Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

KRIT

975 odgovora na temu

#1 MartinTrajkovic

putnik

• Član
  • Poruka:122

Napisano: 24. Feb 2008 - 18:39

Planiram da idem na Krit u septembru, pa ima te li neke informacije o vremenu, moru, u koje mesto da idem, sta netreba da propustim itd. Sve sto znate. Hvala

#2 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 24. Feb 2008 - 18:57

O Kritu se dosta pisalo na forumu, pa pokusaj da iscitas. Krit je ogromno ostrvo i zavisi koju stranu izaberes tu ces i obici. Ako te interesuje mirnija varijanta onda Retimno, Agios Nikolaos, Platanias, a ako hoces lud provod onda Hersonisos. Plaze su duge i pescane i cesti su talasi. Ima dosta toga da se vidi, zavisi sta te zanima.
Ako mas neko konkretnije pitanje, tu sam...Vreme ce ti sigurno biti lepo, tu ne brini.
Ja sam bila u Retimnu pre par godina i bilo je lepo. Dugacka pescana plaza, setaliste pored mora, stari grad. Preporucujem hotel na plazi Kriti beach 3+*.

#3 MartinTrajkovic

putnik

• Član

Napisano: 24. Feb 2008 - 19:42

Hvala ti na odgovoru.
I ja sam razmisljao o Retimnu hotel Olimpic I. Kriti beach je malo skuplji za nekih 80Eur a za taj novac razmisljam o izletu na Santorini.
Nigde nisam procitao o cenama lezaljki, da li je isto kao i na Halkidikiju, narucis dva, tri pica i ceo dan na lezaljki ili je varijanta Crne gore. Da li si posetila Aqua park?

Ovu poruku je izmenio suki: 08. Mar 2011 - 19:57

#4 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 24. Feb 2008 - 20:25

Hotel Olimpic je u centru grada, na najprometnijoj ulici. Dosta bučno...Ko ga radi ove godine?

Ovu poruku je izmenio suki: 08. Mar 2011 - 19:57

#5 MartinTrajkovic

putnik

• Član

Napisano: 24. Feb 2008 - 20:50

Pogledaj porukutrotter @ 24. 02. 2008 - 19:25

Hotel Olimpic je u centru grada, na najprometnijoj ulici. Dosta bučno...Ko ga radi ove godine?

Videp sam da ga radi BELVI travel, a prosle godine ga je radio FILIP travel. Razmisljao sam jos i o hotelu Brascos, jeftin je a ima PP i o hotelu Palmera Beach u Hersonisosu. Pa sta da radim kad su bolji hoteli po 50-100 Eur skuplji. Nije malo, pogotovu ako ustedim i na ranijem uplacenom aranzmanu to ti je oko 150-200 EUR ustede, taman za pola dzeparca.

#6 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 25. Feb 2008 - 10:20

Cene lezaljki i suncobrana su oko 6E. Nije varijanta sa kaficima na playi kao na Halkidikiju. Ovde je ulica između kafića/restorana i plaze.

Ukucaj na google rethymno beach, pa idi na slike.

Brascos kazu da je solidan, ali zavucen u gradu, nije blizu plaze. Pogled iz Kriti beach-a je fantastican! Pravi morski ugođaj...

#7 zarzuela

backpacker

• Član
  • Poruka:46

Napisano: 26. Feb 2008 - 16:25

Pogledaj porukuMartinTrajkovic @ 24. 02. 2008 - 18:42

Hvala ti na odgovoru.
I ja sam razmisljao o Retimnu hotel Olimpic I. Kriti beach je malo skuplji za nekih 80Eur a za taj novac razmisljam o izletu na Santorini.
Nigde nisam procitao o cenama lezaljki, da li je isto kao i na Halkidikiju, narucis dva, tri pica i ceo dan na lezaljki ili je varijanta Crne gore. Da li si posetila Aqua park?

Ja sam bila na Kritu u akvaparku. Bila sam u Agios Nikolaosu (istočni deo ostrva) i tamo su reklamirali 2 akvaparka, od kojih jedan ima više sadržaja za decu, pa smo mi odabrali onaj drugi, a taj drugi se zvao na primer Water land i nalazi se u brdima iznad Hersonisosa. Bilo je super, osećala sam se kao da imam deset godina, a mislim i da svi ljudi podetinje na takvom mestu.
A, inače na Kritu, ako voliš pešačenja i aktivan odmor obavezno da posetiš Samariju, drugi po veličini kanjon u Evropi koji se nalazi na zapadnom delu ostrva. Izlet je pun pogodak.
Pozdrav :cvetic:

#8 MartinTrajkovic

putnik

• Član

Napisano: 26. Feb 2008 - 23:23

Hvala puno na predlozima za izlete. Vec ih imam tri: Santorini, kanjon i Aqua land. Razmisljam jos i o posetama Hanji, Heraklionu i Baji beach samo neznam tacno gde se nalazi. Koju jos preporuku imate za plaze.
Ja odh u cetvrtak na sajam da rezervisem letovanje, mozda se sretnemo tamo.

#9 emma05

turista

• Član
  • Poruka:60
  • ženski

Napisano: 01. Mar 2008 - 23:22

Od plaza ne propusti Elafonisi, Preveli, Matalu, Falasarnu, Vai (mada nisam bila ali po slikama bih rekla da je super)..... ma ima ih toliko da ti treba mnogo vise od 10-15 dana da ih obidjes.

Idi obavezno na Knosos.

Sto se mesta tice moja preporuka je Retimno. Ako sam dobar utisak stekla - povoljniji je od drugih mesta a ima sve sto ti treba... Lepu, veliku plazu, divan stari grad, tvrdjavu, mesta za vecernje izlaske, radnje za shoping. A onda lepo uzmes rent a car i sibas okolo.

#10 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 05. Mar 2008 - 01:43

Čisto da podignem temu :D

Retimno

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio trotter: 05. Mar 2008 - 01:44

#11 emma05

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Mar 2008 - 10:07

Evo nesto malo blize i nize - Retimno :D

Postavljena slika

#12 emma05

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Mar 2008 - 10:11

Nezaobilazna plaza Preveli

Postavljena slika

#13 saks

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 05. Mar 2008 - 13:11

Svaka čast za slike, ostavili ste me bez daha!
Tasos je lep, ali ovo...bože zdravlja dogodine, taman dok deca porastu još malo :P

#14 emma05

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Mar 2008 - 14:33

Pogledaj porukusaks @ 5. 03. 2008 - 12:11

Svaka čast za slike, ostavili ste me bez daha!
Tasos je lep, ali ovo...bože zdravlja dogodine, taman dok deca porastu još malo :P

E i ja zbog deteta 2 godine odlazem moj ljubljeni Krit. :D

Iz istog razloga smo prosle godine otisli na Tasos (jednim delom i zbog foruma Tasos - u reci i slici) i moram da priznam da sam od Tasosa ocekivala mnogo vise sudeci po opisima Tasosofila. Ali ja ih razumem - i ja sam takav fan Krita.
Krit i Tasos dva totalno razlicita ostrva... po svemu. Cak ni Grci ne govore na isti nacin. :)

#15 emma05

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Mar 2008 - 14:51

Vec pomenuta plaza Elafonisi
Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0