Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Individualna grčka viza

• Ne možete pisati na ovoj temi
2420 odgovora na temu

#1 familypa

putnik

• Član
  • Poruka:157
  • muški

Napisano: 13. Mar 2008 - 20:12

javite kad pocne zakazivanje termina za predaju dokumenata za vizu hvala

Dopuna: Obrazac za apliciranje možete skinuti ovde! Roli

Za dobijanje grupne vize potrebna su sledeća dokumenta:
1. Pasoš (važeći plavi pasoš izdat isključivo u Srbiji, čija važnost je minimalno 6 meseci duža od predviđenog povratka iz Grčke)
2. Fotokopija prve strane pasoša
3. Fotografija skorijeg datuma (sa belom pozadinom)
4. Polisa zdravstvenog osiguranja
5. Stari pasoš (plavi, poništen ili nevažeći) ukoliko ste stariji od 27 godina, i ukoliko u sadašnjem pasošu nemate ni jednu Šengen vizu.

Pored gore navednih opštih dokumenata, za pojedine kategorije građana potrebna su i sledeća dokumenta:

ZAPOSLENI:
- Potvrda o zaposlenju na memorandumu preduzeća,
- Fotokopija radne knjižice, strane 1,2 i 3, kao i strane gde je upisano i overeno sadašnje zaposlenje.
PRIVATNICI:
- Fotokopija rešenja o osnivanju firme,
- Potvrda o plaćenom porezu.
STUDENTI:
- Fotokopija indeksa,
- Potvrda o redovnom studiranju.
- dokaza o izdržavanju, odnosno imovnom stanju
ĐACI:
- Potvrda škole o redovnom školovanju,
- Fotokopija đačke knjižice ili svedočanstvo prethodnog razreda.
- izvod iz matične knjige rođenih
PENZIONERI:
- Poslednji ček od penzije,
- Rešenje o penzionisanju.
ZA VOJNA LICA:
-Potvrda o radnom odnosu (znaju personalni organi kako to izgleda),
-fotokopija vojne legitimacije,
DOMAĆICE:
- Fotokopija venčanice,
- Fotokopija overene zdravstvene knjižice,
- Potvrda o zaposlenju supruga i fotokopija njegove radne knjižice.

ZA MALOLETNU DECU:

- Ako putuju bez roditelja potrebna je saglasnost oba roditelja overena u opštini
- Ukoliko putuje samo sa jednim roditeljem potrebna je saglasnost drugog roditelja overena u opštini ( u oba slučaja - kopija Ambasadi, original stranka nosi na put);
- Fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih;
- Ukoliko su roditelji razvedeni, fotokopija nadležnog organa o rešenju starateljstva nad detetom;
- Ukoliko je jedan od roditelja preminuo, fotokopija izvoda iz matične knjige umrlih.
OSTALI NEZAPOSLENI:
- Dokaz o načinu izdržavanja; (dokaz o vlasništvu nepokretnosti na osnovu kojih se ostvaruje prihod-izdavanje stana/lokala, stipendija, izveštaj banke/pošte o uplatama iz inostranstva...)
- Za izdržavane članove domaćinstva potvrda overena u opštini sa dva svedoka;
POLJOPRIVREDNICI:
- Fotokopija poreske knjižice;
- Fotokopija zdravstvene knjižice;
- Potvrda da je izmiren porez po osnovu poljoprivredne delatnosti;
- Po mogućnosti potvrda da je član zemljoradnicke zadruge.

Za individualne vize potrebno je sledeće

* pasoš (važeći pasoš izdat isključivo u Srbiji, čija važnost je minimalno 6 meseci duža od predviđenog povratka iz Grčke)

* 2 fotografije novijeg datuma sa belom pozadinom

• Lično prisustvo stranke u konzulatu ambasade;

• Zahtev (koji se dobije u ambasadi) popunjen latinicom;

• Dokumentacija kao i za grupnu vizu i orginal dokumenti na uvid;

• Polisa zdravstvenog osiguranja;

Ukoliko se putuje sopstvenim prevozom, potrebna je i sledeća dokumentacija:
-fotokopija saobraćajne dozvole, vozačke dozvole, međunarodno osiguranje(zeleni karton, izdaje kuća u kojoj je osiguran auto), ovlašćenje od vlasnika vozila ako vlasnik nije u automobilu koji prelazi granicu koje se dobija u AMSJ , fotokopija međunarodne vozačke dozvole, kao i originali na uvid; Ova dokumenta se fotokopiraju za sve pasoše koji idu automobilom.

• dokumentacija iz agencije (vaučer i garancija )
* za lica mlađa od 18 godina viza je besplatna

Hvala Tantalu! :)

Ovu poruku je izmenio Roli: 19. May 2009 - 14:35

#2 seki

backpacker

• Član
  • Poruka:34
  • ženski

Napisano: 14. Mar 2008 - 21:57

Da li je neko sa foruma upucen, koliko ranije u odnosu na termin putovanja je moguce vaditi individualnu vizu, posto putujemo u junu pa bas da ne cekamo guzvu? :cvetic:

#3 jele

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:492
  • ženski

Napisano: 14. Mar 2008 - 22:04

Ja sam prosle godine krajem aprila zakazala termin za predavanje dokumentacije za vizu za Grcku, a putovala sam u junu. Zvala sam pocetkom aprila da zakazem termin, operaterka mi je rekla da je malo rano, kao da jos nisu poceli da zakazuju za one koji putuju u junu, ali sam ipak uspela.
Putopis: Krf

#4 Jeluska

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:464
  • ženski

Napisano: 14. Mar 2008 - 22:14

Pogledaj porukuseki @ 14. 03. 2008 - 20:57

Da li je neko sa foruma upucen, koliko ranije u odnosu na termin putovanja je moguce vaditi individualnu vizu, posto putujemo u junu pa bas da ne cekamo guzvu? :cvetic:

Mislim da moze da se izvadi tri meseca ranije
Stvarno videti, znaci: videti kisu kako pada uvis...

#5 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 15. Mar 2008 - 12:25

Tako je! Tri meseca pre putovanja se može vaditi viza! Mada zbog sezonskih gužvi leti grci malo komplikuju,tipa rano je još i tako to! Ali treba biti uporan!

#6 fmarea

putnik

• Član
  • Poruka:156

Napisano: 16. Mar 2008 - 21:05

Pogledaj porukufamilypa @ 13. 03. 2008 - 19:12

javite kad pocne zakazivanje termina za predaju dokumenata za vizu hvala

Vec su poceli,putujemo u julu a zakazali smo za sledecu nedelju.

#7 fmarea

putnik

• Član
  • Poruka:156

Napisano: 16. Mar 2008 - 21:12

Pogledaj porukuRoli @ 15. 03. 2008 - 11:25

Tako je! Tri meseca pre putovanja se može vaditi viza! Mada zbog sezonskih gužvi leti grci malo komplikuju,tipa rano je još i tako to! Ali treba biti uporan!

Mi putujemo u julu, a zakazali smo za sledecu nedelju u ambasadi, mislim da je mnogo bolje ranije, call centar dobijes iz prve, cak su pitali koji dan hocemo...Jednostavno, nema guzve...

#8 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 16. Mar 2008 - 21:14

Pogledaj porukufmarea @ 16. 03. 2008 - 20:12

.Jednostavno, nema guzve...

Još uvek,ali od maja je katastrofa!

#9 familypa

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 17. Mar 2008 - 19:27

ja sam pre nekoliko sati rezervisao termin za 31 mart inace za april ne zakazuju jos
hvala na dojavi fmarea

Ovu poruku je izmenio familypa: 17. Mar 2008 - 19:30

#10 katty

putnik

• Član
  • Poruka:113
  • ženski

Napisano: 17. Mar 2008 - 22:31

Pogledaj porukufamilypa @ 17. 03. 2008 - 18:27

ja sam pre nekoliko sati rezervisao termin za 31 mart inace za april ne zakazuju jos
hvala na dojavi fmarea
Kazi mi molim te u kom mesecu putujes na more kada si uspeo zakazati i jel ides preko agencije ili u sopstvenoj reziji,pitam zbog te potvrde o rezervaciji,da li su ti rekli nesto o tome kada si zakazivao

#11 familypa

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Mar 2008 - 00:24

Pogledaj porukukatty @ 17. 03. 2008 - 21:31

Kazi mi molim te u kom mesecu putujes na more kada si uspeo zakazati i jel ides preko agencije ili u sopstvenoj reziji,pitam zbog te potvrde o rezervaciji,da li su ti rekli nesto o tome kada si zakazivao
putujem 23juna inace najvise  3 meseca pred put mozes da rezervises termin.Idem preko agencije nisu nista pitali samo osnovne podatke kao godiste, adresa, tel ,svrha turisticka naravno ima slobodnih termina pa su mi rekli da sam odaberem datum ali samo
 u martu sto se tice potvrde nisu nista rekli

#12 jaaaca

backpacker

• Član
  • Poruka:4
  • ženski

Napisano: 18. Mar 2008 - 12:11

Pogledaj porukufamilypa @ 17. 03. 2008 - 18:27

ja sam pre nekoliko sati rezervisao termin za 31 mart inace za april ne zakazuju jos
hvala na dojavi fmarea

Ipak ne moze, ne mogu da verujem, vec par puta smo vadili vizu u martu ili aprilu, a putovali u julu, juce su me vratili iz ambasade, s napomenom da ove godine moze samo 2 meseca ranije!!! ( Fmarea je ali pisem s drugog mesta)

#13 katty

putnik

• Član
  • Poruka:113
  • ženski

Napisano: 18. Mar 2008 - 13:26

Pogledaj porukujaaaca @ 18. 03. 2008 - 11:11

Ipak ne moze, ne mogu da verujem, vec par puta smo vadili vizu u martu ili aprilu, a putovali u julu, juce su me vratili iz ambasade, s napomenom da ove godine moze samo 2 meseca ranije!!! ( Fmarea je ali pisem s drugog mesta)
Ok,hvala ti.A kazi mi jel onda mozes tek u maju da zakazes posto putujes u julu

#14 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 18. Mar 2008 - 14:53

A što bi nama nešto bilo jednostavno,kada mogu da nam komplikuju! :besan:

#15 jaaaca

backpacker

• Član
  • Poruka:4
  • ženski

Napisano: 18. Mar 2008 - 15:35

E bas takva sam ja bila juce :besan: :besan: :besan: !!! Ja trazim ulaz 30.06 tako da sam nesto kontala da zakazem opet za 30.04. ali nije ni to pametno, tu je uskrs, pa prvi maj,ne bi me cudilo da celu nedelju ne rade!!! Onda verovatno pocetkom maja! :angry: :angry: :angry: Mrzim kad mi papirologija stoji nad glavom!!!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0