Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

Kusadasi preko Argusa

157 odgovora na temu

#1 chokoladitza

backpacker

• Član
  • Poruka:28

Napisano: 15. Mar 2008 - 17:48

Jedva sam docekala Argusovu ponudu za ovo leto, sto zbog planiranja eventualnog letovanja u Kusadasiju, sto zbog poredjenja cena u odnosu na proslu godinu... :D   Lepo je videti prilicno ok cene za fine smestaje, i skoro 30 smestajnih kapaciteta (hotela) :bez-zuba:  
http://www.argus.co....usadasiBus.html
Ajd' da ne ispadne da reklamiramo i da samo hvalimo (sto je skroz opravdano :D ), jel ima neko zamerki na neki od ponudjenih hotela, organizaciju 
(u smislu da su dobili nesto sto im nije bilo 
garantovano prilikom rezervacije) i sl.?
For all those born beneath an angry star-nothing comes from violence and nothing ever could...

#2 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 16. Mar 2008 - 21:20

Argusove aranžmane možeš rezervisati i preko ovog sajta...

Inače su cene super... Nekako mi je i Grčka ove godine jeftinija... Sve mi nešto jeftino! :)

Interesntno mi je da razlika u cenama ne zavisi tako drastično od termina,za razliku od Grčke,gde ide na jako velike razlike!

Jel merkaš nešto od njihove ponude?

#3 chokoladitza

backpacker

• Član

Napisano: 18. Mar 2008 - 13:39

Ja sam na tu razliku u cenama u zavisnosti od tremina, sto se tice Grcke, navikla. Nekako je oduvek bilo tako... Za Kusadasi su ovo sasvim ok cene, pa cak i za predsezonu ali i septembar... :bez-zuba:

Bas se sada dvoumim izmedju Kusadasija i Zakintosa. Za novac koji bih dala za  polupansion u Diasu (vec pomenutom u nekoj od tema), mogla bih iznajmiti studio u nekoj od kuca na Zakintosu, tako da...bas ne znam.
Pokolebao me Argus sa ovim lepim cenama :bez-zuba:

Ovu poruku je izmenio chokoladitza: 18. Mar 2008 - 13:40

For all those born beneath an angry star-nothing comes from violence and nothing ever could...

#4 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 18. Mar 2008 - 14:48

Ja sam za apartman u Parijili pre de godine dao u istom terminu više para nego sada za pp u Abemu! Ali ok,ja volim tamo da idem! Ali osećam da ću se navući na Tursku! :)

Ali taj odnos pp u Turskoj ili apartman u Grčkoj je uvek bio!

#5 chokoladitza

backpacker

• Član

Napisano: 19. Mar 2008 - 12:47

I posle, zasto se ljudi radije opredele za Tursku iako Grcka ima lepse more, plaze, ostrva...

Ovu poruku je izmenio chokoladitza: 19. Mar 2008 - 12:48

#6 blagojevic

backpacker

• Član
  • Poruka:21

Napisano: 31. Jul 2008 - 00:38

Jednostavno nisam mogao da izdrzim a da ne napisem nesto o gospodi iz ARGUS-a koja nas je docekala u Kusadasiju.
Naime, na osnovu nekih veoma lepih dosadasnjih iskustava u vezi konkurentskih agencija ARGUS-u, moram da navedem neke veoma bitne negativne stvari u vezi ove agencije. KOnkretno, prosle godine sam sa devojkom bio u Paraliji preko poznate i konkurentske agencije ARGUS-u i utisci su bili fenomenalni. Autobus nas je dovezao do samog ulaza u apartman, na natkasnama nas je sacekala mapa grada sa detaljnim uputstvima, uvece smo bili na info sastanku u predstavnistvu agencije gde nam je DO DETALJA sve objasnjeno i gde je pomenuta svaka sitnica vezana za letovanje (od ekskurzija, preko restorana, plaza, diskoteka, ne daj Boze lekara, sefova, kradja i sl..). Uz to, svakoga dana i pre podne i uvece predstavnik agencije je dezurao na odredjenom mestu i resava sve nedoumice i eventualne probleme. Svaka im cast!

Po zdravoj logici, smatrajuci ARGUS za istu takvu (veliku i ozbiljnu) agenciju ocekivao sam nesto barem priblizno! Medjutim, usledilo je totalno razocarenje!!!

Cim smo sisli iz autobusa, vodica nas je odveo do hotela, rekao da ce veceras okok pola devet da u odredjenom baru biti odrzan info sastanak i odmaglio. A za bar je rekao da je tu "odmah iza ugla, poludesno.." :shokiran:  K'o da smo svi mi rodjeni u Kusadasiju pa znamo gde se sta nalazi!!! Prvog dana ni plazu nismo umeli da pogodimo, jer vam svi nekako izostave "sitnicu" da je to grad od nekoliko desetina hiljhada ljudi i da su pojedini hoteli od mora daleko i po deset kilometara!!! Pa se vi snadjite. MIslim da je suludo da pominjem da nas u sobama nije cekao nikakav plan grada, niti bilo sta slicno tome.

Naravno, otisli smo na info vece, nadajuci se da cemo cuti nesto iole pametno. Ali, tu se iskljucivo pricalo o tome koje sve ekskurzije postoje i koliko kostaju. A da, i o tome kako jedino ARGUSOVE ekskurzije valjaju, kako oni jedini imaju vodice koji znaju srpski, kako se jedino njihovi autobusi i brodici ne pretrpavaju... i jos gomila nebuloza!!!! Jos od pocetka price pritisak je poceo da mi se dize i definitivno sam pukao kada je na moje pitanje za mapu grada, gde se sta nalazi, gde da menjamo novac, sta da radimo ako se neko ne daj Boze razboli; ljubazni predstavnik ARGUSA se samo osmehnuo i rekao "Cucuete sutra na info turi". Info tura kosta 5E. NIje problem yebe#ih 5E, vec izuzetno bezobrazan i drzak nacin na koji zele da vam ih uzmu. Naravno, tada mi je film definitivno pukao, i tih 5E nisu dobili! Likovi iz agencije su se pojavili mozda jos dva puta u hotelu i to samo kada su primali uplate za ekskurzije.
Naravno, nas dvoje smo bili toliko izrevoltirani i u inat sve ekskurzije uplatili u "Tayf Tursu". Vlasnik je Mamko, cija je majka iz Crne Gore, koji usput PERFEKTNO prica srpski jezik. Ovo je vec bilo pomenuto, ali mora sam jos jednom da dodam jer me je covek odusevio. Sa njim smo se o svemu mogli dogovoriti, obezbedio nam je Srpskog vodica za Efes, dao nam je i popust jer smo isli na vise ekskurzija! Ma sve u svemu: fantastican lik!!! Agencija se nalazi kod kruznog toka na pocetku "srpske ulice". Ne moze se promasiti jer ogromnim cirilicnim slovima pise "DOBRODOSLI ZEMLJACI". Moja najtoplija preporuka!
Jos jednom, osim neljubaznoscu na licu mesta, razocaran sam i "uvaljivanjem" aranzmana od strane ARGUS-a. Rekose ima tus kabina, bazen, ogromna basta.. a da i ne pominjem toplu vodu koju skoro i da nismo imali. Evo link gde sam detaljno opisao sta su nam uvalili:

http://www.putovanja...?showtopic=4729

MOje misljenje je delila i velika vecina ljudi koja je bila u autobusu, i koja je isto kao i ja u anketi koju u povratku dobijate, zestoko napljuvala ARGUS. Usput, stekali su gorivo u povratku pa na 47 stepeni nije radila klima vec samo ventilacija - da ne pominjem lepotu dozivljaja; u prevodu - pogusili smo se od paklene vrucine!!!

ZAKLJUCAK:Totalno sam razocaran jer sam mislio da se radi o ozbiljnoj i odgovornoj agenciji. Ovo je prvi i definitivno zadnji put da sam ARGUS-u dao pare za putovanje!

Pozzz

#7 mariyuca

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3738
  • ženski

Napisano: 31. Jul 2008 - 00:47

a koja je to "poznata i konkurentska" agencija argusu?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)
mft:Parga i izleti, Drevni Efes
moj putopis: Kuşadası

#8 blagojevic

backpacker

• Član

Napisano: 31. Jul 2008 - 01:32

Sa ovog gledista, svaka druga... Zao mi je ako ovaj komentar nekoga licno pogadja.

#9 mariyuca

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3738
  • ženski

Napisano: 31. Jul 2008 - 04:24

Pogledaj porukublagojevic @ 31. 07. 2008 - 01:32

Sa ovog gledista, svaka druga... Zao mi je ako ovaj komentar nekoga licno pogadja.

ako neces da kazes, onda dobro

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)
mft:Parga i izleti, Drevni Efes
moj putopis: Kuşadası

#10 blagojevic

backpacker

• Član

Napisano: 31. Jul 2008 - 10:53

Izvini, mislio sam da je tvoje pitanjebilo ironicno. Da ovaj topic ne bi bio reklama za raznorazne agencije, poslao sam ti odgovor na PM.

Srdacno,
Aleksandar

#11 vis

putnik

• Član
  • Poruka:182
  • ženski

Napisano: 31. Jul 2008 - 19:48

Pogledaj porukublagojevic @ 31. 07. 2008 - 00:38

Jednostavno nisam mogao da izdrzim a da ne napisem nesto o gospodi iz ARGUS-a koja nas je docekala u Kusadasiju.
Naime, na osnovu nekih veoma lepih dosadasnjih iskustava u vezi konkurentskih agencija ARGUS-u, moram da navedem neke veoma bitne negativne stvari u vezi ove agencije. KOnkretno, prosle godine sam sa devojkom bio u Paraliji preko poznate i konkurentske agencije ARGUS-u i utisci su bili fenomenalni. Autobus nas je dovezao do samog ulaza u apartman, na natkasnama nas je sacekala mapa grada sa detaljnim uputstvima, uvece smo bili na info sastanku u predstavnistvu agencije gde nam je DO DETALJA sve objasnjeno i gde je pomenuta svaka sitnica vezana za letovanje (od ekskurzija, preko restorana, plaza, diskoteka, ne daj Boze lekara, sefova, kradja i sl..). Uz to, svakoga dana i pre podne i uvece predstavnik agencije je dezurao na odredjenom mestu i resava sve nedoumice i eventualne probleme. Svaka im cast!

Po zdravoj logici, smatrajuci ARGUS za istu takvu (veliku i ozbiljnu) agenciju ocekivao sam nesto barem priblizno! Medjutim, usledilo je totalno razocarenje!!!

Cim smo sisli iz autobusa, vodica nas je odveo do hotela, rekao da ce veceras okok pola devet da u odredjenom baru biti odrzan info sastanak i odmaglio. A za bar je rekao da je tu "odmah iza ugla, poludesno.." :shokiran: K'o da smo svi mi rodjeni u Kusadasiju pa znamo gde se sta nalazi!!! Prvog dana ni plazu nismo umeli da pogodimo, jer vam svi nekako izostave "sitnicu" da je to grad od nekoliko desetina hiljhada ljudi i da su pojedini hoteli od mora daleko i po deset kilometara!!! Pa se vi snadjite. MIslim da je suludo da pominjem da nas u sobama nije cekao nikakav plan grada, niti bilo sta slicno tome.

Naravno, otisli smo na info vece, nadajuci se da cemo cuti nesto iole pametno. Ali, tu se iskljucivo pricalo o tome koje sve ekskurzije postoje i koliko kostaju. A da, i o tome kako jedino ARGUSOVE ekskurzije valjaju, kako oni jedini imaju vodice koji znaju srpski, kako se jedino njihovi autobusi i brodici ne pretrpavaju... i jos gomila nebuloza!!!! Jos od pocetka price pritisak je poceo da mi se dize i definitivno sam pukao kada je na moje pitanje za mapu grada, gde se sta nalazi, gde da menjamo novac, sta da radimo ako se neko ne daj Boze razboli; ljubazni predstavnik ARGUSA se samo osmehnuo i rekao "Cucuete sutra na info turi". Info tura kosta 5E. NIje problem yebe#ih 5E, vec izuzetno bezobrazan i drzak nacin na koji zele da vam ih uzmu. Naravno, tada mi je film definitivno pukao, i tih 5E nisu dobili! Likovi iz agencije su se pojavili mozda jos dva puta u hotelu i to samo kada su primali uplate za ekskurzije.
Naravno, nas dvoje smo bili toliko izrevoltirani i u inat sve ekskurzije uplatili u "Tayf Tursu". Vlasnik je Mamko, cija je majka iz Crne Gore, koji usput PERFEKTNO prica srpski jezik. Ovo je vec bilo pomenuto, ali mora sam jos jednom da dodam jer me je covek odusevio. Sa njim smo se o svemu mogli dogovoriti, obezbedio nam je Srpskog vodica za Efes, dao nam je i popust jer smo isli na vise ekskurzija! Ma sve u svemu: fantastican lik!!! Agencija se nalazi kod kruznog toka na pocetku "srpske ulice". Ne moze se promasiti jer ogromnim cirilicnim slovima pise "DOBRODOSLI ZEMLJACI". Moja najtoplija preporuka!
Jos jednom, osim neljubaznoscu na licu mesta, razocaran sam i "uvaljivanjem" aranzmana od strane ARGUS-a. Rekose ima tus kabina, bazen, ogromna basta.. a da i ne pominjem toplu vodu koju skoro i da nismo imali. Evo link gde sam detaljno opisao sta su nam uvalili:

MOje misljenje je delila i velika vecina ljudi koja je bila u autobusu, i koja je isto kao i ja u anketi koju u povratku dobijate, zestoko napljuvala ARGUS. Usput, stekali su gorivo u povratku pa na 47 stepeni nije radila klima vec samo ventilacija - da ne pominjem lepotu dozivljaja; u prevodu - pogusili smo se od paklene vrucine!!!

ZAKLJUCAK:Totalno sam razocaran jer sam mislio da se radi o ozbiljnoj i odgovornoj agenciji. Ovo je prvi i definitivno zadnji put da sam ARGUS-u dao pare za putovanje!

Pozzz

Plan grada? Pa ne znam nikoga ko je to ocekivao da dobije u sobi.Mislim da je(bez obzira na nadmenost lokalnog vodica)sasvim pristojno objasnjeno kako i gde.Uostalom,gde je istraivacki duh?

#12 blagojevic

backpacker

• Član

Napisano: 31. Jul 2008 - 21:22

Kada nekada budem bio raspolozen za "istrazivanje", uplaticu aranzman za Saharu!
A svoje pare, trazim SVE ono sto je u agenciji i obecano. To je verovatno i razlog zasto ni kog jedne "renomirane" agencije ne postoje ugovori! Da postoje, verovatno ne bi bilo ovakvih bezobrazluka i ispala!!!

pozz

#13 blagojevic

backpacker

• Član

Napisano: 31. Jul 2008 - 21:24

A usput, plan grada i informacije sam vec dobijao - nije li mozda to razlog da ga opet ocekujem? :angry2:

#14 danielak

backpacker

• Član
  • Poruka:39
  • ženski

Napisano: 31. Jul 2008 - 23:35

Pogledaj porukublagojevic @ 31. 07. 2008 - 00:38

Cim smo sisli iz autobusa, vodica nas je odveo do hotela, rekao da ce veceras okok pola devet da u odredjenom baru biti odrzan info sastanak i odmaglio. A za bar je rekao da je tu "odmah iza ugla, poludesno.." :shokiran:  K'o da smo svi mi rodjeni u Kusadasiju pa znamo gde se sta nalazi!!! Prvog dana ni plazu nismo umeli da pogodimo, jer vam svi nekako izostave "sitnicu" da je to grad od nekoliko desetina hiljhada ljudi i da su pojedini hoteli od mora daleko i po deset kilometara!!! Pa se vi snadjite. MIslim da je suludo da pominjem da nas u sobama nije cekao nikakav plan grada, niti bilo sta slicno tome.

Pozzz
Nesto slicno se desilo meni 2005 sa Argusom i njihovim aranzmanom za Carigrad. milanzemuac je to opisao na
http://www.putovanja.info/forum/index.php?...amp;#entry11611

(ja sam bila u autobusu sa njihovim devojkama)
Manje, vise propusti tamo, ali bus-katastrofa. I u odlasku i u povratku nije valjao, tako da smo skoro vise vremena proveli u putu nego u samom CarigradU. A cinicno su nam, posle 2 prituzbe i mnogo cimanja vratili 10% od aranzmana sto je bilo nekih 400-500 din, a devojci koja se prvobitno angazovala oko pisanja tuzbe u ime svih nas, i istrajala u tome, dali novi aranzman o njihovom trosku. Mislili su, valjda, da nam nece preneti. Samo da sam imala zivaca, tuzila bih ih i dalje, ali sam nesto bila preumorna tih dana i dosta mi je bilo svega. Zato sam naucila vaznu lekciju. SA ARGUSOM VISE NIGDE NIKAD, NI MRTVA !!!! :angry:

Ovu poruku je izmenio dannyka: 31. Jul 2008 - 23:36

#15 blagojevic

backpacker

• Član

Napisano: 01. Aug 2008 - 00:01

@ dannyka

Alal vera! Cenim sto postoje hrabri ljudi da javno i na glas kazu da nesto zaista ne valja!!! Pre neki dan sam gledao na BG hronici ljude koji su opljackani u hotelu u Kusadasiju, koji je naravno bio u ponudi ARGUS-a. Tu pricu sam inace cuo u povratku od ljudi koji su u doticnom hotelu bili (valjda je to hotel Dias, ne drzite me za rec). Kazu, likovi su profi odradili stvar i ceo sprat su oladili!
I sta sad - pojeo vuk magarca?! a ARGUS , naravno, izvlaci zadnjicu jer u ovoj prokletoj zemlji svi imaju prava osim potrosaca (kupca), koga sisa ko god stigne!!!

Opet ponavljam - ARGUS vise nikada!

Ovu poruku je izmenio blagojevic: 01. Aug 2008 - 00:02

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0