Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

vozom do bugarskog primorja

11 odgovora na temu

#1 i ja bih na more

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 18. Mar 2008 - 15:19

da li je moguce doci do bugarskog primorja vozom?
da li je moguce doci do varne bez presedanja?

koje turisticko mesto je najblize varni, i koliko ima km do istog?
kako bi bilo moguce doci od varne do tog mesta?

hvala puno!

#2 jedy023

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 02. Apr 2008 - 17:42

Da moze u Bugarsku,vozom.Ja sam isao pre tri godine i ono sto mi je bilo komplikovano je sledece,voz koji ide iz beograda do Sofije je kasnio tri sata pa sam zakasnio na voz za Varnu,uspeo sam da se snadjem tako sto sam uhvatio autobus do Varne(autobuska je pored zelejznicke stanice) Posto sam u Varnu stigao oko pola 11 uvece nije bilo prevoza do Balcika gde sam ja isao pa sam se sa taksistom cenjkao koji trazio 50 leva oko 25 eura a pristao je na 35 leva.I tako smo zena ja i malo dete od dve godine putovali na svu srecu stigao na odrediste,ali nisam imao srece sa smestajem pa sam sutra dan nasao najeftiniji smestaj u zivotu i to 6 eura po danu za sve nas.
Neznam kako planiras da ides na more u Bugarsku jer ti treba viza pa mi nije jasno zasto se interesujes o turistickum mestima oko Varne,Inace i Varna je turisticka i tu se moze provesti letovanje.Ja sam posle seo u auto i 4 godine usastopce sam isao i to Sozopol i Obzor .

Ovu poruku je izmenio DraganV: 07. Jan 2011 - 01:45
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#3 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 02. Apr 2008 - 18:09

Mogao bi da napises nesto o Sozopolu s obzirom da si tamo letovao 4 puta, kakve su plaze, hoteli, cene u poredjenju sa Suncevim Bregom?

#4 Mora

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 02. Apr 2008 - 20:32

Zar niko nece da mi pomogne :(:(:(

#5 Ann26

backpacker

• Član
  • Poruka:28
  • ženski

Napisano: 15. May 2008 - 18:31

Mene zanima koja agencija ima avio prevoz do Bugarske?
Hvala

#6 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 15. May 2008 - 20:09

Upravo gledam proslogodisnji Kontikijev prospekat. Oni su prosle godine radili Bugarsku avionom, tj. imali su svoje carter letove. Tako da pretposlavljam da imaju i ove godine. Proveri. Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 07. Jan 2011 - 01:46
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#7 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 15. May 2008 - 20:15

Pogledaj porukui ja bih na more @ 18. 03. 2008 - 15:19

da li je moguce doci do bugarskog primorja vozom?
da li je moguce doci do varne bez presedanja?

koje turisticko mesto je najblize varni, i koliko ima km do istog?
kako bi bilo moguce doci od varne do tog mesta?

hvala puno!

U Travel Magazinu ima red voznje za zeleznicki saobracaj i tu pise da ima, svakog dana
- voz za Sofiju u 08.40 i 21.00
- voz za Burgas u 08.40
- voz za Varnu u 21.00

Najbolje da proveris jos na sajtu zeleznice ili nazovi zeleznicku stanicu. Sigurno ima vozova.
Moj suprug je pre dve godine isao vozom,zbog posla i sve je bilo ok. Mada mi se cini da karta nije jeftina. Najbolje je da proveris. :D

#8 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 15. May 2008 - 20:40

Pogledaj porukulav @ 2. 04. 2008 - 18:09

Mogao bi da napises nesto o Sozopolu s obzirom da si tamo letovao 4 puta, kakve su plaze, hoteli, cene u poredjenju sa Suncevim Bregom?

Bili smo u avgustu 2005. godine u Sozopolu. Skroz je simpaticno mesto. Nije puno veliko, ali opet nije ni malo. Ima dosta kafica, restorana, poslasticarnica, radnjica sa suvenirima... Jedino nocni zivot prakticno nema, sve radi do ponoci ili jedan ujutru. Ima mozda 2-3 kluba, jedno vece smo bili i bilo je ok. Mada nama nocni provod uopste nije bitan.
Ima dve plaze, manja gradska na kojoj smo se mi kupali jer smo bili smesteni 50m od iste, i ima veliku Harmani plazu koja je stvarno velika, ima kafica, i u blizini nje ima restorana, kafica i svega i svacega. Obe plaze su pescane.
Dva puta smo isli do Burgasa i jednom do Nesebara. Burgas nam se svideo, odnosno videli smo samo centar. A centar kao i svaki centar, 2-3 velike pesacke ulice pune kafica, restorana, butika. Ulica koja vodi prema moru je prelepa, tu smo jeli i stvarno je bilo jeftino, a vrlo ukusno u veoma lepom ambijentu. U Nesebru smo bili par sati prosetali se, popili pice, razgledali cene svega i svacega, videli plazu, bilo je lepo. Sve smo ovo isli sa njihovim autobusima, odnosno redovnim linijama, autobusi su jeftini. Odnosno prvi put do Burgasa smo otisli taxijem (jer nam je autobus otisao ispred nosa) koji je jako jeftin, mislim da voznja bila oko 5-6 eura za nas dvoje do Burgasa koji je 35km udaljen.
Sozopol nam se vise svideo od Nesebara. Slicno izgleda kao i Nesebar, isto ima stari gradi, samo je manji i nije toliko komercijalizovan, i ima mnogo vise zelenila. Vecina turista su bili sami Bugari. Posle tih par sati posete Nesebaru, a i brat je smenu posle nas isao u Nesebar i posle price sa njima, zakljucili smo da je Sozopol jeftiniji u vanpanskionskoj potrosnji. Smestaj nam je bio odlican sa fenomenalnim pogledom.
Jedino sto me iznenadilo je , da je iznajmljivanje lezaljki i suncobrana na plazi prilicno skupo. Mislim ni to sad nije nesto strasno skupo, ali za dva dana placanja suncobrana na plazi mozete za isti iznos kupiti suncobran, sto smo mi i uradili. Iznajmljivanje je bilo skuplje nego u Turskoj predhodne godine, gde su za moj ukus ipak more i plaza lepsi.
Ali svakako preporucujem Sozopol.
U povratku smo upoznali neke momke koji su bili u Zlatnim Pjascima i kazu da je fenomenalno, ali drasticno skuplje u odnosu na Sozopol.

#9 Ann26

backpacker

• Član
  • Poruka:28
  • ženski

Napisano: 15. May 2008 - 20:43

Pogledaj porukumikap @ 15. 05. 2008 - 20:09

Upravo gledam proslogodisnji Kontikijev prospekat. Oni su prosle godine radili Bugarsku avionom, tj. imali su svoje carter letove. Tako da pretposlavljam da imaju i ove godine. Proveri. :)

Znaci kontiki ce radit Bugarsku, za sad jos nisu izbacili ponude. Hvala na informaciji.
Dal znas kolko se dugo putuje autobusom?

#10 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 15. May 2008 - 22:59

Nemogu sad tacno da se setim koliko dugo traje put autobusom, ali otprilike mislim da je bio oko17-18 sati. Ali to dosta zavisi od granica i naravno iz kog grada kreces i gde ides. Obicno u prospektima agencija pise koliko otprilike traje put. Evo sad sam pogledala u jednom prospektu i pise da traje izmedju 14-16 sati, i ja bih sad na to dodala jos 2-3 sata cisto za nepredvidjene guzve na putu, radove na putu, guzve na granicama i sl. i onda dobijes onih 17-18 sati puta. :D

#11 Passcard

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 27. Mar 2009 - 20:53

Definitivno najveći problem vezan za Crno More je PREVOZ. U vreme dok je nekoliko agencija radilo ove aranžmane, prevoz se svodio na katastrofu.
Kako su od pre nekoliko godina skoro sve agencije ubacile pod obaveznim i Bugarsku, stvari su se nešto popravile.

Najbolji parametar da izračunate koliko ćete sati da putujete je da odmah vidite kada (u koliko sati) Autobusi kreću. Ako krećete u 16 h po našem vremenu, znajte da će vaš Autobus da skuplja putnike po Srbiji i da ćete putovati minimum 19 sati.

Putovao sam sa nekoliko različitih agencija i sveopšti utisak je da Agencije praktično više zarade na prevozu nego na aranžmanu. S tim u vezi, rentirani autobusi umeju da budu teška koma (jer ih agencije rentiraju za malu lovu) , a tek putovanje sa istim...
Ume da bude jako jako loše. Naročito za roditelje sa malom decom.

S toga sam se jednog leta upustio u avanturu zvanu VOZ. :wub:
I zapravo tek tada sam shvatio da su brojne naše agencije više transportne a manje turističke. Gotovo sve redom su mi na pominjanje sopstvenog prevoza tražili da platim 70% od cene karte.
Ipak sam naišao na jednu koja mi to nije uračunala, a sve pod plaštom da im uplaćujem 2 vezane smene, pa još odmah, pa još u kešu :P .

Što se voza tiče, tu ozbiljno morate da se informišete da li uopšte idu put Bugarske.U svakom slučaju, pre par godina, zbog radova na pruzi vozovi za Varnu su bili obustavljeni.
I kao i kod autobuskog prevoza, sam polazak će vam nepogrešivo reći koliko ćete putovati. Voz kojim sam ja išao kretao je u 10 sati ujutru :ljutko: .
Do granice se stiže bez većih problema. A onda sledi granica i bezbroj vremenskih kombinacija.
Sofija je druga nepoznanica, jer se za priključenje naših vagona čeka prilično dugo.
U Burgas sam stigao u ranim jutarnjim časovima (oko 6 h) a onaj +1 h (zbog vremenske zone) mi je došao strava :bez-zuba: .

Autobuska stanica je slepljena sa železničkom i tu nema nikakvih problema što se tiče lokalnih autobusa.

Putovao sam spavaćim kolima i tako sam se dobro naspavao da sam skroz otekao. U Burgasu sam bio veoma čio. Ostavio sam prtljag u Bagaž servisu i odmah odjurio na prvu jutarnju kaficu.
Cena karte je iznosila oko 40 € ali ono što se nikako ne da izmeriti je otok nogu. Neprocenjivo !

Da sumiram:

Putovanje vozom je za stare nostalgike prava stvar. Gužve nije bilo uopšte iako sam kretao 02. Avgusta. Kupei su bili čisti, navlake i čaršafi malčice izjedeni od pranja, ali onaj miris...aahhh...(One koji su zašli u 5. deceniju, tipujem da će vratiti u nezaboravnu mladost i sjajna spontana zezanja...pa makar i na 5 sekundi). :plesko:
Putuje se duže nekoliko sati do samog Burgasa (predpostavljam da je ista stvar i sa Varnom) a onda imate još recimo 1 sat vožnje lokalnim autobusom do krajnjih odredišta.
Naravno, podrazumeva se da imate adresu Hotela, da ste pre polaska odštampali kartu mesta i da imate tačnu predstavu gde se Hotel tačno nalazi.
Za one cice koje nose po 8 kofera ovo je krajnje neadekvatna varijanta. Kao i za one mladiće čije su devojke teškom mukom uspele da sve spakuju u 4 kofera. :kez:

#12 vesna05

putnik

• Član
  • Poruka:192
  • ženski

Napisano: 28. Mar 2009 - 21:08

Vratila sam se u cetvrtak iz Varne.Putovala sam busom Jagodina-Nis,pa mini busom Nis-Sofija,pa vozom(spavacim kolima) do Varne.Vratila sam se istim putem ali sve busom zato sto voz iz Varne nije imao spavaca kola.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0