Putovanja.info Forum: NOVI pasoši - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (41 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

NOVI pasoši sva pitanja u vezi novog pasosa

#16 Korisnik je offline   Marina 03

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 770
  • Učlanjen: 26.08.06

Napisano: 13. mar 2008 - 16:04

Eto, promenih LK za 24h!!!
I ko sad kaže da nisu ažurni!! :P

Naravno, kad niko drugi ne menja stara za stara dokumenta.

By the way, nemaju pojma ni o kakvom približnom datumu za izdavanje novih!
0

#17 Korisnik je offline   jele

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 492
  • Učlanjen: 17.05.07

Napisano: 24. mar 2008 - 14:45

Trebalo bi ovih dana da vadim pasos, a tako mi se ne da.. Rekose mi kolege s posla da se na pasos ceka 10-tak dana. Nesto mi je to mnogo, cini mi se da se ranije za krace vreme dobijao.
Putopis: Krf
0

#18 Korisnik je offline   Marina 03

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 770
  • Učlanjen: 26.08.06

Napisano: 24. mar 2008 - 16:33

Pogledaj porukujele @ 24. 03. 2008 - 13:45

Trebalo bi ovih dana da vadim pasos, a tako mi se ne da.. Rekose mi kolege s posla da se na pasos ceka 10-tak dana. Nesto mi je to mnogo, cini mi se da se ranije za krace vreme dobijao.

Ne znam, ali ja kad sam bila za LK nikoga nije bilo za pasose, barem ovde u mojoj opstini.
Probaj da odes u skorije vreme, mozda ti se posreci...
0

#19 Korisnik je offline   jele

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 26. mar 2008 - 17:49

Pogledaj porukuMarina 03 @ 24. 03. 2008 - 15:33

Ne znam, ali ja kad sam bila za LK nikoga nije bilo za pasose, barem ovde u mojoj opstini.
Probaj da odes u skorije vreme, mozda ti se posreci...

Ma stvarno moram, sve se nakanjujem pa nikako. Sve sam mislila uspecu da sacekam taj novi, ali kasno mi je da cekam maj.
0

#20 Korisnik je offline   mirarbi

• tasofilka
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 7194
  • Učlanjen: 05.01.06

Napisano: 31. mar 2008 - 22:13

I kod nas ista prica. Suprugov pasos istice pocetkom jula. Dakle, neminovno ce morati da izvadi novu putnu ispravu, al' je sad pitanje koju. Da li da pozurimo i izvadimo mu ovih dana NOVI stari pasos ili da cekamo da pocnu sa izdavanjem tih novih, crvenih pasosa? Bojim se da nam se ne desi da od maja, kada krenu sa izdavanjem novih pasosa, bude velikih guzvi i cekanja na dobijanje pasosa, pa da onda ne stignemo na vreme da predamo dokumentaciju za izdavanje individualne grcke vize (putujemo sredinom avgusta).
0

#21 Korisnik je offline   jele

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 01. apr 2008 - 09:22

Mislim da nema potrebe da vadi novi-stari pasos, jer izdavanje novih, crvenih krece u maju. Sve i da mesec dana ceka novi pasos, termin mozete zakazati za jun/jul unapred i onda sa novim pasosem lepo u ambasadu.
0

#22 Korisnik je offline   mirarbi

• tasofilka
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 01. apr 2008 - 11:25

Jele, kako sam ja cula, na novi crveni pasos ce se cekati duze od mesec dana, jer ce u prvoj turi izdati nekih 200 pocasnih primeraka.
0

#23 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 01. apr 2008 - 12:33

Mirabi,pa nema potrebe da žuriš... Ako i prvog maja kreće izdavanje novih,i odmah predate zahtev,dobićeš ga najkasnije do početka juna,pa da imaš dovoljno vremena za vađenje vize... Samo zakaži termin na vreme na kraj jula!

Kod mene je problem,jer dokumenta moram predati krajem maja,pa će devojka morati izvaditi još plavi pasoš!

Evo kod mene krenuli sa izdavanjem novih Ličnih karti,dobijaju se u roku od 4-5 dana! Sada je i dosta jednostavnije,jer se slikaš u SUP-u...

Ovu poruku je izmenio Roli: 01. apr 2008 - 12:34

0

#24 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 01. apr 2008 - 12:35

Pogledaj porukumirarbi @ 1. 04. 2008 - 11:25

jer ce u prvoj turi izdati nekih 200 pocasnih primeraka.

Ja sam mislio da je ovo već urađeno!
0

#25 Korisnik je offline   jele

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 01. apr 2008 - 13:01

Nazovem ti ja SUP da dobijem informaciju o izdavanju novih pasosa iz prve ruke, a odgovor koji sam dobila bio je ''Ne znamo jos nista o tome kad ce krenuti izdavanje novih pasosa, ni koliko ce procedura izrade istog trajati''... Pa sta znaju...
Ja cu definitivno morati da vadim novi-stari pasos jer nemam lufta da cekam, moram predati dokumentaciju u ambasadu najkasnije sredinom-krajem maja.
0

#26 Korisnik je offline   mirarbi

• tasofilka
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 02. apr 2008 - 19:10

Citat

Nazovem ti ja SUP da dobijem informaciju o izdavanju novih pasosa iz prve ruke, a odgovor koji sam dobila bio je ''Ne znamo jos nista o tome kad ce krenuti izdavanje novih pasosa, ni koliko ce procedura izrade istog trajati''... Pa sta znaju...

Kazem vam ja. Nista ne znaju, a nezvanicno najavljuju visemesecno cekanje na dobijanje novih pasosa.

Sve sam se nadala da neko od vas ima optimisticnije vesti.
0

#27 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 02. apr 2008 - 20:07

Pogledaj porukujele @ 1. 04. 2008 - 13:01

Ja cu definitivno morati da vadim novi-stari pasos jer nemam lufta da cekam, moram predati dokumentaciju u ambasadu najkasnije sredinom-krajem maja.

S' tim neće da bude problema. Čak i ako stari pasoš i dalje ima rok važnosti.
0

#28 Korisnik je offline   brzi

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3052
  • Učlanjen: 06.03.08

Ikonica poruke  Napisano: 05. apr 2008 - 02:26

Evo ja sam kao pokretac ove teme odradio svoje. Izvadio sam novi-stari pasos.

Mada sad koliko vidim, Grcka ambasada promenila rok vaznosti pasosa nakon izlaska iz zemlje sa 6 na 3 meseca, tako da je moj pasos koji je vazio do 9. decembra mogao da posluzi. :besan:

Mirarbi ne znam da li se secas kada su poceli da se izdaju ovi plavi pasosi umesto onih nekadasnjih crvenih SFRJ. Isto su se odlagali vise puta po nekoliko meseci. Na kraju kada je dosao dan kada su poceli zvanicno da ih izdaju, u SUP-u su bar nedelju dve govorili kako oni jos nisu dobili obavestenje o tome i ne mogu da izdaju tadasnji novi pasos. Ja sam tada inace vadio svoj prvi pasos za ekskurziju.... Pasos sam zbog velikih guzvi dobio tek nakon 40 dana, i to sam ko nesretnik morao da idem svakih par dana da pitam da li je gotov jer je zakonski rok 15 dana. U svakom slucaju imao sam srece jer sam ga dobio par dana pred put i malo je falilo da zbog toga ne odem.

Prosao sam tu proceduru vec jednom i ne zelim opet da rizikujem. Zato sam izvadio novi-stari koji ce da posluzi za ovu godinu pa na prolece ponovo.... Prebolecu 930 dinara + 400 drzavljanstvo + slike. Bolje nego da grizem nokte.

Inace da odgovorim i drugima. Guzva je bila za pasose i sad. Rekli su mi da dodjem za 7 dana. Kada sam dosao po pasos cuo sam da onima koji tada predaju dokumenta govore da dodju za 10 dana. Tako da vam preporucujem da to resite sto pre, jer ce kasnije sigurno biti jos veca guzva.

Pozdrav svima.
Тасос МФТ Део 1, Део 2 и Део 3

"Сваки новчић има две стране."

0

#29 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator

Napisano: 05. apr 2008 - 13:56

Blic: Novi pasosši čekaju novu vladu,jer štamparija u Nemačkoj koja ih proizvodi ne može da dobije bankarske garancije od tehničke vlade!

Ovu poruku je izmenio Roli: 05. apr 2008 - 13:56

0

#30 Korisnik je offline   Nina!

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3449
  • Učlanjen: 24.05.07

Napisano: 05. apr 2008 - 17:09

Upravo zbog roka vaznosti juce sam predala za novi-stari pasos. Inace kod nas je ''drzavljanstvo'' 300 din. Sto se tice guzve-kod nas je nema-novi pasos se dobija narednog dana!
0

• (41 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com