Pasoš –dete u pasosu,dokumenti
Napisano: 17. Apr 2008 - 10:36
Napisano: 17. Apr 2008 - 11:03
I koliko vidim to zavisi od SUP-a u koji ides, pa je najbolje da se tamo i raspitas. Ne vredi ti nista da ti ja kazem da sam deci vadila pasose bez uverenja o drzavljanstvu, a da tebe ljubazna teta u tvom supu vrati po uverenje
Inace, ja sam drzavljanstvo stekla tek sa 16 godina kada sam prvi put vadila LK, a da sam pre toga regularno imala izvadjena 4 pasosa
Napisano: 17. Apr 2008 - 12:27
I koliko vidim to zavisi od SUP-a u koji ides, pa je najbolje da se tamo i raspitas. Ne vredi ti nista da ti ja kazem da sam deci vadila pasose bez uverenja o drzavljanstvu, a da tebe ljubazna teta u tvom supu vrati po uverenje
Inace, ja sam drzavljanstvo stekla tek sa 16 godina kada sam prvi put vadila LK, a da sam pre toga regularno imala izvadjena 4 pasosa
Tako sam čula da ako na izvodu iz m.k. je navedeno da si državljanin P Srbije, onda ti ne treba drž., ali moja deca nisu ovde rođena, pa sam izvadil za svaki slučaj i drž. da teta ne bi pobesnela na šalteru
Napisano: 26. Apr 2008 - 09:25
Imam sina koji je napunio 2 godine. Upisan je na mamin pasos, ali ja ne mogu da pronadjem gde pise kada je upisan jer stoji samo njegovo ime i datum rodjenja.
Ja se secam da je on upisan u pasos negde prosle godine i da bi po pravilima trebalo to da vazi 2 godine, ali posto nema datuma upisa u pasos (ili ga ne vidim), kako oni mogu da znaju kada je isteklo 2 godine?
Tj posto mi se odmor u Grckoj priblizava, pa ne znam sta da radim. Da li da upisujem dete na moj pasos?
Napisano: 26. Apr 2008 - 10:10
lignjoslav @ 26. 04. 2008 - 09:25
Imam sina koji je napunio 2 godine. Upisan je na mamin pasos, ali ja ne mogu da pronadjem gde pise kada je upisan jer stoji samo njegovo ime i datum rodjenja.
Ja se secam da je on upisan u pasos negde prosle godine i da bi po pravilima trebalo to da vazi 2 godine, ali posto nema datuma upisa u pasos (ili ga ne vidim), kako oni mogu da znaju kada je isteklo 2 godine?
Tj posto mi se odmor u Grckoj priblizava, pa ne znam sta da radim. Da li da upisujem dete na moj pasos?
Ukoliko se dete promenilo tj poraslo pa su razlike znatne izmedju fotografije i sadasnjeg izgleda, bolje vam je da to uradite pre puta. Nasem detetu je isticalo dve godine neposredno pred polazak na letovanje u Grcku, ja sam otisla u MUP, SUP i vise ne znam kako se zovu, odnela dve nove fotografije i izvod iz knjige rodjenih, i na mom pasosu gde je i ranije bila fotografija deteta, ispod nje su stavili novu, nije morao suprugov pasos jer je pre toga dete bilo na mom.
Napisano: 08. Jul 2008 - 17:59
Napisano: 08. Jul 2008 - 18:47
Samo ne znam kako su vam u SUP-u primili sliku deteta duplo mladjeg?
Napisano: 08. Jul 2008 - 20:04
Ranije je vazilo 2 god. a sada ne.
Napisano: 08. Jul 2008 - 23:07
Ranije je vazilo 2 god. a sada ne.
Napisano: 08. Jul 2008 - 23:33
Napisano: 08. Jul 2008 - 23:41
Naš spas je što uglavnom u jeku turističke sezone nemaju baš puno vremena (ni volje) da proveravaju sve pasoše i zbog toga prolazimo sa "mladjom" decom u pasošima.
Za tvoju informaciju: ukoliko tvoj "novi" pasoš nije ubačen "u sistem", odnosno lice pod tvojim imenom i prezimenom nema tvoj broj pasoša (što je greška šalterskh službenika) - šta misliš, ako policajac proveri, kako ćeš se provesti na granici? Sa pasošem koga nema u sistemu? Ne smem ni da zamislim!!!!!!!!
Napisano: 09. Jul 2008 - 07:11
Napisano: 09. Jul 2008 - 08:07
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0