Putovanja.info Forum: Individualna grčka viza - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (162 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Individualna grčka viza Sve informacije o individualnim vizama + obrazac za apliciranje

#16 Korisnik je offline   familypa

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 143
  • Učlanjen: 09.03.08

Napisano: 18. mar 2008 - 17:19

Ne mogu da verujem stvarno su dzukele svake godine nesto novo izmisle,ja sam zakazao juce oko 14 h za 31 mart a putujem 23 juna tako da ce verovatno i mene da vrate.
jel moze neko da mi kaze za to osiguranje gde je najjeftinije i koje i cuo sam da ima neki porodicni popust
0

#17 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 19. mar 2008 - 00:49

Najjednostavnije ti je da pozoveš sve osigiuravajuće kuće i proveriš! ja sam prošle godine za Nemačku vadio preko Wienera,jer su imali neki popust i prošao jeftinije skoro 15 evra,za 30 dana!

Pretprošle godine je u Uniqa osiguranju bilo popusta za Grčku,Bugarsku,Tursku... Mada kada vadiš za desetodnevni odmor,sve ti jedno jer su razlike do 200 dinara sa popustima!

Ali pošto s iz Pačeva,verovatno su sve blizu pa prošetaš! :)

Ovu poruku je izmenio Roli: 19. mar 2008 - 00:51

0

#18 Korisnik je offline   jaaaca

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 18.03.08

Napisano: 19. mar 2008 - 15:39

Pogledaj porukufamilypa @ 18. 03. 2008 - 16:19

Ne mogu da verujem stvarno su dzukele svake godine nesto novo izmisle,ja sam zakazao juce oko 14 h za 31 mart a putujem 23 juna tako da ce verovatno i mene da vrate.
jel moze neko da mi kaze za to osiguranje gde je najjeftinije i koje i cuo sam da ima neki porodicni popust

Meni su jednom rekli, e sad ko nemam pojma, mislim da je PERLA, da za Grcku vazi samo DELTA i UNIQUA ( valjda se tako sad zove- uglavnom bivsi Cepter), tako da radim u DELTI, ja kazem porodicno, oni kazu dobro-vazi , kako god , uvek kosta 1 Eur po danu za odrasle i 50 centi za decu
0

#19 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 550
  • Učlanjen: 22.03.07

Napisano: 19. mar 2008 - 16:20

Jaaaca, ma to nema veze. Koliko znam sva osiguranja vaze, samo je pitanje koliko je procedura jednostavna kad ti osuguranje ne daj Boze zatreba
0

#20 Korisnik je offline   Alexia

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 618
  • Učlanjen: 21.07.06

Napisano: 19. mar 2008 - 19:14

Da li neko zna da li ljudi u invalidskim kolicima imaju prednost u redu za individualne vize ili cekaju kao i ostali po par sati?
0

#21 Korisnik je offline   familypa

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. mar 2008 - 19:16

sto se tice osiguranja UNIQA za dve odrasle i jedno dete iznosi 2150 dinara, malo je jeftinije od DELTE gde je 2275 za 11 dana
0

#22 Korisnik je offline   patuljaC

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2683
  • Učlanjen: 13.06.06

Napisano: 19. mar 2008 - 20:17

Pogledaj porukuAlexia @ 19. 03. 2008 - 18:14

Da li neko zna da li ljudi u invalidskim kolicima imaju prednost u redu za individualne vize ili cekaju kao i ostali po par sati?

Nema čekanja u redu za vize po par sati, jer prvo moraš da zakažeš viziranje pasoša. I kada ti odrede termin i vreme - nema čekanja! Jedino što se čeka je izdavanje pasoša! Tu stvarno ne bih znala kako da ti pomognem, jedino da zamoliš nekoga da čeka umesto tebe. Mada i ta podela pasoša kada krene to ne traje dugo.
0

#23 Korisnik je offline   Alexia

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 618
  • Učlanjen: 21.07.06

Napisano: 19. mar 2008 - 21:12

Hvala na odgovoru, pitam za brata.

Znam da se zakazuje, ali meni kaze drugarica koja redovno ide u Grcku individualno da se dugo ceka u redu bez obzira sto je zakazano, a da je krace za podiznje pasosa. Sad mi nije nista jasno...
0

#24 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen
  • Poruka: 4249
  • Učlanjen: 15.10.06

Napisano: 19. mar 2008 - 22:50

Rodjak mi ima 6 meseci multi sengen izdat u Grckoj ambasadi.

1. Da li za svaki sledeci ulaz mora opet da placa osiguranje? Prvi puta je isao u februaru i platio za 20 dana 20 evra a sad opet ide krajem maja, mora li svaki puta da plati osiguranje jer ne zna koliko ce ostati?

2. Zeleo bi da kolima putuje u Austriju preko Madjarske. Moze li tom vizom izdatom od strane Grka da prodje Madjarsku granicu i udje u Austriju bez problema?
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

0

#25 Korisnik je offline   zokiNBGD

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 323
  • Učlanjen: 24.07.06

Napisano: 19. mar 2008 - 23:46

Pogledaj porukucodemaker @ 19. 03. 2008 - 21:50

Rodjak mi ima 6 meseci multi sengen izdat u Grckoj ambasadi.

1. Da li za svaki sledeci ulaz mora opet da placa osiguranje? Prvi puta je isao u februaru i platio za 20 dana 20 evra a sad opet ide krajem maja, mora li svaki puta da plati osiguranje jer ne zna koliko ce ostati?

2. Zeleo bi da kolima putuje u Austriju preko Madjarske. Moze li tom vizom izdatom od strane Grka da prodje Madjarsku granicu i udje u Austriju bez problema?

1. Trebalo bi da ima plaćeno zdravstveno osiguranje iako mu to neće tražiti da pokaže na ulazu u Šengen zonu. Ja sam taj problem za sebe, ženu i decu rešio tako što sam uzeo kreditne kartice u banci Intesa jer se uz American Express (zelena ili zlatna, ne i "Blue") ili EC/MC dobijaju besplatne kartice zdravstvenog osiguranja na iznos 35k€ koje važe godinu dana. Kad obnavljaš kreditnu karticu, obnove ti i karticu osiguranja. Svaki imalac tih kreditnih kartica, i osnovih i dodatnih, dobija karticu zdravstvenog osiguranja tako da je to najzgodnije i najjeftinije kod multi viza. Ne znam sad da li i imaoci dodatnih kartica moraju biti punoletni (mislim na decu) ali da bi je dobio moraš imati ličnu kartu.

2. Može, naravno, pošto je već ulazio sa tom vizom u Grčku, koja mu je i izdala Šengen vizu - tako je najpoželjnije. Između HU i A nema više graničnog prelaza, ostale su samo one kućice koje su sada napuštene dok ih ne uklone.

Napomena za vozače: Čim uđe u HU treba na nekoj od pumpi na koju naiđe (ne mora odmah na prvoj ali ne treba ni da prođe pola Mađarske pa onda da se seti) da kupi "vinjetu" koja košta 6€ za putnički auto i važi 4 dana. Tako se sada plaća putarina u HU a isto je i u A samo što je tamo 7€ i važi 10 dana
0

#26 Korisnik je offline   familypa

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Ikonica poruke  Napisano: 20. mar 2008 - 00:18

Pogledaj porukuAlexia @ 19. 03. 2008 - 18:14

prosle godine sam cekao po 15 minuta ikad sam davao dokumenta i kad sam uzimao vizu  drugi put sam bio sa sinom  i bilo mu je nesto muka i obezbedjenje nas je pustilo preko reda ali inace ide brzo svaka im cast bio sam svedok da red od preko 100 ljudi prodje za 15 minuta moj savet ti je da ih pitas cim dodjes
0

#27 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen
  • Poruka: 4249
  • Učlanjen: 15.10.06

Napisano: 20. mar 2008 - 01:01

Pogledaj porukuzokiNBGD @ 19. 03. 2008 - 22:46

Napomena za vozače: Čim uđe u HU treba na nekoj od pumpi na koju naiđe (ne mora odmah na prvoj ali ne treba ni da prođe pola Mađarske pa onda da se seti) da kupi "vinjetu" koja košta 6€ za putnički auto i važi 4 dana. Tako se sada plaća putarina u HU a isto je i u A samo što je tamo 7€ i važi 10 dana

Ako ne kupi vinjete, da li na rampama za putarine placa u forintama ili moze kao stranac i u evrima?
I sta s tom vinjetom, zalepi na vetrobran i prolazi rampe ili kako? Zar nemaju naplate u novcu vise?
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

0

#28 Korisnik je offline   zokiNBGD

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. mar 2008 - 02:46

Pogledaj porukucodemaker @ 20. 03. 2008 - 00:01

Ako ne kupi vinjete, da li na rampama za putarine placa u forintama ili moze kao stranac i u evrima?
I sta s tom vinjetom, zalepi na vetrobran i prolazi rampe ili kako? Zar nemaju naplate u novcu vise?

NEMA rampi za putarine, ne postoje!

Vinjeta može biti u obliku nalepnice koju zalepiš sa unutrašnje strane vetrobrana, prema uputstvu koje je na poleđini. A, može biti i u obliku povećeg fiskalnog računa na kome su podaci o uplati i registarski broj vozila koji si saopštio prodavcu na kasi, na benzinskoj pumpi, koji prodaje i vinjete. Svaka pumpa na autoputu prodaje i vinjete.

Ako dobiješ tu vinjetu što izgleda kao fiskalni račun, tvoja registarska tablica je ukucana u sistem. Duž puta, na nekim pumpama su kontrolori. Ja sam, na povratku iz Austrije stao na prvu pumpu odmah po ulasku u Mađarsku i kupio vinjetu. Nakon 150km, negde iza Budimpešte stao sam na pumpu da sipam gorivo i kad sam hteo da se uključim na autoput - stop, kontrola, izgledaju k'o policajci: "Juno potkivano, bla bla bla, vinjete, VINJETE!" - ok, OK, bre! :) i ja mu je pokažem. Drugi pored njega ima neki ručni mobilni uređaj, verovatno GPRS-om povezan sa serverom pa je valjda ukuc'o moju registraciju, pošto je gledao u nju.

Pre toga, u Austriji sam negde na polovini stao takođe na pumpu sa veeelikim parkingom i jako lepim golemim restoranom gde sam popio nikad skuplji kapućino od 3,80€. Dok smo pili, videli smo kako na parkingu dvojica idu od auta do auta i zagledaju nalepnice na šoferkama - predpostavljam da je i to bila kontrola jer i oni liče na policajce, imaju one reflektujuće prsluke na sebi, ali nemaju pucaljke.

Još jedno upozorenje: mađarski autoputevi su do yaya, ispeglani i uredni ali je brzina, kao i u Austriji, ograničena na 130km/h. Ali na svakih 20-tak km ima prvo mala bela tabla sa upozorenjem da nailaziš na radar, a onda i radar i kamera u kompletu. Ne znam da li taj sistem radi, deluje sve onako novo, ali sam se ja držao ograničenja iako je bilo onih koji su me preticali, mada ne mnogo njih. Možda sve to još nije pušteno u pogon, treba proveriti... ili se držati propisa.

U Mađarskoj sada kod svake kupovine dobiješ fiskalni račun na kome je suma iskazana u forintama i u evrima (kurs je fiksiran), a na pumpama primaju i metalne evriće i vraćaju kusur u evrima.
0

#29 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 20. mar 2008 - 11:40

Pogledaj porukuzokiNBGD @ 20. 03. 2008 - 01:46

U Mađarskoj sada kod svake kupovine dobiješ fiskalni račun na kome je suma iskazana u forintama i u evrima (kurs je fiksiran), a na pumpama primaju i metalne evriće i vraćaju kusur u evrima.

E ovo su i za mene novine! Kada je ovo počelo?
0

#30 Korisnik je offline   zokiNBGD

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. mar 2008 - 12:45

Pogledaj porukuRoli @ 20. 03. 2008 - 10:40

E ovo su i za mene novine! Kada je ovo počelo?

Ne znam kada je počelo, za mene je to "zatečeno stanje" :) Bio sam krajem februara. Takođe, ne znam da li je to obaveza za sve. Bio sam na proputovanju 2 dana i zadržao se malo u Budimpešti - možda je slučajnost da sam na svim računima to imao... doduše, sve su to bile turističke tačke, pumpe, restorani po autoputu, jedan hotel i par prodavnica u Budimpešti...
0

• (162 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com