Putovanja.info Forum: Majorka - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (35 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Majorka

#31 Korisnik je offline   krivan

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 09.08.08

Napisano: 13. avg 2008 - 13:43

Pogledaj porukumikahedonist @ 29. 07. 2008 - 11:46

Da li je neko putovao sa Poseydonom?Devojka u agenciji je vrlo ljubazna ali voleo bih da cujem komentare nekih putnika.U dilemi sam oko hotela.Santa Monica u Arenalu ili Don Juan u Magalufu?Sta je bolje?

Ja sam putovao sa Poseydonom i bilo mi je odlicno. Super im je vodic, bio je sa nama na eskurziji, obisli smo celo ostrvo; organizovao je i eskurziju posetu divljoj plazi es trenc, ali mi nismo isli, jer smo to obisli kolima. Ja sam bio u hotelu Santa Monica, sasvim pristojan i cist hotel, sa internet konekcijom na recepciji, imali smo tv u sobi, iako nam nije trebao, i radio sa nekom internom stanicom. U hotelu, gosti su bili pretezno mladja ekipa francuza i italijana, koji su za razliku od neizivljenih engleza, mnogo normalniji i prizemniji.
Ne znam kakav je hotel Don Juan u magalufu, ali s obzirom da su u magalufu pijani englezi, a Santa Monica je bio jeftiniji u ponudi, ja sam izabrao to. I nisam se pokajao...
0

#32 Korisnik je offline   Jellena25

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 21.03.08

Napisano: 13. avg 2008 - 14:40

Es trenc je prelepa plaza i svima preporucujem da je posete!Mi smo same isle kolima,nije problem,samo pratite mapu!Tu je more posebno lepe boje i toplo :D !
Na plazi se nalazi kafic gde ni klopa nije skupa,lezaljke su bile oko 6 eura za ceo dan!
0

#33 Korisnik je offline   mikahedonist

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 29.07.08

Napisano: 13. avg 2008 - 22:53

I ja sam izabrao hotel Santa Monica.Gde je bolje da iznajmim rent a car?Cuo sam da je u Palmi jeftinije.Koliko si ti placao?
0

#34 Korisnik je offline   krivan

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 09.08.08

Napisano: 14. avg 2008 - 01:49

Ja sam uzeo auto u agenciji, u poseydonu, ponudili su mogucnost da kod njih odmah bukiram rent-a-car, po danu je bio oko 27eur, pa sam se razmisljao, isao po netu da nadjem neku bolju kombinaciju, i na kraju odlucio da ipak uzmem, auto sam preuzeo na aerodromu, a do aerodroma sam dosao busom, posto hotel je relativno blizu. Mozda sam mogao da preuzmem na nekom drugom mestu, ali mi je nekako aerdrom bio najsigurnije resenje. Mislim da se nisam prosao, jer sam svracao tamo u neka 2 renta-cara u arenalu, i u jedan kod diskoteke Titos u Palmi, cisto da proverim, i u arenalu je bilo 30eur/dan, a u Palmi su nudili za 28, ako uzmem na 7 dana, za kraci period je bilo skuplje. Dobio sam novi VW Polo. kad sam ga preuzimao, blokirali su mi na kartici 300eur, sto je uobicajena procedura. Auto mozes da parkiras na besplatnom parkingu, od nekog hotela iza Santa Monice. Ne eksperimentisi mnogo sa parkingom, strogi su po tom pitanju (ne kao ovde, u bg-u), ja sam platio kaznu 100eur.
Inace, pisao sam vise na forumu na krstarici, mrzi me ponovo da pisem. Poz

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. jan 2011 - 11:29
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#35 Korisnik je offline   mikahedonist

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 29.07.08

Napisano: 14. avg 2008 - 09:59

Hvala Krivane na informacijama.Za rent a car cu se odluciti kad dodjem tamo.Mislim da je bolje da sa vodicem prvo obidjem celo ostrvo,pa cu onda poslednjih 7 dana uzeti auto.Jesi li isao na Ibizu?Postoji li mogucnost da se o jednom trosku obidju i Ibiza i Formentera?
0

#36 Korisnik je offline   milan234

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 03.07.08

Napisano: 16. avg 2008 - 21:44

Super sto se ova tema prosirila, ja planiram Spaniju sledece godine. I to u sopstvenoj reziji.
0

#37 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 187
  • Učlanjen: 17.07.07

Napisano: 25. avg 2008 - 22:15

jel ima jos neka friska informacija :)
:P
0

#38 Korisnik je offline   Jellena25

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 21.03.08

Napisano: 26. avg 2008 - 11:21

Kao na primer?Pitaj.... Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. jan 2011 - 11:30

0

#39 Korisnik je offline   Branko

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 13.07.06

Napisano: 28. avg 2008 - 00:43

Vratio sam se sa Majorke pre nekoliko sati. Bio sam preko Kontikija u Palmanovi, hotel "Sol Mirlos". Utisci su mi toliko dobri da mogu samo da kazem jedno: blago onima koji idu sada tamo!!! :) Time sam sve rekao!

A posebno bih hteo da pohvalim vodica Mirka, pripadnika "stare garde" koji je zaista bio vodic u pravom smislu reci, za razliku od nekih ranijih putovanja preko drugih agencija pa i preko istog Kontikija gde su vodici bili beskorisni ili cak smarali i iritirali nas turiste.

Pozdrav svima!
0

#40 Korisnik je offline   halisa

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 86
  • Učlanjen: 01.06.08

Napisano: 28. avg 2008 - 00:54

I ja sam pre 3 godine bila u Magalufu koji je spojen sa palma Novom.Takođe nam je vodič bio Mirko i bio je Ok.Kontiki super radi Španiju,slažem se sa tobom
0

#41 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 28. avg 2008 - 14:46

Pogledaj porukuBranko @ 28. 08. 2008 - 00:43

A posebno bih hteo da pohvalim vodica Mirka, pripadnika "stare garde" koji je zaista bio vodic u pravom smislu reci...

Cao Branko,

Da li moze malo vise informacija o vodicu - ovde je bilo nekih kometara da on uopste ne organizuje nikakve izlete ... Da li ste vi isli ipak negde sa njim i ako da gde i koliko kostaju izleti?

Hvala!

Pozdrav, Sanja

Pogledaj porukuJellena25 @ 26. 08. 2008 - 11:21

Kao na primer?Pitaj.... Postavljena slika

Postavljena slika

Jellena, da li ste vi isli na neki izlet sa vodicem ili ste sve obilazili sami?

Jesi bila u Tito's diskoteci Postavljena slika koliko je bio ulaz, negde sam nasla da je 15e?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. jan 2011 - 12:18
Razlog promene: skracen citat

0

#42 Korisnik je offline   @leksandra

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 06.07.08

Napisano: 28. avg 2008 - 16:38

I ja sam se pre desetak dana vratila sa Majorke, muz i ja smo putovali u spostvenoj reziji, vec sam pisala o tome.Rentirali smo kola za 18e dnevno, hotel sa tri zvezdice u malom mestu Cala Figuera na istocnoj obali platili smo za oboje bez hrane za 15 dana 650e.Cisto da znate da ako ste u mogucnosti da putujete sami (nekom od low cost kompanija iz Nemacke) to stvarno ne mora da bude skupo kao sto nase agencije naplacuju.Cak iako idete preko agencije rentirajte auto sami preko neta neuporedivo je jeftinije nego na licu mesta (npr. na sajtu mca-hotels.com, ili na www.sixt.es gde recimo mali smart moze da se uzme za 10e po danu).Gorivo je 1.18e,a na Majorki nemati auto stvarno je steta jer putevi su super, fenomenalno obelezeni, moze se obici celo ostrvo bez problema.Ono sto takodje ne treba propustiti su pecine pored mesta Porto Cristo (cuevas del drach) ulaz po osobi je 12e a neko je napisao da nase agencije naplacuju 40e.Takodje treba obici katedralu i muzeje u Plami, zatim grad Valdemosu koji je veoma romantican, podseca na Lisabon u malom i do njega ide tramvaj.Plama je lep grad jedino sto upada u oci pogotovo ako se dolazi iz zapadne Evrope to je da je mnogo prljav.Sredina ostrva je nezanimljiva za turiste(Manacor,Inca,Llucmajor,Campus...) jer su to prilicno zapusteni gradici u kojima zivi lokalno stanovnistvo.Takodje ne treba prorustiti ni voznju kroz planine na severozapadnom delu ostrva gde ima prelepih restorana sa jos lepsim vidikovcima.Za soping najbolji je kompleks festival park (factory outlet) koji se nalazi na autoputu Palma-Inca, lako se nadje uz google map i blizu je Palme.Cene u restoranima su ok, tu negde kao u Beogradu, plaze su prelepe i ciste, meni su omiljene one na istocnoj strani ostva.U svakom slucaju ako zelite provod do zore i masovni turzam onda su Palma Nova i Magaluf pravo resenje.Iskreno meni su se (a pri tom sam obisla celo ostrvo) ova mesta najmanje svidela ali kao sto rekoh ako imate kola sve se moze obici i niste prinudjeni da vidite samo sto agencija ponudi.Ako imate jos neko pitanje ja cu rado da odgovorim.Pozdrav
0

#43 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 28. avg 2008 - 21:48

aleksandra :) hvala na savetima!
sta je tacno taj factory outlet? da li su to neke robne marke kojih ima i ovde (npr. zara, mexx, itd.) ?
cula sam da se ide u campersovu fabriku, a mozda je to u stvari to :) samo zena nije umela da nam objasni.

kako se ide u valdemosu tramvajem? odakle se krece i gde se kupuju karte?
0

#44 Korisnik je offline   @leksandra

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 06.07.08

Napisano: 28. avg 2008 - 22:35

Za Valdemosu htedoh da kazem da kroz njega ide tramvaj a ne do njega, sorry greska.Mi smo isli kolima.Tamo su ziveli Sopen i Zorz Sand pa mogu da se obidju i njihove kuce i cuveni manastir.Sladak gradic takodje sa tramvajem je Soller na nekih 20 km od Valldemosse.Sto se tice factory outleta to je kompleks outlet prodavnica gde imas veliki mango outlet, replay,levis,camper,miss sixty,reebok,nike...Dakle nisu samo spanski brendovi, jedino sto mislim da nema zare ili je bar ja nisam pronasla.Ako hoces da kupujes u zari najbolje je da to uradis u Palmi, cene su stvarno ok.Takodje parfemi su na ostrvu bas jeftini, jeftiniji nego na free-shopovima.Factory outlet (festival park) je na autoputu Palma-Inca kod mesta Marratxi, nekih 7 km od Palme, lako se nadje uz mapu.Jedna od lepsih plaza je divlja plaza Es Trenc a medju mojim favoritima je i plaza u Alcudiji na samom severu ostrva, kao i plaza u nacionalnom parku Mondrago.Pitaj ako te jos nesto zanima, pozdrav
0

#45 Korisnik je offline   Branko

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 13.07.06

Napisano: 29. avg 2008 - 01:25

snowwhite,

vodic je organizovao nekoliko izleta-obilazak ostrva, odlazak na vece spanske muzike, zatim neka vrsta koride i jos par nekih koje sam zaboravio jer nisam isao. Ja sam bio na obilasku ostrva koju svima preporucujem(a bili su skoro svi iz grupe). Ide se autobusom prvo do gradica Inka do nekog soping centra a zatim u manastir Lluk gde se cuva crna Bogorodica pa odatle neverovatnim serpentinama do zaliva Sa Calobra sa pauzom za kupanje. Odatle se ide brodom do gradica Port Sollera a iz njega sa prelepim drvenim tramvajima do gradica Soller koji izgleda kao grafika u nekoj slikovnici. Iz njega opet drvenim (!) vozom lakiranim u tamnobordo sa starinskim lampama i otvorenim prozorima se putuje nazad ka Palmi gde smo opet preseli u autobuse koji su nas uvece razvezli po hotelima. Za jedan dan nekoliko prevoznih sredstava! Taj izlet kosta 61,50 evra. Mozda se to moze i samostalno organizovati ali bez price na srpskom jeziku ta tura bi meni delovala isprazno jer ima mnogo toga da se cuje.

Za soping moja preporuka je odlazak u Festival Park. Naravno, tu ne treba vodic :D To je mesto locirano na putu ka Inki. Najbolje je ici metroom iz Palme a silazi se na stanici koja je prva iza Maratxija. Paznja, stanica se ne zove Festival Park, ime sam zaboravio.. Tamo ima mnogo i svetskih i spanskih firmi a cene su stvarno niske. Reebok, Nike, Miss Sixty..Camperov outlet je tamo jer je fabrika u blizini. Sve je duplo jeftinije nego ovde pa i vise.

@leksandra,
u Palmi ce tesko u sezoni iznajmiti i moped za 18e a kamoli za 10e, mozda u tom mestu gde si ti bila, ili u vansezoni. U avgustu su cene rentakara oko 35e a sa losim osiguranjem moze nesto jeftinije ali je za stranca to prilican rizik.

Meni je Palmanova predstavljala pun pogodak. Veoma je lepo mesto sa turistickom tradicijom jos od pre II sv. rata sa prelepim setalistem kraj mora i odlicnim hotelima. Gradski prevoz vozi svakih 15min za Palmu (centar grada) i radi do ponoci. Ko zeli zescu zabavu tu odmah je Magaluf koji je prepun Engleza i njihovih kafica kao da ste u Engleskoj ali zabava je tamo stvarno vrh. To je svar ukusa. Meni se to vise svidja nego neka selendra.

Pozdrav :)
0

• (35 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com