Viza za Rusiju
Napisano: 18. Feb 2008 - 21:44
Napisano: 21. Feb 2008 - 14:43
Napisano: 21. Feb 2008 - 17:13
Napisano: 26. Mar 2008 - 16:04
za Moskvu pre dve godine na skoro dve nedelje, avio kartu sam kupio u R-tursu
(bila je oko 200e sa taksama), mislim da su u Kneginje Zorke, leti se aeroflotom,
prilikom kupovine karte se dobija vaucer (besplatno).
Sa vaucerom se ulazi bez problema u Rusiju. Dalje, kada dodjes tamo, nadjes hotel
Sputnik, na poslednjem spratu je agencija Putnik, ljudi govore srpski, ostavis im
im vaucer i pokazes avio karte, das 50$, sidjes do kafica, popijes kafu i za sat vremena
je sve ispecatirano.
Sa tim papirom sem posle bez problema izasao iz Rusije. Ne znam samo koliko je ovo
isplativa varijanta ako se ide samo na vikend. Najbolje je da proveris ako imas nekog
od nasih koji rade u Moskvi, oni znaju tacno kako to funkcionise i koje su varijante.
Postoji i varijanta sa vizom iz Ljermontove, ali sama viza je ispisana na srpskom (samo
pecat u pasosu), znam da su neki nasi imali problema posle sa ruskom policijom dok se
dokazalo sta je i kako.
Poz.
Napisano: 28. Mar 2008 - 12:17
Dejan-za @ 21. 02. 2008 - 16:13
Napisano: 02. Apr 2008 - 14:47
Dejan-za @ 18. 02. 2008 - 21:44
u septembru sam bila u moskvi.
turisticke vize se vade u konzulatu (kod klinickog centra) i viza se dobija za 1 dan ako nema guzve. nema potrebe za zakazivanjem termina, samo odete tamo (cini mi se da rade do 14h) sa svom papirologijom. cena vize je oko 70e (data je u dinarima i placa se u banci ili posti) i u mom slucaju dovoljna je bila kupljena avio karta (nista od papira gde odsedam nisam imala).
tokom boravka u moskvi bila sam smestena u privatan stan i, naravno, nigde se nisam prijavljivala...
kontakt
MFT: čari egipta, liban
Magazin: Bliski istok: 1.deo - Liban, 2.deo - Sirija, 3.deo - Jordan
Blog: Globe Trekker
Napisano: 08. Apr 2009 - 07:55
Hvala unapred
Napisano: 08. Apr 2009 - 13:15
A ako je sporazum ratifikovan, sedaj u avion i putuj, bezvizni režim znači bezvizni režim - nema filozofije.
Kakvi sad vaučeri? Ako nema viza, nema ni vaučera valjda. A ako nema viza a trebaju vaučeri, ne bih se čudio da sutra uz vaučer traže i potvrdu o poseti nekome (pozivno pismo), pa za mesec dva, potvrdu o zaposlenosti pa malo kasnije potvrdu o visini plate i na kraju se sve završi redovima kao pred Grčkom ambasadom, a viza nema??
E sad, da li je bezvizni režim ratifikovan, to treba proveriti.

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 09. Apr 2009 - 15:16
Ni baba ni devojka?
Ovu poruku je izmenio codemaker: 09. Apr 2009 - 15:17

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 14. Apr 2009 - 08:43
Napisano: 14. Apr 2009 - 10:19
Dakle....bezvizni sporazum sa Rusijom, zbog nesposobnosti nasih politicara jos uvek nije ratifikovan u nasoj skupstini, tako da su nam jos uvek potrebne vize ili vaucer. Sto se tice vaucera, uopste nije tacno da Rusi priznaju samo putnikove vaucere. Najjeftinija i provereno najbolja varijanta je kupiti avio kartu preko R Toursa gde se uz kartu dobije vaucer po ceni od 20e (ili je mozda cak i besplatan,nisam siguran, proveriti). R tours ima predstavnistvo i u Moskvi tako da vecina nasih gastarbajtera i njihovih gostiju putuje preko njih. Na vaucer ulazite bez problema u RF, a onda u roku od 3 radna dana morate da se registrujete. Mogu da vas registruju i rodjaci, ali vam je mnogo jednostavnije da se registrujete preko neke agencije, kojih ima na svakom koraku, a cena je oko 10e. I vazna napomena...papir koji cete popuniti u avionu obavezno nositi sa sobom sve do izlaska iz Rusije.
Ruske radne vize se od nove godine daju iskljucivo u novim crvenim pasosima, i zbog toga ce svi nasi ljudi koji zive u moskvi morati do kraja ove godine da se vrate u srbiju i izvade novi pasos, kako bi im produzili vize.
Zelim vam lep boravak u Moskvi!!!!
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0