Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Majorka

573 odgovora na temu

#481 dekiboo

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 24. Aug 2011 - 13:55

Prijatelji, gledam ponude agencija za Majorku i ima zanimljivih last minute ponuda za mesto Santa Ponsa. Posto sam prrelistao i procitao ovu temu koja je fenomenalna ali o ovom mestu nema skoro nista. Ako neko zna kakvo je mesto bio bi sooo hepy:)

#482 stevegadd

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • muški

Napisano: 24. Aug 2011 - 15:52

Pogledaj porukubrazilko @ 22. Aug 2011 - 15:40

Stevegadd ajd da pogledamo racun.....

Brazilko, slazem se ja sa tvojom racunicom, u pravu si, ali trebalo je da dodas "plus 1 i po dan u Milanu i plus jedno popodne u Budimpesti", a ako uzmemo i podelimo 475 evra na dva, dobijemo oko 240 evra po osobi, a ako mislis da za 20 evra po osobi preko "idealne moguce cene Spainair-a" koju je jako tesko uhvatiti (Raymond kaze da je on u decembru nasao za 240), ne vredi provesti i jedan i po dan u Milanu onda ok, racunica je dobra, ali nama je ovo mnogo vrednije, i naravno celo popodne u Budimpesti (od sletanja u 14h do polaska voza u 23.30h). Mozda ti se cini na prvi pogled da je to skuplje jer ima mnogo stavki, ali opet je to dosta jeftino, a sto se tice otkazivanja, to jeste bio rizik, ali minimalan. Proverio sam pre polaska, prateci izvestaje aerodroma, da li ikad ti brojevi leta kasne i nisam nikad video ni da su kasnili ni da su otkazani. Neki rizik uvek postoji, ali glupo bi bilo da nas to sprecava u pokusaju. Verujem da porodicama s decom takva avantura ne bi dolazila u obzir, ali za mlade ljude je savrseno.

Sto se tice plaza, mislim da gresis, idi na sajt www.mallorca-beaches.com i videces da sam obisao sve sa 5 zvezdica, te koje su poznate kao "lepe" uopste nisu toliko lepe i uglavnom su masovne. Jedina koju nisam obisao od simpaticnijih je Sa Calobra, ali ona sa trcave 3 zvezdice ne moze da parira ovima na kojima sam bio. Mogu da ti saljem slike ako se ne slazes...

P.S. Hvala svima na pozitivnim komentarima za putopis!

Pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 01. Sep 2011 - 00:33
skracen citat

#483 brazilko

backpacker

• Član
  • Poruka:32

Napisano: 24. Aug 2011 - 16:47

Sto se tice plaza ko je bio na majorci a nije bio na Cali des moro , a koliko vidim na celom forumu se nijednom nije pojavila onda kao i da nisi bio. Salim se naravno ali ispada da je tako. Pogledaj slike bas na tom sajtu i videces sta je najlepsa plaza.
U vezi sa kartama ako se ide jun septembar karte su sa spanair oko 200evra . Na majorci je klima ok i leto traje dosta dugo tako da je ceo septembar ok, cak i polovina oktobra sasvim dobra za kupanje, voda je ekstra.
Naravno podrzavam avanturizam i sve akcije tog tipa jedino sam hteo da ostavim podatke i ideje da ljudi ne bi isli i da ih ove agencije ne bi samarale toliko.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 01. Sep 2011 - 00:33
ne citirai ako se odgovara na prethodnu poruku

#484 stevegadd

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 25. Aug 2011 - 01:24

Ok, u pravu si za Calo des Moro, tu nismo bili jer smo taj dan bili na Cala Salantnyi i Cala Llombards koje su odmah tu pored, a kada bi ti samo pokazao sliku sa brda sa pogledom na Cala Llombards pre nego sto smo se spustili, video bi da je to barem podjednako lepo kao i Calo des Moro. A ne znam da li si bio na Sant Pere in Mal Pas, ali ta plaza ne moze da se poredi ni sa jednom drugom. Po meni, ko tamo nije bio, kao da nije ni bio na Majorci, ja sam na metar dubine slikao svoj odraz koji se jasno ocrtava na dnu, dakle, voda je bistrija od izvora na Alpima, pesak iz bajke, tirkizna boja, tus sa mlakom vodom, ne mnogo guzve zbog zabacenosti lokacije, pa sta treba drugo treba da ima plaza da bi bila najlepsa!?
Sto se tice termina, ja nikako nisam mogao nista osim jula, a da sam bio u junu i septembru, ne bi ryanair bio 220 evra povratna za dvoje, nego 120, dakle 60 po osobi, tako da imaj i to u vidu ako vec gledas najjeftinije termine za Spainair. Slazem se da je na Majorci lepo i u septembru i u oktobru, a o cenama ne bih ni da govorim, evo sad na booking.com ima flash deal za El Arenal za kraj avgusta i septembar, skroz ok smestaj u centru mesta za 10 evra nocenje za dvoje! Tako da, svestan sam ja najjeftinijh varijanti, ali mislim da sam u skladu sa svojim slobodnim terminima izabrao optimalnu organizaciju.

Pozdrav!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 01. Sep 2011 - 00:34

#485 djurdjica

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 01. Sep 2011 - 00:09

Upravo sam se vratila sa Majorke i po prvi put resila da napisem svoje utiske sa putovanja. Naime, kad god negde pozelim da putujem gledam forume a posebno putovanja info koja mi uvek pomognu oko donosenja odluke pa sam resila da i ja malo doprinesem tome. Da krenem...

Mi smo nase putovanje za Majorku tacnije za Arenal uplatili negde pocetkom aprila preko booking.com i cena je bila zaista odlicna. Hotel je bio Don Pepe sa tri zvezdice i cena za devet polupansiona nas je izasla 750evra za dvoje. Karte smo kupili preko Swiss-a i dve povratne preko Ciriha bile su 350 evra. To je sto se cena tice. Hotel je za svaku preporuku, nase agencije ga ne rade, barem ga ja nisam videla u ponudi ali je odlican. Od plaze je udaljen oko 150 metara ali stvarno 150 metara. Poenta je da je u hotelu odredjen red u svakom smislu tako da tamo necete moci da vidite Nemce koji divljaju non stop a to u Arenalu puno znaci verujte mi. Klopa je bila skroz OK posebno dorucak a osoblje izuzetno ljubazno prosto za neverovati. Sobe su odlicne jer je hotel kompletno renoviran prosle godine tako da je cisto i moderno. Gosti su pretezno Spanci i Italijani sto je dobro jer oni malo jedu :)

Plaza u Arenalu je za gradsku plazu i vise nego pristojna, cista i uredjena i na njoj policija patrolira svakodnevno tako da nema bojazni za stvari. Mada mi smo ipak iznajmili sef ipak dolazimo iz Srbije :) Mi smo se par dana kupali u Arenalu i super smo se proveli jer je voda topla kao banja a cisto da ne verujete. Problem je sto bas na plazi necete naci kafice tako da je to za mene bio mali sok s obzirom da ja bez kafica i muzike nisam navikla plazu ali i to nije tako strasno. Lezaljke imate na svakoj plazi i komplet kosta 10evra mada pescana je plaza tako da je udobna i bez lezaljki. Verujte mi kad ovo pricam jer sam ja do sada uvek iznajmiljivala lezaljke. Od plaza topla preporuka Cala Pi, Mandrago , Cala D Oro, Es Domingos... Cala Murado nam se uopste nije dopala a es Trenc kao jedna od najpoznatijih na nas nije ostavila bas neki utisak jer su talasi preveliki pa i nema bas kupanja. Gradovi Lucmajor, Campos i Manacor nisu nista specijalno dok je gradic Santanyi presladak i na nas je bas ostavio utisak. Pravi morski gradic kao iz 18 veka... Luka Potro Petro je lepa za videti jer ima malih slatkih restorana na obali. E sad poseban dozivljaj je bio odlazak u Cuevas del Drach kod Porto Crista a u blizini grada Manacor. To je pecina koja izgleda apsolutno nestvarno kao iz bajke. Tura traje oko satipo ulazak je 11,5evra i ulazak je na svakih sat vremena u periodu od 10 do 17 casova. Prvo setate pecinom koja vas ostavlja bez daha, onda slusate koncert klasicne muzike na barkama a zatim se vozite tim barkicama do izlaza sto je neopisiv osecaj. I da znate vredi cekati u redu za voznju barkom !!!

Sto se rent a car tice na Majorci je preskup za tri dana kosta 160 evra bez goriva tako da je to najbolje da rezervisete preko neta jer cete proci duplo jeftinije minimum. Ostrvo je fantasticno obelezeno svuda su kruzni tokovi tako da nema sanse da se izgubite.

Sam grad Palma je prica za sebe spoj modernog i tradicionalnog jednom recju fanstastican! Catedralu u starom delu delu grada nikako nemojte zaobici, prelepa je. Ulaz je 4evra i radi do 18 casova. Do Palme mozete doci autobusom koji kosta 1,25evra i iz Arenala idu linije 15, 23 i 25. Linija 15 ide najcesce ali kruzi i put sa njim traje oko 50 minuta. Linija 25 ide na svakih 13 minuta, ali zaista, i ide preko autoputa tako da put traje oko 25 minuta. Gradski prevoz im je fantastican tako da ga slobodno mozete koristiti a posebno jer je u Palmi tesko naci parking i inace se placa tamo i to u delu koji je oznacen plavom bojom. Oni parkinzi koji su oznaceni belom bojom besplatni su. Budite oprezni sa parkiranjem radite to samo na obelezenim parking mestima jer su kazne do 60evra. Palma kao grad ima svasta za ponuditi za sve generacije.

Sto se sopinga tice Zara je svuda sto je i za ocekivati, kao i Mango, Massimo Dutti, Stradivarius i sve spanske marke, kao i BOSS, Lui Vitton, a i H&M. Postoji jedan outlet centar zove se Festival Park do njega se stize vozom koji krece od place Espana i obavezno kupite povratnu kartu koja je nekih evro otprilike i vozite se devet stanica sto ukupno traje oko 15minuta. Centar nije los ima dosta sporstke opreme. U samom gradu Palmu imate dosta radnji i soping je zaista odlican za svakoga ima ponesto. Porto Pi je trzni centar u gradu Palmi i do njega se stize taksijem za 6evra od place Reina del Mar. Nije los to mogu reci. Nama je soping bio odlican bilo je i snizenja mada su cene novih kolekcija daleko povoljnije nego kod nas. Mi smo morali da kupimo novu torbu da ne bismo preterali sa 20kg dozvoljenog prtljaga Swiss-a :) Radnje su uglavnom na potezu od place Espana do place Reina del Mar.

Hrana je prica za sebe mi smo imali uplacen polupansion sto se pokazalo kao odlicna stvar. Hrana je u Arenalu uglavnom prilagodjena Nemcima samo meso meso meso koje je za nase uslove preskupo. Iz tog razloga uplatite polupansion topla preporuka!!! Cene pica su razlicita kafa je oko 1 do 2 evra, sokovi oko 2 evra, pivo od 2 do 5 evra, kokteli su obicno na promocija tako da ih ima i za 5 evra. U diskotekama je obicno ulaz oko 20 evra i najcesce za to imate pice free. U Arenalu su Nemci tako da izlazak ne znam sta bih rekla :(

Sve u svemu nadam se da sam nekome pomogla. Palma je definitivno preporuka i za porodice sa decom i za mlade i za parove a i za penzionere ali uglavnom nemacke :(

Zato Palma topla preporuka svima!!!!!!!!!!!!!!!

#486 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 01. Sep 2011 - 00:29

Sve pohvale za ulozeni trud. Postavljena slika Jos ako moze neka fotografija pa da dodelimo plusice Postavljena slika

Postavljena slika

#487 corazon_bg

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • ženski

Napisano: 06. Sep 2011 - 16:33

Dragi moji,

Posle mojih zapitkivanja evo i mene sa Majorke, pa mogu da podelim utiske sa vama izsvog ugla (23.08/03.09.).
Kako bih vas pre svega odobrovoljila za citanje mog posta, utisci sukao i kod ostalih – fenomenalni!!! :ljubav:

Prevoz:Beograd-Rim (Wizz - povratna 35€ + 15€ dodatna torba + 12€elect.placanje)

Rim-Majorka (Easy Jet + Vuelnig- 200€ sve zajedno)

Transfer sa aerodroma :vestica:: Ukoliko nemate obezbedjen prevoz sa aerodrome, postoji varijanta taxi i varijanta bus. Na taksijima imate ispisane cene do mesta u koje idete (dnevna i nocna varijanta), sto je totalno fer i kul. Nase odrediste je bilo Palma Nova. Taksi do tamo je 30€ i 37€ nocni. Sto se busa tice, hvatate bus 1, koji ide na 10ak minuta i ide do centra grada. Cena karte je 2€. Silazite kod Estacio Intermodal (Placad'Espanya), iliti stanice intermodalnog saobracaja odakle polaze vangradske autobuske linije + metro. Za Palma Novu idu autobusi 104, 105 i 106,s tim sto je 105 najbolji jer ide autoputem, dok je 106 najcesci bus ali kupi ljude na dosta stanica, pa nekada mu treba i 45min da stigne. Sve gradske linije staju iznad ovog terminal koji je pod zemljom (i fenomenalan je, bar zanas saobracajce!). Nama je teta na aerodromu dala red voznje za nase autobuse i jako nam je znacilo, mada je i na stanicama ispisano kad busevi idu. Ulazi se iskljucivo na prva vrata i SVE karte se kupuju u autobusu. Takodje, u civilizovanoj zemlji u autobusima radi znak stop, tako da na vreme mozete daobavestite vozaca da silazite na sledecoj. Da ne smaram vise.

Hotel: Preko Bookinga smo bukirali hotelcic koji se zoveGabarda (ja sam ga zvala na sve moguce nacine osim pravog: Garibaldi, Garbahosa, Gabarada … bla, bla – sad sam potrefila :D). Nalazi se odmah na pocetku Palma Nove – prva plaza (ovo mestasce ima tri plaze, mi smo isli na prvu). Udaljen je od plaze tacno 6min. Imalismo B&B aranzman. Dorucak je bio sjajan, soba kulturma, osoblje neverovatno kul. Vrlo zadovoljni ali nije za porodice s malom decom. Ima tri sprata i bez lifta je. U njemu odsedaju prakticno samo Englezi (i vlasnica je eng.).

Plaza + restorani - Palma Nova: Ovo je jedno jako lepo mestasce, koje apsolutno nema niceg spanskog u sebi. Mnogo je Engleza i sve je njima prilagodjeno, od restorana, pabova, pa sve do eng. DJeva u Magalufu. Plaza je jako lepa, ima deo sa lezaljkama (jedna 3,5€) i deo za peskire. Takodje postoji besplatan WiFi naplazi. Restorani su nanizani jedan do drugog uz setaliste pored mora. Sve je to manje vise slicno. Mi smo stalno vecerali kod Natalie’s. Mesto drzi neki stari engleski cika. Nije nista spektakularno, ali je hrana jako dobra, a prilicno je pristupacno. Npr. 2 obroka i 2 pica nikad nisu isli preko 17€. Bili smo i u jos nekima, koji su bili znatno skuplji (vecera za dvoje 43€), a hrana nije bila ni blizu kao kod Natalie’s. Elem, uvek mozete da se opskrbite informacijama na TripAdvisoru o tome. Jos nesto, na sve strane postoje Spar prodavnice, u kojima mozete naci dosta toga, ali nisu najpovoljnije. Eroski je bolji izbor, a na samom ulasku u Palma Novu imate i veliki Lidl. Cene su slicne beogradskim, ja bih rekla.

Rent-a-car :brm:: Uzeli smo medj.voz.doz. za ne-daj-Boze (nije nas zaustavljala policija, niti su nam je trazili za iznajmljivanje), ali se nismo dovoljno informisali o kolima kad smo krenuli. Pre svega, preporuka je da to obavite pre puta iz razloga sto ce vam biti jeftnije, i raspolagacete sa informacijama koliki su stvarni troskovi. Mi smo na pola boravka resili da uzmemo kola i stanje je bilo ovakvo: Najjeftiniji je bio Hertz, najnizi rang automobila za 4 dana je bio 200€, ako hocete osiguranje od svih steta to vam je jos 700€ , a ukoliko necete, onda ostavljate depozit od 1.000€ , koji mi naravno kod sebe (a ni na kartici) nismo imali. Zato smo se fino vratili u nase malo selo u lokalni rent-a-car i napravili sledecu kombinaciju: Ford Ka, 4 dana136€ , plus depozit od 200€ koji su nam vratili poslednji dan kada su konstatovali da su kola ok (da je bilo nekog ekscesa uzeli bi tih 200€ i to je to). Cena je kod njih prikazana 17€ (po danu) + 12€ (osiguranje) + IVA, ali toje cisto marketinski trik. To mu dodje 35€ po danu, u svakom slucaju. Bitna informacija: putevi su sjajni, autoput izgleda kao pista za Formulu 1, putarina se ne placa nigde, osim tunela Soller-Palma (prolaz kosta 4,55€) koji se zaista isplati jer stignete za cas u Palmu. Jedno je sigurno, ukoliko ne uzmete auto pravite ogromnu gresku. :lud:

Soping :blago:: Zaista mozete po povoljnim cenama kupiti razlicite stvari. U vreme kada smo mi bili kolekcija prolece/leto je uglavnom bila povucena iz svih prodavnica u Palmi. Festival Park (www.festivalpark.es) je odlican outlet. Do njega stizete autobusom (koji krece sa Estacio Intermodal) broj 330 ako se ne varam, a cena karte je 1,20€ po osobi. Putuje se 15ak minuta. Grad Inca je poznat po proizvodnji koznih stvari. Cetvrtkom im je pijacni dan i bukvalno kroz ceo centar je razapeta pijaca. Npr. Kozna zenska torba(ica) koste oko 25-40€.

Majorka (generalno): Na ovom ostrvu stvarno ima po nesto za svaciji ukus. Ja cu vam jos samo ukratko napisati koja smo mi sve mesta posetili, a sigurna sam da imamo jos toliko da istrazujemo, ali morali smo nesto i za drugi put da ostavimo. Palma Nova, Magaluf (zaobidjite ga u sirokom luku), Andratx, Valldemossa, Deia (prelep grad), Cala Deia, Soller, Palma, Inca, Pollensa (prelep grad), Cap deFormentor (oprezno vozite do gore :pop: put je super, ali ima ludaka), Cala Figuera, Playa Formentor, Alcudia (prelep grad), Manacor, Cuevas del Drach (fenomenalna pecina, ulaz 11,50€, www.cuevasdeldrach.com), Cala d’Or, Cala Ferrera, Mondrago, Santanyi, ses Salines, Colonia de Santa Jordi, Es Trenc (sjajna plaza), Arenal (ostaje nam istocna obala da joj se posvetimo). Sto se svih mesta/plaza tice, ukusi su jako razliciti, protrcite kroz mesto/plazu, pa ukoliko zavredjuje vasu paznju, onda se i zadrzite.

Nadam se da nisam smorila, u svakom slucaju Majorka je prelepo ostrvo, vredno da se opet ode tamo!!! :klanja:

Pozdrav svima! :hello:

p.s. za dodatna pitanja, tu sam! :srce:

#488 pcelica13

backpacker

• Član

Napisano: 09. Sep 2011 - 18:33

Zdravo svima,
evo i ja sam jedna on onih koji smo stigli sa Majorke (25.8.-5.9.).Isli smo preko Kontikija,last minut ponuda,hotel Don Bigot 2 sup. PP.- 450 eura za jedno naravno sve u paketu sa avionom i transferima.
Posle tromesecne traznje po internetu uspela sam ,,upecati,,najbolju agenciju i to po najpovoljnijoj ceni.Hotel super,nema TV ali kome treba tamo TV???Klopa je bila odlicna ,svi smo se ubijali od 8.mesecne bebe,nasih tinejdjerki i naravno nas(mame i tate).
Bilo nam je predivno i nema potrebe da bacate novac na hotele sa 4 ili 5 zvezdica jer je ovaj sasvim ok.Peskire i posteljinu menjaju svaki dan,takodje i ciste sobe,glancaju i sve sto treba.Svi su jako ljubazni,od recepcionera pa do kelnerica.
Nasi utisci su i vise nego dobri.
Mesto Palmanova je takodje prelepo,tiho a u isto vreme vri od turizma,nema buke,pijanih Engleza i Nemaca...bas sve POTAMAN.
U Palmi smo bili 3 puta i za to vreme smo je upoznali da mi se cini da svaku ulicu znamo u njoj.
Glupost je odlaziti u Palmu sa vodicem i bacati novac na to jer je toliko jednostavna da sve mozete sami obici.Na plazama imate info punktove i tu uzmete besplatnu mapu grada na kojoj su obelezene sve vazne stvari za obici,od kulturnih znamenitosti pa do sopinga a Spanci su toliko ljubazni da ce vam na svakom koraku pomoci ako zatreba.
Sve u svemu jos smo pod prelepim utiscima i svima preporucujem Majorku od srca!!!
Ako bilo sta treba tu sam,slobodno pitajte...

#489 ceca.sexy

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 13. Sep 2011 - 01:38

Da li si ti ikada slusao Boska kako prica na izletu ?Fenomenalan je !

#490 boki1978

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 14. Sep 2011 - 13:32

Pozz svima!
Mi smo porodica sa manjim detetom (cerkica ce 3.god za 10-ak dana) koja se odvazila da letuje u Magalufu,1.septembra.
Dakle centru divljanja i huliganstva, pijanstva i kica i plasticnih kesa na plazi kako su neki pisali, nesnosne buke... :-)

JA sam isao prostom logikom da je pocetkom septembra pocetak skolske godine za razuzdanu englesku decicu i da ce se situacija malo smiriti u swptembru.
I ne samo da nisma pogresio nego smo u Magalufu zaista uzivali u svakom smislu te reci!

Odseli smo u toliko hvaljenom hotelu Sol Guadalupe. Hotelu malo fali da dobije 4.zvezdice, navodno je u tom postupku, ali pati od decijih bolesti. Osoblje je izuzetno ljubazno i odlicno radfi svoj posao, hotel po enterijeru je zaista prijatan sa predivnim bazenom prilagodjenim za decu.

Sobe su malo uzanije, cistoca je dobra ali su problem cistacice koje nekad banu u 14-15h dok neko spava a ne znaju engleski jezik. Hrana - dorucak kako kada, jedan dan dobar a drugi prosecniji a vecera uglavnom izuzetna. Dakle rec je o PP aranzmanu.
Frizider se dodatno placa, kao i sef po danu (30 EUR za boravak), ali se u svakom slucaju isplati.
Mi smo koristili i parking hotela za svaki slucaj, 7 eur/dan ali bar nisma brinuo.

U hotelu postoje i animacije tokom veceri a i vezbanja i razni sportovi tokom dana na bazenima,ali verujte da smo mi svesno otisli na bazen tek pretposlednji dan :-) Jednostavno pored onakve plaze bi bilo suludo.

Plaza je bila cistija nego bilo koja koju sam video u poslednje vreme,a video sam mnoge (Kuba,Dominikana, Antalija...). Nisam video ni kesu ni kondom, jedan sam samo opusak zapazio za 10 dana. Cisti se svaki dan, lik sto naplacuje lezaljke i suncobrane skuplja i smece i tu su zaista revnosni, svaka im cast. Cerkica se igrala u pesku, pravili smo sve i svasta i kopali, ni ispod peska nije moglo nista da se iskopa :-)

Voda je bila uglavnom providna i cista, sem kad su povremeno dolazili talasi, sa predivnim sitnim peskom,jako prijatna za kupanje. Talasa nije bilo mnogo, recimo kao na Rodosu, tako da je uzivanje bilo maksimalno za sve nas.

Sto se tice lezaljki i suncobrana-skupa je to rabota, 15.7 EUR za dve lezaljke i suncobran ako dodjete ujutru (ostavite onda peskire za ceo dan), 10 EUR ako dodjete kasnije,a recimo 5-7 EUR ako dosdjete samo u 18h.
Posto ljudi veci deo uglavnom provedu u vodi, dovoljna je u sustini jedna lezaljka sa suncobranom ili da kupite jedan za sebe, oko 8 EUR su oni bolji.

Cene u prodavnicama su prilicno visoke, kao u celoj Spaniji i ije tacno da su iste kao u BG. Voda od 0,5l je 0.75 EUR, ona od 1,5l je 1,5-1,75 EUR, sokovi su tu od 1,5 EUR pa na dalje, u sustini malo toga ima sto moze da se kupi ispod 1-1,5 eur. Malo po malo i shvatite da vam dnevno odlazi fina svota novca.

Restorani na plazama su dobri za sladoled i sendvice, izbegavajte ih za ostala jela, jer bolju hranu sam jeo u studentskim menzama :-) To ionako pishe u svim vodicima.

Sto se tice nocnog zivota, nama je zaista bilo super. Isli smo kaficima-klubovima, do ranijih jutranjih sati i zaista nismo doziveli nista slicno kao sto su neki pisali, tipa divlje horde i sl. Da li zbog toga sto oni izlaze tek posle 2h ujutru, ali nama je zaista odgovaralo da mozemo da biramo hocemo li mirniji provod te veceri ili da izadjemo u neki kafic sa zivom muzikom ili kafic tipa Buddha bara.
Taj "divlji" dei Magalufa se nalazi na vecoj uzbrdici i sasvim je fino izolovan od ostatka, tako da sami birate sta vam se radi te veceri.

I nesto da kazem sto sam mislio da se nikad nece desiti - meni su englezi u Magalufu cak povremeno bili simpaticni. Ima ih milion, ali verujte nista manje ni Rusa otkad su im propali aranzmani sa Egiptom,ali nismo ni manju neprijatnost doziveli, cak smo i pricali sa njima, ali bili su povremeno bash originalni-recimo svaki kafic dogovori jednu temu za maskiranje,to je zaista bio spektakl za gledanje i zezanje. Nije bilo polivanje pivom niti povracanja po ulicama, bar mi smo taj deo propustili :-) I bar nisu foliranti kao nasi po kaficima, sve neki frajeri mrstavci i neke ribe a niko nikom ne prilazi. I,da, jako postuju Djokovica :-))

Sto se tice rentacar-a, on je u principu u Magalufu prilicno skup. Opel Corsa C-mon 16v, 86ks, nas je kostala 168 EUR zajedno sa decijim sedistem, ali sam ja ipak doplatio josh 40-ak EUR za full super CDW(osiguranje od svega)da ne razmisljam. Autic je sasvim dobro radio, prilicno sam zadovoljan, prosao je bio samo 14000km pre nas, kao nov je bio,a vukao je dobro :-) IZnajmili smo ga u agenciji Torrenova.

Putevi na Majorci su mahom kao magistrale,ali ima i onih malo uzih, obicnih puteva. Do Palme nam je trebalo 20-ak minuta, do Es Trenc plaze jedno 50-ak min. Jako je bitno da se vezuju pojasevi, cak i nazad kao i da se dete obavezno stavi u sediste, tu su rigorozni.

Sto se kupovine tice, moze se svasta naci i u Magalufu i u Palmi. Iskreno, najmanje smo ocekivali i dobili od Porto Pi centra jer je Usce iskopirali sadrzaj ovog centra, sem par radnji nista spec sto se ne moze naci u BG-u, ali svakako ima veci izbor. Nama je tamo Disney radnja zbog cerkica bila najintersantnija.
El Corte Inglese zaobilazite u najsirem luku! Nalazi se u aveniji Jaume III u smaom centru, a cene su mahom straobalne, ejr su tu marke poput Gucci, Armani...cak i za decu...Sto je najgore, tamo zaista nista nismo videli za nasu klinkicu a da bude wow, izasli smo potpuno razocarani, kao da su sili pakistanci tu gardwrobu a ne da smo gledali fensi marke sa josh gorim cenama, da ne kazem bolesnim...
Ima dosta prodavnica cipela,spanci imaju odlicnu kozu, pa damama preporucujem da obidju svaku radnju, moja supruga je tamo kupila zaista sjajne cipele za rodjendan.

Sto se tice centra grada, znate u principu i sami sta treba da se obidje - obavezno Le Sau katedrala i Almudiana palata, avenija Jaume III, spanski trg ko zeli, Bellver zamak... Najbolje je da se uzmu mape na engleskom, zaista su dobro nacrtani svi bitniji spomenici i mesta za obilazak.

Parkiranje je najbolje u podzemnim garazama, mi smo parkirali u garazi Park la Mar,da bi obisli sve od katedrale na gore, ali imate i garaze blize centru.

Cene u centralnim gradskim kafanama-kaficima tipa Ruski car i sl. zaista su uglavnom paprenije, zato oprez(Ice Coffe je recimo 5 i nesto EUR).
Sto se tice obilaska ostrva, da se ne ponavljam sve je gore uglavnom napisano.
Jedino sto mislim da treba da se napise je da za svaku plazu treba reci da li je za decu ili ne. posto gomila gore navedenih plaza nikako nije za decu, posebno onu manju. Mahom se radi o plazama u uvalama sa nekim strmoglavijim silazima, ne dao Bog da neko vuce kolica sa sobom, pa josh opremu, suncobran...

Na neki plazama se nisu udostojili da naprave wc u blizini,neke imaju samo jedan kafic...Ima ne netu dosta dobrih vodica-sajtova, gde pise tacan polozaj plaze za one sa navigacijom kao i kome je plaza prilagodjena i sta da ocekujesh...

Es Trenc je posebna prica. KAd skrenete ka ovom gle cuda rezervatu prolazite pored neke solane i pitate se-boze, sta ja radim ovde. Parking je ogroman, ali je probila neka voda, samo sto mocvara nije bila posred parkinga, silna vodurina, mada je sama mocvara odmah pored njega. O secanju automobila jedna o drugi kroz tih 10-ak min.uzanog putica i voznji sa spustenim retrozivorom da ne pricamo...No stigli smo tamo :-) Gledam levo, parking, gledam desno-mocvara...GDe sam to ja? UZani prolazi sa preprekama jedva nagovestavaju da se tamo nalazi plaza, no konacno se probijamo. Voda je zaista bila divna, 3-4 nijanse, providna, beo pesak, pa svetlije plava, pa tirkizna...Plaza poludivlja, cak i malo nesredjena, neke travuljkice sto su izrasle na jednom delu nisu iscupane. No, to ne smeta kad udjete daleko daleko u vodu i otpesacite do dela gde mozete lepo da se bucnete. Ali ono sto zaista smeta je miris, skoro kao kanalizacija, u stvari kao pokvarena jaja-dakle sumpor. Da li je taj miris intezivniji zbog solane u blizini, ne znam, ali zaista je bio povremeno prilicno neprijatan. Ako je i od rezervata-mnogo je!

OD ostalih plaza, zaista imate svasta za videti. Cala Millor, Cala Agulla, Calo Des Mor...

Sve u svemu, mi smo se zaista sjajno proveli u "divljem" Magalufu, uz zacudjujuce miran san u hotelu sa sve otvorenim vratima od terase. Verovatno je divljanje vece do septembra, ali sto se tice ovog perioda-preporucujem hotel i mesto za sve, od porodica sa manjom decom pa sve do starijih ljudi, jer je hotel bio meka zaista za sva dobra.

Ovu poruku je izmenio ljerka: 14. Sep 2011 - 18:07
odvojeni pasusi, radi lakseg citanja

#491 corazon_bg

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • ženski

Napisano: 15. Sep 2011 - 14:19

Pogledaj porukuboki1978 @ 14. Sep 2011 - 13:32

Cene u prodavnicama su prilicno visoke, kao u celoj Spaniji i ije tacno da su iste kao u BG. Voda od 0,5l je 0.75 EUR, ona od 1,5l je 1,5-1,75 EUR, sokovi su tu od 1,5 EUR pa na dalje, u sustini malo toga ima sto moze da se kupi ispod 1-1,5 eur. Malo po malo i shvatite da vam dnevno odlazi fina svota novca.

Boki1978, nisam sigurna gde si kupovao konkretno vodu, ali je ovo sto si napisao besmisleno. :lud:

Mi smo bili u Palma Novi (mesto do Magalufa, kao sto znas) i u marketu Eroski, koji se nalazi na 20m od plaze, 1.5l vode kosta od 0,39 EUR. U Spar marketima, koji su na svakom koraku 1.5l vode kosta od 0,75 EUR. Ali istina je i da postoje automati na kojima 0.5l vode kosta 0,75 EUR, i to je sasvim normalno.

Inace, putopis ti je super.
Pozdrav.

#492 boki1978

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 16. Sep 2011 - 08:21

E,pa u SPAR marketu u Magalufu (odmah iza hotela Sol Gudalupe, u ulici gde je i BCM diskoteka) 1,5l vode kosta 1,75 EUR. ;-)
Rec je o nekoj spanskoj vodi,a cene se bitnije ne razlikuju ni u drugim marketima, negde su mozda malo manje ali nista bitnije.
Na automatima su tek vesele cene i 0,5l je mnogo vishe od 0,75 EUR, posebno u hotelu...
Oni galoni od 5l su sigurno mnogo prihvatljivije cene ali su bili neprakticni jer nisu mogli da stanu u frizider,a mrzelo nas je stalno da presipamo.
Znam da sam se krstio da voda kosta kao sok ali tako je. Ocigledno su u SPAR-u to zloupotrebili.
Ovde je obican 0,33l Nestea kostao 0,95 EUR!
Ocigledno su cene pompezne zbog tolikog broja Engleza i Rusa, jer je Magaluf zaista prepun turista...

Pozdrav

Ovu poruku je izmenio boki1978: 16. Sep 2011 - 09:21

#493 komisura

putnik

• Član
  • Poruka:186
  • ženski

Napisano: 16. Sep 2011 - 22:21

Većina stvari je već veoma dobro opisana i objašnjena, dodaću "ukratko" kakva je bila naša organizacija, šta smo sve obišli i neke naše utiske, uz nekoliko sličica da vam održim pažnju :) Na Majorci smo boravili dečko i ja u periodu od 29.8 do 7.9, u sopstvenom aranžmanu. Nakon obilaska Madrida, zaputili smo se na Majorku sa namerom da se pošteno odmorimo i uživamo na lepim plažama. Preko booking.com-a smo jedno 3 meseca pre puta rezervisali hotel Manaus u El Arenalu, 3*, na malom uzvišenju na samom kraju Arenala, oko 500m od plaže. Cena za dvokrevetnu sobu sa polupansionom je bila 52€ po danu, odnosno 470€ za 9 dana (za oboje). Hotel je ok, ima mali bazen i đakuzi u dvorištu, nema svoj parking ali postoje dva u blizini, peškire su menjali svakog dana, klima je uključena u cenu, dok sef, mini-frižider i internet nisu. Hranom smo bili veoma zadovoljni, švedski sto za doručak i večeru, piće za večerom se posebno plaća. Dobili smo sobu sa lepim pogledom na bazen i šumicu iza hotela, ali je na terasi bila smeštena spoljna jedinica za 4 klime, uključujući i našu, koja je malo brujala kada neko upali klimu. Nezgodno rešenje, ali osim što je "podgrevalo" celu terasu, nije previše smetalo.

Od aerodroma do Arenala se stiže autobusom 21 , koji vozi na pola sata, a cena karte je 2€ u jednom pravcu. Vožnja taksijem na istoj relaciji košta oko 20€. Prva dva dana smo odmarali na plaži u Arenalu, a zatim smo iznajmili auto na 6 dana. Upoređujući cene na licu mesta, zaključili smo da je sezona i dalje u punom jeku jer cene nisu pale sa početkom septembra, kao i da u osnovnu cenu nikad nije uključeno puno osiguranje. Sa doplatom za "without excess", skoro nov Fiat Punto smo dobili za 35€ po danu, a za pređenih 750km smo dali još otprilike 60€ za benzin. Putevi su, kao što su i ostali rekli – fantastični! Sjajna signalizacija, kružni tokovi, autoput u više pravaca kroz ostrvo, ograničenje brzine se strogo poštuje.

Postavljena slika

Plaža u El Arenalu

Prva plaža na koju smo otišli nakon što smo uzeli auto je Es Trenc, što možda nije bilo pametno jer nam je njena čistoća vode od tada postala parametar za sve ostale :D Nalazi se na oko 40min od Arenala, prilično je "divlja" i neuređena u smislu sadržaja – postoji samo par veoma skupih kafića. Jedino smo na ovoj plaži platili parking, koji košta 5,7€ za ceo dan. Plaži se može prići sa dve strane, starim putem uz obalu koji vodi pored Cale Pi i Sa Rapite, ili autoputem do Camposa, gde se odvaja put za Es Trenc. Sa obe strane postoji parking. Mi smo prvi put došli sa strane Camposa, i pošto smo posle isprobali i drugu varijantu, ovaj deo plaže nam se čini bolji. Treba napomenuti da je Es Trenc delom i nudistička plaža, kao i da na njoj može biti talasa i ponegde nanete trave na obali – samo produžite dalje do parčeta plaže gde nema trave. Nama je ova plaža bila potpuno nestvarna sa besprekorno čistom i prozirnom vodom.

Na istočnoj strani obišli smo dve plaže u nacionalnom parku Mondrago, koje su takođe za preporuku – Mondrago, veća plaža na koju prvo nailazite nakon dolaska sa parkinga (besplatan, malo udaljen od plaže), i manja uvalica S’Amarador do koje se stiže stazom uz Mondrago plažu (savršeno čista voda). Cala Santanyi je ok, sa fotogeničnim garažama za ribarske čamce koji se nalaze na jednom njenom kraju, i Cala Llombards je slična, no nije nam ostavila poseban utisak. Takođe na istoku, odmah ispod gradića Porto Cristo, nalazi se mesto La Romantica sa još dve plaže za svaku preporuku – Cala Anguila (severnija) i Cala Mendia (južnija). Povezane su stazicom i takođe imaju kristalno čistu vodu. Imali smo ideju da obiđemo još par poznatijih plaža na istočnoj strani, međutim, kao i na Es Trenc-u susreli smo se sa problemom – ako bi plaža na koju smo došli bila fenomenalna, bilo nam je jaaako teško da je napustimo i potražimo neku drugu :cool:

Postavljena slika

Plaža Mondrago

Postavljena slika
Cala Anguila

Postavljena slika
Cala Mendia

Jedan dan smo odvojili za sever (oko sat vremena vožnje autoputem od Arenala), koji nam se veoma svideo. Prvo smo posetili Alcudiu, lepo, veće turističko mesto sa dugačkom plažom, lepim uličicama i šetalištem. Od ulaska u grad putokazi vas vode do velikog parkinga koji se ne plaća, odakle se izlazi na Tourist info i početak plaže. Zatim smo otišli za Mal Pas i plažu Sant Pere (@stevegadd hvala za preporuku, plaža je odlična!). Opet, predivna prozirna voda. Vreme je bilo malo oblačno tog dana, te smo odlagali polazak za Fortmentor, gledajući sa plaže u Mal Pas-u kako se tamni oblaci nadvijaju nad ovim malim poluostrvom. Nažalost, vreme se nije mnogo popravilo ali smo se svejedno uputili tamo, prolazeći pored Port Pollense putem uz more, a zatim krivudavim putem sredinom poluostrva u pravcu plaže Fortmentor. Na putu postoji obeležen "foto-stop" sa parkingom, gde obavezno treba stati jer je pogled na sve strane predivan! Postoje stepenice do uzvišenja odakle se vidi i kraj poluostrva. Zatim smo stigli i do Fortmentor plaže, na kojoj se zbog vremena nažalost nismo kupali, a koja definitivno ubrajamo u najbolje plaže na Majorci. Veća uvala sa uskom plažom, gustom zelenom šumom u pozadini, i potpuno čistom vodom.

Postavljena slika
Pogled na Fortmentor

Postavljena slika
Plaža Fortmentor

Kako je sledećeg dana bilo najavljeno nestabilno vreme, iskoristili smo to da obiđemo glavni grad Palmu, Soller i Valldemosu. U Palmi smo se parkirali u podzemnom parkingu Mar (1,7€ /sat) do kog vas vodi putokaz čim uđete u grad, obišli katedralu (ulaz je 4€), park i okolinu palate Almudaina, zatim razgledali radnje u uskim centralnim uličicama, obišli glavni trg i odmorili uz kaficu. Za ovo nam je bilo dovoljno pre podne. Zatim smo se uputili za Soller putem koji prolazi kroz tunel (4,5€ u jednom pravcu), i koji je znatno bolji i kraći od drugog, obilaznog puta. Bila je subota, parking se ne plaća posle 13h i nedeljom ceo dan. Soller je malo, slatko mesto za koje je dovoljno par sati da se obiđe. Kroz gradić prolazi drveni tramvaj koji vozi do Port de Soller-a, mestašca na obali do kog smo se spustili i samo prošetali obalom. Zatim smo se krivudavim putem preko mesta Deia uputili za Valldemosu. Put baš i nije naivan, no polako i pazite na bicikliste kojih na Majorci generalno ima dosta, a izgleda da posebno vole ove krivudave trase ;) Valldemosa je takođe, simpatično, "fotogenično" mestašce, za koje vam je dovoljno par sati obilaska. Posebno je lep pogled na okolna brda, kao i uličice sa saksijama na fasadama. Sledio je povratak za Palmu i malo shopping-a. Išli smo u Festival park i Dekatlon, oba se nalaze na autoputu ka gradu Inca (samo na suprotnim stranama autoputa) i rade do 22h.

Postavljena slika
Katedrala, Palma

Postavljena slika
Port de Soller

Postavljena slika

Valldemosa

Kao što sam rekla, poslednjeg dana kada smo imali auto ponovo smo posetili plažu Trenc, da potvrdimo prvi utisak :D Ovaj put smo išli starim putem, svratili do Cale Pi i prošli kroz Sa Rapitu. Prilično smo se našetali obalom dok nismo našli idealno mesto – bez nudista i nanosa trave, te smo zato i zaključili da je na Trenc bolje doći iz pravca Camposa. Talasi su bili veći, za razliku od prve posete, ali nisu mutili vodu. Obavezno ponesite zalihe ako ćete biti duže na Trenc plaži, jer su cene u tih par kafića paprene. Na ulasku u Campos ima veliki supermarket, Eroski.

Postavljena slika
Plaža Es Trenc

Poslednji dan smo proveli na plaži u Arenalu, sumirajući utiske. Ostrvo zaista ima za svakog ponešto, i za provod i za odmor, bezbroj plaža i uvalica, nije preterano veliko te se u kolima ne provodi previše vremena. Obilasci koje smo imali su neki naš izbor iz prethodno prikupljenih informacija, a u skladu sa trenutnim raspoloženjem :) Ako nekom bude trebala neka dodatna informacija, pitajte, a čim stignem, postaviću i MFT. Pozdrav!

Ovu poruku je izmenio komisura: 16. Sep 2011 - 22:25

#494 ledolina

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 18. Sep 2011 - 23:01

Idem na mallorcu 11.10. Kakvo je vrijeme tada... Jer ima jos sanse za kupanje.. :D

#495 gros

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 22. Sep 2011 - 20:45

Evo i ja da napisem koju rec o Majorci.I mi smo bili u Magalufu tacnije u Sol Guadalupe.Po mom misljenju sam hotel je stvarno dobar.Sobe odrzavaju dobro,bazen cist,prostor oko njega takodje,kuhinja odlicna za svakog ima po nesto ne verujem da je neko ostao gladan,ali mi se ne svidja sto ako hoces da koristis internet moras da doplatis i to ne malo 4e za jedan sat mislim da je to jako bezobrazno.Sto se tice osoblja ni oni me nisu bas odusevili obracaju ti se uvek na spanskom pa bas kad kazes jedno dva puta da ne razumes oni se presaltuju na engleski,retkost ih je videti nasmejane.Sto se tice samog Magalufa jeste onako kako se pisalo.Na sve strane su pijani Englezi sve je podredjeno njima svaki kafic,klub sta god i zovu se BRITIS ovako ili onako.Ne znam kuda je Boki setao ali na sve strane ima povracke i to smo puno puta bili svedoci,istrce iz lokala povrate na trotoar pa se vrate nazad pa opet i tako.Ne kazem stvarno nikoga ne diraju malo se sklonis sa strane da prodju,jer setaju tamo vamo(od pijanstva)i svako svojim putem.Ima dosta lokala gde mozes da izadjes i da se lepo provedes,ne moras bas da ides u grotlo ako ti se to ne gleda.Setali smo i po Palma Novoj meni tamo ovako izgleda:kao da se cela gerijatrija skupila na jednom mestu(izvinjav se starijima,i ja nisam bas tako mlada),ali prosek godina je zaista 60-70 bar ono sto smo mi videli po kaficima.

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0