Spanija avionom
Napisano: 21. Feb 2008 - 11:22
Napisano: 21. Feb 2008 - 15:47
Ja sam bila u Madridu, putovala avionom, odsela u hostelu, prošla fantastično.
Na raspolaganju sam...
Napisano: 21. Feb 2008 - 16:10
Koja je cena smestaja i kako stoje sa cenama hrane?
Moje jedini boravak u Spaniji (Palma de Majorka) dogodio se dosta davno (bio sam dete i proveo sa roditeljima deo zimskog raspusta tamo), tako da nemam predstavu kakve su im cene (verujem da je jeftinije od FRancuske, Belgije i Nemacke ali bas koliko, ne znam)
Pozdrav
Dragan
Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 15:24
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 21. Feb 2008 - 23:21
putovala sam Alitalijom, preko Milana i tada (pre nepune 2 godine) karta je koštala 292 evra, a mislim da je preko Air France-a stajala oko 270 evra, tada nije moglo jeftinije. Uzgred, Duty free na španskom aerodromu Barajas je jeftiniji od Malpense (Milano). Moj smeštaj je bio u strogom centru grada, na trgu Puerta del Sol ( gde se tradicionalno dočekuje Nova Godina i jede groždje) i to je otprilike kao da si u Čika Ljubinoj ulici. Aerodrom je u mreži metro linija tako da je lako stići od aerodroma do Puerta del Sol (mislim da se jednom preseda) po ceni jedne vožnje, mislim 1,40 evra. Hostel sam rezervisala iz Beograda, po preporuci drugarice. Hostel se zove Pretorija i rezervisala sam mesta telefonom (tada nisu imali sajt, moguće da su sada napredovali). Cena u dvokrevetnoj sobi bila je 25 evra, u trokrevetnoj 23. Sobe imaju kupatilo, u sobi televizor, klima, svakodnevno čišćenje sobe, menjanje peškira, posteljine, sasvim pristojno. Hranile smo se po njihovim barovima, nekad u Meku, uglavnom salate, što je mislim bilo po obroku možda oko 6 ili 8 evra, mada nisam baš sigurna za te cene.
Dragane , ne znam, kolike su cene piva, ja ga ne pijem ...
E, a sad, šta da se vidi:
na trgu Plaza Mayor je neki kao turist biro za informacije i vrlo su ljubazni, objašnjavaju do detalja sve što te interesuje. Naravno ima i mapa. Ja sam ponela iz Beograda DK vodič za Španiju, koji mi je super poslužio.
Madridom treba šetati i uživati u uličicama, parkovima, trgovima, restorančićima, u tom divnom duhu grada. Pored šetnji ne treba propustiti muzej Prado (tu su gola i obučena Gojina Maja, pa Velazquesova Las Meninas...). Ulaz je subotom popodne i nedeljom besplatan, a ovako na primer 8 evra. U isto vreme je besplatan i Muzej kraljice Sofije, pa je pametno vikend posvetiti umetnosti (tu je Pikasova Gernika i dosta njegovih drugih slika, kao i veći opus Salvadora Dalija).
Jedna dan ili makar popodne treba posvetiti Toledu. Putuje se autobusom oko 1 čas autoputem ili 1,5 čas ako svraća u okolna mesta, ali je put vrlo prijatan. Detaljno obaveštenje sam dobila u onom informativnom centru. Karte se kupuju na licu mesta i možda je cena oko 6 ili 7 evra u jednom pravcu (svih cena se sećam otprilike). Grad je kao jedno staro utvrdjenje koje je konzervirano, svuda su neki vitezovi, mačevi, kao u nekoj bajci. U Toledu je sniman film Te doy mis ojos (Dajem ti svoje oči), pre neku godinu proglašen za najbolji film u Španiji. Može da se putuje i nekim vozom, čija je prednost što se stiže za možda 30-45 minuta, ali je dosta skuplji i rezerviše se unapred.
Meni je Madrid ostao u divnoj uspomeni i rado bih se vratila.
Pozdrav
Napisano: 22. Feb 2008 - 08:34
Napisano: 22. Feb 2008 - 13:12
zarzuela @ 21. 02. 2008 - 22:21
Meni je Madrid jedna od potencijalno rezervnih opcija za septembar mesec, svakako idem do Bordoa i San Sebastijana, ali za sada mi se cini da Portugal i Bretanja imaju prednost sto se tice te druge nedelje planirane za odmor.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 15:25
skracen citat
Napisano: 12. Aug 2008 - 14:43
Napisano: 16. Aug 2008 - 21:27
Napisano: 20. Aug 2008 - 19:34
Napisano: 21. Aug 2008 - 09:58
Spainair mozda ima i let Budimpesta-Granada .. vredi pogledati.
Ovo je azurna lista svih low-cost kompanija u Evropi, a posebno su oznacene one koje lete za Spaniju
http://www.euroresid...atos/europa.htm
Nadam se da ces naci nesto sto ti odgovara
Pozdrav
Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 15:26
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 24. Jul 2010 - 04:29
Uclanila sam se na forum samo da bih ovo pitala, jer su me pre sat vremena isprepadali na mrtvo ime
Kupila sam povratnu kartu za let Beograd-Rim-Madrid sa Alitaliom.
U Rim se stize u 20:00 a let za Madrid (isto Alitalia) polece u 21:15, znaci nekih sat i 15 min izmedju letova... mislila sam da ce to biti sasvim dovoljno (moja logika je bila: sto bi uopste prodavali tu kartu ako je nemoguce
Ima li nekog da moze realno da mi kaze kakve su mi sanse?
Napisano: 24. Jul 2010 - 10:13
Napisano: 24. Jul 2010 - 11:32
Napisano: 24. Jul 2010 - 13:56
Napisano: 25. Jul 2010 - 17:32
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0