Kusadasi preko Argusa
Napisano: 09. Aug 2008 - 12:01
Napisano: 09. Aug 2008 - 14:36
Napisano: 11. Aug 2008 - 14:37
summertime @ 9. 08. 2008 - 12:01
Cao, u kom si hotelu bio u Alanji? Mi u Paradoru (preko Argusa) smo imali normalnu sobu sa normalnim klima uredjajem. To za izlete je tacno, ali mislim da je preko svake nase agencije izlet skuplji nego preko lokalne agencije. Neki nasi su isli preko lokalne agencije na izlet u Side i Aspendos i kazu da je bilo sve super i odlicno organizovano. Pozdrav.
Ovu poruku je izmenio Estella: 11. Aug 2008 - 14:39
Napisano: 11. Aug 2008 - 21:48
Klima u povratku nije radila valjano, a krenuli smo u 14.30, pa smo se kuvali posteno. Nije radila ni u toku noci, i bilo je prilicno zagusljivo i sparno, jer je, ipak, u autobusu prilicno ljudi. U odlasku je bilo hladnije.
Meni je smetalo sto ne postoji "ljudska" pauza, osim dve. Nema pauze do srpsko-bugarske granice, i kad se tamo stigne pauza je zapravo cekanje da se zavrsi pregled pasosa, kao i na bugarsko-turskoj granici; prva stvarna pauza je u mestu Prvi Maj i restoranu "Evropa" (Bugarska) i trajala je 35 minuta. Prosto ne znas sta ces pre: da li da cupkas u redu za WC ili da jedes ako si se prijavio za klopu. Sledeca prava pauza je oko 3 sata vozenje do Kusadasija. Stvarno, ono trckanje u WC na granici, prilicno smrdljivim, i cekanje da se do istog nekako domognes, prevoz trajektom, racuna se kao pauza. U povratku su bile nesto duze, na istim mestima, oko 40 minuta, zato sto nisu sredili WC u autobusu za povratak u Kusadasiju - znaci posle 4,5 ili 5 sati voznje, pa su uradili to na parkingu, a u restoranu "Evropa" bila je cak 40 minuta jer su morali po gorivo. I imali smo pauzu po prelasku srpske granice, valjda zbog toga sto se nismo preterano zadrzali na prethodnim granicama. Taj poslednji 12-i dan, zbog kalkulacija sa vremenom, malo su ukrali.
Ocekivala sam neku manju mapu grada, centar, na recepciji hotela, kako je to slucaj u svim hotelima na zapadu, pa cak i kad nisu luksuzni. Nije je bilo, ali je bilo raznih flajera za plaze i klubove, verovatno u saradnji istih sa hotelom.
Po dolasku u hotel, mi smo posteno, onako umorne, tragale za menjacnicama - u Kusadasiju ima svega 3 menjacnice! - a tu informaciju su mogli da nam daju pre vecerasnjeg okupljanja. Mogli su da napisu i da okace na tabli u hotelu, sa nekom mapom grada. Nije bas odusevljenje po onoj vrucini traziti menjacnice, posle takvog puta, pritom ni grad ne poznajes valjano, a bez osnovne mape. Bilo je mapa kod ulicnih prodavaca, ali su bile preskupe za mene. Sva sreca te je moja saputnica bila vec u Kusadasiju, pa se malo prisecala ulica. Ja bih sama lutala potpuno.
Predstavnici agencija, cini mi se, dezurali su po pola sata, uvece, u hotelima. Ne mogu da se setim da li svakog dana ili svakog drugog, ali su bili istaknuti, na onoj tabli, njihovi telefoni.
Moj najlepsi utisak, zbog cega ce mi Kusadasi ostati u lepom secanju, inace nisam nesto vrisnula od uzitka i lepote, jeste odlazak u Efes u njihovoj organizaciji, tj. vodic Veljko Antonijevic (nadam se da nisam pogresila prezime). Preko one pomenute turske agencije "Dobrodosli zemljaci" ja sam isla na izlet Prejene, Milet i Didim - blagi uzas od angazovanosti vodica na srpskom jeziku! Sva sreca te sam nesto znala, a od njega i protrcavanja kroz lokalitete, ostali putnici nisu saznali bogzna sta. Zato i pominjem Veljkov profesionalni pristup, iscrpna objasnjenja, koja su objedinila i istoriju i mitologiju i umetnost, pride duhovite upadice. Znam da je vecina o njemu pisala da je nadmen i ne znam kakav jos, od mene je dobio sve pohvale.
Sve u svemu, nemam preterane zamerke, ali ni preterane pohvale, osim navedene. Znam da hotel nisam mnogo platila, pa nisam vise ni ocekivala. Ali, mogli su jos da nam kazu, pre puta, da u hotelu nema citavog dana tople vode. Kad smo usle u sobu, oko 15.00 casova, nismo se ni istusirale. Kasnije nam je Husein, na recepciji, rekao da se tusiramo oko 20.00casova, kao tada ima vode. Mislim da to nije u redu. Topla voda je nesto neophodno tokom citavog dana. Nestanak struje, a kad nema struje, nema i ni vode, nikakve vode nema, nesto je sto je kao normalno leti u Kusadasiju. Tako su nam rekli lokalni Turci, ali ne i agencija.
Ne znam kako je zakonom regulisano, pohvalila bih vozace autobusa nase ture, autobus 13, ali i uopste, jer su oni vozili 1400km do Kusadasija, izbacili putnike oko 10.00, i vec u 14.00 casova krenuli 1400km natrag. Iako oni spavaju u onom boksu u busu, to je pretrano i dug i naporan put za samo dva vozaca bez ijednog dana odmora. Nadam se da se nece dogoditi neka nesreca.
Ovu poruku je izmenio maslacak: 11. Aug 2008 - 21:54
Napisano: 11. Aug 2008 - 22:55
Napisano: 11. Aug 2008 - 23:20
maslacak @ 11. 08. 2008 - 21:48
Klima u povratku nije radila valjano, a krenuli smo u 14.30, pa smo se kuvali posteno. Nije radila ni u toku noci, i bilo je prilicno zagusljivo i sparno, jer je, ipak, u autobusu prilicno ljudi. U odlasku je bilo hladnije.
Meni je smetalo sto ne postoji "ljudska" pauza, osim dve. Nema pauze do srpsko-bugarske granice, i kad se tamo stigne pauza je zapravo cekanje da se zavrsi pregled pasosa, kao i na bugarsko-turskoj granici; prva stvarna pauza je u mestu Prvi Maj i restoranu "Evropa" (Bugarska) i trajala je 35 minuta. Prosto ne znas sta ces pre: da li da cupkas u redu za WC ili da jedes ako si se prijavio za klopu. Sledeca prava pauza je oko 3 sata vozenje do Kusadasija. Stvarno, ono trckanje u WC na granici, prilicno smrdljivim, i cekanje da se do istog nekako domognes, prevoz trajektom, racuna se kao pauza. U povratku su bile nesto duze, na istim mestima, oko 40 minuta, zato sto nisu sredili WC u autobusu za povratak u Kusadasiju - znaci posle 4,5 ili 5 sati voznje, pa su uradili to na parkingu, a u restoranu "Evropa" bila je cak 40 minuta jer su morali po gorivo. I imali smo pauzu po prelasku srpske granice, valjda zbog toga sto se nismo preterano zadrzali na prethodnim granicama. Taj poslednji 12-i dan, zbog kalkulacija sa vremenom, malo su ukrali.
Ocekivala sam neku manju mapu grada, centar, na recepciji hotela, kako je to slucaj u svim hotelima na zapadu, pa cak i kad nisu luksuzni. Nije je bilo, ali je bilo raznih flajera za plaze i klubove, verovatno u saradnji istih sa hotelom.
Po dolasku u hotel, mi smo posteno, onako umorne, tragale za menjacnicama - u Kusadasiju ima svega 3 menjacnice! - a tu informaciju su mogli da nam daju pre vecerasnjeg okupljanja. Mogli su da napisu i da okace na tabli u hotelu, sa nekom mapom grada. Nije bas odusevljenje po onoj vrucini traziti menjacnice, posle takvog puta, pritom ni grad ne poznajes valjano, a bez osnovne mape. Bilo je mapa kod ulicnih prodavaca, ali su bile preskupe za mene. Sva sreca te je moja saputnica bila vec u Kusadasiju, pa se malo prisecala ulica. Ja bih sama lutala potpuno.
Predstavnici agencija, cini mi se, dezurali su po pola sata, uvece, u hotelima. Ne mogu da se setim da li svakog dana ili svakog drugog, ali su bili istaknuti, na onoj tabli, njihovi telefoni.
Moj najlepsi utisak, zbog cega ce mi Kusadasi ostati u lepom secanju, inace nisam nesto vrisnula od uzitka i lepote, jeste odlazak u Efes u njihovoj organizaciji, tj. vodic Veljko Antonijevic (nadam se da nisam pogresila prezime). Preko one pomenute turske agencije "Dobrodosli zemljaci" ja sam isla na izlet Prejene, Milet i Didim - blagi uzas od angazovanosti vodica na srpskom jeziku! Sva sreca te sam nesto znala, a od njega i protrcavanja kroz lokalitete, ostali putnici nisu saznali bogzna sta. Zato i pominjem Veljkov profesionalni pristup, iscrpna objasnjenja, koja su objedinila i istoriju i mitologiju i umetnost, pride duhovite upadice. Znam da je vecina o njemu pisala da je nadmen i ne znam kakav jos, od mene je dobio sve pohvale.
Sve u svemu, nemam preterane zamerke, ali ni preterane pohvale, osim navedene. Znam da hotel nisam mnogo platila, pa nisam vise ni ocekivala. Ali, mogli su jos da nam kazu, pre puta, da u hotelu nema citavog dana tople vode. Kad smo usle u sobu, oko 15.00 casova, nismo se ni istusirale. Kasnije nam je Husein, na recepciji, rekao da se tusiramo oko 20.00casova, kao tada ima vode. Mislim da to nije u redu. Topla voda je nesto neophodno tokom citavog dana. Nestanak struje, a kad nema struje, nema i ni vode, nikakve vode nema, nesto je sto je kao normalno leti u Kusadasiju. Tako su nam rekli lokalni Turci, ali ne i agencija.
Ne znam kako je zakonom regulisano, pohvalila bih vozace autobusa nase ture, autobus 13, ali i uopste, jer su oni vozili 1400km do Kusadasija, izbacili putnike oko 10.00, i vec u 14.00 casova krenuli 1400km natrag. Iako oni spavaju u onom boksu u busu, to je pretrano i dug i naporan put za samo dva vozaca bez ijednog dana odmora. Nadam se da se nece dogoditi neka nesreca.
Caos ,
i ja sam se danas vratila i delim tvoje misljenje o Veljku, retko da sam kad imala tako edukovanog i elokventnog vodica. Sve pohvale.
Inace , ja sam se pribojavala Argusa, jer sam se prosle godiine razocarala na Krfu, ali ove godine je sve bilo odlicno. Imali smo srece sa novim autobusom (br 6), a i sa smestajem.
pozdrav
Napisano: 11. Aug 2008 - 23:59
Nas bus se bio i pokvario negde 30-ak kilometara ispred Kusadasija, u odlasku, pa smo malo po suncu cupkali na stajalistu. Naime, pregrevao se, neko crevo, koliko sam razumela. Istim busom smo se vratili. I bilo je ubitacno bez klime, ili sa minimalnim radom klime, u startu.
A, sa Veljkom sam razmenila par reci, uputila mu pohvale i malo smo prokomentarisali pisanje na ovom forumu o njemu, ono negativno. Obecala sam mu da cu napisati svoj stav. Njegove reci su da je bolje da ljudi misle da je arogantan, a da on svoj posao obavlja profesionalno. Kakogod bilo, decko je iskopao da sazna i da savrseno objedini i prezentuje vise od onoga sto jedan prosecan turista ocekuje ili ga zanima.
Napisano: 12. Aug 2008 - 00:13
maslacak @ 11. 08. 2008 - 23:59
Nas bus se bio i pokvario negde 30-ak kilometara ispred Kusadasija, u odlasku, pa smo malo po suncu cupkali na stajalistu. Naime, pregrevao se, neko crevo, koliko sam razumela. Istim busom smo se vratili. I bilo je ubitacno bez klime, ili sa minimalnim radom klime, u startu.
A, sa Veljkom sam razmenila par reci, uputila mu pohvale i malo smo prokomentarisali pisanje na ovom forumu o njemu, ono negativno. Obecala sam mu da cu napisati svoj stav. Njegove reci su da je bolje da ljudi misle da je arogantan, a da on svoj posao obavlja profesionalno. Kakogod bilo, decko je iskopao da sazna i da savrseno objedini i prezentuje vise od onoga sto jedan prosecan turista ocekuje ili ga zanima.
elem, sto se buseva tice, prvi put ja imah srece, mi smo kretali iz novog sada i bili smo prvi, naime stigli smo u hotel u 8 a grupa iz bg, tek oko 2. isto je bilo u povratku. to je valjda kako ti zapadne.
pozdrav i laku noc, verujem da si i ti umorna od puta
Napisano: 12. Aug 2008 - 11:26
maslacak @ 11. 08. 2008 - 21:48
E ovo je i moja najveca zamerka Argusu, bar sto se tice putovanja u Tursku autobusom. Pravih pauza prakticno i nema osim te dve vece pauze, ali to je nedovoljno s obzirom na duzinu puta. Neznam odakle im ideja da prelazak granica i trajekt racunaju kao pauze. Mi smo inace tad isli za Marmaris, koji je kao sto znate jos dalji od Kusadasija, i zbog preteranog zadrzavanja na Bugarskoj granici(od nekih 5 sati) smo ukupno putovali 30 sati. A u povratku je bilo jos gore, tad smo trajekt prelazili usred noci, pa vi idite u toalet na trajektu koji je katastrofalan i jos pri tom nije bilo svetla u istom. Pratioc grupe u putu je bio katastrofalan, krajnje nekulturan. Dok su nam vodici tamo bili ok, odnosno jedan je bio odlican a drugi onako, ali je ovaj prvi vadio situaciju.
A jednom smo takodje isli preko Argusa u Istanbul na docek nove godine. To je tek bio horor sto se tice pauza, imali smo samo jednu u Bugarskoj u restoranu Evropa i to je to. Pardon zaustavio se i kod hotela Nais u Nisu da bi pokupio putnike i na kratku pauzu, s tim da u hotelu nisu hteli da nas puste unutra, pa vi sad na minusu u snegu do kolena obavite vase potrebe (muskarcima je jos i bilo izvodljivo, ali zenama nije). Da nekazem da je i tu pratioc, odnosno tad je bio i vodic u Istanbulu, bio katastrofalan, covek je bio pun korisnih informacija i price u Istanbulu, s te strane je bio odlican,ali je do te mere bio nekulturan i neprijatan prema putnicima da je to neverovatno.
Zameram im jos, kao sto sam vec negde pisala, sto nema uvek polazaka iz Novog Sada, odnosno traze doplatu (sto je ok) ali i velik broj putnika iz NS, da bi autobus krenuo iz NS, pa onda cesto nema polazaka. Zameram i mesto polaska iz Beograda, jako je nezgodno za putnike koji nisu iz Beograda, a jos se pri tom uvek krece u nezgodno vreme, odnosno rano ujutru, pa je putnicima iz drugih delova Srbije nezgodno da dodju iz svojih gradova u BG, iz prostog razloga sto je mala frekvecnija autobuskog i zeleznickog saobracaju nocu. Jedino vam je resenje da dodjete dan ranije i kod nekog prespavate (ali nema svako nekog u Beogradu gde bi mogao da spava), ili da vas neko vozi za BG (ali treba nekog navatiti). Generalno to je stvarno problem ljudima koji nisu iz Beograda. Mada ovo isto vazi i za aerodrom, ali to je vec druga prica.
A sve drugo je bar sto se tice mene i mojih iskustava sa Argusom bilo ok. Znaci najveci problem je sam put do odredjene destinacije, a na samoj destinaciji nismo nikad imali problema.
Ovu poruku je izmenio mikap: 12. Aug 2008 - 11:42
Napisano: 12. Aug 2008 - 12:50
Ivan koji je bio zaduzen za nas hotel (Abem) je nasoj saputnici kada se zalila i rekla da ce tuziti agenciju rekao - SLOBODNO, TUZI ME.
Veljko je kada smo se uvece dva dana pred povratak zalili na to da u hotelu celog dana nema vode, (tj nije bilo hladne vec samo vrele a oko 19h je nestalo i te) rekao - Strpite se pa ne mogu ja da vam organizujem kolektivno kupanje ni kod nas nije bilo vode 15 MINUTA. Posto voda nije dosla ni sutradan ja sam ga zvala oko 17h kada mi je rekao da je upoznat sa nestankom vode u nasem hotelu i da ce poslati svog kolegu koji je trenutno u Aqua parku (Mamko, Memko - ne mogu sada tacno da se setim imena) da dodje do nas a to ce biti oko 19h. Svako ko je bio u Kusadasiju zna da svi hoteli koriste solarnu energiju za zagrevanje vode, to je i razlog zasto tople vode nema u kasnijim satima, uglavnom posle 20h. Sto znaci da i kad bi intervencijom vodica koji dodje u 19h nekim cudom dosla voda nebi bilo mogucnosti da imamo toplu.
Osoblje nam je reklo da ce voda stici oko 18h tog dana (predhodne informacije su bile – ujutru, u 13h), u 18:10 sam sisla do recepcije jer vode jos uvek bnije bilo, zamolila menadzera da pozove koga je potrebno da pozove i pita kad ce stici voda na sta je on rekao da nece da zove nikoga sto je naravno dovelo do svadje izmedju nas i njegove izjave da on ne mora mene da slusa i da izadjem iz njegovog hotela. Posle ovoga opet zovem Veljka koji ne moze da veruje sta se desilo ali idalje ne moze da prekine dezurstvo u hotelu u kom je i govori mi da sacekam drugog vodica. U 18:30 se vracaju gosti naseg hotela koji su bili u Aqva parku, vodica koji je trebao da dodje sa njima nema. Svi smo vec jako besni. Ja zovem opet, ovog puta vodica koji treba da stigne i koji mi kaze da on razvozi goste iz Aqva parka i da ce doci cim bude bio u mogucnosti a to ce biti za nekih 30-45 min. Posto smo svi sedeli na terasi ispred hotela koja je pored ulice, oko 19:15 vidimo prvo Ivana koji na motoru prolazi pored naseg hotela i ne staje a za njim i Veljka koji prolazi u suprotnom smeru. Opet zovemo Veljka, saznajemo da je otisao na dezurstvo u Diaz i da ne moze da dodje do nas, a posto je to u blizini mi odlucujemo da odemo do njega. Usput pored nas na motoru prolazi vodic kojeg svo vreme ocekujemo. Veljko nas susrece na putu, izgleda da je svatio situaciju, i sa nama se vraca do naseg hotela. Tamo zaticemo i drugog vodica. Ne znamo kakvu su raspravu imali sa njima, jer se odvijala na turskom ali vec smo znali da osoblje hotela za sve ima neku laz ili izgovor pa samo mogli da predpostavimo sta su rekli vodicima.
Resenje je bilo kolektivno kupanje koje vece pre toga nije mogao da nam oragnizuje, odveli su nas u Hamam da se istusiramo. Posto je Ivan dosao u medjuvremenu neko je cuo da je predlozio Veljku da bi posle ovoga trebalo da nam obezbeda potpunu uslugu u Hamamu (saunu, masazu...) medjutim Veljko mu je rekao ma ne dolazi u obzir samo, tusiranje. Ja nisam cula taj razgovor izmedju Ivana i Veljka pa samo prenosim.
Sve se ovo desilo vece pred polazak i posto smo znali da su mogli da nas otkace bez problema mi smo im ipak zahvalni, s druge strane trebalo im je vise od 24 sata da shvate ozbiljnos situacije.Ukoliko vas zanima voda je stigla oko 5 sati ujutru dana kada smo kretali.
Na izlete vise nikada necu ici preko nasih agencija.
U aqva park su nas doveli, bili tamo mozda sat vremena a onda nestali iako su nam rekli da ce biti sa nama. Vratili su se oko 19h, tj. samo Veljko, da nas rasporede po busevima za povratak.
Posetu Pomukalama organizovati sredom kada je tekstilna pijaca nije bas dobar izbor. Ceo izlet su zbrzali da bi se vratili ranije da bi ljudi mogli da posete i pijacu. Vratili smo se oko19h kad prodavci vec pocnu da se pakuju. Nama nije bilo bitno jer smo je prosle godine zakacili 2 puta ali i to je nesto sto treba videti u Kusadasiju.
Tursko vece – dosli su po nas busevima, odvezli nas do destinacije, rekli kako cemo imati super stolove i zanimacije za zube jer uplatiti kod njih ne ukljucuje veceru. Mi smo imali PP pa nam vecera nije bila bitna, ali su se yanimacije za zube svele na kokice. Nas sto je bio sa strane i konobari su non stop prolazili pored njega, posto nas je ostavio tu nas vodic se izgubio. 5 minuta popocetku programa se pojavljuje Turcin sa 4 prijatelja, postavlja ih za sto pored naseg, pre toga ga pomera da oni bolje vide sto dovodi do toga da hjedan deo naseg stola vise nema cist pogled. Vlasnik restorana se malo pobunio ali ne previse, jedino sto je uspeo da ga spreci da zablokira put konobarima. Na kraju je kada je pocela tacka sa pevacima nas vodic dosao do nas i pitao da li se slazemo da on naruci neku pesmu za nas – smatram ovo krajnjim licemerstvom jer znam da su 2 pesme od Harisa deo njihove tacke.
Sto se tice samog puta prethodne godine smo putovali Sabrom i pauze su bile na svaka 3 sata i to su bile realne pauze. Bus broj 4 kojim smo putovali ove godine preko Argusa je nov i WC mu je radio tako da bar nismo imali tih problema, s druge strane prevljen je za kineze pa smo se pokocili u njemu. Sedista su toliko uska da je to strasno.
Ka Kusadasiju smo putovali sa vodicem - Djordje, i imali problema sa gumom koju su morali da krpe u Bugarskoj, sto nas je usporilo ali smo stigli oko 10:30 po nasem vremenu sto je jako dobro. Pri povratku su nam promenili vodica koji je bio arogantan i nesposoban. Cekajuci trajekt devojka izlazi iz busa i onesvescuje se, decko je poliva vodom i pokusava da je osvesti a nas vodic sve to gleda sa propisne udaljenosti i ne cini nista. Na granici sa Bugaskom gledamo 2 busa kako odlaze dok mi jos uvek cekamo da predamo pasose. Kasnije smo saznali od coveka koji je bio sa malim detetom prvi u redu da je bugarski carinik trazio vodicu 50 evra koje ovaj nije hteo da da.
S druge strane izbor filmova u busevima uglavnom nije sjajan ali pustiti NOZ koji je po meni jako tezak film, koji neke ljude moze jako da pogodi, podseti na jako ruzne uspomene je nedopustivo.
Jos jedna stvar je klima u busu, pri polasku oko 14 sati u Kusadasiju je temp. bila oko 34-35 stepeni, temp u busu je dostigla 29 stepeni u prizemlju i 34 na spratu busa, pre prve pauze, mislili smo da mozda imaju nekih problema ali je onda jedan covek otisao do vozaca i ne zanam sta im je rekao ali je temperatira pocela da se spusta i ostatak puta nije presla iznad 24 stepena.
Ovu poruku je izmenio Ja_Mina: 15. Aug 2008 - 18:33
Napisano: 12. Aug 2008 - 14:27
koliko sam ja mogla da procenim, jedini koji iole obraca paznju na turiste i koji zna svoj posao je taj veljko koji je toliko slatkoreciv i misli da svojim duhovitim posalicama moze da se izvuce iz neprijatne situacije
realno njih petorica je malo da organizuju tolike ljude, rekose po hiljadu u jeku sezone
ali da je i tih petorica efikasno stvari bi bile mnoooogo bolje
ostala cetvorica su znaci tu samo figurirala i zvala se vodicima, a nemaju pojma ni o cemu nego su dosli tu da se zezaju i ne interesuje ih posao
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)
mft:Parga i izleti, Drevni Efes
moj putopis: Kuşadası
Napisano: 12. Aug 2008 - 14:41
Meni je na lokalitetima, najvise na Efesu, zasmetalo sto vecina turista, da ne kazem svi, odslusaju, ili ne, sta vodic prica, i umesto da posle toga pogledaju, vide, ono o cemu je vodic pricao, rastrce se kao pomahnitali samo da se fotografisu ispred necega. I to je bilo sve.
Ja sam cekala, medj poslednjima, da koliko mogu fotografisem ista bez ljudi, da pogledam izbliza. Zato sam kasnila. Prosto su mi isli na nerve poziranjem.
Napisano: 12. Aug 2008 - 17:49
A za tursko veče,aqua park,hamam,krstarenje... nema potrebe za vodičem!
Ovu poruku je izmenio Roli: 12. Aug 2008 - 17:52
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 12. Aug 2008 - 17:57
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 13. Aug 2008 - 19:07
A za tursko veče,aqua park,hamam,krstarenje... nema potrebe za vodičem!
to za veljka nije bilo na tvoj racun.
a da su vodici mahom generalno neusluzni na letovanjima to je poznata stvar. tu se slazem sa svima, samo sto ja ove godine nisam (srecom) imala potrebe za intervencijom ili pomoci pa nisam ni imala tu (ne) srecu da kontaktiram s njima. moja pohvala veljku bila je za izuzetno dobro odradjen efes.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0