Evo i mene!
Definitivno svima preporucujem Majorku!Posebno omladini!Moje najlepse letovanje do sad!
Putovale smo preko Kontikija i bile smestene u hotelu Palma Mazas,mesto El Arenal.Hotel ima 2 zvezdice,udaljen je od pocetka plaze 600 m ali smo mi pesacile vise do mesta gde je nama plaza bila posebno lepa.Hotel nije los,za one koji idu bilo bi dobro da traze sobu na drugom spratu jer je to renoviran deo.Klopa je dobra,posebno vecera,milion salata,pohovane lignje (calamares),riba,piletina a dorucak kao i svugde.Ogromna mana-sobe su bez klime pa kao da smo uplatile spa sobu,kao sauna,samo nam je falilo da pravo iz sobe trcimo u bazen

!Sef se placa 19 eura za 11 dana i preporucuje se jer su se dogadjale kradje.
More je prelepo i toplo,tirkizno,pesak beo,plaza duga.Iznajmljivanje lezaljki je 4.55 eura dnevno i uz to vam ide i suncobran od trske.Iznajmljivanje lezaljki i suncobrana nije obavezno ali s obzirom da na plazi nema hlada ko ne zeli da placa bilo bi dobro da kupi suncobran koji kosta oko 12 eura.Sunce jeste jako ali stalno duvka vetric pa se zato pazite da ne izgorite

.Na plazi nema muzike!
Mesto El Arenal je puno nemaca a mesto Magaluf engleza.Nemci su mirniji.Od nekih 20h pa do 00:30h gomila pijanih mladih nemaca seta okolo i dere se ali ne diraju nikog.Cak je i grupa mladih srba vikala pored tako da su u tom uzrastu(18,19 god) svi isti.Grad Palma je prelep i potpuno je izvodljivo putovati tamo svako vece,posebno preporucujem porodicama i parovima.Iz mesta Arenal tamo na svakih desetak minuta ide gradski autobus broj 15,karta je 1.10 eura i putuje se oko 30 minuta.Poslednji autobus ide iz Palme za Arenal u 01:30.Palma je prepuna divnih uskih ulica,trgova,taverni,ima prelepu katedralu i kao da se nalazite u nekom totalno drugom delu Spanije.Toliko se razlikuje od Arenala ili Magalufa.
Cene otprilike: kafa(za one koji vole tursku neka traze Cafe cortado) 1.50,voda obicna ili kisela (sin gas-obicna,con gas-mineralna

) 1.75,sokovi oko 2 eura(oni koji vole limun neka probaju pice KAS CON LIMON,kiselo,gazirano),sladoledi do 3 eura.Dorucak u kaficu od 2-4 eura,vecera 11-15 eura.
Preporucila bih da iznajmite kola i obilazite lepe plaze a i obliznja mesta.Dnevno za iznajmljivanje kola potrebno je izdvojiti 35 eura.
Za mlade-diskoteka RIO PALACE,ulaz 10 eura i jedna besplatna konzumacija.Deo sa house muzikom i deo sa R N B muzikom.Sjajan provod!Moje novo omiljeno pice-vodka limun (taj kas sa limunom i malo vodke),trazite litar jer kosta 12 eura ako vas ima vise,casa jedna je 5 eura!Sjajan kafic LATINO gde mozete probati sjajne koktele,s tim sto se kafici zatvaraju do 00:30.U Palmi imate veci izbor klubova i posebno su popularni TITOS i ABRAXAS!Taksi do Palme od Arenala je oko 30 eura!
Soping je sjajan!Obavezno posetite Zaru i Mango u Palmi!
Kontiki ne organizuje mnogo ekskurzija.Vodic je Mirko koji jeste na raspolaganju ali sa vama ne ide nigde samo vam da mapu grada i za vas kupuje karte,na primer karta povratna za Ibicu je 80 eura.Putuje se oko 2 sata.Imate varijantu da podjete u 8 ujutru i vratite se u 20h uvece ili da odete u 20 h uvece i ostanete celu noc!Posetite plazu Bora Bora (mada je meni nasa plaza u Arenalu lepsa) ali obidjite i grad Ibicu!Zurke pocinju oko 17h!Cene su iste kao i u Arenalu,mozda malo jace osim u kaficu Bora Bora koji je jako skup.
Korida (borba bikova) je 55 eura i to ne bih preporucila ljubiteljima zivotinja i osetljivijim osobama jer je prilicno stresno.
Sve po gradu Palmi mozete videti sami,dobicete mapu tako da je moj savet da ne bacate pare da vas drugi vodaju.
Akva svet je oko 25 eura.
Hm....pokusavam da se setim jos neceg...pitajte!Sta god vas zanima!Nadam se da sam vam i ovim pomogla!
Blago svima vama koji tek idete tamo,ja jako patim za predivnom Majorkom i hocu da idem i sledece godine i to na 20 dana!
Pozdrav,Jelena