Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Istanbul-princevska ostrva

7 odgovora na temu

#1 Tasha:)

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 28. Mar 2008 - 18:56

da li je neko vec isao na princevska ostrva i kakvi su vam utisci? nije bas mala cena pa me zanima vredi li...

#2 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 28. Mar 2008 - 20:45

Ja sam bio tamo, utisci su sjajni, a cena nije bila velika.

Išli smo bez ikakve organizacije, brodom iz luke, kao i svi drugi koji tamo recimo stanuju.

Lepa je promena u odnosu na gužvu i haotičnost Istanbula, nema sumanutog saobraćaja (vozili smo se fijakerom!), puno je zelenila i bogataških vila.

Put do njih takodje zanimljiv, panorama grada iz različitih uglova.

I ponavljam: karta na pristaništu, sića neka. Važi za bilo koji povratni brod, onda i ne kontrolišu na ulasku.

#3 Tasha:)

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 29. Mar 2008 - 13:28

hvala ti puno! dakle, najbolje da se sami organizujemo sto se tice ovog izleta, preko agencije uzimaju 45e za ovo zadovoljstvo a mi bi sve da vidimo i svasta nakupujemo :))) pa da se ustekamo gde mozemo...

#4 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 29. Mar 2008 - 14:52

Pljačka. Sve i da uključuje ručak na brodu ili tamo na ostrvima.
Sednete na brod kad hoćete, vratite se kad hoćete, jedete gde hoćete tamo... i to je to.

Koliko ja znam nema nekih znamenitosti za koje bi vam priča vodiča nešto posebno značila, a o pomoći u snalaženju da ne govorimo...

#5 sonestraneduge

backpacker

• Član
  • Poruka:90
  • ženski

Napisano: 14. Nov 2011 - 18:42

Pogledaj porukuNikola S. @ 28. Mar 2008 - 20:45

Ja sam bio tamo, utisci su sjajni, a cena nije bila velika.

Išli smo bez ikakve organizacije, brodom iz luke, kao i svi drugi koji tamo recimo stanuju.

Lepa je promena u odnosu na gužvu i haotičnost Istanbula, nema sumanutog saobraćaja (vozili smo se fijakerom!), puno je zelenila i bogataških vila.

Put do njih takodje zanimljiv, panorama grada iz različitih uglova.

I ponavljam: karta na pristaništu, sića neka. Važi za bilo koji povratni brod, onda i ne kontrolišu na ulasku.

Ja sam lane bila, u organizaciji agancije i, verujte, nista nisam saznala, bar ne nesto zanimljivo.Mnogo vise sam saznala ove godine od vodica koji je vodio nasu grupu u Istanbul, i to dok nam je u busu uopsteno pricao i Turskoj, pa se dotakao i ovih ostrva.
Dakle, nikako preko agencije, prosetajte sami, jeftinije je, a svoj ste gazda.Tamo lepo iznajmite kociju, a ima ih na stotine, provozace vas po ostrvu, zaustaviti se negde nasred puta da se slikate i vratiti na polaznu tacku.I nikako ne propustite ovakav izlet.

#6 Mr. Smith

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 23. Dec 2011 - 01:43

Da li brod polazi sa Eminonu?
Planiram da obiđem Prinčevska ostrva pa pretpostavljam da odatle polazi. BTW da li su to ona ostrva koja se vide odatle u Mramornom moru?
Prošle godine sam išao brodom ka Kadikoy pa su se videla neka ostrva u blizini...

#7 putnica79

backpacker

• Član
  • Poruka:43

Napisano: 10. Jan 2012 - 22:30

[s][/ i mi smo bili na ostrvima u sop reziji karta 10 lira povratna super za setnju a krecu brodovi iz luke koja je blizu Talsim skvera. tranvajem do poslednje i tu su brodovi. ima vise polazaka i do i sa ostrva. ima cak i vise prevoznika. nikako sa agencijom samo u sop reziji.

#8 marco polo

turista

• Član
  • Poruka:69
  • muški

Napisano: 13. May 2012 - 13:35

Preporučujem da na Prinčevska ostrva idete u sopstvenoj režiji , put će vas izaći 8 tur. lira (4+4) , to vam je oko 3.5 evra. Ne znam koliko će vam turističke agencije uzeti ? Kupujete žeton (novčić) na automatu kao i kad prelazite brodom na Azijsku stranu. Brod za Prinčevska ostrva ne polazi sa pristaništa Eminonu kako je ovde neko pisao , već sa pristaništa Kabatas. Do Kabatasa ide vam tramvajska linija T1 i upravo vam je ovo prva ili poslednja stanica na trasi linije T1. Linija tramvaja T1 vam prolazi kroz centar Istanbula - Sultanahmet. Trg Taksim vam je takođe blizu Kabatas pristaništa , samo se od trga spustite na Bosfor. Evo vam neki termini polaska brodova 6:50 , 8:40 , 10:40 , 12:00 , 14:00 , 16.30 , 18:30 , 19:40. Put brodom traje oko sat i po. Po polasku sa Kabatasa svraćate i na pristanište Kadikoy na Azijskoj strani , tako da možete se i tamo ukrcati. Osim ova dva pristaništa brod za Prinčevska ostrva polazi i sa pristaništa Bostanci , koji je na Azijskoj strani i dosta je južnije od Kadikoya. Prinčevska ostrva udaljena su dvadesetak kilometara i sastoje se od dve grupe ostrva ; 9 manjih , 4 veća , od kojih su 5 nastanjena. Prvo ostrvo na koji će brod pristati je ostrvo Kinaliada ( posle 55 min. vožnje ) , zatim Burgazada ( 70 min.) , pa Heybeliada (85min.) i na kraju Buyukada (95 min.). Preporučujem izlazak na Buyukadu jer je ovo ujedno najveće ostrvo i većinom svi turisti izlaze na ovo ostrvo. Po meni 5 sati biće vam dovoljno da se promuvate po ostrvu. Na ostrvu nema motornog saobraćaja , možete iznajmiti kočije ili bicikli. Ako ste u kondiciji možete ga obići i peške (slučaj sa mnom). Ja sam krenuo na ostrvo u terminu 8:40 i vratio se u terminu 15:00. Evo satnice za povratak sa Buyukade za Kabatas : 6:00 , 6.50 , 8:35 , 10:20 , 12:40 , 15:00 , 17.20 , 18.15 , 20:00 . Možete obići i sva četiri ostrva , mada na predhodna tri će vam biti dovoljno sat , sat i po za obilazak. Moraćete stalno kupovati žeton (novčić) , nisam siguran da li je stalno 4 tl , moguće da i manje košta između ostrva. Evo možete ovako ; krenete u 8:40 u 9:35 ste na Kinaliadi , u 11:35 krenete sa Kinaliade za Burgazadu (11.45) , sa Burgazade krenete u 13:05 za Heybeliadu (13:20) , i sa Heybeliade krenete u 15:20 za Buyukadu (15:35). Sa Buyukade se vratite onnim poslednjim u 20:00. Sve u svemu preporučujem posetu ovim ostrvima , sama plovidba i atmosfera na brodu vredne su posete ostrvima.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0