Faliraki ili Rodos grad
Napisano: 20. Apr 2008 - 09:51
Napisano: 20. Apr 2008 - 14:18
SKYGHOST_63 @ 20. 04. 2008 - 09:51
Pa upravo si odgovorio sam na pola svojih pitanja,znaci Faliraki ima definitivno bolju plazu(a jos bolja je plaza u Lindosu),Faliraki je raj za tinejdere zeljne provoda,lud nocni zivot gde ima mnogo Britanaca i Skandinavaca(a gde ih nema?).
Grad Rodos ima relativno dobru plazu,ali dosta vetrovitu,nocni zivot je takode bogat od ludog provoda u novom delu,do lepih kafica,restorana sa Grckom muzikom u starom delu grada Rodosa.
Znaci mozda da iskombinirate da ste u gradu Rodosu,pa iznajmite auto ili idete busom,taxi-em do plaze u Falirakiu ili Lindosu,a navece u provod po gradu Rodosu,ili obrnuto da ste stacionirani u Falirakiu,a uvece autom ,autobusom ili taxiem u grad Rodos.
Sto se tice villa George i ja sam se bio raspitivao o njoj jer sam video da agencija Kalodoukas ima povoljnu ponudu za tu vilu.
Nasao sam njihovu zvanicnu stranicu(verovatno i ti) i onako ne izgleda tako lose,a u ostalom kao i sto sam kazes neces tamo ni biti osim da prespavas,nek bude samo cisto i sve je u redu,300 metara od plaze,800 od centra sto je dobro,znaci da je u mirnijem delu.
http://www.villa-george.com/
Ovde su i neki ocenili samu vilu
http://www.holidaywatchdog.com/32670-Falir...Full.html#72134
http://www.travelrepublic.co.uk/Holiday/Ge...tml#stripOrange
Review of Villa George Apartments:
perfect distance from town.quiet and clean
-------------------------------------------------------------
just returned from a great week in faliraki.The george apartments are in a good location.The owners were very welcoming.The rooms were basic but clean.My husband and I were the only guests for the first few days as this was the first week in May.The weather was fantastic.I would definately stay at the George Apartments again.This was the second holiday boojed through Travel Republic and the service is excellent. I wouldnt hesitate in booking with them again.
-----------------------------------------------------------------
For the price you pay you could not complain clean and quiet for Falaraki
------------------------------------------------------------------------------------------
Napisano: 20. Apr 2008 - 14:22
grad. hotel što bliže plaži eli...pisano je već ranije o tome, ali, ajde da ponovim...zapadna strana je solidno vetrovita, sama plaža je lošija od plaže eli. treba izbegavati ulice oko hotela alexia (mandilaria, griva...) jer tu ume da bude bučno. mada, ima ljudi na forumu koji su bili u tom hotelu, ali se nisu žalili na buku. ako si smešten u falirakiju, onda imaš 15-tak km do grada, a to je ako mene pitaš bezveze - treba da ideš na bus, ili ako rentaš auto, da juriš mesto za parking koje nije uvek lako naći (a i plaća se). šteta je platiti avion do rodosa, a onda sedeti u falirakiju. grad je veličanstven, i svakome bi preporučio grad, pre fairakija, ixije, kremastija, jalisosa...ako ste solo, ti i devojka, onda neki hotel 2* (BB), pa put pod noge... odmaraćeš kad se vratiš kući
podrav
Ovu poruku je izmenio trotter: 20. Apr 2008 - 14:26
Napisano: 20. Apr 2008 - 21:59
Napisano: 21. Apr 2008 - 05:32
trotter @ 20. 04. 2008 - 14:22
podrav
Trotter, Oslo hvala na savetu. Ici cu u jedan od hotela na istocnoj strani Rodosa. Nadam se da ce i vreme biti OK s'obzirom da krecem polovinom juna. O utiscima kad se vratim.
Pozdrav.
Pozdrav.
Napisano: 21. Apr 2008 - 06:21
Citat
za vreme ne brini. mislim da je rodos najsunčanije mesto u grčkoj, preko 300 sunčanih dana godišnje. ja sam recimo bio u prvoj polovini septembra, i oblak nisam video 12 dana. moj drugar je išao 10-20 juni, i takođe imao odlično vreme, voda ok, toplo i vedro stalno. e, sad, ako se baš zalomi, mada ne verujem...
prednost grada i jeste u tome što imaš šta da razgledaš, ako ti se recimo vreme pokvari (što naravno ne znači da ne treba da razgledaš po lepom vremenu
razmisli o hotel-studijima (može rent, a i BB čini mi se) elite. ja nisam bio, ali sam ga svojevremeno uzimao kao opciju - na trgu sto palmi, odmah iza skupljih hotela na samoj obali, blizu plaže eli, trebalo bi da je miran kraj...meni bi to za letovanje u paru izgledalo kao dobra opcija. e, sad, jeste nezahvalno bilo šta preporučivati, ali pogledaš malo recenzije...
pozdrav
Napisano: 22. Apr 2008 - 23:12
Napisano: 08. May 2008 - 18:02
Odakle poceti...mislim da je ipak bolje biti smesten u gradu a do faliraki plaze se moze stici busom koji ide iz grada Rodosa do Falirakija na svakih 15-ak min i to za 1,8e.Zavisi sve kakve plaze preferirate...faliraki ima pescanu plazu sa dugackim plicakom i vrlo moirnim morem.U Rodosu postoji vetrovita sljunkovita plaza koja je fantasticna za one koje vole talase i tu je kupanje extra.Takodje postoji i sljunkovita plaza ali bez talasa,koja je najmanje lepa od ovih navedenih.Nocni zivot je bolji u gradu,iz prostog razloga sto u Falirakiju od 20h pa nadalje ne mozete da zivite od britanskih tinejdzera koji su nepodnosljivi,a klubova i barova ima na pretek (nema narodnjaka bar ja nisam cula ni jednom za 2 nedelje).Grad Rodos je prepun radnji,butika-Zara,Mango...sto verujem da zanima zenski deo turista-ima ih na svakom koraku,dosta jeftinije nego ovde.I da,najvaznije,stari grad Rodos-tvrdjava-nesto nezaboravno i fantasticno,ogroman stari grad,prelepa tvrdjava (zene nikako stikle u starom gradu).
Eto,iz iskustva vam prenosim utiske.Bila sam u smestena u Falirakiju,svako vece smo isli u Rodos,ostrvo je fenomenalno,jedno od onih mesta na koja se sigurno vracate.
Napisano: 20. May 2008 - 11:48
Napisano: 20. May 2008 - 14:04
Napisano: 20. May 2008 - 14:21
Hotel gleda na vetrovitu plažu, ali za nekih desetak minuta hoda, stižeš do akvarijuma i prelaziš takozvani ''rodoski špic'' posle koga vetrić pirka, bukvalno kao da je vetar odsečen makazama. Plaža nije loša, kad sam ja bila 2 ležaljke i suncobran su bili 7 eura i za to dobiješ urednu potvrdu da si platio.
Možeš se zabaviti na razne načine, ima gomila restorana i taverni, bar street - ulica sa kafićima, pabovima i klubovima, izleti - Simi, Lindos, može i gliserom na Kos ili ako imaš multiple entries vizu, možeš i u Marmaris preko puta u Tursku.
Ima i gomila radnji tako da može i dobar shopping da se obavi.
Kad sam ja bila postojala je opcija da se u oližnjem hotelu Grand uplati večera.
Ovu poruku je izmenio Su9: 20. May 2008 - 14:30
Napisano: 08. Mar 2009 - 13:13
Citam ove razne postove i namece se neki opsti zakljucak da je Faliraki vise za provod, ali da ima lepse/vece plaze (i manje vetra) od grada. Da li je neko bio u septembru i kakvo je tada stanje po pitanju guzve/tinejdzera/navijaca i slicno? Isao bih s devojkom, vazna mi je dobra plaza blizu smestaja kao baza.
Napisano: 08. Mar 2009 - 14:18
aligator @ 8. 03. 2009 - 12:13
Citam ove razne postove i namece se neki opsti zakljucak da je Faliraki vise za provod, ali da ima lepse/vece plaze (i manje vetra) od grada. Da li je neko bio u septembru i kakvo je tada stanje po pitanju guzve/tinejdzera/navijaca i slicno? Isao bih s devojkom, vazna mi je dobra plaza blizu smestaja kao baza.
Sto se tice rodosa gde god da odes neces pogresiti.ja sam bila prosle godine u falirakiju pocetkom jula.i bilo je ekstra.i dalje sam pod utiskom od tog putovanja. na rodosu je uvek guzva.to nemozes da izbegnes jer je tako ostrvo.moji prijatelji su bili u septembru i broj turista se uopste nije smanjio.a sto se tice mesta boravka i plaze ja bih ti preporucila faliraki. tu je najlepsa i nsjveca plaza na rodosu.i na toj plazi nikada nije guva zato sto je toliko velika.faliraki je od grada udaljen oko 13km i povezan je gradskim autobusom.
Napisano: 08. Mar 2009 - 14:28
Napisano: 08. Mar 2009 - 22:13
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0