Putovanja.info Forum: Dubai - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (14 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Dubai info

#91 Korisnik je offline   citza

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 213
  • Učlanjen: 26.05.07

Napisano: 06. avg 2010 - 10:19

Ovo za agencije ne znam da ti odgovorim ali pogledaj na ovom sajtu onaj deo ponude agencija, sigurno ima nesto. A voda nije toliko strasno hladna i ljudi se kupaju, posebno oni koji su tu na odmoru, nego mi sto smo ovde preko cele godine mi smo malo razmazeni, pa nam zimi hladno. Evo ja na primer sam se jedva okupala ove godine kraj juna pocetak jula na mediteranu (Francuska) voda je hladnija bila nego nego sto je ovde u januaru sigurno. Lep provod

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:28
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se odgovara na prethodni post

0

#92 Korisnik je offline   nela74

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 10.08.10

Napisano: 10. avg 2010 - 22:34

Izvinjavam se ako sam upala negde gde ne treba ali tek sam se registrovala ovde pa se ne snalazim najbolje.
Inace, planiram sa drugaricom za Novu godinu u Dubai. Citala sam dosta o tome i mislim da sam saznala sve sto mi treba. Ostala su mi dva pitanja, ako ima nekog ko zivi tamo da mi odgovori. Da li je bezbedno zaustaviti taksi na ulici, npr. za povratak u hotel? Bojim se onog udjes u taksi a onda te pojede mrak. I drugo pitanje...Gde za Novu godinu a da to ne bude hotel u kom cu boraviti i kakve su cene za docek?
Hvala unapred
0

#93 Korisnik je offline   citza

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. avg 2010 - 10:55

Taksi je prilicno bezbedan, osim sto ima nekih sto ne znaju da voze, nisam nikad cula da je neko nestao na taj nacin. Samo pre nego sto udjes reci gde ides i pitaj jel zna gde je to da te ne bi vozio okolo trazeci, jer oni cesto ocekuju da ih navodis. Inace je grad bezbedan, tako da ne moras da se plasis. Sto se doceka tice bice organizovani po klubovima (koji su i onako u hotelima), pa mozes da odaberes. Kad dodje vreme pred novu godinu ukucaj na guglu nesto kao nova godina dubai 2011 pa ces naci neki sajt sa ponudama sigurno, za cene se ne secam, ja nisam ni isla na te doceke po klubovima. Lep provod ti zelim

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:28

0

#94 Korisnik je offline   nela74

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. avg 2010 - 12:04

Hvala puno na informaciji.
A znas li mozda da li ima organizovan neki docek kao sto ima u Beogradu na trgu i ako ima kako je tamo? Volela bih da dozivim takav docek nove godine u Dubaiju.
Koji su klubovi dobri za izlaske?
0

#95 Korisnik je offline   citza

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. avg 2010 - 12:48

Ja uopste ne izlazim po klubovima tako da ne bih mogla da ti preporucim, ali moja drugarica najvise voli 400, mislim da je u Fairmont hotelu na Sheikh Zayed roud-u. A inace organizovanih doceka nema, kao u Beogradu da dolaze bendovi. Puno ljudi se skupi da gleda vatromet na plazi kod hotela Burj al Arab, i vatromet uvek bude super. Jedino sto to nije kao u Evropi. Uglavnom na plazi bude dosta familija sa decom, dosta Indijaca i Arapa i pretpostavljam da znas da je alkohol zabranjen, osim u hotelima, tako da je to samo da dodjes da vidis vatromet, ali neke novogodisnje euforije nema. Mislim da je za docek kakav ti zelis najbolje da otputujes negde drugde.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:29

0

#96 Korisnik je offline   nela74

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 12. avg 2010 - 23:02

Hvala na informaciji...To je ono sto ja zelim :) Ne trebaju mi bendovi a nisam ni alkoholik :) Zelim da dozivim Novu godinu u Dubaiju na ulici (plazi) onako kakva ona stvarno i jeste tamo. A klub neki moram da posetim u toku boravka, da vidim kakav je nocni zivot, zato i pitam gde je najbolje. A sto se tice grada i ostalog, videcu sve preko dana...samo ne znam sta sve mogu da postignem za nedelju dana da vidim, pa mi treba informacija sta je obavezno videti a sta ako se stigne...
Hvala jos jednom...
0

#97 Korisnik je offline   citza

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. avg 2010 - 10:34

Pa kao sto mozes da pretpostavis od istorijskih znamenitosti nemas bog zna sta da vidis tu je Jumeirah dzamija jedina otvorena za nemuslimane ali samo pojedinim danima uz vodica, rekonstrukcija starog nacina gradnje u Bastakiyi i Shindaghi, obe kod creeka jedna sa jedne druga sa druge strane, stari souq sa zacinima i zlatom u Deiri i Dubai muzej. Mozes da posetis hotel Burj al Arab, akvapark u Atlantisu na palmi ili Wild Wadi, za koji mi se cini da ga renoviraju sad, ali do tad ce biti valjda gotovo, sad je otvoren Burj Dubai (Burj Khalifa) pa mozes da se popnes gore. Plaze su manje vise sve iste, duz cele ulice Jumeirah ima plaza jedna je uredjena i placa se ulaz oko 1e (5dhs), Jumeirah beach park. Ono sto ljudi ovde najvise posecuju su trzni centri, svaki dan mozes da ides u drugi. Meni su omiljeni Dubai mall (najveci) i Mall of the Emirates (sa skijalistem), ja volim i Mercato, ali on je mali i nema bog zna sta od radnji ali je lep. Kad si u Dubai mall-u obidji akvarijum i discovery centre, Souq al Bahar gde mozes da sednes u neki restorancic i gledas fontanu, posebno je lepo uvece. Lep je i Madinat Jumeirah to je uradjeno kao stari souq, ima mnogo restorana pored kanala, a mozes i da sa vozis po kanalima u brodicu. Zanimljiv je izlet u pustinju dzipom, za to se raspitaj u hotelu, verovatno ce ti dati bar broj neke agencije koja to organizuje. Mozda izlet do Abu Dhabi-a pretpostavljam da odvedu turiste do velike dzamije i Emirates palace hotela, a to je tamo i najlepse. Eto to je to cega sam se ja setila, a na ovom linku imas foto ture iz Dubai-a pa tu mozes da vidis sta ti deluje najinteresantnije za posetu. Inace mislim da je nedelju dana dovoljno. Pozdrav
http://www.putovanja...Arapski_Emirati

0

#98 Korisnik je offline   Olja&Shmi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 23.06.10

Napisano: 21. avg 2010 - 14:47

Ima li neko informaciju o Hotel Inn-u u Dubaiju? Kakve su cene u oktobru, da li je pretoplo, bezbedno i tako to.... kao i koje nase agencije i aranzmani dobri za put u Dubai?
0

#99 Korisnik je offline   nk81

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 27.05.08

Napisano: 02. sep 2010 - 02:34

Moram te nazalost razocarati! S'obzirom da si bila u Izraelu i da u pasosu imas zabelezen ulazak tamo, neces moci da udjes u UAE.
0

#100 Korisnik je offline   cyber_skwo

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 07.09.10

Ikonica poruke  Napisano: 07. sep 2010 - 11:26

Da li mi neko konkretno moze reci koliko para treba za dvoje za 10 dana u dubaiju, ako imate dorucak u hotelu? dakle, bez sopinga, to me stvarno ne interesuje. Obilasci gradjevina, plaze, mozda izlet do abu Dabija, hrana i taksi. To otprilike.
0

#101 Korisnik je offline   citza

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. sep 2010 - 19:56

Posto vam niko od onih koji su dolazili turisticki ne odgovara, ja cu vam napisati neke okvirne cene, koje ce vam mozda pomoci. Obilazak gradjevina- pretpostavljam da pod ovim mislite na Burj Khalifa (100dhs po osobi da se popnes gore, sto je oko 20e) i Burj al Arab (moze u okviru nekih tura da se udje unutra da se poseti, cini mi se da sam od nekog cula da je oko 250dhs ulaz pa valjda imas i pice u nekom baru, ali nisam sigurna). Od ostalih gradjevina tu su samo trzni centri u koje se bar ulaz ne placa. U Dubai mall-u ima akvarijum i underwater zoo i ulaz je cini mi se 10e po osobi za oba, ima i ona velika fontana kad izadjes iz mall-a na Souq al Bahar, pa tu mozete sesti u neki restorancic (imate uglavnom izlozen menu sa cenama pa odaberite prema mogucnostima ima od vrlo skupih do dosta povoljnih) a gledate fontanu, cini mi se da pocinju oko 6h da je ukljucuju na svakih pola sata, 20min. Mozete jos posetiti Jumeirah dzamiju, ali samo pojedinim danima u 10h ujutru i traje sat vremena predavanje o islamu, meni je bilo ok i kosta 10dhs po osobi, ulaz u Dubai museum je isto nesto smesno cini mi se 5dhs. Madinat Jumeirah sa kanalima i malim sukom je lep za posetu i ulaz se ne placa, pored kanala su restorani, ja jos nisam jela u nekom koji je bio jeftin, sto ne znaci da nema takvih, opet su cene izlozene, pa znate sta vas ocekuje. Mozete da posetite neki od akvaparkova u hotelu atlantis na palmi ili Wild wadi (nisam sigurna da radi sad, vec neko vreme se vide neke skele sa ulice izgleda ga renoviraju), cena je oko 200dhs po osobi i u jednom i u drugom. Postoje one safari ture dzipovima po pustinji i one su 200dhs po osobi, prvo vas provozaju po dinama a posle se ide na rostilj (uracunat u cenu) u kampu. Ostale gradjevine u gradu su stambene, poslovne zgrade i hoteli, tu nema sta da se obilazi, prodjete jednom Sheikh Zayed road-om i sve ste h videli. Za ture za Abu Dhabi ne znam ali ako budete isli, tamo je najlepse da se vidi velika dzamija u koju moze da se udje svakim danom sem petkom i praznikom od 9h do 12h i ne placa se, i hotel Emirates palace je lep da se vidi.
Hrane ima po raznim cenama. Ako jedete u fast food restoranima za 20-30dhs po osobi mozete da pojedete meal (recimo hamburger, pomfrit i sok). Cene po restoranima znacajno variraju ali mozete pojesti recimo neku picu, salatu ili testenine i pice za dvoje za 20-30e. Lepo je prosetati po JBR-u ima svakavih restorana i cene su svuda izlozene. Ako sednete na kafu i vodu ili sok u neku od kafeterija to ce kostati oko 10e za vas dvoje ili vise zavisi od kafe. Alkohol mozete piti samo u restoranima i barovima pri hotelima, a cena piva je oko 5-6e koliko se secam. Na plaze se ne placa ulaz a ima ih duz celog Jumeirah road-a, placa se samo ulaz u Jumeirah beach park i Mamzar park po 5dhs po osobi. Cena taksija je povoljnija nego u Beogradu kad ga zaustavis na ulici start je 3dhs a na poziv je 6dhs ( sa aerodroma je start cini mi se 20dhs, da ne pomislite da vas potkradaju), ne znam kolika je cena po kilometru. Sad imate i metro a cena je manja nego taksijem, ja se provozala jednom i bilo je ok, ovo je posebno dobra opcija za dalje destinacije. Ne znam gde cete biti smesteni ali moj savet je da izbegavate Deiru, oni to predstave kao centar grada bla, bla ali ne kazu da je tamo uvek guzva u saobracaju, da je sve nekako prljavo, staro i ruzno, puno Indusa, a sve atrakcije su na drugoj strani Creek-a, u Deiri je jedino stari souq gde mozete kupovati zacine, zlato ali i razne suvenire po povoljnim cenama. Pretpostavljam da je tamo i smestaj jeftiniji ali... ako mozete bolje nadjite neki hotel na drugoj strani, po meni je najbolje biti smesten u marini ili jbr-u jer vam je plaza odmah tu i to lepa, ima setaliste sa restoranima i kaficima za uvece... ali cene hotela stvarno ne znam. U svakom slucaju nadam se da sam vam pomogla i zelim vam lep provod.

0

#102 Korisnik je offline   cyber_skwo

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 07.09.10

Napisano: 09. sep 2010 - 20:19

Hvala putnice!:)
Drago mi je sto smo se ovako upoznale. Bila si jako izdasna prilikom odgovora i od srca ti se zahvaljujem.
Mi cemo biti tamo od 23. septembra do 03. oktobra, pa se mozda i sretnemo.:)
U svakom slucaju, imacete ovde izvestaj sa puta.:)
p.s. Momak me kritikuje-kaze, ala si izabrala zemlju za medeni mesec, ne mogu ni da te poljubim na ulici.:)
0

#103 Korisnik je offline   citza

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 10. sep 2010 - 12:02

Nema na cemu, drago mi je da sam ti pomogla. To za ljubljenje na ulici nije bas tako strasno kao sto se prica, ja se sa svojim muzem cesto poljubim u javnosti i drzimo se za ruke, dokle god to nije nesto neukusno niko vam nece praviti problem. A eto mozda se i sretnemo, ali tesko jer ja uskoro ulazim u deveti mesec trudnoce, pa ako budete obilazili radnje za bebe mozda naletite na mene, inace ne verujem. Nadam se da cete uzivati u medenom mesecu.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:30

0

#104 Korisnik je offline   ESCAPE360

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 16.07.10

Napisano: 07. nov 2010 - 22:09

Postovani Putnice!
Sigurno si u frci sa tek novorodenim detetom,ali ako moze malo info o D.
Kolika su zaista snizenja cena od 20 jan-20feb. kada traje "soping festival"?Dali snizenja vaze za sve od konfecije do teh.robe ....
Gold &diamond park kod malla Emirats ,kakve su cene i izbor?
Burjuman mall ,Dubai mall i Emirats mall dali su oni najbolji i najveci?
U kojem "MALLU" je najveci izbor Omega satova?
SVE NAJBOLJE SA NOVOM BEBOM,NADAM SE DATE NISAM TOTALNO UGNJAVIO
0

#105 Korisnik je offline   citza

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. nov 2010 - 10:23

Hvala na lepim zeljama. Snizenja su sasvim ok za vreme shopping festivala i ima ih u svim radnjama. Ja uglavnom kupujem garderobu tad i cene su manje uglavnom 50% ili jos manje. Ovo se naravno ne odnosi na sve proizvode npr. u prodavnicama elktronike nece sve biti na snizenju nego kao akcija na neke proizvode. Za zlato i dijamante nemam predsatvu stvarno, nikad nisam ni pogledala cene, jer me nije zanimalo. Najveci je Dubai mall, meni licno i omiljeni, jer nekako su prodavnice grupisane, recimo kad kupujm stvari za bebu, sve je tu u nekom krugu ne moram da setam sa jednog na drugi kraj, ali i Mall of the Emirates je ok velicine, Burjuman ne posecujem nikad, mislim da sam samo jednom bila i nije mi nesto, ali nije mali, a i daleko mi je. Imas i druge Festival city, Ibn Battuta, Deira city centre... Manje vise svi su veliki. Ni za satove ne znam da ti kazem, al u svakom imas prodavnice satova pa verujem da ces naci sta te interesuje. Nisam ti bas mnogo pomogla, ali stvarno ne znam to sto tebe interesuje, pozzz

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:30

0

• (14 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com