vladar @ 20. 03. 2008 - 00:37
Obavezno Heraklion ,jer je najjeftiniji sa smeštajem,jednostavno zbog velike ponude kapaciteta,drugo nalazi se na pola puta od istočne obale i zapadne obale,moja preporuka je da izbegneš agencije jer uglavnom rade aranžmane na 10 ili 11 noćenja ,a za obilazak Krita to je premalo dana.Takođje čarter letovi su kod nas nerealno skupi...
pa, čarter letovi jesu nerealno skupi, ako gledaš kako su formirane cene u agencijama. ali su s druge strane hoteli nerealno jeftini. agencije u principu skoro 50% cene hotela za jedan aranžman prebace u avionsku kartu. u pitanju je čist marketing, jer ti je psihološki lakše da platiš jeftin hotel, a za avionsku kartu onda ide odgovor "znate, to ne zavisi od nas (agencije), već od jata, mi tu ništa ne možemo". ma kako nekome ove izgledalo kao budalaština, mi i dalje letujemo dosta jeftinije od ostalih. ako isti aranžman koji plaćaš našoj agenciji pogledaš kod thompsoma ili thomascooka, videćeš da je naš aranžman jeftiniji 30-50%. e sad, naravno, druga je priča što oni u proseku imaju 5-6 puta veći prosek plata. ja sa iskreno nadam da će neko od low-cost kompanija početi uskoro da leti kod nas, ali ćemo tada početi i da plaćamo tržišne cene hotela, a to su manje-više one koje nalazimo na netu.
ovo je bio mali offtopic... tebi svaka čast, što ćeš kolima na krit. javi kako ide rezervacija za brod. znam da minoan ima jednom nedeljno dnevnu liniju pirej-iraklio, čini mi se 11.00-17.00. to je pravi itinerer, ako mene pitaš, ali treba imati bar 20-tak dana slobodno, da bi imao smisla. sve ispod toga je malo, ako već ideš kolima.
ma, za krit treba vremena...
pozdrav