Jednostavno nisam mogao da izdrzim a da ne napisem nesto o gospodi iz ARGUS-a koja nas je docekala u Kusadasiju.
Naime, na osnovu nekih veoma lepih dosadasnjih iskustava u vezi konkurentskih agencija ARGUS-u, moram da navedem neke veoma bitne negativne stvari u vezi ove agencije. KOnkretno, prosle godine sam sa devojkom bio u Paraliji preko poznate i konkurentske agencije ARGUS-u i utisci su bili fenomenalni. Autobus nas je dovezao do samog ulaza u apartman, na natkasnama nas je sacekala mapa grada sa detaljnim uputstvima, uvece smo bili na info sastanku u predstavnistvu agencije gde nam je DO DETALJA sve objasnjeno i gde je pomenuta svaka sitnica vezana za letovanje (od ekskurzija, preko restorana, plaza, diskoteka, ne daj Boze lekara, sefova, kradja i sl..). Uz to, svakoga dana i pre podne i uvece predstavnik agencije je dezurao na odredjenom mestu i resava sve nedoumice i eventualne probleme. Svaka im cast!
Po zdravoj logici, smatrajuci ARGUS za istu takvu (veliku i ozbiljnu) agenciju ocekivao sam nesto barem priblizno! Medjutim, usledilo je totalno razocarenje!!!
Cim smo sisli iz autobusa, vodica nas je odveo do hotela, rekao da ce veceras okok pola devet da u odredjenom baru biti odrzan info sastanak i odmaglio. A za bar je rekao da je tu "odmah iza ugla, poludesno.."

K'o da smo svi mi rodjeni u Kusadasiju pa znamo gde se sta nalazi!!! Prvog dana ni plazu nismo umeli da pogodimo, jer vam svi nekako izostave "sitnicu" da je to grad od nekoliko desetina hiljhada ljudi i da su pojedini hoteli od mora daleko i po deset kilometara!!! Pa se vi snadjite. MIslim da je suludo da pominjem da nas u sobama nije cekao nikakav plan grada, niti bilo sta slicno tome.
Naravno, otisli smo na info vece, nadajuci se da cemo cuti nesto iole pametno. Ali, tu se iskljucivo pricalo o tome koje sve ekskurzije postoje i koliko kostaju. A da, i o tome kako jedino ARGUSOVE ekskurzije valjaju, kako oni jedini imaju vodice koji znaju srpski, kako se jedino njihovi autobusi i brodici ne pretrpavaju... i jos gomila nebuloza!!!! Jos od pocetka price pritisak je poceo da mi se dize i definitivno sam pukao kada je na moje pitanje za mapu grada, gde se sta nalazi, gde da menjamo novac, sta da radimo ako se neko ne daj Boze razboli; ljubazni predstavnik ARGUSA se samo osmehnuo i rekao "Cucuete sutra na info turi". Info tura kosta 5E. NIje problem yebe#ih 5E, vec izuzetno bezobrazan i drzak nacin na koji zele da vam ih uzmu. Naravno, tada mi je film definitivno pukao, i tih 5E nisu dobili! Likovi iz agencije su se pojavili mozda jos dva puta u hotelu i to samo kada su primali uplate za ekskurzije.
Naravno, nas dvoje smo bili toliko izrevoltirani i u inat sve ekskurzije uplatili u "Tayf Tursu". Vlasnik je Mamko, cija je majka iz Crne Gore, koji usput PERFEKTNO prica srpski jezik. Ovo je vec bilo pomenuto, ali mora sam jos jednom da dodam jer me je covek odusevio. Sa njim smo se o svemu mogli dogovoriti, obezbedio nam je Srpskog vodica za Efes, dao nam je i popust jer smo isli na vise ekskurzija! Ma sve u svemu: fantastican lik!!! Agencija se nalazi kod kruznog toka na pocetku "srpske ulice". Ne moze se promasiti jer ogromnim cirilicnim slovima pise "DOBRODOSLI ZEMLJACI". Moja najtoplija preporuka!
Jos jednom, osim neljubaznoscu na licu mesta, razocaran sam i "uvaljivanjem" aranzmana od strane ARGUS-a. Rekose ima tus kabina, bazen, ogromna basta.. a da i ne pominjem toplu vodu koju skoro i da nismo imali. Evo link gde sam detaljno opisao sta su nam uvalili:
http://www.putovanja...?showtopic=4729
MOje misljenje je delila i velika vecina ljudi koja je bila u autobusu, i koja je isto kao i ja u anketi koju u povratku dobijate, zestoko napljuvala ARGUS. Usput, stekali su gorivo u povratku pa na 47 stepeni nije radila klima vec samo ventilacija - da ne pominjem lepotu dozivljaja; u prevodu - pogusili smo se od paklene vrucine!!!
ZAKLJUCAK:Totalno sam razocaran jer sam mislio da se radi o ozbiljnoj i odgovornoj agenciji. Ovo je prvi i definitivno zadnji put da sam ARGUS-u dao pare za putovanje!
Pozzz