Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Gde u Grckoj letovati sa malom decom ili bebom?

84 odgovora na temu

#31 vukisic

putnik

• Član
  • Poruka:107
  • ženski

Napisano: 19. May 2008 - 13:15

MONALIZA @ 19. 05. 2008 - 12:38

Znam da se vecina vas nece sloziti samnom ali ipak iznosim svoje misljenje. Mislim da ne treba voditi decu mladu od 2 god. na MORE jer je put dug narocito ako idete busom, bebema znojne zalezde ne funkcionisu kao kod odraslih tako da cesce dobijaju suncanicu (visoka temperatura, povracanje,).Tako da smatram da je sebicno od roditelja voditi malo dete na more zarad licnog zadovoljstva.

Mislim da nisi u pravu.Doktori takodje preporucuju more i morsku klimu deci mladjoj od 2 god.Naravno treba imati meru za sve pa i za izlaganje suncu, a vidjala sam i sasvim male bebe u busu, mislim da one lakse preguraju sam put od svih ostalih (starije dece i nas odraslih), sve prespavaju. Uglavnom se putuje nocu pa vrucine i nema, detetu treba cesto davati vodicu(kad ne spava, he,he), brisati ga vlaznim maramicama i divota. A sto se sebicnosti tice, masa roditelja bas ide na more ZBOG SVOJE DECE, a ne njih samih. To je moje misljenje, naravno svako ima svoje.
Pozdrav..

#32 Gospodin Iskra

kosmopolita

• Član
  • Poruka:5672
  • muški

Napisano: 19. May 2008 - 13:46

Doktori preporucuju da ne pusite a dime vise od nas...tako da njihove preporuke ostavimo po strani. Naravno da svako (valjda) vodi racuna o svojoj deci,ali i ja mislim da roditelji ipak pre idu zbog dece na more nego zbog sebe. A oni koji zarad licnog zadovoljstva vode i decu...nek stave prst na celo. Sta drugo reci.
Postavljena slika

#33 iggyjoci

turista

• Član
  • Poruka:60
  • muški

Napisano: 19. May 2008 - 15:44

MONALIZA @ 19. 05. 2008 - 12:38

Znam da se vecina vas nece sloziti samnom ali ipak iznosim svoje misljenje. Mislim da ne treba voditi decu mladu od 2 god. na MORE jer je put dug narocito ako idete busom, bebema znojne zalezde ne funkcionisu kao kod odraslih tako da cesce dobijaju suncanicu (visoka temperatura, povracanje,).Tako da smatram da je sebicno od roditelja voditi malo dete na more zarad licnog zadovoljstva.

Niste znali da su deca koja se rode na moru imuna na suncanicu. I na sve moguce bolestine koje se nalaze u prljavom, odvratnom moru (pogotovo grckom).
Ljudi, vodite vasu decu na more (more je provod, more su koke, more je izvor zivota, je li tako Moke...), leti da se kupaju, zimi ih vodite na planinu da skijaju. Cuvajte ih od najjaceg sunca, probajte da izbegnete putovanje autobusom (ako mozete, a ako ne bolje i autobusom nego nikako). Na more ne idem iz licnog zadovoljstva (mora mi je preko glave, jer sam svake godine zbog posla bio po tri meseca), idem zbog moje dece, jer sam siguran da im to koristi i fizicki, i zdravstveno, a bogami i psihicki (kako spavaju uvece posle celodnevnog kupanjca). Tasos toplo preporucujem za ljude sa decom i kolima.

#34 liliant

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 22. May 2008 - 10:55

dream on @ 18. 05. 2008 - 21:59

Ja bih jos jedan zahtev dodala: da ima zelenila i hlada. U Nei Poriju nema hlada (koliko se ja secam), sunce pici na sve strane, nije bas za bebu. Nama je tada bilo sasvim OK, ali smo imali 20 godina i nismo imali decu. Sad vodimo devojcicu od 8 meseci i malo je frka.

Trazila sam ovih dana, na Sitoniji (srednji prst) ima jedan interesantan hotel, Gerakini Beach, izgleda mi jako pristojno a ni cena nije preterana. Sa sve borovom sumom. Molim za iskustva i predloge ako ih neko ima!

Lep hotelski kompleks na plazi. Za decu je idealno. Hotel je u centru mesta. U blizini je Poligiros, glavni grad Halkidikija. Gosti su iz cele Europe. Ako idete kolima iz Gerakine mozete obici celu Sitoniju i Kasandru.

#35 Sinisa-CZ

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:361
  • muški

Napisano: 22. May 2008 - 11:55

saleanddeki @ 25. 01. 2008 - 13:02

Pozdrav svima,
u junu bih poveo u Grcku cerku 2 godine staru. Zanima me da li je to rano za nju, mislim na zemlju i klimu? Ja sam, sa suprugom pre nekoliko godina bio u Nea Kalikratiji i bilo je OK. Da li neko moze da mi preporuci neko mesto za tako malo dete (mislim da nije mnogo guzva, da je zdravstvo ok i sl.). Razmisljamo o Nei Poriu ili Platamonu.
Unapred zahvalan ya svaki savet ili predlog

Dejan

Sarti.Autobusom dobro,a autom jos bolje.Malo mesto,centar je pesacka zona,sadrzaji su klasika a seoska plaza je odlicna.Naravno,bili smo sa decom.

#36 liliant

backpacker

• Član

Napisano: 22. May 2008 - 12:53

Ja sam sa porodicom, deca 6 i 4 godine, letovala u Kalikratiji i ove godine opet idem tamo. Mislim da cu i nekoliko narednih. Blizina Soluna, lepa plaza sa dvostrukim plicakom, kafici, igraonice, dobar smestaj, zavetrina, pesak, pristupacne cene, sve nam nekako odgovara. I najblizi je Beogradu, jer deca ne vole predugo da se voze.

#37 sasham

backpacker

• Član

Napisano: 25. May 2008 - 14:29

saleanddeki @ 25. 01. 2008 - 13:02

Pozdrav svima,
u junu bih poveo u Grcku cerku 2 godine staru. Zanima me da li je to rano za nju, mislim na zemlju i klimu? Ja sam, sa suprugom pre nekoliko godina bio u Nea Kalikratiji i bilo je OK. Da li neko moze da mi preporuci neko mesto za tako malo dete (mislim da nije mnogo guzva, da je zdravstvo ok i sl.). Razmisljamo o Nei Poriu ili Platamonu.
Unapred zahvalan ya svaki savet ili predlog

Dejan

Nei Pori mnogo bolji od Platamona, jer je manje bucno, neuporedivo lepsa i cistija plaza!

#38 sasham

backpacker

• Član

Napisano: 25. May 2008 - 14:35

pekisha @ 15. 02. 2008 - 18:57

Voleo bih da vidim predloge iskusnih, s tim sto je potrebno zadovoljiti sto veci broj dole navedenih kriterijuma. Mislim da je tesko zadovoljiti sve, no vredi pokusati. Kriterijumi su sledeci:

1. da bude relativno blizu
2. sa pescanom plazom
3. sa toplim morem
4. sa cistim morem
5. bez meduza i jezeva
6. bez velikih talasa
7. bez velike guzve
8. smestaj blizu plaze i
9. da bude relativno povoljno (korektan odnos cena/kvalitet)

Nadam se da je moguce naci mesto u Grckoj koje zadovoljava vecinu ovih kriterijuma. Unapred se zahvaljujem svima sa konstruktivnim predlozima.

NEI PORI

#39 Vesna Ks

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1533
  • ženski

Napisano: 25. May 2008 - 15:22

gospodin iskra @ 19. 05. 2008 - 13:46

Doktori preporucuju da ne pusite a dime vise od nas...tako da njihove preporuke ostavimo po strani. Naravno da svako (valjda) vodi racuna o svojoj deci,ali i ja mislim da roditelji ipak pre idu zbog dece na more nego zbog sebe. A oni koji zarad licnog zadovoljstva vode i decu...nek stave prst na celo. Sta drugo reci.

Srpske price...."jao,ja sve zbog dece..ko misli na sebe,taj je..."bla,bla...Ej,mladi ste ljudi,ne prepisujte verbalne odlike svojih roditelja...Sta to znaci-ide zarad licnog zadovoljstva a vodi i decu..pa da stavi prst na celo?Letovanje je,valjda,zadovoljstvo za celu porodicu?Ili se siroti roditelji samo zrtvuju jer je to "zdravo za decu"-kao da nebi bila zdrava planina,selo,jezero-svako mesto koje donosi novo iskustvo porodici.
Deca jesu sasvim sposobna da letuju na moru-ali necemo odabrati punu sezonu(ako je izvodljivo),obezbedicemo lakse uslove za putovanje,necemo drezdati na plazi u podne,necemo kukati sto nema nocnog provoda-dok su sasvim mali..
Mi imamo troje dece i svako je sa 1 god.umocilo svoju guzu u Egej...i to je bilo jer smo MI-roditelji voleli da budemo tamo,a ne negde drugo,oni nisu znali da biraju,ali su uzivali..i sada,kad su dvoje vec odrasli i putuju sa svojim drustvom uvek rado podju i sa nama,duh porodicnih letovanja je ostao drag svima mada je rezim provoda sada sasvim drugaciji...

#40 Vesna Ks

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1533
  • ženski

Napisano: 25. May 2008 - 16:00

pekisha @ 15. 02. 2008 - 21:46

A ja sam definitivno najgori. Jedno dete je imalo 1,5 godinu, a drugo 5 meseci i sve je bilo u najboljem redu.

Svaka cast na brzini reprodukcije ! Postavljena slika

#41 milenaidaki

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2623
  • ženski

Napisano: 25. May 2008 - 23:47

Vesna Ks @ 25. 05. 2008 - 16:00

Svaka cast na brzini reprodukcije ! Postavljena slika

:D U pravu si.

Mi smo sa detetom prve godine letovali na Zlatiboru i ja mislim da je za decu rano da idu na more pre 2. godine, ali vidim da ovde ima i drugačijih mišljenja sa vrlo prihvatljivim objašnjima. Naravno, možeš sa malim detetom da ideš na more, ali ako hoćeš da ga zaštitiš moraš dosta vremena da provedeš u sobi. Sada kada nam je dete malo poraslo slobodno mogu da kažem da idemo na more zato što mi matorci to želimo (detetu je lepo i u parkiću ispred kuće), želimo da se odmorimo, da vidimo nešto i da budemo više zajedno (i sa detetom naravno). Ako ima nekog pozitivnog uticaja na zdravlje još bolje!
Još nešto o zdravlju, koliko god se mazali, krili ispod suncobrana, izbegavali podnevne vrućine, uvek moramo bar malo da pocrvenimo, što naravno nije dobro... Toliko o plaži i suncu.

#42 emma05

turista

• Član
  • Poruka:60
  • ženski

Napisano: 26. May 2008 - 14:17

Mi smo isli na more kad je cerka imala 4,5 meseca. Bilo je fenomenalno. Zaspala u Beogradu, probudila se u Grckoj. Naravno isli smo kolima i obavezno nocu. Ono sto je bitno za malu decu je prirodan hlad a ne suncobrani. Dete nam nikad bolje nije bilo. Spavala po 12 sati nocu, preko dana na plazi u hladovini po 2-3 sata. Iznosili smo je na sunce tek u kasnim popodnevnim casovima ili ujutru. Sesric na glavi, neka dobra krema za suncanje i uzivancija. Ako se pridrzavate svih saveta nema nikakvih problema.

#43 kikiriki

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 27. May 2008 - 14:58

pekisha @ 15. 02. 2008 - 17:57

Voleo bih da vidim predloge iskusnih, s tim sto je potrebno zadovoljiti sto veci broj dole navedenih kriterijuma. Mislim da je tesko zadovoljiti sve, no vredi pokusati. Kriterijumi su sledeci:

1. da bude relativno blizu
2. sa pescanom plazom
3. sa toplim morem
4. sa cistim morem
5. bez meduza i jezeva
6. bez velikih talasa
7. bez velike guzve
8. smestaj blizu plaze i
9. da bude relativno povoljno (korektan odnos cena/kvalitet)

Nadam se da je moguce naci mesto u Grckoj koje zadovoljava vecinu ovih kriterijuma. Unapred se zahvaljujem svima sa konstruktivnim predlozima.

SITONIJA!!! Pogotovo Sarti, Toroni - treceg ne mogu (a mozda i necu ) da se setim :)))))))

Ovu poruku je izmenio kikiriki: 27. May 2008 - 14:59

#44 butterfly

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 27. May 2008 - 18:43

Halkidiki. Metamorfozis, recimo..Mirno, lepo, cisto... Pogotovo ako idete kolima, mozete mnogo toga obici, a opet je relativno blizu Srbije, da se ne klackate citavu vecnost.
P.S. Nisam citala sve 3 strane, samo ovo.. :)

Ovu poruku je izmenio butterfly: 27. May 2008 - 18:43

#45 radakrag

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 28. May 2008 - 11:18

Dobro, niko nije naveo da je dobro ili nije u Nea Vrasni(Asprovalta)?
Naime, moje dete i nije tako malo (osam godina), ali prvi put smo u Grckoj od 7. Juna u Nea Vrasni, pa ako nesto moze i o ovom delu da mi kaze znacilo bi mi puno.

Pozdrav svima i hvala unapred.

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0