Vratile se i iskreno zao nam je sto je tako kratko trajalo! Hocemo nazaaaaad!
Majorka je fenomenalna, Ibiza jos lepsa. Svima od srca preporucujem obe destinacije, naravno mladjima pod obavezno da ne propuste Ibizu!
Mi smo bile u Palma Novi, hotel Don Bigote koji se vodi kao hotel sa 2+ zvezdice. Hotel je odlican, izbor klope za dorucak i veceru je ogroman - stvarno ima za svakog po nesto. Sobe su ciste, svaki dan se menja posteljina i peskiri i imaju lepe terase. Jedino sto su male. Plaza je odmah iza coska, nema ni 100m od hotela pa nekima koji planiraju sledecu godinu stvarno preporucujem ovaj hotel od srca. Jedino sto je tu odseda najvise mladih pa se desava da malo budu bucni kad se vracaju iz provoda (zbog toga mozda nije bas za nekoga sa malim detetom).
Plaza u Palma Novi je bozanstvena, pescana, velika, ima lezaljki sa suncobranima, a ima i velika hladovina na vrhu plaze od borova i palmi. Voda je cista, ima malo plicaka pa duboko za plivanje.
Tik kod plaze nalazi se kafic Delfin Playa - odlicna kafa, ljubazno osoblje, moje najtoplije preporuke za pauzu izmedju kupanja i suncanja u podne
Pored Palma Nove nalazi se Magaluf - to je mesto na glasu za provod ALI - provod je u engleskom fazonu
Onda se mladi englezi ponapijaju
Po meni mnogo bolji provod nudi diskoteka Titos u Palmi, ulaz je 18e imas 2 konzumacije ukljucene u to i nekim vecerima daju i poklon (mi dobile majce jedno vece). Svako vece imaju drugaciji program - evo i sajta pa pogledajte: http://www.titosmallorca.com/ To je inace najstarija diskoteka na Majorci, otvorena je jos 70-tih.
Pivo 2.5e do 7e zavisi gde sednes, coca-cola, fanta, sprite 1.8 - 3.5e zavisi gde sednes. Cedjena pomorandza je oko 2.5-3e zavisni opet od mesta.
Jako lepo mesto je Porto Portals, moze busom moze taksijem od Palma Nove nije daleko. Tu se nalazi najluksuznija marina na ostruvu i naravno najlepse jahte.
Lanac kafica Capuccino ne treba preskociti - ima ih svuda i tamo je kafa stvarno bozanstvena.
Spomenuta kafa Cortado je u stvari mlevena kafa u zrnu pa stavljena u aparat za espreso i sa mlekom (a moze i bez mleka) tako da dosta lici na nasu kafu samo nema talog normalno
Kruzna tura po ostrvu (bus, vozic, brodic, bus) je nesto sto ne treba propustiti, gradic Soljer, plaza La Calobra i Torente de pareis su nesto najlepse sto sam tamo videla.
Pecine su interesantne, samo preporuka je da se dobro obucete jer je untra jezivo hladno! U prvoj pecini moze da se slika - bez blica, a u drugoj (Cuevas del Drach) ne moze nikakvo slikanje i snimanje.
Ibiza je prica za sebe - potpuno je drugacija od Majorke. Brzim brodom se putuje 2h20min, brod je kao avion, nema setanja spolja sve vreme si unutra. Povratna karta je 70e. Nije toliko "preturizovana" kao Majorka, sam grad je pravi Mediteran, male ulicice, puno cveca, fantazija. Centar zbivanja je Playa den Bossa (mali gradic nedaleko od grada Ibize, 10e taksijem) ogromna plaza i gomile hotela, diskoteka Space, Beach disco Bora Bora, muzika muzika muzika
Ulaz u diskoteku Pacha je oko 50e zavisi ko gostuje. To je samo ulaznica, nema konzumacija, ali to je Pacha, pa ko voli nek izvoli
Sad cu da napravim MFT pa uzivajte i u slikama - tri SD kartice mi nisu bile dovoljne