Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
NOVI pasoši sva pitanja u vezi novog pasosa
Napisano: 06. apr 2008 - 21:57
Pozzz
NOVE MFT: Prvi put u Beču - deo I i deo II, Drugi put u Beču - deo I, deo II i deo III,
"Eine kleine Nachtmusik", Schloßhof - deo I i deo II, Budimpešta.
Napisano: 07. apr 2008 - 08:51
Izrada pasosa traje 10 radnih dana, tako da ce mi pasos biti gotov za dve nedelje.
Napisano: 08. apr 2008 - 10:20
Novi pasoši od kraja maja?
3. april 2008. | 18:41 | Izvor: B92
Beograd -- Nakon što je 1. marta probijen rok kada je trebalo da počne izdavanje novih pasoša, u Vladi poručuju da izdavanje počinje krajem maja.
Krajnji rok za zamenu postojećih pasoša sa oznakama Jugoslavije za sada je i dalje 31. decembar ove godine, a u MUP-u, koji je zadužen za izradu novih pasoša, nije bilo moguće potvrditi početak izdavanja. Prema najavi Božidara Đelića, izrada novih pasoša poćeće krajem maja, a s njom se kasni zbog tehničkih problema u MUP-u i raspuštanja skupštine koja nije stigla da usvoji potrebne akte.
Dvesta četvoro istaknutih građana Srbije, koje će odabrati poseban vladin žiri, početkom maja će postati prvi nosioci prvog biometrijskog pasoša Srbije, a novu ispravu će među prvima dobiti i 400 najzaslužnijih sportista.
“Mi radimo veoma aktivno da se taj kompleksni posao uradi što pre, i očekujem izdavanje za sve naše građane krajem maja” kaže potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić. “Činjenica da je raspuštena skupština donosi jednu komplikaciju, a to je da smo u Zakonu o administrativnim taksama smo značajno smanjili iznos koji trebaju da plaćaju građani, te ćemo, u novom sazivu skupštine, odmah dati da se izglasa ta izmena, i da se primeni ono što je obećano - da pasoš košta 25 evra, i ni dinar više ili manje.“
U MUP-u Srbije danas nije bilo moguće dobiti informaciju da li će ta služba rešiti tehničke probleme do kraja maja i početi da izdaje nove pasoše.
Potpredsednik Đelić najavio je da će mu evropski komesar za proširenje Oli Ren sredinom aprila predati konačnu listu zahteva koje Srbija treba da ispuni da bi ušla na belu šengen listu, i napomenuo da su novi pasoši jedna od najvažnijih stavki.
“Mogu samo sa zadovoljstvom da konstatujem da su Slovenija i Francuska se založili da vize kroz koju nedelju budu besplatne”, nastavlja Đelić. “To je prvi korak, 35 evra manje za vize, a posle dobijanja ovih uslova, aj sam uveren da ćemo dobiti beli šengen do kraja godine.“
Pasoš Srbije biće u carskoj crvenoj boji, nijansi između crvene i bordo, a na prednjoj korici imaće utisnut grb Srbije i tekst ispisan ćirilicom, bez napisa na nekom od stranih jezika. Novu putnu ispravu izdavaće policijske uprave ili policijske stanice MUP-a na čijem području je prebivalište, odnosno boravište lica koje podnosi zahtev za izdavanje, sa rokom važenja od 10 godina. Stari pasoši sa oznakama SR Jugoslavije važiće do kraja 2008. godine.
Napisano: 08. apr 2008 - 18:31
Ha,ha,ha! Uzas! Juce sam uzela novi-stari pasos koji vazi do.......2018!!!!!!!
Napisano: 08. apr 2008 - 18:32
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 09. apr 2008 - 08:20
...“Činjenica da je raspuštena skupština donosi jednu komplikaciju, a to je da smo u Zakonu o administrativnim taksama smo značajno smanjili iznos koji trebaju da plaćaju građani, te ćemo, u novom sazivu skupštine, odmah dati da se izglasa ta izmena, i da se primeni ono što je obećano - da pasoš košta 25 evra, i ni dinar više ili manje.“...
Koliko je do sada koštalo vađenje pasoša???
Napisano: 09. apr 2008 - 08:36
Napisano: 11. apr 2008 - 13:13
Napisano: 13. apr 2008 - 00:33
Napisano: 13. apr 2008 - 07:36
Hvala ti na ovo! Taman sam mislila da pitam....
Napisano: 24. apr 2008 - 10:06
Pasoši stižu krajem maja
S. S. R., 22.04.2008 18:15:01 Ocena:
2.33 (Glasova: 15)
[Oceni] Komentara: 0 [Postojeći komentari]
Građani Srbije će prve zahteve za izdavanje novog pasoša moći da predaju krajem maja, a njihovo izdavanje se očekuje početkom juna, rečeno je “Novostima” u kabinetu potpredsednika Vlade Božidara Đelića.
Vicepremijer je, kako su nam preneli sagovornici, boravio u Minhenu, gde je rešio problem s nemačkim partnerima koji su zaduženi da nam dostave materijal za zaštitu putnih isprava. Nemci su, naime, bili “zakočili” proces izrade pasoša, jer su tražili garancije od tehničke vlade da će za taj posao biti isplaćeni na vreme, bez obzira na to kakav će biti rezultat majskih izbora.
Narodna banka Srbije dala je garancije nemačkoj firmi “Giseke i Devrijent”, koja je zadužena za izradu čipova na novim pasošima Srbije, da će posao u potpunosti biti isplaćen! Ovo je za “Novosti” izjavila Tanja Miščević, šef Kancelarije za evropske integracije i potvrdila da sada više nema smetnji za štampanje novih pasoša.
- Jeste da smo izgubili dosta vremena, ali počinjemo štampanje u maju - kaže Miščevićeva. - Problem je nastao kada su banke okupljene oko konzorcijuma za čipove otkazale. Međutim, naša banka je dala garancije da će sve biti isplaćeno.
Nemačka firma je u jednom momentu tražila i potvrdu od tehničke vlade da će posao biti završen bez obzira na rezultat izbora.
Napisano: 27. apr 2008 - 18:26
Danas sam razgovarao sa nekim ljudima koji imaju veze u MUP. Rekoše mi da su čuli da smo navodno već imali odštampano preko 100,000 pasoša ali su morali svi biti uništeni, jer su na sebi imali konturu Srbije sa Kosovom. Iz EU je poručeno da takvi pasoši neće biti prihvatljivi za države EU i da moramo ili menjati konturu u nešto neutralno ili je potpuno izbaciti.
Navodno je to glavni razlog produžetka roka za izdavanje novih pasoša.
E sad, koliko je sve to tačno, ne bih mogao da tvrdim, prenosim samo što sam čuo i nadam se da su to netačne informacije :(

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

Citiraj
Odgovori na ovo