mladi englezi ponapijaju :) a mogu verujte mi mnooooogo da popiju i njima je to provod.

Po meni mnogo bolji provod nudi diskoteka Titos u Palmi, ulaz je 18e imas 2 konzumacije ukljucene u to i nekim vecerima daju i poklon (mi dobile majce jedno vece). Svako vece imaju drugaciji program - evo i sajta pa pogledajte: http://www.titosmallorca.com/ To je inace najstarija diskoteka na Majorci, otvorena je jos 70-tih.

Pivo 2.5e do 7e zavisi gde sednes, coca-cola, fanta, sprite 1.8 - 3.5e zavisi gde sednes. Cedjena pomorandza je oko 2.5-3e zavisni opet od mesta.
Jako lepo mesto je Porto Portals, moze busom moze taksijem od Palma Nove nije daleko. Tu se nalazi najluksuznija marina na ostruvu i naravno najlepse jahte.
Lanac kafica Capuccino ne treba preskociti - ima ih svuda i tamo je kafa stvarno bozanstvena.
Spomenuta kafa Cortado je u stvari mlevena kafa u zrnu pa stavljena u aparat za espreso i sa mlekom (a moze i bez mleka) tako da dosta lici na nasu kafu samo nema talog normalno :) Sa mlekom je lepsa ja probala obe varijante :)

Kruzna tura po ostrvu (bus, vozic, brodic, bus) je nesto sto ne treba propustiti, gradic Soljer, plaza La Calobra i Torente de pareis su nesto najlepse sto sam tamo videla.
Pecine su interesantne, samo preporuka je da se dobro obucete jer je untra jezivo hladno! U prvoj pecini moze da se slika - bez blica, a u drugoj (Cuevas del Drach) ne moze nikakvo slikanje i snimanje.

Ibiza je prica za sebe - potpuno je drugacija od Majorke. Brzim brodom se putuje 2h20min, brod je kao avion, nema setanja spolja sve vreme si unutra. Povratna karta je 70e. Nije toliko "preturizovana" kao Majorka, sam grad je pravi Mediteran, male ulicice, puno cveca, fantazija. Centar zbivanja je Playa den Bossa (mali gradic nedaleko od grada Ibize, 10e taksijem) ogromna plaza i gomile hotela, diskoteka Space, Beach disco Bora Bora, muzika muzika muzika :) mnogo mladog lepog sveta i svi se provode 24/7 :)
Ulaz u diskoteku Pacha je oko 50e zavisi ko gostuje. To je samo ulaznica, nema konzumacija, ali to je Pacha, pa ko voli nek izvoli :srce:

Sad cu da napravim MFT pa uzivajte i u slikama - tri SD kartice mi nisu bile dovoljne :)

#62 snowwhite

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2008 - 20:50

Stavila MFT - nadam se da ce uskoro biti odobrena pa da mozete da gledate.

Zaboravila sam da spomenem kafic ABACO u gradu Palmi. To je jednom fenomenalno atraktivno mesto, uredjeno u nekom baroknom stilu, starinski namestaj, slike, vaze, u prizemlju su po podu razbacane razne vocke (prenaglasne hedonizam). LM, na spratu je dozvoljeno slikanje pa ako nista drugo vredi otici zbog toga. Inace je prilicno skupo mesto za sedenje (6e limunada). Radi samo uvece!

#63 snowwhite

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2008 - 20:53

Zaboravih da spomenem naseg vodica Mirka - jednog od najboljih vodica do sada!
Covek daje kratke i jasne informacije i ko zeli da ga saslusa dobice brdo vrlo korisnih informacija od njega. Maksimalno se potrudio da nam organizuje sve sto smo nas tri zamislile i od srca mu hvala na tome.
Veliki pozdrav za Mirka od opasnog tria ! :srce:

#64 Jellena25

backpacker

• Član
  • Poruka:46
  • ženski

Napisano: 21. Sep 2008 - 19:02

Pogledaj porukusanjaa @ 19. 09. 2008 - 15:10

Jelena, molim te kazi mi koliko te je kostao smestaj (pp ako se ne varam) a koliko prevoz?
Hvala

Smestaj i prevoz 660 eura,ne znam odvojeno stvarno,smestaj je bio u hotelu sa dve zvezdice,pp,12 nocenja.A sve ukupno,takse i viza oko 730 eura.

Pozdrav za snowwhite,drago mi je da si se lepo provela! :D

Ovu poruku je izmenio Jellena25: 21. Sep 2008 - 19:03

#65 sanddra

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • ženski

Napisano: 15. Mar 2009 - 16:53

Planiram na leto da idem sa drugaricama u Spaniju.E sad ne znamo gde tacno...dvoumimo se izmedju nekog mesta blizu Barselone ili Majorke.Pa bih zamolila ljude koji su bili u Spaniji za malu pomoc oko odluke...Htele bismo neko mesto da osetimo duh Spanije ali i da takodje da ima i mesta za izlaske...Da naglasim,ne neko mesto poput Lioreta i npr Magalufa gde su gomila pijanih Nemaca i Engleza koji ne znaju da se ponasaju,znaci neko lepo mesto da nije bas mirno i porodicno,ali da nije ni puno neizivljenih tinejdzera do 18 god...
Sa ovog foruma i drugih istrazivanja smo zakljucile da bi to mogao da bude Tossa del Mar ili Ca'n Pastilla (Majorka) ali nismo saznale da li tamo ima nekih klubova?;) dolazi u obzir i Palma city samo ne znamo jel tamo ima plaze?
Ili mozda znate neko drugo mesto koje bi odgovaralo??
Svaka pomoc je dobrodosla!Hvala svima unapred:)

Ovu poruku je izmenio sanddra: 15. Mar 2009 - 16:55

#66 milance74

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • muški

Napisano: 23. Mar 2009 - 14:59

Da li neko zna da mi kaze kakvo je stanje sto se tice sigurnosti stvari koje nosimo, posto cujem da se tu i tamo desi poneka kradja? Pogotovo me interesuje Palma Mazas u Arenalu. Da li mogu mirno da ostavim novcanik u sobi, a da ne razmisljam da ce neko da ga makne ili da zakupim sef?

#67 Jellena25

backpacker

• Član
  • Poruka:46
  • ženski

Napisano: 24. Mar 2009 - 13:17

Prosle godine sam letovala na Majorci,hotel Palma Mazas,El Arenal.Ne mozes mirno da ostavis novcanik i vredne stvari u sobi jer se kradje dogadjaju,to ce Vam i vodic reci.Naravno nije da sad hotel vrvi od razbojnika Postavljena slika ali bilo je par slucajeva dok smo mi bile.U hotelu postoji sef,placa se 19 eura za 11 dana(proslogodisnja cena)

Pozdrav!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 12:24
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#68 milance74

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • muški

Napisano: 25. Mar 2009 - 13:25

Hvala na infu.

#69 kiki82

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 02. Apr 2009 - 10:24

dobar dan,da li je neko mozda bio u magalufu u pitanju je hotel Flamboyan Caribe,pa cisto da kaze svoje utiske,hvala unapred

Ovu poruku je izmenio kiki82: 02. Apr 2009 - 10:25

#70 sigi

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 29. Apr 2009 - 00:55

ima li neka mogucnost za posetu barseloni iz el arenala ili palme

#71 Katalina

turista

• Član
  • Poruka:72
  • ženski

Napisano: 03. May 2009 - 14:25

Pozdrav,
ja sam bila u hotelu Caribe a to je odvojena zgrada od Flamboyan zgrade gde se ide na klopu.
Hotel je komocija jer je na samoj plaži, meni bar to odgovara. Ima internet, kamere na ulazu, strana do mora je odlična, do ulice malo bučna al ne strašno. Preporučujem ga!

#72 Fjodor SK

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • muški

Napisano: 13. May 2009 - 13:41

Pogledaj porukusigi @ 29. 04. 2009 - 00:55

ima li neka mogucnost za posetu barseloni iz el arenala ili palme
Ja sam krajem Oktobra platio avio-kartu Palma-Barcelona tacno 89EUR.U jednom pravcu.Najbolje ti je da odvojis jedan da pre polaska,svratis do aerodroma i raspitas se na licu mesta.koliko se secam,avioni lete do Barce svakih pola sata,ali su cene avio kompanija razlicite.Najskuplja karta je bila oko 140Eur.Let traje oko 20-25 minuta,sve ukupno oko sat vremena.Ako si vec na Palmi,zalosno je ne odvojiti vreme za Barcelonu...
@Sandra
U Barceloni i Majorci ces vise osetiti duh Katalonije nego Spanije.Ako te zanimaju plaze,lakse ces se snaci na Majorci.Manja je i sve je relativno blizu.Katalina ti je dala sve informacije i ne znam sta bih tu mogao da dodam.Ako zelis bolji provod nocu,onda ti je bolja opcija Barcelona.Mada su plaze i gradici oko Barcelone mozda i lepse nego u Palmi.Ja sam prosetao kolima dosta gradova juzno od Barcelone,plaze su lepe,ali moras imati auto.Imas varijantu vozom koji staje u svim mestima po obali.Gde god da sidjes,neces pogresiti.Za razliku od Palme gde se osecas kao da si u Engleskoj,ovamo ih nema toliko jer uglavnom dolaze Katalonci-Spanci koji Majorku uopste ne vole.
Sta god da odaberes-neces pogresiti,mada sve zavisi koliko vremena imas na raspolaganju.Ja sam imao nesto manje od mesec dana pa sam uspeo da dosta toga vidim.Ali ako imas 10 dana,onda ti je bolje da se stacioniras na Palmi sa izletom do Bracelone od 1-2 dana.Po mogucnosti vikend.Pozdrav.

#73 leklerk

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 14. May 2009 - 19:39

Pogledaj porukumilance74 @ 23. 03. 2009 - 14:59

Da li neko zna da mi kaze kakvo je stanje sto se tice sigurnosti stvari koje nosimo, posto cujem da se tu i tamo desi poneka kradja? Pogotovo me interesuje Palma Mazas u Arenalu. Da li mogu mirno da ostavim novcanik u sobi, a da ne razmisljam da ce neko da ga makne ili da zakupim sef?
sto se sigurnosti tice, pravilo putovanja je: pasose i pare uza se nosi..
mi smo bile u hostelu (i u barseloni,i na palmi,i u madridu) i bez obzira kako smjestaj izgleda (kao rupa ili super smjestaj) uprava ne odgovara za tvoje stvari u sobi, ako zelis da se osiguras i ides na plazu i budes bez brige, svakako koristi sef ukoliko ti je na raspolaganju

#74 leklerk

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 14. May 2009 - 19:47

Pogledaj porukusanddra @ 15. 03. 2009 - 16:53

Planiram na leto da idem sa drugaricama u Spaniju.E sad ne znamo gde tacno...dvoumimo se izmedju nekog mesta blizu Barselone ili Majorke.

barselona je pravi lucki grad i mjesavina svih dodjosha koji stizu u spaniju, vesela je i vrijedi u njoj boraviti...mallorca je mjesto di se ljudi prze po plazama (koje su divne, btw) a nocni provod traje do ranih jutarnjih sati (ako idete u Palmu uzmite smjestaj negdje van samog grada, a do grada vam vozi gradski prevoz normalno), ako zelite pravi duh spanije onako kako g azamisljate, ahtjele biste i more, probajte juzniji dio spanije.. inace ja bih vam toplo preporucila i madrid, kao grad koji treba doziviti, u kojem je najbolji flamenko i koji j epoznat po dobrom nocnom provodu...
uzivajte, st agod izaberete, necete pogrijesiti, a i nemoguce je spaniju "sazvakati" za vrijeme jednog ljetovanja

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 12:28
skracen citat

#75 sigi

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 21. May 2009 - 02:41

Pogledaj porukuJellena25 @ 11. 08. 2008 - 11:35

Evo i mene!
Definitivno svima preporucujem Majorku!Posebno omladini!Moje najlepse letovanje do sad!
Zanima me da li spanci i kad proveravaju i traze da vide kolika sredstva imas, koliko imas para kod sebe(minimum 50e po danu boravka ili koliko je vec, na sajtu ambasade stoji 62.40), pise da prilikom predaje dokumenata za vizu treba samo izvod sa racuna sa kretanjima u zadnja 3 meseca, da li to proveravaju kad sletis na aerodrom i da li umesto tolikog kesa u evrima moze i viza kartica tekuceg racuna na koji primas platu i na koji recimo imas 60.000 dinara uz recimo zadnji izvod?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 12:35
skracen citat

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0