Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Bus / Voz Solun - Atina?

26 odgovora na temu

#16 penelopi2006

turista

• Član
  • Poruka:76
  • ženski

Napisano: 19. May 2008 - 08:21

Cena autobuske karte u jednom pravcu, Solun - Atina košta 35e. Za voz ne znam, jako sam želela da putujem vozom :-) ali nisam imala sreće :-)))). Na netu piše oko 15e u jednom pravcu, na zvaničnom sajtu njihove železnice.
Ja već više od 15 godina letujem i obilazim Grčku, više puta godišnje, i imala sam razna iskustva uglavnom lepa ali bilo je i onih drugih koja su uglavnom bila uzrokovana "ažurnošću" naših agencija ili "tečnim engleskim grčkih službenika" :-)))). Bruka je i sramota da ne znaju engleski, u hotelima, na želenici ili slično. Grčka je mediteranska zemlja koju godišnje poseti veliki broj turista. Lepo je da oni vole svoj jezik i kulturu ali je stvarno sramota. Mada sam se posle toliko godina zaista navikla na njih i od muke počela da učim grčki jezik :-))))).
Opet podvalčim možda sam ja bila ovaj put "na pogrešnom mestu u pogrešno vreme" i mogla sam da pojedem onaj raspored vozova skinut sa neta :-))))), možda grešim, ali to je moje najsvežije iskustvo. Možda je problem bio i to što su u to vreme bili praznici Uskrs i Prvi maj pa su ljudi cirkulisali. U principu to i nije loša zamisao kombinovanje prevoza, ali čovek uvek mora da bude spreman na sve pa i na ovakve stvari. Pošto sam bila spremna na sve poskidala sam sa neta i adrese obližnjih hotela ukoliko je trebalo da noćim u Solunu, ali sam se snašla.
U principu povratna karta vozom Beograd - Solun je oko 60-tak evra, toliko otprileke, plus minus košta povratna karta autobusom Beograd - Solun, sa prevoznicima koje sam u nekom predjašnjem postu navela. Vozna karta Solun - Atina u jednom pravcu košta, po prezentacije grčke železnice, u II razredu oko 15e. Autobuska karta Solun - Arina košta 35e, ja kupila :-))). Mada po meni ko putuje direktno u Atinu najbolje je da koristi prevoz nekih prevoznika koje sam navela jer je povratna karta oko 90e, plus - minus, a sem toga nema cimanja i jurnjave da se uhvati bus ili voz iz Soluna.

Eto...

Ukoliko ima još nekih pitanja tu sam...

POZDRAV SVIMA!
www.grcka-muzika.com/forum

#17 medenjaci

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 22. Feb 2010 - 10:54

Mene zanima da li moram da placam osiguranje ako idem u grcku, s obzirom da sam osigurana kao student preko Internationale student identity card - ISIC kod Uniqa osiguranja? Ako neko je vec putovao na ovaj nacin,, tj. koristio karticu ISIC kao pokrice za osiguranje.. hvala

#18 filmska diva :)

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • ženski

Napisano: 02. Mar 2010 - 00:03

a jel postoji autobus do atine iz beograda? ja sam gledala i nesto nisam nasla... :-P

#19 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 02. Mar 2010 - 10:43

Postoji bus na relaciji Novi Sad - Atina..dva puta nedeljno

http://www.autoturis...e-linije-grcka/

#20 filmska diva :)

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 02. Mar 2010 - 17:04

Pogledaj porukuElCid @ 02. Mar 2010 - 10:43

Postoji bus na relaciji Novi Sad - Atina..dva puta nedeljno

http://www.autoturis...e-linije-grcka/

hvaaalaaaa :-P

#21 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 02. Mar 2010 - 17:32

Pogledaj porukufilmska diva ':)' @ 02. Mar 2010 - 00:03

a jel postoji autobus do atine iz beograda? ja sam gledala i nesto nisam nasla... :-P
Postoji, malo pogledaj oglase (Siamos Tours i još neki)
Mislim da je cena 75€ povratna karta
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#22 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 02. Mar 2010 - 19:12

Pogledaj porukufilmska diva ':)' @ 02. Mar 2010 - 00:03

pored Siamos-a imas jos Alamanis i FP Travel

#23 filmska diva :)

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 02. Mar 2010 - 23:59

hvala svima :srce:

#24 benakiba

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 05. Jan 2012 - 19:42

Sad sam se vratio iz atine. Nazalost, zbog datuma polaska morao sam da putujem Alamanisom.
Bus je nista specijalno. Sto se samih vozaca tice uzasni su. Kada smo isli za atinu jurili su da stignu do 1 poslepodne, jer cim smo stigli utovarili su putnike za povratak.

Pustili su nam film u busu i kada smo trazili ton, sofer je rekao: Film je na engleskom!

U povratku su izdali duple karte, pa su neki morali da stoje do granice kada im je dosao jos jedan bus pa su presedali.
Prilikom ulaska u bus u atini vozac nam je rekao da budemo srecni sto uopste imamo mesta za sedenje.
Pauze je pravio gde god je trebao nesto da obavi.

Vozaci se ponasaju jako neljubazno. Ako mi se bilo sta kazu gledaju te popreko i jako su drski.

Veoma se brinu o higijeni u busu, tipa prete ako ti nesto padne na pod. Valjda ih mrze da ociste, posto cim stignu u Atinu stavljaju nove putnike za Beograd.

Ako kupujete povratnu kartu, moracete da odete u grcku agenciju da vam izdaju grcku kartu.
Tu ce vas sacekati neka stara grkinja, koja je jako usporena i ne zna ni rec srpskog.

U atini vas ostavljaju ispred svoje agencije i taj kraj grci zovu pakistan. Jako ruzan deo atine.
Tu se nalaze i agencije koje voze za rumuniju, bugrasku, tursku, albaniju.

Ovu poruku je izmenio benakiba: 05. Jan 2012 - 19:43

#25 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 07. Jan 2012 - 23:32

Pogledaj porukucodemaker @ 02. Mar 2010 - 17:32

Postoji, malo pogledaj oglase (Siamos Tours i još neki)
Mislim da je cena 75€ povratna karta

Гледали смо недавно цене повратне карте за бус до Атине. Износила је 95€. Међутим пут траје превише дуго јер возачи праве паузу на свака четири сата. Срећом па смо нашли повратну авио карту за 105€ :klap:

Ovu poruku je izmenio Barkmann: 07. Jan 2012 - 23:33

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#26 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 08. Jan 2012 - 11:55

Povratnih avio karata za Atinu ima još uvek po ceni od nepunih 11.000 RSD. :klap:
Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#27 Casual

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 04. May 2012 - 11:55

Drugari treba mi HITNO vasa pomoc. :) Treba da stignem u Atinu do sredine popodne. :) Koja mi je najeftinija i najbolja varijanta? Voz nema vise ni do Soluna kako sam cuo, vec do Skoplja samo, pa onda od Skoplja do Soluna? Stariji sam od 26 godina pa ne znam ni kako bi islo sa ovim povlasticama i tako to. :) Hvala unapred! :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0