Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Dubai info
Napisano: 03. nov 2008 - 22:56
Napisano: 06. nov 2008 - 18:55
ninana16 @ 16. 10. 2008 - 17:22
Zanimljivo mi je da ste dobili najnizu cenu iako imate stop-over u Dubaiu. Preko koga ste uzeli kartu?
Napisano: 11. nov 2008 - 22:23
Napisano: 28. nov 2008 - 11:40
Još me interesuje kakvu garderobu je najbolje poneti za NG, da li je moguće kupati se? Najverovatnije ću ići u hotel Hayatt regency koji se nalazi na plaži pa me interesuje da li hotel ima svoju plažu, kakva je i da li se plaća?
Napisano: 30. nov 2008 - 18:39
Od javnih plaza blizu tvog hotela imas Al Mamzar beach park i ulaz se placa 5 aed.Takodje u Jumeiri imas becah park i ulaz je isto 5 aed.Na open beach ulaz se ne placa a ako zelis da se kupas na najpoznatijoj plazi Jumeirah beach hotela moras platiti 500 aed.Inace 1 usd je oko 3.7 aed
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:23
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se odgovara na prethodni post
Napisano: 01. dec 2008 - 09:35
Interesuju me i cene taksija, npr do tih plaza kao i da li je potrebno cenkanje pre nego sto udjem u taksi?
Ovu poruku je izmenio Alejandra: 01. dec 2008 - 09:46
Napisano: 01. dec 2008 - 16:43
Pricali su mu da je u januaru moguce kupanje i da je temperatura oko 25 c ali je noc verovatno hladnija.U novembru nisam uopste imao potrebu za dugim rukavima jer je uvek bilo toplo.
A sam taxi.Sta da ti kazem osim da je meni jedini i najveci problem tamo bio taxi.Cak sam se i milion puta iznervirao kada ga nigde nema.
Nema cenkanja u taxiju,taksimetar radi normalno tako da te niko nece prevariti ,niti odvaliti neku nenormalnu cifru.
A cene su ok.Mozda ce od tvoje plaze do Al Mamzar-a taksi kostati oko 20 EAD a do Jumeire ,sta znam ,mozda oko 40,najvise 50 aed...Ja sam za Al Mamzar imao hotelski bus a kada sam se kupao na Jumeiri onda sam placao taksi.
U svakom slucaju Al Mamzar ti je laksi za odlazak i povratak zato sto u slucaju da nema taksija,u povratku imas bus koji ide za centar Deire pa sa njim mozes da dodjes do nekog dela i posle nastavis peske.Proveri,moza postoji i neki bus koji bas ide od Mamzara do Sukova.
Za Jumeiru moras koristiti iskljucivo taksi jer ta dve dela Dubaia nisu uopste povezana busom.Srecom tamo na plazama nema nesto puno sveta ,deluju skoro prazne tako da u povratku nema mnogo ljudi koji cekaju taksi.Ali svakako gledaj da se vratis sa plaze pre 17 h jer tada u tom delu grada pocinje nenormalna guzva u saobracaju i skoro ni jedan taksista nece da ide preko mosta.Gori je spic nego u Beogradu.
Inace tamo ces morati da koristis taxi gde god da krenes..Od tvog hotela je sve malo udaljeno.Ne znam da li imas neki popust ali ako vec placas punu cenu za Hyatt onda bolje izaberi neki hotel iste kategorije na Jumeiri ili neki dole na Creeku u Deiri.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:24
Napisano: 02. dec 2008 - 14:17
Napisano: 03. dec 2008 - 14:52
Napisano: 03. dec 2008 - 15:48
Napisano: 03. dec 2008 - 23:29
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:25
Napisano: 04. dec 2008 - 09:10
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:25
Napisano: 04. dec 2008 - 11:10
Napisano: 04. dec 2008 - 16:11
Sto se tice oblacenja ,vec si dobila odgovor ,mada iskreno sem na plazi ja nisam tamo vidjao strance da nose majice na bretele .Nije problem obuci bilo sta,mada opet na neki nacin vazno je pristojno izgledati .Sem jedne strankinje ,nisam video devojku koja je provokativno obucena.Arapa nema nesto na ulici tako da jedino mogu da te posmatraju Bagladezani,Pakistanci i slicno.Kao muskarac u sorcu sam isao na plazu i malo danju po gradu .U trzne centre ili restorane nisam nikada isao u bermudama.
Evo ja cu ti malo ispricati o shopingu.Kada sam bio u Dubaiu cene su bile ili iste kao u Beogradu ili najvise 20 % jeftinije.Generalno ima veliki izbor svega i svacega ,sve svetske marke.
Tebi najblizi i na neki nacin mozda i najjeftiniji TC je Deira City Centre.Naravno do njega moras taksijem.On se kao nalazi u centru Deire ,mada po meni taj grad nema bas centar.U svakom slucaju je jeftiniji za 10% od ostalih,mada ima dosta prodavnica u kojima su cene izjednacene.
Drugi TC je Mall of Emirates koji se nalazi na Sh Zayed Roadu.U okviru njega je kao sto je vec devojka pre mene pomenula Ski Dubai i hotel Kempinski.U ova dva TC mozes naci sve sto postoji u Dubaiu.Inace u TC je zabranjeno pusenje jedino u prizemlju Mall of Emiratesa postoji jedan kafic koji bas gleda na stazu i dozvoljeno je pusenje.
Za vreme mog boravka otvoren je ovaj Dubai Mall ,mada ga ja nisam posetio jer je otvaranje bilo 2 dana pred moj povrtak.
Od drugih molova koje sam video moram pomenuti Merkato.On nije toliko veliki,relativno je blizu Dzamije i mozda je najlepsi TC u Dubaiu.Inace lokalno stanovnistvo,pogotovu Arapi najvise vole ovaj TC.
Nije los ni Bur Juman centar i nalazi se blizu WTC-a .Mada on je dosta skup i ima sve najluksuznije brendove.
U tvom delu grada pored Deira City Centra postoji jos jedan TC ,zove se Al Ghurair.Meni je on bio blizu hotela pa sam tamo cesto odlazio da jedem ili u veliki hiper market Spinneys koji je u okviru Tc.Ovaj Tc je malo jeftiniji od drugih.
U Dubaiu ima jos nekoliko TC mada ih ja nisam posetio.Sve sto sam kupio bili je uglavnom u Deira City Centru i Mall of Emirates-u.
Inace svaki zatvoren Tc ima veliki hipermarket.Uglavnom je to Carrefour ili Spinneys.
Ove zatvorene TC najbolje je da obilazis kada padne mrak.Danju obilazi Dubai,kupaj se na plazama a noc mozes odvojiti za shoping i obilazak prodavnica..Na mnogim radnjama pise da rade do 22 h.Medjutim mi smo cesto bili u trznim centrima i posle 23 h i sve je radilo normalno.
Obavezno poseti Medinat Jumeirah Souk.To je TC sa kanalima koji je napisala devojka malo pre u postu.Nalazi se pre Burj Al Araba i odmah pored Wild Wadia .Inace za ulazak u Wild Wadi moras da platis ulaz od 180 aed.U samom Medinatu nisam nista kupovao,mada ima dosta prodavnica,vec sam se vozio malim brodicima ambrama,sedeo po kaficima,restoranima,setao i odatle ti je najepsi pogled na Burj Al Arab.U Medinatu ima mnogo restorana ali obavezno probaj sushi i japansku kuhinju u restoranu Japengo.Tamo je japanska kuhinja mnogo jeftinija nego bilo gde u Evropi.
Kada budes zavrsila sa obilaskom Sh Zayed Rd obavezno uzmi taksi do Suka Al Bahar.
Gradjen je na foru Medinata.Takodje ima dosta prodavnica,kafica,restorana.Mnogo je lepo za setnju i iz tog Suka je najbolji pogled na Burj Dubai ,inace najvecu zgradu na svetu.Obavezno poseti taj Suk,ne toliko zbog shopinga vec zbog setnje i pogleda na najvecu zgradu na svetu.
Takodje nesto slicno Medinatu imas i u Deiri.Zove se Festival City.Takodje prelepo arhitektonsko resnje.Mnogo prodavnica,restorana,kafica…I ovde isto imas kanale,mostice i slicno.Iako je u Deiri i do Festival Ciy-ja moras taksijem.Nalazi se bas blizu aerodroma.
Inace sa svih ovih mesta nije problem vratiti se taksijem.Uvek na ulazima,izlazima imas red ljudi koji cekaju taxi.Lepo stanes i sacekas.Nekad najveca guzva za taksi bude ispred Deira City Centra.
U sledecem postu pisacu ti sta sve da obidjes u samom gradu i o izletima.
Napisano: 05. dec 2008 - 11:46

Citiraj
Odgovori na ovo