Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Prag

382 odgovora na temu

#376 Nemos

putnik

• Član
  • Poruka:198
  • muški

Napisano: 09. Apr 2012 - 12:17

Pogledaj porukujeca3333 @ 08. Apr 2012 - 18:09

Ne mogu da se slozim sa tobom da treba izabrati Argus iz dva razloga. Prvi je taj da je skoro ista cena kao i preko Calypsa a 2 nocenja dok je kod Calypsa 4, a drugi razlog je Drezden u koji Argus ne vodi jer nema dovoljno dana. Od hotela Slavia do centra grada se putuje 20min tramvajem a jos manje metroom.
Nisam ni rekao da treba izabrati Argus, rekao sam da je taj hotel Barcelo ok po pitanju transporta pa ko god da ga radi. Eto mi smo išli u taj hotel. Uostalom ni nema veze. Jer ići u inostranstvo pa se vezati za agencijski bus koji ide do centra prepodne i vraća se u roku od tri sata natrag do hotela po meni je besmisleno. A verujte mi da je u našoj grupi većina tako provela dane. Pogotovo stariji ljudi koji nisu vični internetu pa ni nisu znali gde se nalaze u Pragu. Bili smo na tri noćenja. Drezden kada budem hteo da vidim ići ću direkt tamo, jer šta se može videti za tih nekoliko sati od jednog grada?? Metro je dosta udaljen od hotela Slavia. Tramvaj je sa druge strane odmah tu. :D

Nije mi bila namera da bilo koga reklamiram, već samo da pomognem, tome bi i trebali da služe forumi. :)

Ovu poruku je izmenio Nemos: 09. Apr 2012 - 12:25

#377 Tibor021

backpacker

• Član
  • Poruka:46

Napisano: 09. Apr 2012 - 12:45

Pogledaj porukuNemos @ 09. Apr 2012 - 12:17

...Metro je dosta udaljen od hotela Slavia...

..ali uz malo kombinacije se može zgodno koristiti. Ide se sa tramvajem 7 ili 22 dve stanice do stanice Strašnice (tako se zove i metro stanica), tu se presedne na metro, zelena, A linija. Mi smo tako uradili jedno jutro, a metroom išli do Malostranske namesti (trg sa "one" strane Vltave) - sve sa kartom od 30 minuta. Naredna stanicea je inače Hradčanska - podno Hradčana (što joj i samo ime kaže :-) ). A ako se siđe dve stanicu ranije od Malostranske, to je famozni Mustek, sa povoljnom menjačnicom.

#378 tetka

putnik

• Član
  • Poruka:149
  • ženski

Napisano: 09. Apr 2012 - 21:19

Već smo nekoliko puta ponovili, ali možda neće da škodi: metro je vrlo praktičan i efikasan u Pragu, ali i ta tramvajska linija br. 24 (kao i njena noćna zamena br. 57) može da predstavlja svojevrstan užitak. Od ulaska na početnoj stanici (tačno ispred hotela Slavia), pa do centra grada (npr. stanica Václavské Náměstí), potrebno vam je 22 minuta. Svaki put sam pratila displej i uvek sam stizala u minut. U povratku, tokom vožnje, dok opet na miru razgledate, možete da napravite spisak za kupovinu u Tescu. Meni je bilo praktično i relaksirajuće. Mislim da im sveukupno prevoz odlično funkcioniše.

Ovu poruku je izmenio tetka: 09. Apr 2012 - 21:26

#379 Phillippe

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:311
  • muški

Napisano: 14. Apr 2012 - 19:17

Juce bio u Pragu

danas kuci

:/

ali, mozda jer mi nije prvi put, sada mi Prag nije delovao tako lep

iako je bas bilo predivno vreme...

Procitao negde d aomiljene knjige treba citati vise puta jer nam tako detalji ulaze u glavu i cine da knjigu volimo jos vise

Mislio d ai za gradove vazi isto... ali, meni nije bas bilo tako sa Pragom

koji me je odusevio prvi put

... Y Lo Mejor Siempre Espera ... Adelante !

#380 pzglc

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 10. May 2012 - 19:01

Bliži se Prag :)
Dva termina su mi u igri: od 29. maja i od 19. juna. Koji je bolji, što se tiče vremenskih prilika, ako ima neke razlike?

#381 tristan1

turista

• Član
  • Poruka:84
  • muški

Napisano: 10. May 2012 - 21:28

Prag ima znatno blažu klimu nego mi, pa ti je u principu svejedno koji termin, možda u maju ima veće verovatnoće da bude neke kišice, ali će biti sigurno više turista nego u junu. Uglavnom su preporuke da se Prag poseti u rano proleće ili sredinom jeseni (ja bio), tada su najlepše boje, ali ja bih za drugi put ipak izabrao leto, da pobegnem od naših vrućina, a i da izbegnem prolećne gužve ili jesenje ekskurzije.

#382 Phillippe

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:311
  • muški

Napisano: 11. May 2012 - 17:21

Za tako lep grad,bilo koje vreme je super!
:)
ne opterecuj se sitnicom:)
... Y Lo Mejor Siempre Espera ... Adelante !

#383 pzglc

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 11. May 2012 - 21:15

Nadam se da će biti super, samo sam pročitao toliko različitih, često suprotnih informacija na netu da ne znam šta da mislim. Mada, definitivno mi ne bi bilo super da obilazim grad po kiši, ili na 100 stepeni :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0