Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Individualna grčka viza

2420 odgovora na temu

#2341 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 09. Aug 2009 - 13:46

[quote name='Ljuba Jovanovic' date='9. 08. 2009 - 11:47' post='188004']
Koja osiguravajuca kuca nudi najeftinije putno osiguranje, interesujeme porodnicno (dete 6g, supruga i ja).

Imam hotelsku garanciju na 15 dana, ali uzeo bi osiguranje i vizu na 30 dana, ako ne iskoristim dali vracaju novac za osiguranje?

Uniqa ima porodicno i znam da je jeftinije od Delta Generalija.Kada sam ja uzimao pre poskupljenja platio sam za 15 dana 2150,00 porodicno( zena dete 3 god i ja).

#2342 Oleg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2009 - 15:42

Mi smo prosle srede porodicnio osiguranje 2 odraslih i 1 dete,za 19 dana -Uniqa, platili 4022din. Inace cena za 16 i 19 dana je ista, pa kada vec toliko placam onda da uzmem veci br dana, nikad se nezna , mozda i uspemo da ostanemo dan dva duze.

#2343 bane1970

turista

• Član
  • Poruka:89
  • muški

Napisano: 09. Aug 2009 - 20:49

Imam zakazan termin za 14.07. medjutim zbog bolesti majke koju vodimo na neka snimanja u novi sad niko nije u mogucnosti da u tom terminu preda dokumenta.sta da radim u tom slucaju.Dali da zakazem novi termin(putujemo 30.08.) i da li cu imati neke posledice.do sada nisam imao ovakav problem tj.nikada problem sa grckom vizom evo 11 godina.Molim Vas za pomoc.
ne zivi da bi ziveo

#2344 Oleg

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2009 - 21:53

Probaj da nekako pomeris termin preko servisa za zakazivanje, kazi sta je u pitanju, ako ti ne izadju u susret, probaj da dobijes neku informaciju na fix. tel. ambasade, imas na njihovom sajtu. Nisam do sada imala iskustvo u vezi otkazivanja termina, ali bi ja tako uradila. Najbolja varijanta bi bila da ipak nekoga posaljes, ali kako kazes, nisi u mogucnosti, onda probaj ovako.To ti je moj predlog. mozda neko ima bolji.
Jos nesto, mislim da vec znas, ali nije lose pomenuti, imaj u vidu da je 3 radna dana izmedju predaje i primanje pasosa.Ako ti zapadne petak, dobijas u sl. sredu
Puno srece

#2345 Oleg

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2009 - 22:03

Imam hotelsku garanciju na 15 dana, ali uzeo bi osiguranje i vizu na 30 dana, ako ne iskoristim dali vracaju novac za osiguranje?

Ne verujem da vracaju pare. Refundira se novac ako tamo gde putujes koristis zdrastvene usluge. A zasto bi uzimao 2X vise od planiranog boravka? Uvek se uzima dan dva, ev pet vise.

#2346 FoxWMB

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 10. Aug 2009 - 10:09

@bane1970 Ja sam morao da otakzem zakazan termin u ambasadi pre 2 meseca , tad sam im rekao da mi je putovanje odlozeno sa jula na septembar i ponudili su mi da mi odmah zakazu nov termin bez dodatnog placanja za zakazivanje (bar sam ih ja tako shvatio)

e sad , ja sam im tad rekao ne jer je putovanje bilo nesigurno a ne otkazuje mi se dvaput , i sad i sam opet moram da zakazujem

#2347 salsita

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2279
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2009 - 22:24

Za nezaposlenog bracnog druga neki su pisali da je potrebna izjava 2 svedoka, overena u opstini ili sudu, ali na papirima koje nam je poslala ambasada pise da je potrebno da u pasosu nezaposlenog bracnog druga treba priloziti kopiju radne knjizice zaposlenog bracno druga i potvrdu o zaposlenju. Sta mislite da se ne cimam bezveze po opstini ?

#2348 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 10. Aug 2009 - 23:47

Pogledaj porukusalsita @ 10. 08. 2009 - 22:24

Za nezaposlenog bracnog druga neki su pisali da je potrebna izjava 2 svedoka, overena u opstini ili sudu, ali na papirima koje nam je poslala ambasada pise da je potrebno da u pasosu nezaposlenog bracnog druga treba priloziti kopiju radne knjizice zaposlenog bracno druga i potvrdu o zaposlenju. Sta mislite da se ne cimam bezveze po opstini ?
Немој да се цимаш јер ти то не треба. Довољна је копија радне књижице запосленог супруга и копија његове/њене потврде о запослењу. Ако се различито презивате, приложи фотокопију венчаног листа.

Ovu poruku je izmenio Зоки: 10. Aug 2009 - 23:48

Member of Paidakia Thassos Group

#2349 salsita

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2279
  • ženski

Napisano: 11. Aug 2009 - 09:27

Ok, hvala u svakom slucaju !

#2350 ackol

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:450
  • muški

Napisano: 11. Aug 2009 - 19:56

Niko mi nije odgovorio na pitanje za "HOTEL ACCOMODATION VOUCHER". To je verovatno dovoljno za vizu. A jedino sto me buni to sto na njemu ima samo datum dolaska, a ne pise do kada i koliko ostajemo.

#2351 Зоки

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 11. Aug 2009 - 20:40

Pogledaj porukuackol @ 8. 08. 2009 - 12:28

Razgovor u ambasadi moze i sada da se zakaze za Septembar.
Dobio sam iz Grcke profakturu za uplatu smestaja, to je ok. A dobio sam i "HOTEL ACCOMMODATION VOUCHER" . Da li je to dovoljno za vizu! E da sve sam dobio na mail!

Pogledaj porukuackol @ 11. 08. 2009 - 19:56

Niko mi nije odgovorio na pitanje za "HOTEL ACCOMODATION VOUCHER". To je verovatno dovoljno za vizu. A jedino sto me buni to sto na njemu ima samo datum dolaska, a ne pise do kada i koliko ostajemo.
Како се ближи крај године вероватно ће се смањивати строгоћа у конзулатима који издају шенгенске визе, исто тако и у конзулату Грчке. У неким случајевима је довољан и мејл, а то сам овде описао.

Али, да би био сигуран да ће ти "из прве" прихватити документе, да те неће враћати да им донесеш још нешто, иди у банку и уплати тих 30% и онда уз ваучер у облику мејла приложи оригинални примерак девизне дознаке - "уплатнице". То ће им онда бити довољно.

#2352 ackol

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:450
  • muški

Napisano: 12. Aug 2009 - 05:18

Pogledaj porukuЗоки @ 11. 08. 2009 - 20:40

Како се ближи крај године вероватно ће се смањивати строгоћа у конзулатима који издају шенгенске визе, исто тако и у конзулату Грчке. У неким случајевима је довољан и мејл, а то сам овде описао.

Али, да би био сигуран да ће ти "из прве" прихватити документе, да те неће враћати да им донесеш још нешто, иди у банку и уплати тих 30% и онда уз ваучер у облику мејла приложи оригинални примерак девизне дознаке - "уплатнице". То ће им онда бити довољно.

Hvala na odgovoru. Danas sam uplatio ceo iznos tako da sto se toga tice nema problema.
Zakazali smo u ambasadi. I rekli su mi da nije potrebna medjunarodna vozacka dozvola za Grcku!

Ovu poruku je izmenio ackol: 12. Aug 2009 - 13:54

#2353 Зоки

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 12. Aug 2009 - 20:05

Pogledaj porukuackol @ 12. 08. 2009 - 05:18

Hvala na odgovoru. Danas sam uplatio ceo iznos tako da sto se toga tice nema problema.
Zakazali smo u ambasadi. I rekli su mi da nije potrebna medjunarodna vozacka dozvola za Grcku!
За добијање визе ти није потребна, али за вожњу јесте. Ако ти је неко у конзулату (односно у Телекомовом центру за заказивање - пошто ОНИ раде ту услугу за Грчку и неке друге амбасаде) рекао да у Грчкој није потребна међународна возачка дозвола - слагао те је.

Штавише, у неком закону или пропису, не знам тачно где, мислим да стоји формулација "међународна возачка дозвола је обавезан документ за излазак из земље моторним возилом" - што пре свега служи да АМСС-у утера у касу 2.000,00 дин које су предходно теби из џепа истерали :)

#2354 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3895
  • muški

Napisano: 12. Aug 2009 - 20:31

Pogledaj porukuЗоки @ 12. 08. 2009 - 20:05

... што пре свега служи да АМСС-у утера у касу 2.000,00 дин које су предходно теби из џепа истерали :)

Tačnije, političkoj stranci koja kontroliše AMSS

#2355 Oleg

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 12. Aug 2009 - 23:08

Kada u inostranstvu vozis bez medjunarodne dozvole ti je isto kao kod nas bez nase vozacke dozvole. Ne mozes ni da rentiras auto ako nemas dozvolu-bilo gde

Ovu poruku je izmenio Oleg: 12. Aug 2009 - 23:08

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0