Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza Qatar

7 odgovora na temu

#1 kiwi

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 02. May 2008 - 00:49

Caos svima!
Forum je super!!!

Ono sto bih vas pitala je kako da sletim u Qatar?
Qatar Airlines imaju super cene za egzoticne destinacije (npr. Indija), ali nista bez presedanja u Dohi. Pitam se da li mi treba viza i gde da trazim ambasadu, konzulat i sl. Da li su integrisani sa nekim u Beogradu ili se ide u Madjarsku, Bosnu...?

Ili mozda samo treba da se popuni magicni papiric u avionu?
Navijam za ovo poslednje...

Hvala!

Jelena

Ovu poruku je izmenio kiwi: 02. May 2008 - 00:50

#2 igor.jankovic

putnik

• Član
  • Poruka:121

Napisano: 02. May 2008 - 08:17

da li hoces samo da presedas ili bi da ostanes par dana u dohi? ako samo presedas (tranzit) ne treba ti viza.

#3 kiwi

backpacker

• Član

Napisano: 02. May 2008 - 10:48

Caos!
Samo presedanje! Odlicno, hvala ti!
Gde da pogledam, koga da nazovem da proverim tu informaciju?

Jelena

#4 igor.jankovic

putnik

• Član
  • Poruka:121

Napisano: 03. May 2008 - 10:59

Pogledaj porukukiwi @ 2. 05. 2008 - 10:48

Caos!
Samo presedanje! Odlicno, hvala ti!
Gde da pogledam, koga da nazovem da proverim tu informaciju?

Jelena
mozda sa agencijom koja ti izdaje kartu.
ili kontaktiraj Qatar airways. vidim da imaju office u bugarskoj (http://www.qatarairways.com/global/en/offi...gariasofia.html). ili Airport Immigration Officer (http://www.dohaairport.com/services_visare...s.html?linksr10).

ja sam pre 2 godine leteo sa Qatarom za Sri Lanku, presedao sam u Dohi, nisam izlazio iz tranzita i nije mi trebala nikakva viza.

Off Topic: ova tema i nema neke veze sa evropom. mozda da je moderator premesti u aziju

#5 miroslavg

turista

• Član
  • Poruka:63
  • muški

Napisano: 04. May 2008 - 11:39

Sa Air Arabiom mozes da letis iz istanbula preko Sharjaha (grad 15km udaljen od Dubaia) do Bombaja za 145 evra i jos deset gradova u Indiji...... za dve nedelje idem u Kochi..... karta se kupuje online i nije potrebna viza za presedanje. ukoliko je vreme izmedju dva leta vece od 6 sati onda mozes da uzmes 96hour visa-u koja je besplatna.....

#6 kiwi

backpacker

• Član

Napisano: 04. May 2008 - 16:15

Hehe nije vala u Evropi :)
Taman sam se registrovala i bio je prvi post pa nisam razmisljala da pitanje pripada Aziji.

Za vreme monsuna povratna je 300€ Bec-Delhi. Posle monsuna je oko 500€. Ni to mi nije delovalo tako jako skupo, mada svaki ustedjen € je dobrodosao pa cu malko da pogledam vase linkove.
Kako letis do Istanbula?
Imaju Turkish Airlines povoljne cene, ali ne znam ni jednu low-cost kompaniju koja leti za Istambul.

Hvala puno, pomogli ste! :)

Jelena

#7 miroslavg

turista

• Član
  • Poruka:63
  • muški

Napisano: 04. May 2008 - 17:33

Pogledaj porukukiwi @ 4. 05. 2008 - 16:15

Hehe nije vala u Evropi :)
Taman sam se registrovala i bio je prvi post pa nisam razmisljala da pitanje pripada Aziji.

Za vreme monsuna povratna je 300€ Bec-Delhi. Posle monsuna je oko 500€. Ni to mi nije delovalo tako jako skupo, mada svaki ustedjen € je dobrodosao pa cu malko da pogledam vase linkove.
Kako letis do Istanbula?
Imaju Turkish Airlines povoljne cene, ali ne znam ni jednu low-cost kompaniju koja leti za Istambul.

Hvala puno, pomogli ste! :)

Jelena
povratna karta do istanbula iz beograda JATom je 175 evra. Sa turkishom je 280 evra... a to sto turkish ima ponudu od 79 evra....to je cena bez taksi.... sa istim je cena oko 110 evra u jednom pravcu
cene sa Air Arabiom su iste tokom cele godine s tim sto nekada znaju da poskupe nekoliko nedelja pred put (ako karta nije kupljena na vreme)...

Ovu poruku je izmenio miroslavg: 04. May 2008 - 22:59

#8 barby

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 29. Jan 2011 - 23:36

Molim da svi koji imaju iskustvo sa putovanjem za Qatar da podijele ovdje.
Posebno na koji način dobiti vizu.
Qatar Airways od 1.1.2011. ne izdaje vizu sa avio kartom.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0