Putovanja.info Forum: Dubai - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (14 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Dubai info

#16 Korisnik je offline   deki011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 262
  • Učlanjen: 31.07.05

Napisano: 21. apr 2008 - 22:20

cico,
brat mi u sredu putuje za Dubai sa zenom odsedaju u hotelu Majestic 4* jel znas mozda da preporucis sta obavezno treba videti,na koje izlete ici,na sta obratiti paznju?E da i da li se kurs razlikuje od menjacnice do menjacnice i da li uzimaju neku proviziju?Hvala
0

#17 Korisnik je offline   cica

• backpacker
  • Ikonica
  • Potvrda maila
  • Poruka: 47
  • Učlanjen: 12.03.08

Napisano: 22. apr 2008 - 00:12

Sledeće stvari bi trebalo obavezno da vide:Zlatni suk(prodaje se zlato veoma povoljno),vožnja brodićem(abrom) sa jedne na drugu stranu dubaija,Jumeirah džamija,safari u pustinji i večera sa trbušnom plesačicom,obilazak Burj al Araba(ulaznica sa ručkom ili večerom je oko 150E,ako im je to skupo nemoj onda da propuste da se slikaju ispred),interesantan je i hotel u obliku talasa Jumeirah beach u blizini Burja,obavezno neka posete neki od restorana u kompleksu Madinat Jumeirah(to je 10 min hoda od Burj al araba.Najbolji šoping mall je Mall of the Emirates(unutra imaš skijalište),dobar je i Deira city centre,Ibn Battuta Mall a najekskluzivniji je Burjuman.Za 1e u februaru se dobijalo oko 5.3 dirhama a najpovoljniji je kurs u National bank of Dubai(nbd),njihove menjančice imaš u svakom šoping molu mada razlika uopšte nije velika ni u deugim bankama.Neka obavezno probaju ceđeno voće jer tamo cede skoro svako voće koje postoji.
Izvini ako je malo konfuzno,bolesna sam pa kucam ne razmišljajući mnogo
0

#18 Korisnik je offline   deki011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 23. apr 2008 - 22:55

Cico hvala puno na informacijama!
0

#19 Korisnik je offline   deki011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. maj 2008 - 02:44

E da svi koji planiraju preko JOLLY-a za Dubai neka ne idu na city turu,ocaj zivi,a kosta 25 evra po osobi a organizuje se tek 3.ili 4.dan po dolasku.
0

#20 Korisnik je offline   dintel011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 40
  • Učlanjen: 02.05.08

Napisano: 03. maj 2008 - 11:09

Deki kako ti se brat proveo, jel bilo sve kako su mu rekli u Jolly-ju ili je bilo iznenadjenja na licu mesta?
0

#21 Korisnik je offline   deki011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. maj 2008 - 12:00

Sve je bilo ok,kaze Dubai je extra,odseo je u hotelu Majestic 4* i kaze da je dobar ali ima zamerku na vodica koji veze nema sa zivotom i ta city tura koja je cista prevara a kosta 25evra.
0

#22 Korisnik je offline   mytrip

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 03.05.08

Napisano: 03. maj 2008 - 12:45

I ja sam bila u Dubaiju preko agencije Jolly i mogu da potvrdim da je vodicka bila apsolutno neinformisana o destinaciji. :besan:
P.S. Ko zeli da poseti Wild Wadi neka to uradi bilo kojim danom sem petkom i dobice besplatno skijanje u Mall of Emirates!
0

#23 Korisnik je offline   mytrip

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 03.05.08

Napisano: 03. maj 2008 - 12:57

Najbolji dan za kupovinu je subota-tada uglavnom kupuju lokalci i sve je na snizenju.
0

#24 Korisnik je offline   cmoka80

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 1499
  • Učlanjen: 20.06.08

Napisano: 23. jun 2008 - 12:51

Da malo "razbijemo" slova ;)

PUT DO AL MAMZAR PARKA

Postavljena slika

ZALAZAK SUNCA U AL MAMZARU

Postavljena slika

PLAZA AL MAMZAR

Postavljena slika
Fotografije: MFT
Putopisi: EGIPAT, o hotelu Hostmark Grand Seas, 2006.
                TASOS, Limenas 2008.
                SITONIJA, Paradiso/Neos Marmaras 2009.
                ZAKINTOS, Tsilivi 2010.
0

#25 Korisnik je offline   bubamarica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 80
  • Učlanjen: 25.07.08

Napisano: 19. avg 2008 - 15:11

mmmmm....pozelim da po treci put podjem put al mamzar plaze...ili do jumeirah beach Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:23
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se odgovara na prethodni post

0

#26 Korisnik je offline   ninana16

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 67
  • Učlanjen: 08.08.07

Napisano: 16. okt 2008 - 14:28

Situacija je sledeca:

stizemo u Dubai iz Bkk u 12marta 23:55h i povratak je 16marta 08:40 za BGD.Iskoristili smo stop tu ,taman da obidjemo.Sta da se uradi oko vize,posto postoji nedoumica.Kazu ima ona od 96h,ali da je to tri dana?...malo smo zbunjeni,a i posto letimo preko emirata,mogu oni srediti ali uzimaju procenat bez obzira sto s njima letimo i to izadje 96h-70e ili ona od mesec dana 90e.

Da li bi nam pri sletanju na aerodrom dali vizu ili da ne pokusavamo tako...U cilju nam je da neki e i ustedimo.

Znam da je cena 96h-52$,a 30dana-75$...

Vas savet...eto Cejlon je pisao u nekim postovima ,pa molim za pomoc....

Ovu poruku je izmenio ninana16: 16. okt 2008 - 14:37

0

#27 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 460
  • Učlanjen: 09.01.08

Napisano: 16. okt 2008 - 15:27

Kolko vidim letis preko emirata te problem sa vadjenjem vize na aerodromu nije problem.Vama treba od 96 sati,to vam je dovoljno i treba li bi dobiti na samom aerodromu za pola sata.Ono sto sa sigurnoscu znam je da nije ista cena vize u Dubaiju i Sardji jer su dva razlicita Emirata.U Sardji je jeftinija ali se na njeno dobijanje ceka od 4 -12 sati na samom aerodromu.Znaci neko je cekao 4 sata kao moj priljatelj a neko 12 kao moj brat :D ,nema pravila.Viza od 96 sati kosta 35 e al u Dubaiju je skuplja.Na koji aerodrom sleces?Imaces dovoljno dana da posetis Abu Dabi koji ti preporucujem ,pa ako ti treba neki info -samo pitaj :D
0

#28 Korisnik je offline   ninana16

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 16. okt 2008 - 18:22

Pise samo Dubai,Terminal 1,da tu slece.Mi smo kartu slucajno ugrabili pre 10-tak dana,posle silnih rezervacija po raznoraznim avio kompanijama da sto povoljnije prodjemo,mada ima i sada po koja da se nadje po specijalnoj ponudi preko Emirata. Letimo BGD-FRANKFURT-DUBAI-BKK,povratna samo 650e,s tim sto pravimo taj stop u Dubaiu,kada smo vec na toj strani.

Oni tu vizu od 96h,kako je nazivaju,ustvari racunaju da je za 3 dana,a mi smo od ponoci 13.marta do jutra 16.marta,po satnici je to oko 80h boravka,ali na nekom od sajtova grada Dubaia pisalo je da to podrazumeva -3 dana-...zato je nama nedoumica.

A ne znas koliko je to cena vize na aerodromu u Dubaiu?

I ima li neki predlog za ok smestaj u Dubaiu?,znaci nista fensi,a ne i skroz skromno,sto nama uglavnom vazi i za ostale destinacije.
0

#29 Korisnik je offline   ninana16

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. okt 2008 - 22:00

Posto se vizni rezim za UAE nesto promenio,od 29 jula 2008,ako neko bude isao skoro na tu stranu u sopstvenoj reziji ,neka prenese svez info oko te vize od 96h.

Mi smo pre 7 dana,slali mejlove na par adresa u njihovim ambasadama ,kao i u imigraciono,da se raspitamo,ali za sada jos nema odgovora.

I jos vazi pitanje oko nekog predloga za pristupacan smestaj tamo?!
0

#30 Korisnik je offline   ALESSANDRO

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 16.10.07

Napisano: 25. okt 2008 - 23:11

Ja idem u cetvrtak u Dubai pa cu ti se tamo na licu mesta raspitati za tu vizu od 96 h.

I ja sam imao problema sa ovom vizom,poslato je preko 10 mailova i tek su odgovorili pre neki dan.Mada istina ,u pitanju je bio nov crveni pasos.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:23
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se odgovara na prethodni post

0

• (14 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com