Putovanja.info Forum: Bali - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Bali

#16 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 293
  • Učlanjen: 13.01.08

Napisano: 13. sep 2009 - 15:38

Kako ide sa Indonezanskom vizom? Sta je sa opcijom da se ev. dovuces sam do Balija i onda tamo da se trazi smestaj... Postoji li neki niskobudzetni a iole pristojan smestaj tipa nekih bungalova, guest housa i sl?
...every journey begin with a single step!
0

#17 Korisnik je offline   ja_ns

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 91
  • Učlanjen: 02.07.06

Napisano: 13. sep 2009 - 19:32

Turisticka viza kosta 45$, i za nju je potrebna rezervacija smestaja i povratna karta, 1 ili 2 fotografije, popunjen formular. Ne znam da li bi se viza mogla dobiti bez prethodno rezervisanog smestaja. Niskobudzetnog smestaja ima, i dalo bi se na netu naci. Mada, ni hoteli nisu skupi. Ako vec placas kartu cca 1000 eur, ne treba stedeti na smestaju buduci da se bas dobri hoteli mogu naci u top sezoni za 30-ak eur nocenje sa doruckom po osobi.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:14
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se odgovara na prethodni post

0

#18 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. sep 2009 - 22:14

Pa viza lepo kosta Postavljena slika ali je poenta da se bar moze srediti u Bg, verujem da je i ta rezervacija smestaja formalnost tako da se to sve da srediti. Interesantno je da ne samo na ovom forumu vec i na slicnim stranama u zemljama iz okruzenja ima jako malo informacija o nekom individualnom obilasku, uglavnom se vrti prica oko toga koji je hotel bolji ili losiji i na koje "izlete" treba ici... sve je to ok ali mene zanima sve ovo iz potpuno drugog ugla... ne zelim napucane hotele cak i da mogu da ih platim... osim toga uvek planiram da mi putovanja na dalekim destinacijama traju minimalno mesec dana tako da mi nije sve jedno dali sam platio spavanje 10 ili 40e pa bez obzira na komfor o kome pricamo, itd... dakle ocekujem da neko ovde iznese malo vise onih sirovih informacija tipa koliko kosta smestaj, hrana, prevoz, sta videti, sta zaobici, gde obavezno otici, cega se paziti, sta je dobro, sta lose... Kako se najeftinije dovuci do Balija... na tom putu treba li planirati jos nesto da se vidi pod obavezno... eto... nadam se da sam malo pojasnio svoju radoznalost Postavljena slika Pa ako neko raspolaze ovim informacijama i uz to ima dobru volju... Jos nisam siguran da ce meni bas trebati ali sigurno je jos potencijalnih putnika pa... Postavljena slika

1

#19 Korisnik je offline   anja-bg

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 67
  • Učlanjen: 21.08.08

Napisano: 14. sep 2009 - 01:23

Pa, ako ti nije kasno, vracamo se krajem novembra, pa cemo ti sve napisati :)
0

#20 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. sep 2009 - 10:01

Mislim da necu pre NG da kupujem karte, niti da pravim konacne planove tako da svakako nece biti kasno a informacje ce svakako dobro doci, ako ne meni onda nekome drugom tako da ih bez presedana ocekujemo ovde... sto detaljnije Postavljena slika

0

#21 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 200
  • Učlanjen: 29.12.08

Napisano: 14. sep 2009 - 11:20

Ja planiram da posetim Bali sledeće godine i trebalo bi na Baliju da budem u martu ili aprilu , sve zavisi kad budem krenula iz Bg.Planiram da ponovu užiam barem 20 dana u Tajlandu pa da odatle odem da vidim nešto do Vijetnama ( 8 ili 10 dana) i onda nekih 15 dana na Bali. Svi koji su putovali na Tajland preko agencije Manga i upoznali Vladu vodiča , obaveštenje da je Vlada godinu dana na Baliju ( počev od 15.08.09g.). iz tog razloga koristim priliku da iskoristim njegovo prisustvo i da sebi olakšam boravak i radnje oko smeštaja. On je smešten na severnoj strani ostrva i neke agencije su ga već kontaktirale za pomoć za turiste koje bi oni poslali. Pretpostavljam da postoji mogućnost da mu se i pojedinci obrate za informaciju oko smeštaja ili da im tamo posluži kao vodič. Možda je već do sada naučio nešto njihovog jezika( šala).Ukoliko je neko zainteresovan pustite pitanje na pp pa ću ga kontaktirati da vam pošaljem njegovu mejl adresu.
Čitajući ovaj post vidim da ljudi preferiraju hotelski smeštaj. Nisam baš upućena kakav privatni smeštaj postoji na Baliju , da li je sličan onom na Tajlandu ili je želja ljudi da osete luksuz smeštaja na Baliju pa iz tog razloa traže hotele. Meni su sve cene koje su do sada navedene visoke . Verovatno iz razloga što me ne interesuje hotelski smeštaj i meni je dovoljan neki pristoinji privatni smeštaj od privatnog kupatila ,urednog smeštaja i kreveta sa čistom posteljinom . Meni odgovara nešto gde ću u najvećoj meri biti povezana sa lokalnim stanovništvom . Vlada kaže da mu je kućica smeštena na 5m od plaže i da okolo kućice ima tipičnog cvetnog rastinja , dok je unutrašnjost skromno urađena. Meni to odgovara a sve to govorim po iskustvu sa Tajlanda , pa ako mi i na Baliju nađe nešto sično i po sličnoj ceni ja idem kod njega . Malo me brine vreme u martu i aprilu . Znam da je to kraj kiša ali biću u kontaktu sa njim pa ću videti kako će da ispadne.
0

#22 Korisnik je offline   ja_ns

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 91
  • Učlanjen: 02.07.06

Napisano: 14. sep 2009 - 21:27

Pogledaj porukuSirkepa @ 13. septembar 2009 - 22:14

Pa viza lepo kosta Postavljena slika ali je poenta da se bar moze srediti u Bg, verujem da je i ta rezervacija smestaja formalnost tako da se to sve da srediti. Interesantno je da ne samo na ovom forumu vec i na slicnim stranama u zemljama iz okruzenja ima jako malo informacija o nekom individualnom obilasku, uglavnom se vrti prica oko toga koji je hotel bolji ili losiji i na koje "izlete" treba ici... sve je to ok ali mene zanima sve ovo iz potpuno drugog ugla...

Pa, viza bas lepo kosta, al' 'ajde.... Verovatno je rezervacija smestaja formalnost, i verujem da bi izasli u susret na neki nacin. Ali, za sve informacije oko vize se raspitaj u Ambasadi. Mada, znam da su izlazili u susret i izdavali vize cak istog dana, iako na sajtu pise da vize izdaju za 3-5 radnih dana.

Jeftin smestaj postoji, to sam citao na netu, a i video table sa natpisima "rooms for rent", ali zaista ne znam kolika je cena. Sve u svemu, sto dalje od Kute, to jeftinije Postavljena slika Hrana je u restoranima zaista jeftina- obrok za 2 osobe sa picem smo placali 8-12 eur (u obzir treba uzeti da smo jeli u restoranu u Nusa Dua, a tamo je sve skuplje nego na ostatku ostrva), morski plodovi su oko 15 eur. Ali, takodje smo na jednom od izleta rucali u jednom skromnom restoranu 'na vrh brda', i to platili 5 eur (obrok za 2 osobe sa picem). Moguce je da ima jos jeftinije od toga, na pokretnim kolicima, ali tu ostaje nedoreceno pitanje higijene.... Sve u svemu, nije skupo! Za obilazak ostrva preporucujem unajmljivanje kola sa vozacem, pogotovo ako ide vece drustvo, 3-4 osobe. Mi smo kola sa vozacem placali 40$/dan (uracunat benzin, parking, rucak vozaca) i dodatno placali ulaznice na lokalitetima, sto nije velika stavka (najskuplji je barong dance show- 8$, a ulaznice po hramovima su 0.3-1.5$).

Sto se prevoza tice... Buduci da sam dosta trazio na tu temu, najjeftinije je vozom/busom do Istanbula, pa odatle sa Emirates do Singapura (karta je tokom leta bila cca 450 eur sa taxama), a od Singapura sa low cost Air Asia do Balija (karta cca 120 eur, povratna sa taxama). S tim da je konekcija u Dubaiju oko 8-9 sati, ili moze sa cekanjem oko 2 sata u Dubaiju i 6 u Kolombu (Sri Lanka). Mozes i Turkish-om iz Bg do Singapura, karta je bila cca 800 eur sa taxama, i konekcija u Istanbulu 7 sati. Ako imas vremena, krenes lepo avionom, pa na svakom mestu provedes 2-3 dana i neces se smoriti cekajuci po aerodromima. Ja nisam imao toliko vremena i bilo mi je bitno da do Balija stignem sto pre, pa sam se odlucio za Singapore Airlines, preko Atine (cekanje 3 sata) i Singapura (cekanje 4 sata). Karta je bila 990 eur.

Sta god da obidjes na Baliju, neces se pokajati. Ali, ne treba da propustis Besakih Temple, Taman Ayun, Tanah Lot, Botanical Garden, Ubud, Tirta Empul Temple, Gunung Kawi, Ulun Danu Temple, pirincane terase, pa i Kintamani je ok, Lovina (nisam bio, samo sam cuo od drugih), barong dance show je zanimljiv. Ne bi bilo lose posetiti i Singapur- grad je fantazija i nece nikog ostaviti ravnodusnim. Zanimljivim se cini i Kuala Lumpur, mada nisam bio pa ne mogu da sudim Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:15
Razlog promene: skracen citat

0

#23 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 17. sep 2009 - 10:53

Čula sam se sa Vladom ,koji je sada na Baliju . Trenutno je na severu Balija 5km od grada Singaraja . U tom delu plaže su od crnog vulkanskog peska i uglavnom tu nema puno turista . On je sebi našao smeštaj u ekoj balinežanskoj kućici koja je na 5m od vode . Unutrašnjost kućice nisšta posebno a spolja tipičan balinežanski vrt. Prema sredini ostrva nalaze se izvori sa toplom vodom i vodopadima , pirnčana polja. I cene su u tom severnom delu veoma niske . Uskoro se seli prema jugu ( ne skroz na jug već južnije od grada Singaraja) jer je našao bolji smeštaj i na tom mestu je dobro mesto za surfovanje. Kaže da na Baliju nema drvenih bungalova na plaži kao na Tajl. Da retko može da se naiđe na neki balinežanski bungalov , koji je na 10-15min. od plaže i cena za dve osobe je od 10-15$ sa doručkom. Uglavnom , Bali mu više liči na Puket i Ko Samui jer su na obalama i plažama podignuti hoteli od 4* i 5*. Jug Balija je podređen turizmu. Što se tiče individualnog smeštaja postoji mogućnost da se zakupi kuća za 2,3,4, ili 5 ljudi. Za više informacij piati Vladu na mejl vlada_branković@yahoo.com
0

#24 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. sep 2009 - 07:52

Pogledaj porukukokilius @ 25. septembar 2009 - 06:25

pravimo turu za indokinu tacnije vijetnam thailand malezija indonezija..krece se 1 novembra, jedna grupa ostaje do 30 i tada ima let iz kuala lumpura preko shri lanke do kuce a druga ostaje ceo decembar na indoneziji i vraca se 5 januara isto preko shri lanke...ceo put sa svim vizama koshta 600 evra, sto je dzabaka i tamo dzeparac 300-400 evra je sasvim dovoljno za bahanalisanje jer je tamo izuzetno jeftino...pa ako si zainteresovana javi se ili imash nekog ko bi hteo da ide...pozdrav kosta
moj mobilni 063 456 956

Htedoh da iskuliram ali...jbg, ne mogu!!! :) Nemam sta da kazem ali imam da pitam... vidim da je covek ostavio tel. ali nije fora da ga zovem pa da znam samo ja... aj neka nam kaze svima da progledamo... Dakle ja se vec par god. smucam po J.I.Aziji i ja znam (znaju svi koji su krocili) da sa 300-400e ne da nema nista od bahanalija mesec dana nego je sa ovim iznosom magija preziveti... ali to nije pitanje... Daj Kosta napisi kako izgleda ta ruta puta, cime se putuje, odakle dokle i kako ste uspeli da to sve spakujete u 600e... pozdrav i sa nestrpljenjem ocekujem odgovor ;)
0

#25 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. sep 2009 - 12:43

Hvala na pozivu i pridružujem se odgovoru Sirkepe. Stvarno me interesuje na koju foru svi koju su naveli ovako skromne budžete uspeju da se ižive sa "tolikom količinom para". Niko do sada nije podneo izveštaj i završni račun na navedene iznose. I ja sam bila tamo i koliko god da je jeftinije nije za nas toliko jeftino i da je u granicama skromnog standarda koji tražimo , naročito sa ovim našim "stabilnim " kurskom dinara.
Meni ne odgovara vaš termin . Nisam vezana za godišnji , mogu da ga uzmem bilo kad , samo da nađem zamenu. Međutim , kao tempiram kad je bolje vreme na Baliju a i na Tajlandu ( imajući u vidi prošlu sezonu), ali iznesi svoj program pa se možda i nafatam.
0

#26 Korisnik je offline   kokilius

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 17
  • Učlanjen: 24.09.09

Napisano: 02. okt 2009 - 02:58

Oljice zovi me sutra slobodno na 063 456 956 da ti sve objasnim...ide nas 8 vec i kupili smo sve karte, ako hocesh da nam se pridruzish imash fore josh nedelju dana za donoshenje odluke jer mora da viziramo pasoshe, prosto vremenski necesh stici jer iz beograda krecemo 28 oktobra...javi mi se sutra slobodno pa cu ti dati fiksni da se lepo ispricamo ako si stvarno zainteresovana da krenesh sa nama...srdacan pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:16

0

#27 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 02. okt 2009 - 10:48

Hvala još jednom na pozivu , ali ne odgovara mi. Ja sam bila prošle godine u novembru i decembru na Tajlandu i Kambodži . I sad bi htela da idem u drugom periodu i zato planiram da idem sledeće godine . Samo još nisam zaključila da li ću poći u februaru ili martu , ali ako besplatni vizni režim važi do 4.3.2010 god. najverovatnije ću do tog datuma ući u Tajland . To mi mnogo znači zbog dva ulaska i cenu koju bi platila za vizu sa dva ulaska , jer moram da izvadim i vize za Vijetnam i Indoneziju. Tako da se trudim da racionalno koristim svoj budžet , koji se puni do tada. Tako da i iz tog razloga još uvek ne mogu da pođem sa vama .
0

#28 Korisnik je offline   kokilius

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 02. okt 2009 - 15:18

hehehe
kako god okrenesh opet se govori o racionalnosti budzeta...pa ja o tome sve vreme pricam....a neki me napadaju ovde jer se trudim da sto racionalnije iskoristim...pa sto bi bacio 50 evra na vizu ako ne morash za te pare odesh nedelju dana do kambodze ili sta god....eto da li me sada bar malko razumete:))

Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:16

0

#29 Korisnik je offline   Infoputnik

• Putolov
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 9217
  • Učlanjen: 22.06.08

Napisano: 02. okt 2009 - 17:15

Kokilius, nesto ne mogu da se otrgnem utisku da ima u tvojim postovima iritantnosti . Ili se varam?
Vecina clanova su ignorisali tvoje spamove po svim temama u podforumu Azija, a gde sam ja imala dosta posla da sve to pobrisem. To je dosta uticalo na skretanje sa teme i mnogo off postova. Toliko o postovanju samog foruma, clanova i Uprave.

#30 Korisnik je offline   kokilius

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. okt 2009 - 05:14

pa ja ne mogu da se otgnem utisku da covek ovde ne moze da progovori a da ga sirkepa ili neko drugi ko misli da je ovo njegovo i da sve zna i da je samo njegovo vidjenje stvari percepcija koju treba svi da slede a recimo sve ljude koje poznajem koji vole da putuju nisu ni nalik sirkepi niti se vode tim stavovima tako da ne znam kome sirkepa moze biti od pomoci,..pa eto zbog takvih ljudi kao sto je sirkema moj drug marko aka bam-bam je prestao da postuje ovde a ovim postom i ja zavrsham ovde tako da sada sirkepa moze na miru pishe posle svakog posta svakog clana....evo pogledajte teme i videcete da sirkepa sve zna tako da vam je on dovoljan da svakog posavetuje da plati 40 evra bus do siem reapa sa doruckom i 2 noci u guesthousu..a ja sam pre mesec dana kupio 3 avionske karte za te pare po aziji pa vi sledite sirkepine savete pa ce samo ljudi kao on punog dzepa sa sponzorima i privatnim sajtovima putovati a mi studentarija i inteligencija ovog naroda i najbolji ambasadori ove zemlje po svetu cemo sedeti kuci i pitati se kako da skupimo pare i odemo negde...nema iritantnosti u mojim postovima, samo malo bunta protiv nametanja iskrivljenih percepcija i manjka tolerantnosti prema ljudima koji imaju da malko drugacije kazu, koji na sve to u vezi para unesu i malo svojih veshtina, snalazljivosti, duha, pa put ne bude samo surova cifra, koliko sam samo puta uz cashicu razgovora, srdacan osmeh i iskreno posveceno vreme dobio mnoge stvari i ne plativshi parama, srecan novog dodira sa drugom dushom ulepshao sebi dan, ispunio zelju ili potvrdio ocekivanje da josh uvek ima 'ljudi' na ovoj nashoj planeti...
0

• (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com