Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

VIZA...BELGIJA

• Ne možete pisati na ovoj temi
12 odgovora na temu

#1 ivan p

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 16. Apr 2008 - 02:11

Molio bih sve koji eventualno znaju da mi odgovore na jedno pitanje...Nemam previse iskustva sa putovanjima pogotovo, ne sa avionom i zanima me sledece...Da li sa spanskom sengen turistickom vizom, moze bez problema da se leti iz beograda do dizeldorfa, uz posedovanje te povratne avionske karte, tj. da li je potrebno da se ide prvo u spaniju, znaci da li moze da postoji neki problem...Takodje me zanima da li moze da postoji problem ukoliko se uopste ne ode u spaniju, vec samo u nemacku, belgiju i francusku i onda vrati u Srbiju sa spanskom vizom....
Ako neko eventualno zna, vrlo bi mi znacilo kada bih dobio neke informacije o tome koja je najpovoljnija opcija za prevoz od Lieza ili Brisela do Nice ili Marseja...Najvise me zanimaju cene zeleznickih karata i duzina putovanja..
Unapred vam puno hvala

#2 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 16. Apr 2008 - 09:47

Posto ne postoji direktan avio let do Spanije podrazumeva se da prvi ulaz u Sengen mora biti u nekoj drugoj drzavi. Kad jednom udjes u Sengen, niko ti po pravilu ne trazi vise papire na uvid. Spanci kazu da "sve papire koje si predao u ambasadi moras nositi sa sobom sve vreme puta, i pokazati ih cariniku na njegov zahtev". Ne znam kako su to oni zamislili, ali ne znam nikog da su mu trazeni papiri sem pri prvom ulasku u Sengen. To je odgovor i za eventualno ponovno trazenje spanske vize... na koji nacin oni mogu da provale da ti nisi bio u Spaniji? :rolleyes:

#3 ivan p

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 16. Apr 2008 - 11:10

Pogledaj porukutwixy @ 16. 04. 2008 - 09:47

Posto ne postoji direktan avio let do Spanije podrazumeva se da prvi ulaz u Sengen mora biti u nekoj drugoj drzavi. Kad jednom udjes u Sengen, niko ti po pravilu ne trazi vise papire na uvid. Spanci kazu da "sve papire koje si predao u ambasadi moras nositi sa sobom sve vreme puta, i pokazati ih cariniku na njegov zahtev". Ne znam kako su to oni zamislili, ali ne znam nikog da su mu trazeni papiri sem pri prvom ulasku u Sengen. To je odgovor i za eventualno ponovno trazenje spanske vize... na koji nacin oni mogu da provale da ti nisi bio u Spaniji? :rolleyes:

E hvala puno, vec sam se i malo raspitao i trebalo bi sve da bude ok

#4 malnina

backpacker

• Član
  • Poruka:1
  • ženski

Napisano: 14. May 2008 - 19:11

ti sa shengen vizom mozesh da udjesh u bilo koju zemlju koja je u shengenu, naravno.
ne bitno je dal tjesh ti da idesh u shpaniju ili nemachku..

ako te neko pita ti mu kazesh da idesh u shpaniju al ti je neshto iskrslo u dizeldorfu pa morash prvo tamo...

interrail za 10 dana ti koshta oko 150e , ti sa tm kartom mozesh da udjesh u bilo koji voz u evropi.

Pogledaj porukuivan p @ 16. 04. 2008 - 01:11

Molio bih sve koji eventualno znaju da mi odgovore na jedno pitanje...Nemam previse iskustva sa putovanjima pogotovo, ne sa avionom i zanima me sledece...Da li sa spanskom sengen turistickom vizom, moze bez problema da se leti iz beograda do dizeldorfa, uz posedovanje te povratne avionske karte, tj. da li je potrebno da se ide prvo u spaniju, znaci da li moze da postoji neki problem...Takodje me zanima da li moze da postoji problem ukoliko se uopste ne ode u spaniju, vec samo u nemacku, belgiju i francusku i onda vrati u Srbiju sa spanskom vizom....
Ako neko eventualno zna, vrlo bi mi znacilo kada bih dobio neke informacije o tome koja je najpovoljnija opcija za prevoz od Lieza ili Brisela do Nice ili Marseja...Najvise me zanimaju cene zeleznickih karata i duzina putovanja..
Unapred vam puno hvala

#5 zeljusa

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 03. Dec 2008 - 20:13

Pozdrav

planiram da idem u briz za novu godinu, ali glavni je problem je da jos nisam predao za vizu, pa pitanje je:
student sam... da li problem dobiti belgijsku vizu? i da li mi treba neko pozivno pismo, jer ne bi da idem preko agencije, a nisam nasao nikakvu ponudu za blegiju a jos i za briz (ako neko zna neka ostavi link, ili pm)...kolike su mi sanse da bi dobio vizu?

hvala

molim vas da sto prije odgovorite, svaki sat je vazan :)

#6 zeljusa

backpacker

• Član

Napisano: 03. Dec 2008 - 20:14

zaboravio sam da naglasim da ima pasos BiH ....
hvala puno!!

#7 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 03. Dec 2008 - 20:30

Sa nasim pasosem znam kako, ali sa BIH nisam upucena...

Potrebno je pozivno pismo i garancija onoga kod koga ides, ili rezervacija hotela, povratna karta, za zaposlene potvrda za stalni radni odnos, obrasci i ostalo navedeno za druge zemlje sengen sporazuma...u ambasadi obavezno zakazivanje i sva dokumenta prevedena na francuski. Ja sam tada zvala oko razjasnjenja, i dobila sam precizan i tacan odgovor, jako su ljubazni bili, ali vizu sam dobila tek nakon desetak dana, kada su me i obavestili na kucni telefon(bez obzira sto sam imala puno mult drugih zemalja, i svu precizno skupljenu dokumentaciju) Po povratku sam morala da im odnesem pasos na uvid. Napomiljem, da je ovo bilo pre 3 godine bas za N.godinu i Bozic.

Inace Briz je jedan predivan gradic na moru, u tom periodu prelepo okicen, duva jak vetar, i malo je skuplji nego npr. Brisel.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#8 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 04. Dec 2008 - 00:51

Imas posebnu temu bas o Brizu/ Belgiji, forumasisa Zarzuela je tamo putovala na kongres, ali se predhodno dobro raspitala o svemu i svacemu, medjutim do dana danasenjg nismo dobili njen izvestaj.

Osnovno nepisano pravilo ovog sajta glasi: pitaj za infromaciju, ali i uzvrati istom merom kada i ako je nekom to potrebno

#9 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 04. Dec 2008 - 01:05

Slazem se sa Draganom, ali to izgleda nije slucaj uvek, dobiju informaciju, pa se cak i ne zahvale i ne jave vise...nego nije vazno, mi smo ovde i ne zelimo da budemo a i razmisljamo na nacin kao oni.

U Belgiju nije lako otici, ali u svakom slucaju vredi.

#10 zeljusa

backpacker

• Član

Napisano: 04. Dec 2008 - 14:11

naravno da sam procitao ono o brizu sto je zarzuela pitala, one 3 stranice ;) i zahvaljujuci draganu , bas sam i mislio da odem, jer se moze vidjet i brisel i jos onaj jedan grad ( uvjek ime zaboravim :) ) fino ste sve opisali, cak sam i plan obilazka belgije napravio, nego evo izgleda da ipak idem u spaniju sa burazerom...tako da briz ostaje za kasnije :(

Nov sam na forumu, i naravno da cu pomoci u svakom slucaju, proputovao sam dosta po evropi, i nadam se, citajuci forum, moci nekom da pomognem....

Hvala

Pozdrav

#11 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 04. Dec 2008 - 14:58

Ok, zeljusa, onda se ukljuci i javljaj gde si isao i kako je bilo. I na vec opisanim destinacijama moze da se postavi nesto sto je zanimljivo. :)

#12 zarzuela

backpacker

• Član
  • Poruka:46

Napisano: 08. Jan 2009 - 10:55

Kriva sam, priznajem.

Mesecima mi stoji nad glavom da treba da se javim i opisem moje divno putovanje. Dosta stvari se promenilo (u lepom smislu) u mom zivotu u poslednjih par meseci, ali donelo je i to da sada nemam ni racunar i sad sam prvi put na sajtu posle mnogo vremena. U narednih dvadesetak dana cu sve da ucinim da pricu i fotografije stavim na sajt.

SRECNA NOVA GODINA I SVE NAJLEPSE SVIM FORUMASIMA!

Poseban pozdrav za Vukada i Totija, a najveci pozdrav za Dragana. :rolleyes:

Zarzuela

#13 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 30. Jan 2009 - 01:46

Pogledaj porukuzarzuela @ 8. 01. 2009 - 09:55

U narednih dvadesetak dana cu sve da ucinim da pricu i fotografije stavim na sajt.
Nadam se da nisi zaboravila na obecanje. Bas me zanima kako si ti dozivela Briz, a i malo da se podsetim. :) ))

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0