Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Dubai

242 odgovora na temu

#166 dee87

backpacker

• Član
  • Poruka:14

Napisano: 31. Jan 2012 - 11:54

Idem u Dubai 12.02. pa me zanima kakvo je more u tom periodu i da li moze da se kupa, kakve su obicno temperature !? Hvala :)

#167 citza

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:235
  • ženski

Napisano: 31. Jan 2012 - 15:26

U to vreme su temperature obicno oko 25 stepeni preko dana, more nije bas toplo, ali kupaju se ljudi. Prosle nedelje je bilo oblacno i duvao vetar nekoliko dana, talasi su bili ogromni i nije bilo za kupanje uopste. Smrznete se i u duksu na obali. Sad je vec par dana toplije, nisam bila na plazi pa ne znam da li ima kupaca, ali verovatno da ima. Trebalo bi da bude lepo vreme, sad ove oblake sto smo videli da zapamtimo do sledece godine, mada od kise samo par kapi.

#168 dee87

backpacker

• Član

Napisano: 31. Jan 2012 - 17:19

Hvala, pratim i na internetu i za ovu nedelju se krecu oko 22,23 stepena, nadam se da ce malo otopliti do polovine februara :)

#169 ja_ns

turista

• Član
  • Poruka:91

Napisano: 31. Jan 2012 - 21:41

za Citza: Kakva su temperature i uslovi za kupanje krajem marta? :D

#170 anjainikola

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 31. Jan 2012 - 22:47

Pogledaj porukuTorbica @ 18. Jan 2012 - 23:11

I nas zanima, idemo 10.2., da li je u tom periodu standardno 30-tak stepeni, zbog kupanja? Hvala svima unapred!

Ja putujem sa zaovom i drugaricom 11.02. i koliko smo saznali preko neta i usmeno se malo raspitali, u tom periodu je najniza oko 14, a najvisa oko 25C. Pre neki dan se od moje prijateljice vratila rodjaka i kaze da se kupala cak i za Novu i da je voda extra. Meni bi pomoglo da mi neko razjasni šta je Burj Kalifa-pijaca, trg, stari deo Dubaia ili nesto deseto kao i gde se nalazi. Da li je to mozda Tower sa vidikovcem sa koga se vidi ceo Dubai? Hvala unapred!

#171 citza

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 01. Feb 2012 - 13:34

Krajem marta je vec toplije i lepse i za kupanje, ceo april je super, a vec od polovine maja pocinje pakao. Pre jedno dve godine se zalomilo da je nekih 10 dana u sred aprila bilo oblacno i padala neka kisica po ceo dan, ali to se obicno ne desava. Secam se da sam pomislila kako je puno ljudi doslo na odmor, u najboljem periodu i zadesila ih kisa u pustinji ceo odmor. Prosle godine je mozda u februaru pala kisa par puta i to je bilo to.
Burj Khalifa je trenutno najvisa zgrada na svetu, sa vidikovcem na 120 i nekom spratu koji svi koji dodju posete.

#172 ja_ns

turista

• Član
  • Poruka:91

Napisano: 01. Feb 2012 - 20:44

Hvala na infou... I mislio sam da ce vreme biti ok za kupanje, ali ipak da proverim iz prve ruke od ljudi koji tamo zive :D
Vec jednom sam bio u Emiratima, pre 6 godina, krajem septembra-pocetkom oktobra... I, ono vreme je bilo kao u paklu- 45 stepeni, ogromna vlaznost vazduha, ne mozes se nadisati... uzas. Ovaj put ce biti prijatnije :zvizduk:

#173 dee87

backpacker

• Član

Napisano: 03. Feb 2012 - 15:23

@citza izvini ako te smaram, samo jos ovo :) Mi smo u Marina View Hotel Apartments **** lux to je valjda u Dubai Marini, koliko sam shvatila iz tvojih prethodnih komentara taj deo grada bi trebalo da je ok ili gresim :)

#174 citza

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 03. Feb 2012 - 15:33

Jeste taj deo grada je ok. Plaza je relativno blizu, zavisi u kom delu je hotel, moze i peske da se ide. Ima setaliste u marini sa restoranima i ima marina mall, nije neki veliki, ali skroz ok. Tu vam je i metro, pa mozete gde god.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. Feb 2012 - 08:58
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#175 Torbica

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 03. Feb 2012 - 15:41

Pogledaj porukuanjainikola @ 31. Jan 2012 - 22:47

Ja putujem sa zaovom i drugaricom 11.02. i koliko smo saznali preko neta i usmeno se malo raspitali, u tom periodu je najniza oko 14, a najvisa oko 25C. Pre neki dan se od moje prijateljice vratila rodjaka i kaze da se kupala cak i za Novu i da je voda extra. Meni bi pomoglo da mi neko razjasni šta je Burj Kalifa-pijaca, trg, stari deo Dubaia ili nesto deseto kao i gde se nalazi. Da li je to mozda Tower sa vidikovcem sa koga se vidi ceo Dubai? Hvala unapred!

Hvala za odgovor! I mi idemo 11.2. Gledala sam i ja po netu, ali opet je ziva rec nekoga ko je bio, druga prica. Hvala jos jednom!

#176 anjainikola

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 04. Feb 2012 - 14:38

Nema na cemu, i nisam bas mnogo pomogla. Da li letite preko Fly Dubai? Nama polece avion u 12.40 dana 11.02., a rekli su da moramo vec u 10h biti na aerodromu. Devojka koja radi u agenciji preko koje idemo (Wayout) je bila extra ljubazna i dala mi je par korisnih informacija-da se obavezno toplo obucemo, termo carape, jaknica i sl. jer je u avionu mnogo hladno. Inace, videla sam kod nje katalog usluga u avionu i ima za 12 evra da se kupi cebe, jastucic, naocare za spavanje i rancic da se sve to upakuje pa ako je nekom interesantno kao uspomena. Sendvici su od oko 2-5 evra, instant supa 2 evra, konzerva pepsija, sendvic i mala limenka cipsa kosta oko 5-6 evra. I naravno parfemi, pica i slicno. Meni bi pomoglo ako bi neko mogao da mi kaze gde se nalazi "Venecija" u Dubaiu (bar tako nasi zovu taj deo Dubaia), da li je blizu Burj Al Arab hotela i gde se nalazi marina za koju kazu da bi trebalo videti. Mi odsedamo u Arius hotelu koji je otvoren prosle godine u oktobru i mislim da se nalazi u delu Al Barsha. Sve sto znam je da se nalazi blizu Shaik Zayed Road-a i da je oko 5 km od Dubai mall-a i Emirates mall-a i da li neko zna gde su ti njinovi sokovi (tzv.pijace)- Hvala unapred!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. Feb 2012 - 08:59

#177 citza

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Feb 2012 - 16:35

Pijaca zlata i zacina nalazi se u Deiri, nije bas blizu Barshe, ne znam da li ima neka metro stanica u blizini, ali svakako mozete taksijem. A Venecija je, pretpostavljam Madinat Jumeirah, koji se nalazi blizu Burj al Arab-a, mada ja nisam cula da je tako zovu, ali ima kanale i camce kojima se vozite po njima. Nemojte ni da preterate sa garderobom za let, jer nije isto na svakom letu. Nisam letela sa Fly Dubai ali skoro mi je drugarica dosla sa njima i nije se zalila. Ja sam se jednom smrzla na letu, pa sad uvek nosim rezervnu garderobu, ali nekad zna da bude i toplo, na istoj liniji. Najbolje se slojevito obucite, da mozete da se skinete ako bude toplo.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. Feb 2012 - 08:59

#178 bicca

putnik

• Član
  • Poruka:138
  • muški

Napisano: 04. Feb 2012 - 17:04

Da "Venecija" nije Dubai Creek? To je jedini autenticni deo Dubaija. Dubai je nekada bio ribarsko naselje, a Creek je prirodna uvala/kanal koji je sluzio tada i sluzi i dalje kao luka. Prevoz brodicem preko Creek-a je nesto dzabe, da li jedan dirham ili tako nesto. Kad nije istovar lepo je prosetati tuda, ali ako je istovar u pitanju, onda je puno setaliste raznoraznih stvari (kineskih uglavnom :) )

#179 Torbica

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 04. Feb 2012 - 22:59

Pogledaj porukuanjainikola @ 04. Feb 2012 - 14:38

Nema na cemu, i nisam bas mnogo pomogla. Da li letite preko Fly Dubai? Nama polece avion u 12.40 dana 11.02., a rekli su da moramo vec u 10h biti na aerodromu.

Da, da, Fly Dubaijem, preko Kontikija letimo, to je taj let. Prvobitno planiran za 10 pa pomeren za 11-ti. Ja se za svaki let ubundam jer ubi klima, cak i leti, svakako hvala na savetu. Bas super info, naravno, pretpostavljam da u tih 6 sati leta ulazi 2 obroka, meni je tako bar logicno. Ostavila sam ove poslednje dane za put za iscitavanje svih informacija. Doduse, Hotel su nam potvrdili tek u cetvrtak!!! Mi smo u Byblos Marina, na Dzumeira delu, valjda sam dobro napisala, blizu gradske plaze i marine, novi deo.
Vidimo se, pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. Feb 2012 - 09:00
skracen citat

#180 jav

turista

• Član
  • Poruka:79

Napisano: 05. Feb 2012 - 03:19

informisi se u agenciji ali koliko ja znam u tim low cost kompanijama ne ulazi niti jedan obrok u cenu i jos mnogo toga sto je u redovnim kompanijama pod normalnim(tv,hrana,pice,cebe i jastuk)...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0