Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Individualna grčka viza

2420 odgovora na temu

#61 majans

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 01. Apr 2008 - 13:02

Da li neko zna koliko maximum dece može na jedan pasoš roditelja? I kakva je situacija sa vizama ako je troje dece na pasošu jednog od roditelja? Da li plaćam 5 viza ili deca do određenog uzrasta ne plaćaju? Ako neko ima telefon na koji se dobijaju sve informacije u vezi viza, bila bih zahvalna!
Inače stari pasoši mi ističu u decembru i zbog viza (pasoš mora da važi još 6 meseci od izdavanja vize) moram da pravim novi. E sada je pitanje da li NOVI STARI ili NOVI NOVI? U SUP-u kažu da će NOVE NOVE pasoše početi da prave u maju, bojim se samo da u maju ne kažu da će da počnu u junu... Užasi administracije...

#62 familypa

putnik

• Član
  • Poruka:157
  • muški

Napisano: 01. Apr 2008 - 14:56

ja putujem 23 juna ali sam rezervisao termin da bi bio miran

#63 katty

putnik

• Član
  • Poruka:113
  • ženski

Napisano: 01. Apr 2008 - 15:59

Pogledaj porukumajans @ 1. 04. 2008 - 13:02

Da li neko zna koliko maximum dece može na jedan pasoš roditelja? I kakva je situacija sa vizama ako je troje dece na pasošu jednog od roditelja? Da li plaćam 5 viza ili deca do određenog uzrasta ne plaćaju? Ako neko ima telefon na koji se dobijaju sve informacije u vezi viza, bila bih zahvalna!
Inače stari pasoši mi ističu u decembru i zbog viza (pasoš mora da važi još 6 meseci od izdavanja vize) moram da pravim novi. E sada je pitanje da li NOVI STARI ili NOVI NOVI? U SUP-u kažu da će NOVE NOVE pasoše početi da prave u maju, bojim se samo da u maju ne kažu da će da počnu u junu... Užasi administracije...

Ja sam imala slican problem sa decijim pasosom,istice 3 novembra,a letovanje traje do 30.06.Medjutim,zvala sam ambasadu i pitala da li mora da vazi najmanje 6 meseci od zavrsetka letovanja i oni mi kazu da priznaju od 3 meseca,tako da necu vaditi novi pasos.Na ovaj broj sam zvala,pokusaj i ti pa mi javi da li su isto to rekli. Tel.: (+381 11) 32.26.523.Pise na sajtu njihovom ovaj broj i da je rad sa strankama od 9-16h.

#64 katty

putnik

• Član
  • Poruka:113
  • ženski

Napisano: 02. Apr 2008 - 16:58

majans
da li si zvala ambasadu na onaj broj sto sam ti napisala,zanima me da li su i tebi rekli kao i meni.

#65 mister_no1

turista

• Član
  • Poruka:56
  • muški

Napisano: 03. Apr 2008 - 07:09

Poruka za Copebg

Slazem se sa Codemakerom da ces multi Sengen kao student veoma tesko dobiti, medjutim mozes vrlo dobro da iskoristis to sto imas firmu koja se vodi na tebe. Znaci, studentski papiri su proslost, sada si ponositi vlasnik svog sopstvenog biznisa.
Elem, najbolje je da nadjes nekog u Grckoj ko takodje ima svoju firmicu (verovatno moze to da ti sredi prijatelj koji ti daje garantno pismo). Znaci, on ti salje garanciju za poslovnu vizu. Potrudi se da bude nesto slicno delatnosti kojom se tvoja firma bavi, ali to ce neko zagledati samo ako im bude sumnjivo. Bitno je i da nemas bas 19, 20 godina a sve preko 23 je super jer si ti onda mlad covek zeljan poslovanja sa grckim prijateljima.
Bilo bi idealno kada bi mogao da prvo sredis vizu, recimo u maju, za jedan ulazak, ali obavezno poslovni. Provedes nedelju dana u Grckoj, vratis se i nakon toga u junu trazis multi Sengen, naravno, poslovni. Velika je verovatnoca da ti takav sistem upali. Samo lagano i provesces ti leto u Grckoj. Naravno uz one obavezne izlaske iz Grcke 29-tog dana, par dana Srbija a zatim nazad.

Ovu poruku je izmenio mister_no1: 03. Apr 2008 - 07:12

#66 majans

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 03. Apr 2008 - 08:45

Katty, prvo, hvala na informacijama. :)
Juce sam zvala ambasadu i rekli su mi isto sto i tebi - da pasos mora da vazi 3 meseca od izdavanja vize! To mi je super vest, jer u tom slucaju treba samo da ubacim i decu na pasos i mozemo da putujemo. Takodje, potvrdila mi je da se viza placa po pasosu, a ne po osobi. Jedino ne znam da li po nasem zakonu moze svo troje dece na pasos jednog roditelja ili je maksimum dvoje? To moram da proverim u nasem MUP-u.
Sada mi ostaje da pozovem ambasadu i zakazem termin za predaju dokumenata.

Pozdrav!

#67 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 03. Apr 2008 - 10:46

Majans, koliko me secanje sluzi na stranici gde se upisuju deca imas vise od dva mesta. Pa kontam sto bi stavljali toliko mesta ako ne mozes da upises vise od dvoje

#68 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 03. Apr 2008 - 10:58

Logicno bi bilo da u pasos mozes da upises svu decu koju imas. Sta bi bilo u situaciji kada bi htela sama sa njima da putujes u inostranstvo? Bilo bi glupo da dvoje budu na tvom pasosu, a da za trece dete vadis pojedinacni pasos. Sva deca bi trebalo da imaju jednak tretman i jednake mogucnosti, zar ne?

#69 milenaidaki

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2623
  • ženski

Napisano: 03. Apr 2008 - 11:04

Pogledaj porukumirarbi @ 3. 04. 2008 - 10:58

Logicno bi bilo da u pasos mozes da upises svu decu koju imas. Sta bi bilo u situaciji kada bi htela sama sa njima da putujes u inostranstvo? Bilo bi glupo da dvoje budu na tvom pasosu, a da za trece dete vadis pojedinacni pasos. Sva deca bi trebalo da imaju jednak tretman i jednake mogucnosti, zar ne?

Logično je da nema logike, naročito u birokratiji. :ljutko:

#70 sneki

turista

• Član
  • Poruka:61

Napisano: 03. Apr 2008 - 12:14

Pogledaj porukunikita61 @ 1. 04. 2008 - 11:44

Rok za zamenu pasosa je obicno 15 dana, koliko je je i potrebno za dobijanje potvrde o izmirenom porezu ako je muz privatnik. Inace to sto on radi u privatnoj firmi apsolutno je nevazno , zato sto su drustvene, drzavne firme inace svedene na minimum , tako da vecina sada radi u privatnim firmama.Ti vec sada mozes da zakazes termin za kraj aprila, nema potrebe da cekas. :)
Hvala, tako cu i da uradim. Javicu kako sam prosla.

:)

#71 sneki

turista

• Član

Napisano: 03. Apr 2008 - 12:54

Pogledaj porukusneki @ 3. 04. 2008 - 12:14

Hvala, tako cu i da uradim. Javicu kako sam prosla.

:)
BTW - da li je neko nesto cuo u vezi price da ce ovog leta za turuste iz Srbije vize za Grcku biti besplatne?

#72 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 03. Apr 2008 - 13:18

Pogledaj porukusneki @ 3. 04. 2008 - 12:54

BTW - da li je neko nesto cuo u vezi price da ce ovog leta za turuste iz Srbije vize za Grcku biti besplatne?

Na nekoj od tema se vec diskutovalo o ovome.
Djelic je bio u Atini na pregovorima. Jos uvek nije nista sigurno. Pitanje je zasto bi se Grci odrekli tolike kolicine para.
Sve i da to usvoje, to ne znaci da necemo morati da pripremamo istu papirologiju kao do sada

#73 sneki

turista

• Član

Napisano: 03. Apr 2008 - 14:56

Pogledaj porukufamilypa @ 1. 04. 2008 - 14:56

ja putujem 23 juna ali sam rezervisao termin da bi bio miran

I ja tada putujem. Kada su ti zakazali u Ambasadi? :tuzni:

#74 familypa

putnik

• Član
  • Poruka:157
  • muški

Napisano: 03. Apr 2008 - 16:43

Pogledaj porukusneki @ 3. 04. 2008 - 13:56

I ja tada putujem. Kada su ti zakazali u Ambasadi? :tuzni:

dobio sam vize danas u 3 nije bilo guzve inace putujem u leptokariju a ti

#75 copebg

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 03. Apr 2008 - 17:45

@mister_no1

hvala za odgovor,e sad,ja sam se raspitao i oko toga,ali niko ne zna tacno sta mi treba da bih uzeo poslovnu,jel ja treba da imam ugovor sa grckom firmom ili samo pismo(poziv) ili neku specijalnu garanciju ili sta ? (za poziv mislim da ne bi bilo frka da se sredi,ali ugovor_tesko)

P.S. imam 20 godina :mellow2: i nema sanse da odem sad,na ned dana,zbog fakulteta u Grcku :mellow2:
jel da pokusavam za multi uopste ? zato sto sam cuo da ako mi ne daju multi,posle ne mogu da dobijem ni obicnu individualnu :mellow2:
- - Αν θέλεις μπορείς - -

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0