Putovanja.info Forum: Bali - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Bali

#31 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 293
  • Učlanjen: 13.01.08

Napisano: 05. okt 2009 - 22:39

uvek reagujem kada smatram da neko prica gluposti i nebuloze a ti upravo to radis... ovo ti ne bih rekao ovako da me nisi drsko pomenuo skoro 10 puta samo u ovom jednom postu... Ja mozda nisam nikome pomogao kako ti kazes ili mislis ali nisam nikoga ni obmanuo a ti upravo to radis svojim pisanjem... o tolerantnosti je bzvz da pricamo jer ti umesto argumenata imas predpostavke, secanja i sl... a svako ko ne deli tvoje razmisljanje ti je automatski neprijatelj... Osim toga vidi se da se razmahujes iskustvom koje realno nemas jer da je tako neke stvari nikada ne bi dozvolio sebi... A i o tebi su dovoljno rekli ljudi koji te znaju licno, tako da...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:14
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se odgovara na prethodni post

...every journey begin with a single step!
0

#32 Korisnik je offline   Infoputnik

• Putolov
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 9217
  • Učlanjen: 22.06.08

Napisano: 06. okt 2009 - 00:58

Verujem i dalje da ce ljubav prema putovanju nadjacati prepucavanja...svako ima pravo na svoje misljenje.

Okrenimo se putovanjima, a ne sujeti ...a ja cu vec ocistiti temu od SVIH off postova.

#33 Korisnik je offline   MirjanaP

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 30
  • Učlanjen: 20.07.08

Napisano: 06. feb 2010 - 21:45

Ove sam godine gotovo do samog kraja privela svoje putovanje na Bali ali sam u poslednjem trenutku odustala.Verovatno me necete razumeti ali kako neko gore rece svi imamo PRAVO na sopstveno misljenej.
Evo sta je u pitanju, PA GDE JE MORE!
Ja sam od onih putnika koja voli vrlo aktivno putovanje ali mi je JAKO vazno i more.
Vrlo volim lepo i toplo more i naravno sve sto ide uz to mislim obilasci, upoznavanje sa kuturom, istorijom , prirodnim lepotama i ...Cudi me da niko o tome ne pise:shokiran:.
Ja bih molila sve koji su bili tamo malo informacija i o tome,preko neta i silnih sajtova mnogo sam procitala da su leii osetne plime i oseke kada se vise ide a nazovi zimi, manje ali nesto hladnije more i vazduh.
0

#34 Korisnik je offline   ja_ns

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 91
  • Učlanjen: 02.07.06

Napisano: 07. feb 2010 - 00:56

Mimi, pa u kojem mestu si bila? Ja sam bio u Nusa Dui, i u moru sam samo noge pokvasio :D
Dok sam isao na izlete, primetio sam da mora ima u Kuti, mada su tamo talasi prilicno veliki. A, i sama plaza u Kuti mi je bez veze. Takodje, u Sanuru je bilo mora (makar u onom momentu dok sam prolazio tuda). Ja sam na netu pronasao podatke i izjave ljudi koji su bili, da od mora nema nista i da Bali nije ostrvo iz snova, makar sto se mora tice. I zaista sam se i uverio u to. Plaza je bila ok- beli pesak, ali more nije bilo ni priblizno onome kakvo bi ljudi zamisljali kad su u pitanju tropski krajevi. Sve sam to znao, i ipak otisao tamo i nisam se razocarao. Kupao sam se u bazenu hotela, iako to inace ne praktikujem. Vise volim da se kupam u moru, ali mi je na Baliju bazen bio bezbednija opcija. Jer, more je prepuno travuljine, u kojoj se svasta krije, a ni meduza ne manjka....
0

#35 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 200
  • Učlanjen: 29.12.08

Napisano: 08. feb 2010 - 12:27

Ja planiram da od 20 marta provedem nekih 30 dana u Indoneziji .U planu je Bali , Lombok i ostrvo Flores. Kad se vratim pišem vam da li ima plaža ili ne i kakve su. Po mom planu trebalo bi da proverim plaže Jimbaran ,Padang padang , Dreamland beach , Green bali i Bingin. Na Lomboku plaže na ostrvima Gili i u Kuti. Na Floresu plaže na Komodo ostrvu i Rinka ostrvu.
0

#36 Korisnik je offline   anja-bg

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 67
  • Učlanjen: 21.08.08

Napisano: 20. feb 2010 - 02:29

Pocinjem od Balija, posto me je Oljica zamolila. Izvinite svi zbog kasnjenja :)

Mi smo do Balija dosli autobusom sa Jave, o tome cu detaljnije pisati na temi o Indoneziji. Bili smo tamo nesto vise od 10 dana i sve vreme smo bili smesteni u Ubudu koji je sladak gradic, ali ipak komercijalizovan, prepun je butika, restorana i kafea. Nasli smo smestaj u samom Monkey Forest Rd-u, koji predstavlja prakticno glavnu ulicu u gradu. Imali smo lepu sobu sa tradicionalnim namestajem, dva velika lezaja, ormar, pisaci sto i stolica i veliko kupatilo. Sopstvenu terasu sa prelepim drvenim stolom i foteljama na kojoj se sluzi dorucak. Na terasi smo imali i manju susilicu za ves, a ispred terase je bio i prelep vrt. Smestaj ima i bazen sa lezaljkama. Dorucak su nam sluzili kada se probudimo, i to obicno bude mala vocna salata, tost sa bananama i mali omlet preko. Dobijali smo i veliki termos sa vrucom vodom, pa smo pravili sami caj tokom dana. Generalno, svi su jako ljubazni, ne samo u tom nasem smestaju gde smo bili (pokusacu da nadjem kako se zove), vec generalno. Smestaj smo placali oko 110.000 rupiahs, sto je oko 8,7 eura po danu za nas dvoje, sa doruckom. Pocetna cena je bila veca, ali smo spustili jer smo resili da ostanemo 10ak dana. Ti bungalovi su pri dnu ulice, blizu Monkey Forest-a, sa desne strane kada se ide ka sumi. U prevodu na srpski znaci lepa zena. Pokusacu da nadjem negde kako se zove tacno. Nema ga u LP-u. Bili su ljubazni i svaki dan su dolazili da ciste sobu.
Hranili smo se uglavnom po preporukama iz LP-a i bili smo prilicno zadovoljni. Dewa Warung je sjajan mali restoran. Uvek je pun backpackera, hrana je bas jeftina i jako ukusna. Supe su im dobre, kao i satay, a cini mi se da je i nasi goreng dobar. Jeli smo u jos jednom sjajnom restoranu, ali njega nema u LP-u, pa ako nekoga zanima mogu objasniti gde se nalazi. Nesto je skuplji od Dewa Warunga, ali je hrana bas dobra. Inace, dijagonalno od Dewa Warunga, kada se krene ka pijaci ima jos jedan mali restoran. Unutra imaju slike nekih fudbalera. Ukusna hrana, jeftine cene. Jeli smo i u Warung Ibu Oka koji LP preporucuje zbog cuvenog praseceg pecenja. Ima slicnosti sa "nasim" pecenjem, ali je skoro nemasno i ima puno zacina. Mislim da vredi probati. Sluze i supu, valjda prasecu, koja se meni nije dopala. Nismo jeli u pekarama i restoranima koji sluze zapadnjacku hranu, tako da vam o njima nista ne mogu reci. Ko ne voli indonezansku hranu, moze da jede satay, ili po pekarama, mada su dosta skuplje.
Jedan dan smo iznajmili neki Diahatsu dzip srednje velicine za nekih 160.000 i obisli smo dosta - bili smo na jezeru Batur i videli smo vulkan Batur, otisli smo do Lovine, tamo smo rucali, bili smo na jezerima Tamblingan i Buyan, posetili smo hram Ulun Danu Bratan koji je prelep i svima bih preporucila da ga vide. Kao sto su ostali napisali, hramova ima, za nase pojmove, previse i zaista su slicni jedan drugome, tako da nema potrebe da zalazite bas u svaki. Posetili smo i Goa Gajah, do koje mozete i peske iz Ubuda ukoliko volite da pesacite. Inace, ako volite pesacenje one staze iz LP-a su prilicno dobre i mozete videti svasta zanimljivo. Imajte na umu da cete verovatno prolaziti kroz dzunglu, u sred koje je Ubud i podignut, tako da se prikladno obujte - nikako papuce. Vredi i otici do pirincanih terasa koje su raj za oci :)
Za nabavku voca i ostale hrane najjeftinije je da kupujete u velikom marketu Delta Dewata, ima nacrtano na LP mapi. Ima i puno manjih Delti po grau, ali u ovom velikom je zaista dobar izbor svega i svacega. Ne propustite da probate razno voce. Durian obavezno, king of the fruit :). Idite u Monkey sumu, zaista je zanimljivo, ima dosta majmuna koji su bas friendly :) i cuvajte svoje stvari, jer znaju biti i agresivni :)
Iznajmili smo i motor, onaj manji, koje svi voze tamo. Po gradu je ok, ali ne bih bas preporucila za medjugradsku voznju, iako smo mi isli i u okolne gradice, smatram da nije bas bezbedno. U svakom slucaju, pobrinite se da svako ima kacigu.
Ukoliko zelite da kupujete suvenire, odecu mozda, poklone isl. ja bih vam preporucila da iskoristite vreme na Baliju, ukoliko stajete duze, jer je po mom iskustvu, uz cenkanje, jeftiniji i od Jave i Kambodze. Napominjem, ovo je moje iskustvo. Ja sam recimo kupila mnogo lepu balon haljinicu sa postavom za 80.000 i prelep srebrni prsten za 100.000. Jos sam kupovala nekih umetnickih predmeta po neverovatnim cenama. Kupila bih i vise da nismo imali jos dosta da putujemo posle toga.
U centru Ubuda ima pijaca pre podne, i tamo ima zaista svega, od odece do umetnickih predmeta. Ako vas interesuje umetnost, bolje idite direktno u studuje kod lokalnih umetnika, jer cete tamo moci da postignete bolju cenu. Slobodno se cenjkajte, moze se dosta spustiti cena. Inace, Ubud je raj za ljubitelje umetnosti. Izbegavajte da kupujete od umetnika koji obilaze guesthouse i bungalowe, posto su mnogo skupi.
Dame, ukoliko volite home made sapune preporucila bih vam Kou, nalazi se u Jl Dewi Sita, kada se krene od fudbalskog stadiona ka Dewa Warung sa leve strane. Sapuni su potpuno prirodni, predivno mirisu, i kostaju oko 20.000. Predivni su.
Iako smo bili tamo krajem oktobra, vreme nas je sjajno posluzilo. Bilo je suncano, ali ne i pretoplo, tako da smo mogli svaki dan maksimalno da iskoristimo.
Molim vas vodite racuna o malim "ponudama" koje oni svakodnevno nude svojim bogovima. Stavljaju ih i po ulici, tako da vodite racuna da ih ne pogazite. Oni se nece ljutiti, ali ipak obratite paznju.
Pitajte ako vas jos nesto zanima!

Ovu poruku je izmenio anja-bg: 20. feb 2010 - 02:37

0

#37 Korisnik je offline   anja-bg

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 67
  • Učlanjen: 21.08.08

Napisano: 20. feb 2010 - 02:42

Sada vidim i neke postove napisane posto smo mi otputovali. Na Bali se u principu ne ide zbog mora. Mi nismo ni imali takva ocekivanja, tako da se ni jednom nismo ni okupali, pa nemam iskustva. Ali jeste ostrvo iz snova. Sve je tako nestvarno. Prelepe kuce, jos lepsi vrtovi, divni hramovi, pirincana polja, jezera, vulkani, ogroman diverzitet na tako malom prostoru. A ljudi su posebna prica. Morate ih upoznati! Neka vam pricaju o svom vidjenju zivota, obicajima, vrednostima, porodici, pogledima na moderni zivot, ucenjima.. Zaista izuzetno iskustvo. Jedinstvena kuptura. Morate ih upoznati. I ne propustajte da posetite neciju kucu ukoliko budete imali priliku, jer svaka kuca tamo je hram za sebe, sa prelepim statuama i sarenim vrtovima :)
0

#38 Korisnik je offline   aquariusbg011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 39
  • Učlanjen: 02.06.06

Napisano: 12. mar 2010 - 03:08

Razmisljam da idem na Bali u novembru, kako je tamo u tom periodu, da li je kisni period ili je OK ..
Bacio sam oko na Ayana resort, bivsi Ritz Carlton, da li ga je neko od vas posetio, neki utisci, sve je dobrodoslo .. :)
0

#39 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 200
  • Učlanjen: 29.12.08

Napisano: 12. mar 2010 - 12:03

Bacila sam pogled na Ayan resort na Baliju koji s n alazi na Jimbarain plaži , ukoliko sad mislimo na isti resort. Divan je samo mi se ni sviđa cena od 113-148€ dnevno. Novembar može da bude super i ako bi od tada trebalo da počne kišni period . Po izveštajima ljudi koji su biliu tom periodu , lepo su se proveli i nisu imali problema sa kišom. Mislim , ako mnogi turisti pa i naši redovno idu u decembru i januaru odmah posle Nove gorine, zašto i tebi ne bi bilo super u novembru.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:12

0

#40 Korisnik je offline   aquariusbg011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 39
  • Učlanjen: 02.06.06

Napisano: 12. mar 2010 - 13:54

Hvala ti, Oljice na brzom odgovoru .. Nashao sam preko agencije LeTrip za 74e po danu .. hotel mi izgleda fenomenalnoo .. preko kojih kompanija moze najpovoljniija karta da se nadje ?
0

#41 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 293
  • Učlanjen: 13.01.08

Napisano: 12. mar 2010 - 14:55

Ako zelis da letis jednom kompanijom od BG do krajnje destinacije, u stvari do Jakarte onda je to Turkish ali posto bi isao na Bali ima bolja i drasticno jeftinija opcija pod uslovom da imas malo vremena... London-KL-Bali ovo je preko Air Asie i izadje bezobrazno jeftino, naravno LC je kompanija pa platis sve dodatno tipa hrana pice i sl... ali ti je karta vise od 3 puta jeftinija i stizes direkno na Bali! Jedino sto mora da se vadi Britanska tranzitna viza i da se nadje neka jeftina opcija do Londona... znam da ima iz Zagreba za 69e

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:13

...every journey begin with a single step!
0

#42 Korisnik je offline   supermen

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 60
  • Učlanjen: 01.05.07

Napisano: 12. mar 2010 - 16:29

od jula ce wizzair leteti i beograd-london,pa ne mora preko zagreba

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:13

0

#43 Korisnik je offline   ja_ns

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 91
  • Učlanjen: 02.07.06

Napisano: 12. mar 2010 - 21:40

Pogledaj porukuaquariusbg011 @ 12. mar 2010 - 12:54

Hvala ti, Oljice na brzom odgovoru .. Nashao sam preko agencije LeTrip za 74e po danu .. hotel mi izgleda fenomenalnoo .. preko kojih kompanija moze najpovoljniija karta da se nadje ?

Ja sam leteo sa JAT-om i Singapore Airlines (Beograd-Atina-Singapur-Bali). Karta sa taxama je bila 990 eur. U Atini je cekanje bilo oko 3 i po sata, a u Singapuru oko 4. Singapurski aerodrom je fantastican, tako da vreme brzo prolazi u setnji i razgledanju :D. Usluga u avionu je na vrlo visokom nivou, hrane i pica u izobilju....
0

#44 Korisnik je offline   ajgo

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 08.04.10

Napisano: 08. apr 2010 - 13:12

Moj decko i ja bas idemo u septembru na Bali, hoteli su jeftini ali je karta bila malo skuplja...tj mislim da je uvek tu negde oko 1000e sa taksama, ali ako imate srece moze da vam upadne i nesto jeftinije.A sto se tice hotela, to je bagatela. Mi smo nasli preko "I Travela" za 285 eur po osobi za 13 dana....da karta nije tako skupa, isla bih stalno :)...
0

#45 Korisnik je offline   eretron

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 11.04.10

Napisano: 11. apr 2010 - 01:18

Devojka i ja idemo u ponedeljak na Bali za 8 dana pa malo u Singapur :D

Ako je neko u tom periodu tamo neka baci PP

Javljamo utiske :)

Poz
0

• (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com