Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

NOVI pasoši

603 odgovora na temu

#61 Marina 03

svetski putnik

• Član
  • Poruka:770
  • muški

Napisano: 09. Jul 2008 - 09:22

Zar nije u MUP-u?

Ja sam zvala MUP, lepo mi objasnili sledeće: dođeš, prijaviš se da dobiješ termin (juše je prvi slobodan bio za 2-3nedelje), dođeš u dogovorenom terminu i predaš potrebna dokumenta. Šta vam je potrebno od dokumenata zavisi od toga da li imate ovu novu ličnu kartu ili staru (sa novom manje dokumenata prilažete).

Nakon toga rok za dobijanje pasoša je 30 dana.

#62 Marina 03

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Jul 2008 - 09:33

Dokumenta potrebna za izdavanje novih pasoša:

1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Uverenje o državljanstvu
3. Stari pasoš
4. Fotka 5x5cm
5. Lična karta
6. Obrazac za pasoš 2000 din
7. Taksa 170 din

Ako imate novu LK nisu vam potrebna dokumenta pod 1., 2. i 4.

To je ono što sam ja uspela da saznam.

Srećno!

#63 aderyn

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 10. Jul 2008 - 12:09

A da li i dalje mogu da se izvade stari pasosi?

#64 Maxi NI

backpacker

• Član
  • Poruka:45
  • muški

Napisano: 10. Jul 2008 - 12:38

Mogu do kraja godine. Evo sta je potrebno i za stare i nove

http://www.mup.sr.go.../pasos?OpenPage

#65 aderyn

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 10. Jul 2008 - 13:18

Hvala puno!
Ludnica je u Mup-u zbog novih pasosa, a zuri mi se, znam da cu posle imati dupli trosak, ali ajde sad... :rolleyes:

#66 padabre

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 14. Jul 2008 - 20:05

Da li je neko dobio novi pasos??? Pri tome ne mislim ,normalno, na onih 204 dobitnika.

Interesuje me jer ako je 07 07 poceo prijem zahteva, valjda je za ovih sedam dana izdat koji pasos i stigao do novog vlasnika.Ili je samo poceo prijem zahteva, a ne i proizvodnja pasosa.
Javljajte se ljudi.....

#67 Marina 03

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 15. Jul 2008 - 08:02

Onaj ko je predao zahtev prvog dana tj. 07.07. dobiće pasoš u roku od 30 dana, znači do 07.08. što ne znači da će procedura trajati manje od 20 dana.

Barem ja u to ne verujem!

#68 Gospodin Iskra

kosmopolita

• Član
  • Poruka:5672
  • muški

Napisano: 15. Jul 2008 - 10:25

Stari pasosi, novi pasosi... kako god okrenes guzva sacuvaj boze! Loodilo ljudi. Sad krecem u akciju da izvadim bilo koji, a ako mi se smuci sve ovo odoh da izvadim clansku kartu biblioteke i ne idem nigde!
Postavljena slika

#69 Marina 03

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 15. Jul 2008 - 12:30

Pogledaj porukugospodin iskra @ 15. 07. 2008 - 10:25

... a ako mi se smuci sve ovo odoh da izvadim clansku kartu biblioteke i ne idem nigde!

:D

#70 pute

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:305
  • ženski

Napisano: 15. Jul 2008 - 12:40

Sta mislite, ima li smisla da me odbiju za vizu ako jos uvek imam stari pasos i nisam vadila novi? Trebalo bi da se za sad jednako gledaju, zar ne?

#71 Marina 03

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 15. Jul 2008 - 12:42

Do kada ti vazi taj stari?

#72 pute

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:305
  • ženski

Napisano: 15. Jul 2008 - 18:59

Pogledaj porukuMarina 03 @ 15. 07. 2008 - 12:42

Do kada ti vazi taj stari?
Do 2014 :)

#73 brzi

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3114
  • muški

Napisano: 15. Jul 2008 - 19:39

Pogledaj porukupute @ 15. 07. 2008 - 18:59

Do 2014 :)

pa pre 7.8. niko osim onih 204 pocasnih, nece imati novi pasos. Naravno da to nema veze sa odbijanjem za vizu....
Тасос МФТ Део 1, Део 2 и Део 3

"Сваки новчић има две стране."

#74 padabre

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 15. Jul 2008 - 23:40

pa pre 7.8. niko osim onih 204 pocasnih, nece imati novi pasos. Naravno da to nema veze sa odbijanjem za vizu....
[/quote]

Pa to u stvari izgleda kao da se oni i ne prave jos uvek pasose ,nego da oni veruju da ce do tada da pocnu da ih prave a zahteve primaju jer im je zakonski rok da ga izdaju za 30 dana, a kako vec kasne marketinski je bolje da je kasnjenje sto manje a i da pocnemo izdavanje pasosa pre Kosova.

Tehnicki to izgleda ovako: u policijskoj upravi ti uzmu biometrijske podatke(slika i ostalo), skeniraju ti izvod iz drzavljanstva i izvod iz MKR,uplatnicu i sve to elektronskim putem salju u centar za izradu pasosa.
Kada se pasos na osnovu tih podataka izradi on se salje postom u PU i oni ga urucuju podnosiocu zahteva.Znaci oni koji su podneli zahtev naprimer 07 07 2008 mogu da dobiju pasos posle par dana jer su odmah nakon podnosenja zahteva u centru koji proizvodi pasose dobili njegove podatke, a centar inace ne vrsi nikakve provere tih podataka.Nije valjda da stoje i cekaju maksimalni rok, pre ce biti da se pasosi jos uvek ne prave vec se samo primaju zahtevi iz gore pomenutih razloga.

Ja sam inace predao zahtev 08 07 2008 i cekam.

#75 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 16. Jul 2008 - 03:24

Pogledaj porukupadabre @ 15. 07. 2008 - 23:40

Pa to u stvari izgleda kao da se oni i ne prave jos uvek pasose ,nego da oni veruju da ce do tada da pocnu da ih prave a zahteve primaju jer im je zakonski rok da ga izdaju za 30 dana, a kako vec kasne marketinski je bolje da je kasnjenje sto manje a i da pocnemo izdavanje pasosa pre Kosova.

Tehnicki to izgleda ovako: u policijskoj upravi ti uzmu biometrijske podatke(slika i ostalo), skeniraju ti izvod iz drzavljanstva i izvod iz MKR,uplatnicu i sve to elektronskim putem salju u centar za izradu pasosa.
Kada se pasos na osnovu tih podataka izradi on se salje postom u PU i oni ga urucuju podnosiocu zahteva.Znaci oni koji su podneli zahtev naprimer 07 07 2008 mogu da dobiju pasos posle par dana jer su odmah nakon podnosenja zahteva u centru koji proizvodi pasose dobili njegove podatke, a centar inace ne vrsi nikakve provere tih podataka.Nije valjda da stoje i cekaju maksimalni rok, pre ce biti da se pasosi jos uvek ne prave vec se samo primaju zahtevi iz gore pomenutih razloga.

Ja sam inace predao zahtev 08 07 2008 i cekam.
-Sta si tačno predao od dokumenata?
-Nije valjda da i krštenica ne sme biti starija od 6 meseci??
-Da li si predao i za ličnu kartu ili samo za pasoš novi?

Vidim da si iz Vojvodine negde, ipak da pitam, koliko si čekao da predaš? Bez zakazivanja za predaju dokumenata?

Ovde čujem u BG da se najpre prijaviš za zalazani termin da predaš dokumenta, pa posle odeš, predaš, skeniraju šta treba i čekaš. Ima li ko iz BG da je bio, zanima me NBGD
Ne smemo ni da odem u policiju da se ne šlogiram od redova.. :(
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0