Putovanja.info Forum: Individualna grčka viza - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (162 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Individualna grčka viza Sve informacije o individualnim vizama + obrazac za apliciranje

#2371 Korisnik je offline   salsita

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2279
  • Učlanjen: 18.03.07

Napisano: 15. avg 2009 - 08:38

Pogledaj porukuEliNS @ 14. 08. 2009 - 11:31

Ja sam moron. :(
Za klinca smo spremili samo fotokopiju izvoda MKR jer piše da samo to treba.
Pasoš nema jer nema ni 3 godine i upisan je u tatinom pasošu.
I sad mi muž kaže da traže detetovu sliku.
Nije mi ni palo na pamet da će to trebati...

Juce smo konacno predali za vizu, uzeli su mi krstenicu iako imamo isto prezime!!!
Beba nam je takodje u tatinom pasosu i treba 1 slika,ja ponela dve bebine slike ona uzela samo jednu .
0

#2372 Korisnik je offline   EliNS

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 247
  • Učlanjen: 07.05.09

Napisano: 15. avg 2009 - 09:08

Pogledaj porukuOleg @ 14. 08. 2009 - 12:31

Da da , ja sam i zaboravila da ti kazem, nekako , podrazumeva se. za nas dve a za dete jedna. I sta si uradila?

Eh, šta sam uradila...
Hvala Bogu na modernim tehnologijama.
Imala sam u telefonu (ja bila na poslu, a muž zove iz ambasade) detetovu sliku i to sva sreća, profi fotograf ga slikao u obdaništu pa je bila savršena za vizu. Poslala mužu MMS, on otišao u foto radnju, poslao im blue tooth-om, oni skinuli, u fotošopu obojili pozadinu u belo i gotovo.
Muž se vratio u ambasadu sa slikom posle 15 minuta, žena na šalteru ga gleda i ne veruje :)
Sve u svemu, imali smo više sreće nego pameti i u sredu idemo po pasoše. :)
...svuda pođi, kući dođi...

0

#2373 Korisnik je offline   salsita

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 15. avg 2009 - 09:11

hahhah dobri ste :)

Cekamo sredu ! :)
0

#2374 Korisnik je offline   Oleg

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 662
  • Učlanjen: 07.12.07

Napisano: 15. avg 2009 - 11:39

a ne tu je bila i pamet. Sta bi bilo da se nisi setila tel, pa da imas sliku, pa.... Eto , ovo mi je primer da se ponovim sa novim telefonom, za nedaj Boze
Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio Oleg: 15. avg 2009 - 11:40

0

#2375 Korisnik je offline   andrej26

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 986
  • Učlanjen: 04.08.08

Napisano: 16. avg 2009 - 09:18

Pogledaj porukuEliNS @ 15. 08. 2009 - 09:08

Eh, šta sam uradila...
Hvala Bogu na modernim tehnologijama.
Imala sam u telefonu (ja bila na poslu, a muž zove iz ambasade) detetovu sliku i to sva sreća, profi fotograf ga slikao u obdaništu pa je bila savršena za vizu. Poslala mužu MMS, on otišao u foto radnju, poslao im blue tooth-om, oni skinuli, u fotošopu obojili pozadinu u belo i gotovo.
Muž se vratio u ambasadu sa slikom posle 15 minuta, žena na šalteru ga gleda i ne veruje :)
Sve u svemu, imali smo više sreće nego pameti i u sredu idemo po pasoše. :)

Svaka cast, sta sve necemo raditi zbog vize.
0

#2376 Korisnik je offline   FoxWMB

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 11.06.09

Napisano: 16. avg 2009 - 17:00

Imam jedno pitanje , izvinjavam se unapred ako je neko vec odgovorio ...

Imam stari , plavi pasos , a putujem u drugoj polovini septembra - jel grci traze nov pasos ili mogu da prodjem sa starim u septembru ?
0

#2377 Korisnik je offline   bane1970

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 82
  • Učlanjen: 08.08.08

Napisano: 16. avg 2009 - 17:35

Pogledaj porukuFoxWMB @ 16. 08. 2009 - 17:00

Imam jedno pitanje , izvinjavam se unapred ako je neko vec odgovorio ...

Imam stari , plavi pasos , a putujem u drugoj polovini septembra - jel grci traze nov pasos ili mogu da prodjem sa starim u septembru ?

samo ako se vracac do 30.09.jer grci traze da pasos vazi tri meseca posle povratka a to je 31.12. do kada vaze plavi pasosi
ne zivi da bi ziveo
0

#2378 Korisnik je offline   FoxWMB

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 11.06.09

Napisano: 16. avg 2009 - 17:45

hehe , a ja se vracam 27-og :) , znaci miran sam sto se tice pasosa za sad :)
0

#2379 Korisnik je offline   andrej26

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 986
  • Učlanjen: 04.08.08

Napisano: 17. avg 2009 - 18:09

Pogledaj porukuFoxWMB @ 16. 08. 2009 - 17:45

hehe , a ja se vracam 27-og :) , znaci miran sam sto se tice pasosa za sad :)

Apsolutno miran.
0

#2380 Korisnik je offline   salsita

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. avg 2009 - 10:17

Uh, danas idemo po pasose... nadam se da je sve ok ...
0

#2381 Korisnik je offline   turistaBGD

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 57
  • Učlanjen: 10.07.07

Napisano: 19. avg 2009 - 21:58

Molim pomoc,jedno mozda glupo pitanje ali mene dovodi u nedoumicu u vezi formulara za vizu,kada su mi poslali formular poslali su samo jedan,a putujemo,supruga,dete (od godinu i po,sa svojim,novim pasosem) i ja,pa me interesuje da li treba da kopiram formular jos 2 puta i popunim ga za svakog od nas ponaosob(sto mi nije llgocno,jer za 400 din,koliko naplacuju mogli su odmah da mi poslaju 3 primerka) ili treba samo ovaj jedan koji su mi poslali gde ima mesta na kojima se traze i podaci bracnog druga,tj drugarice i deteta!!!!!
Hvala unapred i nadam se brzom odgovoru jer imamo zakazano za sledeci petak,nije da je blizu,al ipak idu dani polako :shokiran: :unsure: :tuzni:
0

#2382 Korisnik je offline   a.nj.a

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 44
  • Učlanjen: 12.03.09

Napisano: 19. avg 2009 - 22:24

Pogledaj porukuturistaBGD @ 19. 08. 2009 - 21:58

Molim pomoc,jedno mozda glupo pitanje ali mene dovodi u nedoumicu u vezi formulara za vizu,kada su mi poslali formular poslali su samo jedan,a putujemo,supruga,dete (od godinu i po,sa svojim,novim pasosem) i ja,pa me interesuje da li treba da kopiram formular jos 2 puta i popunim ga za svakog od nas ponaosob(sto mi nije llgocno,jer za 400 din,koliko naplacuju mogli su odmah da mi poslaju 3 primerka) ili treba samo ovaj jedan koji su mi poslali gde ima mesta na kojima se traze i podaci bracnog druga,tj drugarice i deteta!!!!!
Hvala unapred i nadam se brzom odgovoru jer imamo zakazano za sledeci petak,nije da je blizu,al ipak idu dani polako :shokiran: :unsure: :tuzni:

Za svaki pasos ti treba po jedan formular.Znaci,kopiraj jos 2 primerka.A,to sto kazes da nije logicno,zar se mi ista pitamo?Sta ako,ne daj Boze,ne ukinu vize,nego im povecaju cenu na 60 evra,opet cemo hteti na more,a cena nije bitna.Kad svoje nemamo...
0

#2383 Korisnik je offline   turistaBGD

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. avg 2009 - 22:51

a.nj.a hvala na tako brzom odgovoru iskreno tek sad sam u zbunu (GGGGRRRRRR) ako ja ovo budem znao da popunim svaka mi cast,znam da ce sad mnogi podozrivo da se smeju kako neko ne zna da resi obrazac za vizu,ali meni deluje komplikovano narocito ako ti od toga zavisi dal ces da odes na vec uplacen i zasluzen odmor ili ne,a ja pod pritiskom nisma naucio da radim(mada sam naveo u cv-u da znam ;) ),pre bih resio sudoku sa 3 broja u svih 9 kvadrata :besan:

Ajde da do kraja ispadnem glup i neobavesten,znaci popunjavam 3 obrasca pocetak gde su imena i prezimena logicno pisem na svom obrascu moje ime i prezime na zeninom njeno na detetovom njegovo br,pasosa svakom svoje ovo ostalo se uglavnom prepisuje na sva 3 sto se tice smestaja,ili i ovde nema logike???
0

#2384 Korisnik je offline   a.nj.a

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 44
  • Učlanjen: 12.03.09

Napisano: 19. avg 2009 - 23:21

Pogledaj porukuturistaBGD @ 19. 08. 2009 - 22:51

a.nj.a hvala na tako brzom odgovoru iskreno tek sad sam u zbunu (GGGGRRRRRR) ako ja ovo budem znao da popunim svaka mi cast,znam da ce sad mnogi podozrivo da se smeju kako neko ne zna da resi obrazac za vizu,ali meni deluje komplikovano narocito ako ti od toga zavisi dal ces da odes na vec uplacen i zasluzen odmor ili ne,a ja pod pritiskom nisma naucio da radim(mada sam naveo u cv-u da znam ;) ),pre bih resio sudoku sa 3 broja u svih 9 kvadrata :besan:

Ajde da do kraja ispadnem glup i neobavesten,znaci popunjavam 3 obrasca pocetak gde su imena i prezimena logicno pisem na svom obrascu moje ime i prezime na zeninom njeno na detetovom njegovo br,pasosa svakom svoje ovo ostalo se uglavnom prepisuje na sva 3 sto se tice smestaja,ili i ovde nema logike???

Nista mi ne pricaj o popunjavanju!Ja sam cetiri primerka iscepala noc uoci predaje i budila komsiju da mi odstampa jos dva primerka.S obzirom da sam danas dobila vizu,mislim da sam polozila test,pa hajde da ti pomognem.
Da,na pocetku ide ime i prezime,naravno na svakom obrascu razlicito-tvoje,zenino,detetovo.Isto tako i datum rodjenja,mesto,drzavljanstvo,pol,porodicno stanje (za dete mislim da sam stavila "neudata"),itd(od 1 do 18).
Sto se tice profesije,za dete sam ostavila prazno(19,20).
Glavna destinacija je mesto gde ides (21).
Vrsta vize-kraceg boravka(22).
Viza-individualna(23).
Broj trazenih ulazaka-ja sam stavila 1,ali mislim da mozes i neku drugu opciju(24).
Trajanje boravka je period za koji ti vazi osiguranje(25).
Sto se tice drugih viza,ako imas u pasosu-plavom ili crvenom,navedi ih(26).
27 preskocis,a 28 u zavisnosti da li si do sad bio u Grckoj ili nekoj drugoj Sengen-drzavi.
Svrha putovanja je turizam(29).
Datum dolaska i odlaska su dani od kad i do kad ti vazi zdravstveno osiguranje(30,31).
32 je Evzoni,pretpostavljam,a 33 automobil.
34 ne znam da li treba da se popunjava prvi red,ja sam stavila naziv hotela gde cemo odsesti.Ispod toga,za ime sam opet stavila naziv hotela,pored broj telefona i faxa,adresu i e-mail.
Za 35 je odgovor "ja,licno",a za 36 moze biti gotov novac ili kreditne kartice.
37,38,39.40,41 i 42 su bila pitanja zbog kojih sam cepala obrasce.Skoncentrisi se i resices ih uspesno.
43 preskaces,44 procitas ili ne,u 45. stavis adresu gde zivite,u 46. telefon (pretpostavljam da svi zivite na istoj adresi i imate isti telefon,tako da na sva tri obrasca pises iste podatke),u 47.stavis datum kada predajes zahtev za vizu,a u 48.se potpises ti,na drugom obrascu zena,a na trecem (za dete) neko od vas dvoje(svoj potpis).

Nadam se da sam ti pomogla bar malo.Uf,kad se samo setim cetvrtka uvece...
0

#2385 Korisnik je offline   turistaBGD

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. avg 2009 - 08:08

A.nj.a jos jednom hvala do neba znaci pomogla si mi da nema gde dalje,ne znam u kom ste terminu u grckoj,ali ako smo u istom i ako ste negde na prvom prstenu imate klopu od nas!!!!!
Jos jednom hvala,lep provod i sretan put Vam zelim!!!! :cvetic: :cvetic: :cvetic:
0

• (162 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com