i naravno "cena"
Afrika- Zanzibar
Započeo/la: koket, 27. Apr 2008 16:39
5 odgovora na temu
Napisano: 27. Apr 2008 - 16:39
i naravno "cena"
Napisano: 08. Aug 2008 - 13:37
Tek sad sam video ovu temu, pa da proverim jel' jos aktuelna ili ne?
Zanzibar je mesto na kome sam bio dva puta i za koje me vezu lepe uspomene. Ukoliko imas mogucnosti da odes, idi...
Oko cena ti ne mogu pomoci, jer su okolnosti pod kojima sam ja isao malo specificne: jednom sam isao da radim a jednom kao turista (ali iz Kenije). Najbolji hoteli su, naravno, skupi, ali se verovatno mogu naci i jeftinije varijante.
Preporucujem par dana boravka u Stone Town-u radi obilaska i razgledanja, a ostatak odmora na istocnu obalu na uzivanje u plazi i okeanu.
Ako si ljubitelj gaziranih pica, obavezno probaj Stoney Tangawizi
Pozdrav i sretan put
Zanzibar je mesto na kome sam bio dva puta i za koje me vezu lepe uspomene. Ukoliko imas mogucnosti da odes, idi...
Oko cena ti ne mogu pomoci, jer su okolnosti pod kojima sam ja isao malo specificne: jednom sam isao da radim a jednom kao turista (ali iz Kenije). Najbolji hoteli su, naravno, skupi, ali se verovatno mogu naci i jeftinije varijante.
Preporucujem par dana boravka u Stone Town-u radi obilaska i razgledanja, a ostatak odmora na istocnu obalu na uzivanje u plazi i okeanu.
Ako si ljubitelj gaziranih pica, obavezno probaj Stoney Tangawizi
Pozdrav i sretan put
Napisano: 09. Oct 2011 - 13:36
rafiki, tebi se svidela istocna obala Zanzibar??? OK, ima lepih plaza (Jambiani npr) ali je na celoj istocnoj obali problem oseka. U toku poslepodneva se more povuce po 200 metara i ostavlja iza sebe blato. Nisam video da se na istocnim plazama moze kupati poslepodne. Zato taj problem nema severni deo ostrva i plaza Nungwi koja se meni najvise svidela i gde nema tako drasticnih plima i oseka kao na istocnom delu.
Napisano: 24. Oct 2011 - 12:13
ja sam bilo prošlo ljeto 7 dana na Zanzibaru u selu Paje na istočnoj obali otoka. Točno je da je istočna obala pod velikim oscilacijama plime i oseke, pa je kupanje skoro nemoguće.
U našem slučaju oseka je bila puno veća od 200m, rekla bi skoro 2km (bez pretjerivanja). More se povlači ujutro oko 10 i opet se vraća oko pet popodne. čak i kad se vrati more, valovi su tako jaki i sve je muljavo od pijeska, da ni tada kupanje nije baš nešto.
bili smo i na sjevernim plažama, Nungwi me baš nije oduševila, meni je najljepša bila plaža Kendwa, malo južnije od Nungwi na zapadnoj obali. Ukoliko vas zanimaju slike ima cijela galerija Zanzibar beaches i izleti na Zanzibaru na mojoj FB stranici.
U našem slučaju oseka je bila puno veća od 200m, rekla bi skoro 2km (bez pretjerivanja). More se povlači ujutro oko 10 i opet se vraća oko pet popodne. čak i kad se vrati more, valovi su tako jaki i sve je muljavo od pijeska, da ni tada kupanje nije baš nešto.
bili smo i na sjevernim plažama, Nungwi me baš nije oduševila, meni je najljepša bila plaža Kendwa, malo južnije od Nungwi na zapadnoj obali. Ukoliko vas zanimaju slike ima cijela galerija Zanzibar beaches i izleti na Zanzibaru na mojoj FB stranici.
Putna Groznica - putopis iz Istočne Afrike i foto galerija (Egipat, Tunis, Portugal, Madrid, Istanbul, itd...)
Napisano: 25. Oct 2011 - 20:06
i još nešto... iako je afrika općenito na glasu kao jako jeftina destinacija, zanzibar se već polako smatra "elitnim" ljetovalištem istočne Afrike i ponegdje cijene boljih hotela mogu rasti u nebo.
Na ovom linku možete provjeriti i usporediti cijene na nekim od najljepših plaža Zanzibara.
Na ovom linku možete provjeriti i usporediti cijene na nekim od najljepših plaža Zanzibara.
Putna Groznica - putopis iz Istočne Afrike i foto galerija (Egipat, Tunis, Portugal, Madrid, Istanbul, itd...)
Napisano: 10. Jan 2012 - 23:55
Pravo receno nije bas neka egzotika,a cene Hotela kao na Karibima,bas je skupo ako uporedis njihov zivotni standard.
"The world is a book and those who do not travel read only the page"
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0