Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Grcka i GPS navigacija, najbolje karte, programi, iskustva

631 odgovora na temu

#31 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3895
  • muški

Napisano: 26. Apr 2008 - 20:51

Ja sam koristio Nokiu E61 + LD3W prijemnik + TomTom mapa East_Europe, nije losa kombinacija, ali na primer "ne zna" koje su jednosmerne ulice po Beogradu i ako vozis preko 180km/h zakasni sa obavesenjem za skretanje, tako da nije bas pouzdan.
Ako postoji neki uredjaj sa dobrom mapom, da zna jednosmerne ulice i da na vreme obavestava - kupujem.

#32 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 26. Apr 2008 - 21:15

Danas videh reklamu da u tehnomarketu ima Blaupunktov za 17000din!

#33 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Apr 2008 - 22:47

E da da, sad sam se setio da mi je drug pokazivao blaupunkt, uzecu mu da ga testiram po gradu, a u utorak idem na Taru, a ponecu i Nokiu pa javljam kako je prosao uporedni test.

#34 jabadabadu

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:249
  • nije upisan

Napisano: 27. Apr 2008 - 20:24

Neko pomenuo da ima mapu za igo 2008.01 ??
U cemu je razlika sa proslom, zna li neko to?
A ako je neko i slucajem ima neka mi se javi na pp
Hvala

#35 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 29. Apr 2008 - 13:16

Pogledaj porukuNikola S. @ 26. 04. 2008 - 14:13

"Od početka nas je minirala Ona. Ona je Garmen. Sprava koja sve zna, sa ekranom i glasom, ženskim. Ukucaš i Ona te vodi. Pod uslovom da izabereš pravi program. Što opušteni Žmu nije učinio. Zbog čega je Ona prolupala...I dok je Žmu, oduševljeno, kao uostalom i svaki muškarac čim vidi više od dva dugmeta, samouvereno čapkao po spravici, Ona je iz kilometra u kilometar davala sve gluplje predloge. Da sam je slušala, završili bi smo u stepama Kazahstana. Do Budimpešte je pokušavala da me ubedi da, na svakih par kilometara, skrenem levo ili makar desno, što sam mogla da učinim samo probijanjem ograde auto-puta i daljom vožnjom po njivama ozime pšenice. Obzirom da nije bilo po njenom, sirota je pištala: »Preračunavam«. Ja sam siktala »Samo ti preračunavaj, da nam je trebao digitron, ne bi tebe uzimali..."

E Nikola S, sad si me bas nasmejao :D mi smo skoro pazarili Garminov Nuvi 360t i veselo krenuli na Divcibare. Do tamo je sve bilo super, kad u povratku situacija koju si skinuo.... Skrenite levo... tamo brdo, skrenite desno... tamo jarak... Bili smo u cudu sta se desilo nasem novom najboljem prijatelju... i skontali da je mapa Srbije bila iskljucena u meniju :P

Elem da se vratim na temu, posle silnih preporuka i pucanja dobre kolicine para kupismo vec gore pomenuti 360t koji u sebi ima i bluetooth. Kao Garmin ima najbolje mape, blabla. Posle pucanja velikih para, skontali smo da smo dobili uredjaj koji nema mapu Grcke kao ni susednih bivsih republika ukljucujuci i Sloveniju. Samo za bivse republike je karta skormnih 11000 dinara. Bluetooth savrseno funkcionise, da ne gresim dusu.
Generalno, spravica je super, ali ima i ona mana. U povratku sa Divcibara ladno nam je rekao da skrenemo levo na putu koji je vodio pravo, a jedan krak se odvajao desno a jedan levo. Naravno pravi put je bio pravo sto smo i znali i nastavili tim putem, ali sto ZokiNBG rece blago strancu koga ova sprava vodi.

Istu smo kupili zbog naseg skorasnjeg puta u Spaniju autom, ali nesto me posle ovog divnog iskustva tera da odjurim u knjizaricu po jednu PRAVU mapicu cisto da se ne baci :bez-zuba:

Ovu poruku je izmenio twixy: 29. Apr 2008 - 15:26

#36 zokiNBGD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:323
  • muški

Napisano: 29. Apr 2008 - 15:07

Pogledaj porukutwixy @ 29. 04. 2008 - 13:16

... U povratku sa Divcibara ladno nam je rekao da skrenemo levo na putu koji je vodio pravo, a jedan krak se odvajao desno a jedan levo....

... Istu smo kupili zbog naseg skorasnjeg puta u Spaniju autom, ali nesto me posle ovog divnog iskustva tera da odjurim u knjizaricu po jednu PRAVU mapicu cisto da se ne baci :bez-zuba:

To ti neće trebati jer mislim da je mapa Španije, i do Španije, urađena 100%, a to je u stvari bitno da bi sve radilo kako treba.

Juče sam se vraćao sa Zlatibora, tako što sam prvo otišao na Mećavnik pa onda na Kaluđerske bare (na ručak kod Kurte :) ), pa treko Bajine Bašte, Debelog brda i Valjeva u Beograd. Pomenuo sam već da postoji greška (jedna od gomile) tako što nema puta između Lajkovca i uključenja na ibarsku. U novoj mapi Srbije 2008.01 za iGo je to ispravljeno ali je Debelo brdo i ulazak u Valjevo - puno grešaka, toliko da se za sada ne smeš prepustiti uređaju.

Vidim, takođe, da su blokovi po Novom Beogradu sređeni - a ovo je jako bitno, čak i za taksiste, jer se tu nije lako petljati :)

#37 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 29. Apr 2008 - 15:24

Da blokovi su super odradjeni. Generalno za Beograd nemam zamerki, samo ponekad izbaci malo "glupu" rutu tj. put kojim sigurno nikad ne bih isla. Za sad ga jos uvek koristimo po Beogradu posto nam je interesantno da se zezamo, ali ni to nece trajati dugo

#38 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 30. Apr 2008 - 01:34

Pogledaj porukuzokiNBGD @ 29. 04. 2008 - 15:07

... tako što sam prvo otišao na Mećavnik pa onda na Kaluđerske bare (na ručak kod Kurte :) ),

Ja sam danas bio kod Kurte, prebio sam se, jedva sam se dovezao do kuce i to sam se orijentisao prema zvezdama.

#39 caa

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 30. Apr 2008 - 19:52

Pogledaj porukujav @ 26. 04. 2008 - 17:36

ja imam nokiu n95 8gb i koristim na njemu garmin pošto ima integrisan gps prijemnik i sve sam pripremio za put na tasos ove godine.ako nekoga nešto zanima o garmin mapama nek samo pita pošto posedujem sve najnovije počevši od srbije,GRČKE,i ostatka evrope

dajte malo informacija o tom cosmosu,jel to neka robna kuća?i ako može neko da kaže gde se nalazi.

Obavezno javi utiske!
I samo da te pitam jel koristiš auto drive hellas 1.3 ili neki stariji?

#40 jav

turista

• Član
  • Poruka:79

Napisano: 30. Apr 2008 - 20:42

Pogledaj porukucaa @ 30. 04. 2008 - 19:52

Obavezno javi utiske!
I samo da te pitam jel koristiš auto drive hellas 1.3 ili neki stariji?

da koristim autodrive hellas 1.3 ali opet nije urađen ni tasos a ni keramoti već samo glavni putevi u njima,znači nema ulica itr...a ja idem na ttasos 27.07 pa neznam da li će biti kasno kad se vratimza utiske

#41 jabadabadu

iskusni putnik

• Član
  • nije upisan

Napisano: 01. May 2008 - 10:56

Hajde da pokusamo da se vratimo na temu:-)
Ali pre toga da vam odgovorim na neka vasa pitanja koja ja znam:)
Kakav uredjaj za navigaciju kupiti?

1) Najbolje bi bilo ne kupovati uredaj samo za navigaciju nego pokusati uzeti neki POCKET PC (PDA) sa internom navigacijom, samim tim kod takvog uredjaj niste ograniceni samo na jedne mape proizvodjaca nego mozete koristiti bilo koji program za navigaciju i samim tim razlicite mape razlicitih proizvodjaca.Ovo je najbolje resenje i za nase uslove, tj ne pokrivenosti najbolje.Jeste mozda ona malo skuplji ali nije ni toliko, jer na ovaj nacin dobijate pravu stvar

2) U slucaju da vam je PDA dosta skup. trebate onda obratiti paznju i uzeti neki PNA uredjaj, to vam je ko oslabljeni PDA uredjaj, i na njega mogu dosta drugih programa za navigaciju da se instaliraju, obicno PNA uredjaj prepoznamo po oznakama na sebi, treba da ima nalepnicu WIN CE ili WIN C ili slicno na sebi, ili pak raspitati se kod prodavca da li taj uredjaj to ima:) Obicno su takvi uredjaji zaklucani na samo jednog proizvodjaca mapa, i samo jedne mape mozete fabricki koristiti, ali uz malo pomoci interneta i gooooglovanja moguce je takav uredjaj otkljucati i napraviti od njega klasican PNA i onda su vam mogucnosti opet vece

3) Ako ste odustali od kupovine gore navedenih uredjaj, onda je potrebno pre kupovine nekog standardnog GPS uredjaja, dobro proveriti kakvu vrstu karte taj uredjaj koristi, skoro svi GPS uredjaji imaju recimo svaku zemlju i oni to kazu i stvarno imaju, a vi ga uzmete kad ono recimo Srbija samo glavni putevi, a ave ulice nema, i vi se totalno razocarate, bas bez veze:( Ali pre toga pitajte prodavca, ali dobro koliko je ta pokrivenost vase zemlje ucrtana na samoj karti, koliko u procentima :( I tek onda ako zadovoljava vase zahteve uzmite takav uredjaj, mnostvo prodavaca ce vam rci da kartu mozete naci na internetu, ili pak nemaju pojma o tome, zato pri kupovini uredjaj pokusajte da se maksimalno angazujete da sto vise saznate o tom uredaju za koji ste zainteresovani, ovo pod obavezno, jer moze se desiti da bez veze kupite uredaj koji ce samo da vam stoji kuci

A sada da se vrtaimo na temu, pomenuo sam GPS i Grcka, sta je najbolje, i evo mojih iskustava
Najbolja karta Grcke je za DESTINATOR 7, ubedljivo najvise ucrtanih puteva i ulica sa prelascima trajektom itd. uporedjivao sam je sa svakom drugom kartom, i ubedljivo ima najvise podataka, samim tim verovatno je i najbolja:)
Osim nejga vredan je pomena i Navimate, jedini problem sto je program na grckom i tesko se snalazim,ali je pokrivenost mape isto dobra, ali ipak Destinator je bolji....
Znaci Mapa Grkcke za DESTINATOR 7 i pravac kupanjac....:)

#42 caa

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 01. May 2008 - 11:24

A jel moze taj destinator na symbian?

#43 jabadabadu

iskusni putnik

• Član
  • nije upisan

Napisano: 01. May 2008 - 16:13

Pogledaj porukucaa @ 1. 05. 2008 - 11:24

A jel moze taj destinator na symbian?

Ima program koji se zove Destinator 6 i on moze da ide na symbian, i mogu ti reci da je za telefone isto dosta lepo uradjen, stvarno dobro

#44 jav

turista

• Član
  • Poruka:79

Napisano: 02. May 2008 - 14:57

Pogledaj porukujabadabadu @ 1. 05. 2008 - 16:13

Ima program koji se zove Destinator 6 i on moze da ide na symbian, i mogu ti reci da je za telefone isto dosta lepo uradjen, stvarno dobro

ajde molim te postavi link za skidanje tog destinatora za symbia posto ja s+na netu vidim da ima samo za poketpc

#45 Peca72

svetski putnik

• Član
  • Poruka:604
  • muški

Napisano: 02. May 2008 - 17:58

Ima li negde da se iznajmi GPS navigacija na 10 tak dana dok ides na odmoru i ko to radi i koja je cena? Pozdrav

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0