Putovanja.info Forum: Individualna grčka viza - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (162 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Individualna grčka viza Sve informacije o individualnim vizama + obrazac za apliciranje

#31 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen
  • Poruka: 4249
  • Učlanjen: 15.10.06

Napisano: 20. mar 2008 - 12:49

Pogledaj porukuzokiNBGD @ 20. 03. 2008 - 11:45

Ne znam kada je počelo, za mene je to "zatečeno stanje" :) Bio sam krajem februara. Takođe, ne znam da li je to obaveza za sve. Bio sam na proputovanju 2 dana i zadržao se malo u Budimpešti - možda je slučajnost da sam na svim računima to imao... doduše, sve su to bile turističke tačke, pumpe, restorani po autoputu, jedan hotel i par prodavnica u Budimpešti...

Generalno, da li bilo gde primaju evre ili mora da kupuje forinte?
Covek ce mozda usput u Madjarskoj hteti da ruca, kupi benzin, popije kafu ili u nekom manjem mestu zastane i kupi cigarete na primer ili neke grickalica, sta god...
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

0

#32 Korisnik je offline   taci

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 273
  • Učlanjen: 21.06.07

Napisano: 20. mar 2008 - 17:11

Pogledaj porukucodemaker @ 20. 03. 2008 - 11:49

Generalno, da li bilo gde primaju evre ili mora da kupuje forinte?
Covek ce mozda usput u Madjarskoj hteti da ruca, kupi benzin, popije kafu ili u nekom manjem mestu zastane i kupi cigarete na primer ili neke grickalica, sta god...

Mi smo putovali u Austriju krajem decembra i sve sto smo na putu kroz Madjarsku placali,ukljucujuci benzin,vinjetu i klopu uz put,placali smo u evrima...
It s the hardest thing I ever have to do...To walk away from you...
0

#33 Korisnik je offline   popito

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 364
  • Učlanjen: 11.01.08

Napisano: 20. mar 2008 - 20:17

Code, pa gde si ti / Lepo te je "videti" opet medju nama, dobro se t nama vratio!
0

#34 Korisnik je offline   KONGO

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 20.03.08

Napisano: 20. mar 2008 - 20:29

Pozdrav

??da li zna neko da li se moze sa Grckom poslovnom multientry vizom da putuje avionom recimo u Spaniju....

u redu ako autom putujes preko Austrije, niko te i ne pita poslije kada udjes jednom, ali ovo me interesuje: direktan let u zemlju koja nema veze sa shengen vizom iz pasosa, a nije ni blizu iste :)

hvala unaprijed
0

#35 Korisnik je offline   zokiNBGD

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 323
  • Učlanjen: 24.07.06

Napisano: 20. mar 2008 - 20:55

Pogledaj porukuKONGO @ 20. 03. 2008 - 19:29

??da li zna neko da li se moze sa Grckom poslovnom multientry vizom da putuje avionom recimo u Spaniju....

u redu ako autom putujes preko Austrije, niko te i ne pita poslije kada udjes jednom, ali ovo me interesuje: direktan let u zemlju koja nema veze sa shengen vizom iz pasosa, a nije ni blizu iste :)

Jedna od čvrstih veza između te dve zemlje je upravo šengenski sporazum koji su obe potpisale :) prema tome, naravno da možeš sa tom vizom da odletiš iz npr. Beograda u Španiju. Poželjno je da pre toga, kod prvog korišćenja te vize, odeš do Grčke.
0

#36 Korisnik je offline   KONGO

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 20.03.08

Napisano: 20. mar 2008 - 22:53

Pogledaj porukuzokiNBGD @ 20. 03. 2008 - 19:55

Jedna od čvrstih veza između te dve zemlje je upravo šengenski sporazum koji su obe potpisale :) prema tome, naravno da možeš sa tom vizom da odletiš iz npr. Beograda u Španiju. Poželjno je da pre toga, kod prvog korišćenja te vize, odeš do Grčke.

Spasiba :)
0

#37 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen

Napisano: 27. mar 2008 - 00:01

Pogledaj porukupopito @ 20. 03. 2008 - 19:17

Code, pa gde si ti / Lepo te je "videti" opet medju nama, dobro se t nama vratio!

Sve redje obilazim forume, nema se vremena, posao zove :)
Nadam se da cu do leta srediti sta sam planirao, pa da se i ja malo odmorim ...
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.

0

#38 Korisnik je offline   Putnica

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1543
  • Učlanjen: 06.06.06

Napisano: 27. mar 2008 - 10:02

Nisam bas u toku, ako si ti onaj isti Code sa krstarice, posecuj nas cesce...Tvoje komentare sam uvek citala sa sirokim osmehom (a neke sam cak i sacuvala - toliko duha, ponekad sete...) :)
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada
0

#39 Korisnik je offline   Bokins

• Bokins
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1639
  • Učlanjen: 15.01.08

Napisano: 28. mar 2008 - 11:32

Kada smo kod teme viza, jutros od 10h su počela zakazivanja za mesec JUN

Lepo vas pita za termin kada želite, birate datum a oni vreme

Veoma ljubazno....GO halkidiki :smorilo:

0

#40 Korisnik je offline   zknjiga

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 56
  • Učlanjen: 14.08.07

Napisano: 28. mar 2008 - 21:21

Pogledaj porukuBokins @ 28. 03. 2008 - 10:32

Kada smo kod teme viza, jutros od 10h su počela zakazivanja za mesec JUN

Lepo vas pita za termin kada želite, birate datum a oni vreme

Veoma ljubazno....GO halkidiki :smorilo:

Jeli si siguran u to??? Mi smo zvali prekjuce oni nam rekli da pozovemo krajem aprila ili u maju. Jesi li zvao i zakazao za kad???? Pomoc????
0

#41 Korisnik je offline   Bokins

• Bokins
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1639
  • Učlanjen: 15.01.08

Napisano: 28. mar 2008 - 21:46

Pogledaj porukuzknjiga @ 28. 03. 2008 - 20:21

Jeli si siguran u to??? Mi smo zvali prekjuce oni nam rekli da pozovemo krajem aprila ili u maju. Jesi li zvao i zakazao za kad???? Pomoc????

Zasto ne nazoves pa proveris?

• Birao sam i datum a oni vreme pri javljanju

• Zvao sam svaki dan dok mi jutros nisu rekli (oko 7:30) da ce biti ili danas ili u ponedeljak ali da nazovem u toku dana

• U 10h nazvao ( vec sam upoznao Anu, a bogme i Maju :bez-zuba:  ) i zakazao

• Rade od o7oo do 15oo

• Sve od dokumentacije ima na forumu samo nisam siguran da li je potrebna i radna knjizica na uvid ?

• REkli su mi da se moze zakazati i 3 meseca ranije... To su neki na forumu i uspeli....ako ranije dobijes vaucer od agencije i slozis pricu da neces biti u zemlji

• U agenciji mi kazu  da sam poranio  :besan: ....
  • Sada samo sloziti dokumentaciju i otici u ambasadu

0

#42 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen

Napisano: 29. mar 2008 - 03:53

Pogledaj porukuPutnica @ 27. 03. 2008 - 09:02

Nisam bas u toku, ako si ti onaj isti Code sa krstarice, posecuj nas cesce...Tvoje komentare sam uvek citala sa sirokim osmehom (a neke sam cak i sacuvala - toliko duha, ponekad sete...) :)

:)
Da ja sam taj, nisam više mogao da izdržim blesavost u koju je taj forum zapao, pokupio sam svoje krpice i polako zatvorio vrata za sobom... Jedino mi još ponekad nedostaju pojedini dragi ljudi odande, ali što kažu naši stari - vreme briše sve rane.. :)

Pošto se očigledno "znamo", odmah pitanja:
- Koji ti je bio nick tamo?
- Putujes li u Grčku ove godine?
- Koji ti je broj cipela?

A štp se tiče sete, ove godine ću biti poslovno u Grčkoj osim u februaru (već bio) i u maju pa onda ono najvažnije, sa ćerkom u Septembru. Biće mi to čini mi se zadnje putovanje sa ćerkom u najlepšu zemlju na planeti za nas dvoje (oboje smo zaljubljeni u grčku kulturu i ljude) jer kako stvari stoje sledi joj da kaže sudbonosno "da". To je sjajno ali nije baš potpuno jer će živeti u USA, predaleko za mene, u nju zatreskanog oca... :(
Pa kako da se sa setom ne setim naših zajedničkih putovanja po celoj Grčkoj, kad smo se nekoliko puta izgubili, tri puta spavali kod nepoznatih ljudi, obisli sve što se obići može, kupali se na svakoj iole većoj plaži, pojeli zajedno po 4 tone suvlakija, zagrljeni gledali zalazak sunca na plaži i prvo rađanja sunca na toj istoj plaži.
Milion uspomena a izgleda da ce mi to biti jedino za šta ću se držati da ne poludim kad mi ode i kad budem tražio načina da ubrzam kretanje zemlje a sve da i dani brže prođu i opet mi dođe moja princeza, barem na kratko ...
Mislim da ću kad ode, mnogo više vremena provoditi u Grčkoj, sve sećajući se svakog sata našeg zajedničkog. Valjda će mi to pomoći...

Eh živote, lutalico...
Postavljena slika

0

#43 Korisnik je offline   zknjiga

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 56
  • Učlanjen: 14.08.07

Ikonica poruke  Napisano: 29. mar 2008 - 10:28

Pogledaj porukuBokins @ 28. 03. 2008 - 20:46

Zasto ne nazoves pa proveris?

• Birao sam i datum a oni vreme pri javljanju

• Zvao sam svaki dan dok mi jutros nisu rekli (oko 7:30) da ce biti ili danas ili u ponedeljak ali da nazovem u toku dana

• U 10h nazvao ( vec sam upoznao Anu, a bogme i Maju :bez-zuba:  ) i zakazao

• Rade od o7oo do 15oo

• Sve od dokumentacije ima na forumu samo nisam siguran da li je potrebna i radna knjizica na uvid ?

• REkli su mi da se moze zakazati i 3 meseca ranije... To su neki na forumu i uspeli....ako ranije dobijes vaucer od agencije i slozis pricu da neces biti u zemlji

• U agenciji mi kazu  da sam poranio  :besan: ....
  • Sada samo sloziti dokumentaciju i otici u ambasadu

E pa brate ako je tako u ponedeljak zakuzujem i ja. Javicu se da ti kazem sta sam uradio. Za koji datum si zakazao. I sta ti kazu neki broj i u koliko sati ili.........
0

#44 Korisnik je offline   trotter

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 274
  • Učlanjen: 16.06.06

Napisano: 29. mar 2008 - 13:45

Pogledaj porukucodemaker @ 29. 03. 2008 - 02:53

:)
Da ja sam taj, nisam više mogao da izdržim blesavost u koju je taj forum zapao, pokupio sam svoje krpice i polako zatvorio vrata za sobom... Jedino mi još ponekad nedostaju pojedini dragi ljudi odande, ali što kažu naši stari - vreme briše sve rane.. :)

Pošto se očigledno "znamo", odmah pitanja:
- Koji ti je bio nick tamo?
- Putujes li u Grčku ove godine?
- Koji ti je broj cipela?

A štp se tiče sete, ove godine ću biti poslovno u Grčkoj osim u februaru (već bio) i u maju pa onda ono najvažnije, sa ćerkom u Septembru. Biće mi to čini mi se zadnje putovanje sa ćerkom u najlepšu zemlju na planeti za nas dvoje (oboje smo zaljubljeni u grčku kulturu i ljude) jer kako stvari stoje sledi joj da kaže sudbonosno "da". To je sjajno ali nije baš potpuno jer će živeti u USA, predaleko za mene, u nju zatreskanog oca... :(
Pa kako da se sa setom ne setim naših zajedničkih putovanja po celoj Grčkoj, kad smo se nekoliko puta izgubili, tri puta spavali kod nepoznatih ljudi, obisli sve što se obići može, kupali se na svakoj iole većoj plaži, pojeli zajedno po 4 tone suvlakija, zagrljeni gledali zalazak sunca na plaži i prvo rađanja sunca na toj istoj plaži.
Milion uspomena a izgleda da ce mi to biti jedino za šta ću se držati da ne poludim kad mi ode i kad budem tražio načina da ubrzam kretanje zemlje a sve da i dani brže prođu i opet mi dođe moja princeza, barem na kratko ...
Mislim da ću kad ode, mnogo više vremena provoditi u Grčkoj, sve sećajući se svakog sata našeg zajedničkog. Valjda će mi to pomoći...

Eh živote, lutalico...

uh, bre...rastuži me... :tuzni:
0

#45 Korisnik je offline   taci

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 273
  • Učlanjen: 21.06.07

Napisano: 29. mar 2008 - 14:43

Pogledaj porukutrotter @ 29. 03. 2008 - 12:45

uh, bre...rastuži me... :tuzni:

I mene,narocito sto i ja imam cerku,doduse malu,ali vreme brzo prolazi i ocas posla se nase male princeze pretvore u velike devojke,spremne za svoj let u samostalni zivot... :tuzni: Ipak najvaznije je da nasa deca budu srecna,ma kako daleko od nas bila... :srce: :srce: :srce:
It s the hardest thing I ever have to do...To walk away from you...
0

• (162 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com