Putovanja.info Forum: Majorka - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (35 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Majorka

#16 Korisnik je offline   Katalina

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 65
  • Učlanjen: 04.03.07

Napisano: 19. jul 2008 - 16:44

Posto sam senilna :) da odgovorim i za Barselonu: moze u sopstvenoj reziji brodom, Mirko vodic rece da je karta 140 EUR ali ima avion za 99 EUR da se unapred rezervise preko neta.

Agencija ne organizuje te izlete. Ne uzdajte se u Kontiki.

Imate slike na MFT.
0

#17 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 187
  • Učlanjen: 17.07.07

Napisano: 19. jul 2008 - 19:45

Katalina ti si srce! :) :srce:

Hvala puno na informacijama! Sto se mesta u septembru tice, mozda ima jos na avionu, ali ne znam za hotele. Mi smo za nas trazile upit jer jos u junu kad smo rezervisale nisu imali mesta za taj termin u tom hotelu.
Anyway - da li si isla na neki od izleta sa Kontikijem? U brosuri su navedene sledece cene:
- Kruzna ostrvska tura - 63 e
- Valjdemosa - 33 e
- Pecine Drak i Ams - 40 e
- Son Amar - 68e / 110e

Da li su i tamo te cene? Ako si isla, daj neki komentar izleta - vredi li tih parica ili da se organizujemo same?

Inace smo mislile da uzimamo rent-a-car ...
0

#18 Korisnik je offline   Katalina

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. jul 2008 - 13:52

Nisi dobro skontala: KonTiki ne organizuje nista, bar nije nama u junu. Samo špansko veče ali i to je preko lokalne agencije. Sve to što si nabrojala moraš ili morate same. Gledala sam kod lokalnih agencija, ima izleta a pogotovo što uzimate auto... radite kako volete Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. jan 2011 - 11:27
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#19 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. jul 2008 - 15:22

Aiiii .... pa sta su onda pisali ovo u brosuri ... tc tc tc ne mogu da verujem da su toliko pali sa kvalitetom usluge ...

Anyway - probacemo onda da se organizujemo same ...

Evo sta sam nasla za ferry do Ibice za one koji isto tek idu (povratna 70e) :

http://www.aferry.to/

Ovaj sajt u stvari moze da bude korsitan svima koji planiraju da obidju vise ostrva na Mediteranu jer moze da se bukira i Grcka, Francuska, Italija, Malta, itd. Karte mogu da se plate preko neta karticom.

Bilo bi zgodno da ljudi koji takodje idu na Majorku postuju ovde korisne linkove (ima nesto slicno kao posebna tema u okviru destinacije Afrika/Egipat).

Katalina jos jednom hvala - ako se setis neceg korisnog a da nismo pitali baci poruku :)
0

#20 Korisnik je offline   natasha

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 25
  • Učlanjen: 06.08.07

Napisano: 21. jul 2008 - 13:33

Ma pitam za grupu, jer mi se čini da uvek promašim, i da su uvek bračni parovi sa bebama ili malom decom, i uvek je za izlete povuci potegni, nemaš s kim da se organizuješ za taxi, za izlet preko domaće agencije, i sl..
I ja sam šmeknula taj hotel...bilo je ok? Zar se ne može prošetati uveče do Palme ? Ili mora busom? Koliko sam te shvatila to je autoput, nije izvodljivo zbog toga, a ne zbog razdaljine...
Strava si objasnila sve, e samo me još zanima izlet za Barselonu avionom, da li je to Kontiki,ili tamošnja agencija?
Moram sad da te maltretiram, jer ćeš zaboraviti, ili će te mrzeti, jer ćeš gledati nešto za sebe...
Iskreno, nešto mi ne deluješ oduševljena...ili si samo ozbiljan forumaš???????
Šta je tvoj najnegativniji utisak?
Al sam te smorilaaaaaaaaa..........JU !!!
0

#21 Korisnik je offline   Katalina

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. jul 2008 - 19:08

E... nisam ja tip da doživljam stvari bajno, sjajno, fenomenalno, razumeš ! Lepa je Majorka bre opasno!
Najlepši Mediteran do sada.
Ne može da se šeta uveče do Palme zbog daljine i autoputa, jasno ali može busom a nazad taksijem jer busovi ne voze posle 21-22, tako nešto. Kontiki ne organizuje Barselonu, rekoše nam tamo da se odavde mesec dana ranije rezerviše karta avionska preko net-a ili kad se dodje tamo ima za 140 EUR brod al sve to preko njihovih agencija.
Negativan je taj masovni turizam, kako @aleksandra reče, džumle Enleza hoda po ulicama, tako organizovano dolaze na plažu, sede po trotoarima... bljak. Ali i na to se navikneš posle dva dana.

Eto Postavljena slika

0

#22 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. jul 2008 - 22:50

Katalina da nisi slucajno isla u taj Aqua Park sa delfinima i fokama - ako jesi kako je tamo?
0

#23 Korisnik je offline   Katalina

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. jul 2008 - 10:12

Marine Land ? Nisam bila... Postavljena slika AL blizu je to Palma Nove i Magalufa , moglo se...

0

#24 Korisnik je offline   mikahedonist

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 29.07.08

Napisano: 29. jul 2008 - 11:46

Da li je neko putovao sa Poseydonom?Devojka u agenciji je vrlo ljubazna ali voleo bih da cujem komentare nekih putnika.U dilemi sam oko hotela.Santa Monica u Arenalu ili Don Juan u Magalufu?Sta je bolje?
0

#25 Korisnik je offline   Katalina

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 31. jul 2008 - 21:01

Godine 2007 Poseydon je doveo nekih 300 godina za sezonu u Spaniju, tako smo culi na Majorci.
Navodno su napravili aranzman : spance da dovode u Srbiju a mi da idemo tamo ali tu ima neki
problem ,nisam zapamtila ali na forumima je bilo losih komentara za Poseydon mada to nista ne
mora da znaci.

Lepo je i u Arenalu i u Magalufu, hotel... zavisi sta volis, koliko trosis, itd.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. jan 2011 - 11:28

0

#26 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 08. avg 2008 - 18:10

Pogledaj porukuJellena25 @ 10. 07. 2008 - 11:49

Ja idem 25.7 a vracam se 5.8.Napisacu svoje utiske cim dodjem tako da ces imati neke informacije pre polaska 12.8! :D

Jellena kad cemo da cujemo tvoje utiske, kako je bilo, neke friske informacije?

:)

Hvala!
0

#27 Korisnik je offline   Jellena25

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 21.03.08

Napisano: 11. avg 2008 - 11:35

Evo i mene!
Definitivno svima preporucujem Majorku!Posebno omladini!Moje najlepse letovanje do sad!
Putovale smo preko Kontikija i bile smestene u hotelu Palma Mazas,mesto El Arenal.Hotel ima 2 zvezdice,udaljen je od pocetka plaze 600 m ali smo mi pesacile vise do mesta gde je nama plaza bila posebno lepa.Hotel nije los,za one koji idu bilo bi dobro da traze sobu na drugom spratu jer je to renoviran deo.Klopa je dobra,posebno vecera,milion salata,pohovane lignje (calamares),riba,piletina a dorucak kao i svugde.Ogromna mana-sobe su bez klime pa kao da smo uplatile spa sobu,kao sauna,samo nam je falilo da pravo iz sobe trcimo u bazen :smorilo: !Sef se placa 19 eura za 11 dana i preporucuje se jer su se dogadjale kradje.
More je prelepo i toplo,tirkizno,pesak beo,plaza duga.Iznajmljivanje lezaljki je 4.55 eura dnevno i uz to vam ide i suncobran od trske.Iznajmljivanje lezaljki i suncobrana nije obavezno ali s obzirom da na plazi nema hlada ko ne zeli da placa bilo bi dobro da kupi suncobran koji kosta oko 12 eura.Sunce jeste jako ali stalno duvka vetric pa se zato pazite da ne izgorite :D .Na plazi nema muzike!
Mesto El Arenal je puno nemaca a mesto Magaluf engleza.Nemci su mirniji.Od nekih 20h pa do 00:30h gomila pijanih mladih nemaca seta okolo i dere se ali ne diraju nikog.Cak je i grupa mladih srba vikala pored tako da su u tom uzrastu(18,19 god) svi isti.Grad Palma je prelep i potpuno je izvodljivo putovati tamo svako vece,posebno preporucujem porodicama i parovima.Iz mesta Arenal tamo na svakih desetak minuta ide gradski autobus broj 15,karta je 1.10 eura i putuje se oko 30 minuta.Poslednji autobus ide iz Palme za Arenal u 01:30.Palma je prepuna divnih uskih ulica,trgova,taverni,ima prelepu katedralu i kao da se nalazite u nekom totalno drugom delu Spanije.Toliko se razlikuje od Arenala ili Magalufa.
Cene otprilike: kafa(za one koji vole tursku neka traze Cafe cortado) 1.50,voda obicna ili kisela (sin gas-obicna,con gas-mineralna :D ) 1.75,sokovi oko 2 eura(oni koji vole limun neka probaju pice KAS CON LIMON,kiselo,gazirano),sladoledi do 3 eura.Dorucak u kaficu od 2-4 eura,vecera 11-15 eura.
Preporucila bih da iznajmite kola i obilazite lepe plaze a i obliznja mesta.Dnevno za iznajmljivanje kola potrebno je izdvojiti 35 eura.
Za mlade-diskoteka RIO PALACE,ulaz 10 eura i jedna besplatna konzumacija.Deo sa house muzikom i deo sa R N B muzikom.Sjajan provod!Moje novo omiljeno pice-vodka limun (taj kas sa limunom i malo vodke),trazite litar jer kosta 12 eura ako vas ima vise,casa jedna je 5 eura!Sjajan kafic LATINO gde mozete probati sjajne koktele,s tim sto se kafici zatvaraju do 00:30.U Palmi imate veci izbor klubova i posebno su popularni TITOS i ABRAXAS!Taksi do Palme od Arenala je oko 30 eura!
Soping je sjajan!Obavezno posetite Zaru i Mango u Palmi!
Kontiki ne organizuje mnogo ekskurzija.Vodic je Mirko koji jeste na raspolaganju ali sa vama ne ide nigde samo vam da mapu grada i za vas kupuje karte,na primer karta povratna za Ibicu je 80 eura.Putuje se oko 2 sata.Imate varijantu da podjete u 8 ujutru i vratite se u 20h uvece ili da odete u 20 h uvece i ostanete celu noc!Posetite plazu Bora Bora (mada je meni nasa plaza u Arenalu lepsa) ali obidjite i grad Ibicu!Zurke pocinju oko 17h!Cene su iste kao i u Arenalu,mozda malo jace osim u kaficu Bora Bora koji je jako skup.
Korida (borba bikova) je 55 eura i to ne bih preporucila ljubiteljima zivotinja i osetljivijim osobama jer je prilicno stresno.
Sve po gradu Palmi mozete videti sami,dobicete mapu tako da je moj savet da ne bacate pare da vas drugi vodaju.
Akva svet je oko 25 eura.
Hm....pokusavam da se setim jos neceg...pitajte!Sta god vas zanima!Nadam se da sam vam i ovim pomogla!
Blago svima vama koji tek idete tamo,ja jako patim za predivnom Majorkom i hocu da idem i sledece godine i to na 20 dana!
Pozdrav,Jelena
0

#28 Korisnik je offline   Jellena25

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. avg 2008 - 11:48

Da...po forumima sam dosta citala otome koliko je tesko dobiti spansku vizu i bila sam sva istraumiranna!Zato sve vas koji tek idete zelim da smirim-samo nabavite sve sto se od vas trazi,u principu kao za svaki sengen,Kontiki vadi kolektivnu vizu i nije nikakav problem :D
Evo i jedne slicice prelepe plaze :kez:

Priložene sličice

• Prikačena slika

0

#29 Korisnik je offline   snowwhite

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 12. avg 2008 - 21:44

Jelena srce si hvala puno na informacijama! :)
Jedva cekam 05. septembar!
0

#30 Korisnik je offline   Jellena25

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. avg 2008 - 00:37

Nema na cemu!I ako te jos nesto zanima pitaj!
Sigurno ces se divno provesti...blago tebi! Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. jan 2011 - 11:29

0

• (35 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com