Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

IZLETI Marmaris

• Ne možete pisati na ovoj temi
160 odgovora na temu

#151 goca

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:437
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2011 - 23:20

Pa kad smo mi bili,spustali su one stepenice broda,pa lepo lagano sidjes,ali bilo je i onih koji su skakali sa broda(ja nisam od tih:zvizduk:)

#152 Jelena- Beograd

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:242
  • ženski

Napisano: 25. Feb 2011 - 15:12

Jel` zna neko da li Argus radi izlet na Rodos ?

#153 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 25. Feb 2011 - 17:02

Mislim da ne, ali ima puno turskih agencija i ide se gliserima.

#154 stanoye

turista

• Član
  • Poruka:64
  • muški

Napisano: 27. Feb 2011 - 16:09

Pogledaj porukuJelena-Su @ 25. Feb 2011 - 15:12

Jel` zna neko da li Argus radi izlet na Rodos ?

Radi, isao sam prosle godine i bilo je extra

#155 Jelena- Beograd

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 28. Feb 2011 - 08:35

Hvala puno Stanoye. Na koje si jos izlete isao (posto si bio prosle godine) pretpostavljam da su utisci svezi...
:lol:

#156 stanoye

turista

• Član
  • Poruka:64
  • muški

Napisano: 06. Mar 2011 - 20:20

Pogledaj porukuJelena-Su @ 28. Feb 2011 - 08:35

Hvala puno Stanoye. Na koje si jos izlete isao (posto si bio prosle godine) pretpostavljam da su utisci svezi...
:lol:

Nema na cemu :)

Pored rodosa isao sam na dnevno krstarenje i na kleopatrinu plazu koji su bili extra izleti ali preporucujem ti i izlet na Dalijan koji je super al nisam isao na njega jer sam bio pre 2 godine

#157 Jelena- Beograd

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 06. Mar 2011 - 22:11

hvala, hocu SVE !!! :klap: I Pamukaleeeeeeeeeeeeee...

#158 forestlander

backpacker

• Član
  • Poruka:37
  • muški

Napisano: 20. Aug 2011 - 17:27

Pošto je ova tema već neko vreme mrtva hajde da je osvežimo sa nekim novim informacijama. Mi koji dolazimo kolima u Marmaris imamo mogućnost da obiđemo okolinu i i napravimo kvalitetne izlete u sopstvenoj organizaciji.

Prvo neke informacije koje nemaju posebnu temu ali su po meni od neverovatne važnosti za letovanje, a to je: gde jesti i gde je najbolji kurs!!!

Promena novca. Kada krenete od Ataturkovog spomenika u centru, tamo gde je kružni tok i počinje marina dalje ka starom gradu imate banku sa leve strane pored vam je pošta i neka policijska stanica, a stari grad na otprilike 50m. Tu su vam parkirani svi oni brodovi koji voze dnevne ture, Dalian reku,... Kurs je 1e = 2.53 lire. U okolnim menjačnicama u centru je 2.41. Kod Taj mahal-a 2.45, u Ičmeleru 2.47, ali kod Pasha hotela samo 2.31. Prolazio sam pored ovih menjačnica svaki dan i kurs se nije menjao (bili smo 13 dana). Na 1000e to može da bude razlika i od 80e!!!

Gde jesti. Opet kada krenere od Ataturkovog spomenika u centru ka plažama. duž drvoreda od palmi sa desne strane imate policisko odmaralište, prepoznaće te ga po velikom travnjaku. Kada stignete do tamo, imate uzak prolaz. Tu prođete, 30 metara uđete u ulicu i na 50m nalazi vam se Turski restoran YUNUS PIZAS. Neverovatni ljudi, i kvalitetna hrana, mada sam restoran izgleda malo jadno. Primarno se bave isporukama hrane na kućne adrese. Tu dve osobe mogu da jedu za 12lira i da se prejedu, a to vam je 490din! Ako naručite Pileće meso sa girosa i dve vode (12lira) dobijate: SALATU (krastavci, paradajis, spanać, zelena salata sa limunom) CHICKEN DONER (služi se uz domaći hleb, pomfrit, pirinač, crveni kupus, luk sa peršunom i ljute paprike na žaru) i naravno dve VODE. Ako vam je voda u hotelu 2lire, ovde je 1, kola u hotelu 4lire, ovde je 2.5. Probajte GULAŠ (tako ga i oni zovu), dobijate porciju u zemljanoj posudi, to vam je pileće belo u sosu od paradajize sa ljutim papričicama i pomfritom, to im je najskuplje jelo i košta 7lira (286din).

Izleti.

SELIMYE. Ko je išao na safari turu preko agencije koja ide u Hisaronu i Orkide bay za Selimiye se produžava dalje. Tačno je na 42km od Marmarisa, put ka Datca (Dača). Malo mesto nema ništa da vam ponudi sem kupanja. Ima samo jedan hotel i tu smo se kupali. Ali pošto se radi o uvučenom prostoru, voda je plitka, mirna i jako topla. Selimye je jedino mesto u Turskoj de sam ja video korale. Neverovatno je čisto (nema ljudi) ležaljke na malom pristaništu odakle se direktno uskače u vodu, dosta ribica u plićaku, prelepo. Bili smo 3 puta ove godine.

PALAMUTBUKU. Plaža. Put ka Datca (Dača) koji vodi ka arheološkom nalazištu Knidos. Na oko je na 88km od Marmarisa. Možete da napravite turu da posetite Knidos (98km od Marmarisa) i vidite ostatke tog grada (Efes u malom), koji je bio velika luka izlazi na dva mora (pogledajte na google earthy: zapadno u odnosu na Marmaris jugoistočno od grčkog ostrva Kos). Palamutbuku je slican Oludenizu, ali daleko jeftiniji, kamena plaža od sitnog plačasto kamena (idealan za bacanje žabica u more), koji ne bode i more tirkizne boje.

OLUDENIZ. Čuvena plaža sa svih razglednica u Turskoj. Tačno je na 140km od Marmarisa. Jedino što može dobro da vam ponudi je kupanje. Ne savetujem da tamo uplatite smeštaj, osim ako niste spremni celo letovanje samo da se kupate, jedete i rano ležete. Ono što smo videli za taj jedan dan je da Oludeniz nema šta drugo da vam ponudi. Cene, su daleko veće nego u Marmarisu! Parkirali smo se u Oludenizu van čuvene lagune cena 5lira, ulaz u lagunu 9lira za dve osobe, dve ležaljke 18lira. Sve je to lepo i sređen, voda tirkizno plava. Ali kada izađete iz vode i hoćete da se istuširate (meni smeta so) morate da siđete 200metara niže jer nema tuševa na samoj plaži već u predviđenom delu za to. Pa sada ako odlučite da uđete u vodu jedno 5 puta na dan, vi gledajte. Po meni glavna plaža je jednako dobra i laguna ne pruža ništa više od nje sem mirnije vode. Moj savet treba otići i kupati se u tirkiznom moru, ali nikako ostajati duže od 3-5dana, meni bi bilo dosadno.

REZIME: U Marmarisu će te naći sve što vam je potrebno (izlaske, kupovina, organizovane ture, vodene sportove) ali ne i prelepu plažu i prelepo more. Ičmeler ima lepšu plažu ali ta boja mora i dalje nije nešto lepa. Sa ovim izletima možete upotpuniti vaše letovanje sa onim što nedostaje Marmarisu. Nakon druge godine u Marmarisu kolima, mogu reći da jedva čekam da rezervišem letovanje za narednu godinu!!!

Ovu poruku je izmenio forestlander: 20. Aug 2011 - 17:43

#159 bogalinacsrk@gmail.com

putnik

• Član
  • Poruka:134
  • muški

Napisano: 21. Aug 2011 - 09:02

Najtoplije preporučujem izlet (Argus) na plažu Indžekum (fini pesak), videćete i zašto. U povratku svraća se u restoran koji je raj na zemlji, na jagnjetinu pod sačem. Izlet sličan Kleopatrinoj plaži, ali po meni upečatljiviji. I naravno - Dalijan.

#160 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 23. Aug 2011 - 16:15

@ forestlander

Odlične preporuke za izlete :)

Slobodno otvorite temu "gde jesti i gde je najbolji kurs", možda baš nije za jednu temu i informacije o kursu mogu biti u okviru opšte temu, ali temu o restoranima slobodno otvorite, ovaj predlog vam je odličan za klopu, sigurno znate još neke dobre restorane. Takodje imaće i drugi forumaši neke predloge sigurno.
Ja sam pre 5 godina bila, pa se više i ne sećam imena restorana, ali mogu da objasnim gde su, mada je pitanje da li i dalje postoje. U stvaru u restoranu gde smo najčešće jeli u Ičmeleru, sam dobila majcu, koju još imam, mislim da piše ime restorana na njoj.

U svakom slučaju otvorite temu o restoranima, "Gde dobro jesti u Marmarisu", "Restoranu za preporuku".... na vama je kako ćete nazvati temu :) Samo napred :)

Evo našla sam da ipak postoji tema o restoranima, malo je zamrla, ali napišite sve vaše preporuke u njoj, sigurno će tema živnuti. Trenutno se nalazi na drugoj strani, ali naravno ako nešto napišete će izbiti odmah na početak (jer su teme poredjane hronološki, po vremenu pisanja zadnje poruke).

Restorani u Marmarisu

Ovu poruku je izmenio mikap: 23. Aug 2011 - 16:20

#161 s.lavica

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 27. Sep 2011 - 14:50

U Icmeler smo isli preko Argusa i sve pohvale za vodice. Konkretno isli smo na Pamukale, Dalijan i Rodos. Ove izlete je vodio Damir i svaki je bio fantastican. Damir se bas potrudio da se dobro provedemo i potrudio se nam blize objasni svaki deo koji smo obisli. Ko god da ode u Tursku nesme da propusti odlazak na neki od izleta. Naravno u granicama finansiskih mogudjnosti. Nas dvoje su ova tri izleta kostala 260e ali vredelo je. Veliki pozdrav za Damira i Nedima, odlicni su u poslu koji rade.

Ovu poruku je izmenio s.lavica: 27. Sep 2011 - 14:51

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0