turistaBGD @ 19. 08. 2009 - 22:51
a.nj.a hvala na tako brzom odgovoru iskreno tek sad sam u zbunu (GGGGRRRRRR) ako ja ovo budem znao da popunim svaka mi cast,znam da ce sad mnogi podozrivo da se smeju kako neko ne zna da resi obrazac za vizu,ali meni deluje komplikovano narocito ako ti od toga zavisi dal ces da odes na vec uplacen i zasluzen odmor ili ne,a ja pod pritiskom nisma naucio da radim(mada sam naveo u cv-u da znam

),pre bih resio sudoku sa 3 broja u svih 9 kvadrata
Ajde da do kraja ispadnem glup i neobavesten,znaci popunjavam 3 obrasca pocetak gde su imena i prezimena logicno pisem na svom obrascu moje ime i prezime na zeninom njeno na detetovom njegovo br,pasosa svakom svoje ovo ostalo se uglavnom prepisuje na sva 3 sto se tice smestaja,ili i ovde nema logike???
Nista mi ne pricaj o popunjavanju!Ja sam cetiri primerka iscepala noc uoci predaje i budila komsiju da mi odstampa jos dva primerka.S obzirom da sam danas dobila vizu,mislim da sam polozila test,pa hajde da ti pomognem.
Da,na pocetku ide ime i prezime,naravno na svakom obrascu razlicito-tvoje,zenino,detetovo.Isto tako i datum rodjenja,mesto,drzavljanstvo,pol,porodicno stanje (za dete mislim da sam stavila "neudata"),itd(od 1 do 18).
Sto se tice profesije,za dete sam ostavila prazno(19,20).
Glavna destinacija je mesto gde ides (21).
Vrsta vize-kraceg boravka(22).
Viza-individualna(23).
Broj trazenih ulazaka-ja sam stavila 1,ali mislim da mozes i neku drugu opciju(24).
Trajanje boravka je period za koji ti vazi osiguranje(25).
Sto se tice drugih viza,ako imas u pasosu-plavom ili crvenom,navedi ih(26).
27 preskocis,a 28 u zavisnosti da li si do sad bio u Grckoj ili nekoj drugoj Sengen-drzavi.
Svrha putovanja je turizam(29).
Datum dolaska i odlaska su dani od kad i do kad ti vazi zdravstveno osiguranje(30,31).
32 je Evzoni,pretpostavljam,a 33 automobil.
34 ne znam da li treba da se popunjava prvi red,ja sam stavila naziv hotela gde cemo odsesti.Ispod toga,za ime sam opet stavila naziv hotela,pored broj telefona i faxa,adresu i e-mail.
Za 35 je odgovor "ja,licno",a za 36 moze biti gotov novac ili kreditne kartice.
37,38,39.40,41 i 42 su bila pitanja zbog kojih sam cepala obrasce.Skoncentrisi se i resices ih uspesno.
43 preskaces,44 procitas ili ne,u 45. stavis adresu gde zivite,u 46. telefon (pretpostavljam da svi zivite na istoj adresi i imate isti telefon,tako da na sva tri obrasca pises iste podatke),u 47.stavis datum kada predajes zahtev za vizu,a u 48.se potpises ti,na drugom obrascu zena,a na trecem (za dete) neko od vas dvoje(svoj potpis).
Nadam se da sam ti pomogla bar malo.Uf,kad se samo setim cetvrtka uvece...