Bus / Voz Solun - Atina?
Napisano: 19. May 2008 - 08:21
Ja već više od 15 godina letujem i obilazim Grčku, više puta godišnje, i imala sam razna iskustva uglavnom lepa ali bilo je i onih drugih koja su uglavnom bila uzrokovana "ažurnošću" naših agencija ili "tečnim engleskim grčkih službenika" :-)))). Bruka je i sramota da ne znaju engleski, u hotelima, na želenici ili slično. Grčka je mediteranska zemlja koju godišnje poseti veliki broj turista. Lepo je da oni vole svoj jezik i kulturu ali je stvarno sramota. Mada sam se posle toliko godina zaista navikla na njih i od muke počela da učim grčki jezik :-))))).
Opet podvalčim možda sam ja bila ovaj put "na pogrešnom mestu u pogrešno vreme" i mogla sam da pojedem onaj raspored vozova skinut sa neta :-))))), možda grešim, ali to je moje najsvežije iskustvo. Možda je problem bio i to što su u to vreme bili praznici Uskrs i Prvi maj pa su ljudi cirkulisali. U principu to i nije loša zamisao kombinovanje prevoza, ali čovek uvek mora da bude spreman na sve pa i na ovakve stvari. Pošto sam bila spremna na sve poskidala sam sa neta i adrese obližnjih hotela ukoliko je trebalo da noćim u Solunu, ali sam se snašla.
U principu povratna karta vozom Beograd - Solun je oko 60-tak evra, toliko otprileke, plus minus košta povratna karta autobusom Beograd - Solun, sa prevoznicima koje sam u nekom predjašnjem postu navela. Vozna karta Solun - Atina u jednom pravcu košta, po prezentacije grčke železnice, u II razredu oko 15e. Autobuska karta Solun - Arina košta 35e, ja kupila :-))). Mada po meni ko putuje direktno u Atinu najbolje je da koristi prevoz nekih prevoznika koje sam navela jer je povratna karta oko 90e, plus - minus, a sem toga nema cimanja i jurnjave da se uhvati bus ili voz iz Soluna.
Eto...
Ukoliko ima još nekih pitanja tu sam...
POZDRAV SVIMA!
Napisano: 22. Feb 2010 - 10:54
Napisano: 02. Mar 2010 - 10:43
Napisano: 02. Mar 2010 - 17:04
hvaaalaaaa
Napisano: 02. Mar 2010 - 17:32
filmska diva
@ 02. Mar 2010 - 00:03
Mislim da je cena 75€ povratna karta

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 05. Jan 2012 - 19:42
Bus je nista specijalno. Sto se samih vozaca tice uzasni su. Kada smo isli za atinu jurili su da stignu do 1 poslepodne, jer cim smo stigli utovarili su putnike za povratak.
Pustili su nam film u busu i kada smo trazili ton, sofer je rekao: Film je na engleskom!
U povratku su izdali duple karte, pa su neki morali da stoje do granice kada im je dosao jos jedan bus pa su presedali.
Prilikom ulaska u bus u atini vozac nam je rekao da budemo srecni sto uopste imamo mesta za sedenje.
Pauze je pravio gde god je trebao nesto da obavi.
Vozaci se ponasaju jako neljubazno. Ako mi se bilo sta kazu gledaju te popreko i jako su drski.
Veoma se brinu o higijeni u busu, tipa prete ako ti nesto padne na pod. Valjda ih mrze da ociste, posto cim stignu u Atinu stavljaju nove putnike za Beograd.
Ako kupujete povratnu kartu, moracete da odete u grcku agenciju da vam izdaju grcku kartu.
Tu ce vas sacekati neka stara grkinja, koja je jako usporena i ne zna ni rec srpskog.
U atini vas ostavljaju ispred svoje agencije i taj kraj grci zovu pakistan. Jako ruzan deo atine.
Tu se nalaze i agencije koje voze za rumuniju, bugrasku, tursku, albaniju.
Ovu poruku je izmenio benakiba: 05. Jan 2012 - 19:43
Napisano: 07. Jan 2012 - 23:32
codemaker @ 02. Mar 2010 - 17:32
Mislim da je cena 75€ povratna karta
Гледали смо недавно цене повратне карте за бус до Атине. Износила је 95€. Међутим пут траје превише дуго јер возачи праве паузу на свака четири сата. Срећом па смо нашли повратну авио карту за 105€
Ovu poruku je izmenio Barkmann: 07. Jan 2012 - 23:33
Napisano: 08. Jan 2012 - 11:55
Napisano: 04. May 2012 - 11:55
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0