Gde u Grckoj letovati sa malom decom ili bebom?
Napisano: 22. Feb 2012 - 15:01
Napisano: 13. Apr 2012 - 06:46
Napisano: 29. Apr 2012 - 08:59
Napisano: 07. May 2012 - 12:11
Napisano: 07. May 2012 - 13:22
Sve sobe imaju balkone. U svakom slucaju nikako vam ne preporucujem sobe u suterenu sto zbog vlage, buke (svi gosti prolaze pored vase terase koja je ispod nivoa prizemlja pa imate osecaj da ste u bunkeru). Slike su iz potkrovlja (pored suterena apartmani imaju dva sprata plus potkrovlje). Po meni je potkrovlje najlepse i mislim da su tamo najvece sobe tj. apartmani. Penjanje nije problem jer ima lift.
Sto se tice buke, vazdusnom linijom od apartmana (200-300m) se nalazi kafic Kozi iz koga se par noci cula muzika. Nije to neka buka ali se cuje.
Apartmani Stefanidis se nalaze na samom kraju Stavrosa. Ispred apartmana prolazi ulica kojom se ide za Olimpijadu. Ja sam bio u julu i saobracaj nije bio prometan ali koliko sam cuo u avgustu moze da bude prometnije.
Kada se pogleda sta sam sve napisao ispade da Stefanidis apartmane treba izbegavati ali ja ne mislim tako. Ja sam bio sa klincem od dve godine i njemu je bilo super. On je odlicno spavao nocu, plaza je odlicna za klince jer je plicak, pesak, topla voda itd. I na kraju udaljenost plaze od smestaja je nekih 50m. tj. ulica, parking i malo zelenila. Sam parking se nalazi u hladu platana.
I da skratim po meni su Stavros i Stefanidis apartmani super za malu decu stim da odraslima moze da bude malo dosadno.
Napisano: 08. May 2012 - 10:03
Pozdrav, Ognjen
Napisano: 08. May 2012 - 10:44
Sto se tice brzine pracenja teme (bar one koje mene interesuju) pratim na telefonu tako da se trudim da brzo odgovorim naravno kada sam u mogucnosti.
Sofija je menadzer odnosno vlasnica tj. cerka mame grkinje i tate rusa (koji se tamo mota kao nesto popravlja). Ja sam u Stefanidisu bio samo jednom jer volim da menjam destinacije ali prijatelji koji su tamo letovali par godina su odustali ove godine jer je Sofija navodno podigla cene tako da mi je drago da ste vi dobili dobru cenu. Slazem se da nije mnogo 50 eura za avgust.
Sto se tice kupanja (pogodotovo za klince) mislim da je u Stavrosu najlepsa plaza upravo ispred Stefanidisa. Ne znam da li sam vam rekao za goste stefanidisa su besplatne lezaljke na plazi (sto moramo priznati da nije tipicno za Grcku). U svakom slucaju Vam preporucujem i da posetite plaze oko Olimpije (http://www.putovanja...1358-olimpiada/). Za vecernje setnje meni se mnogo vise svidja Asprovalta od Stavrosa. Ja sam otisao u Kavalu nepipremljen sto vama nikako ne preporucujem jer necete videti nista sem strmih i uskih ulica. Na vasu srecu o Kavali je pisalo dosta clanova tako da mozete da se pripremite sta obici.
Sto se tice orijentacije nemate mnogo da birate. Na svakom spratu postoji po jedna soba koja direktno gleda na more, sve ostale imaju pogled iz sobe ka Olimpiji tj. ka istoku. Dobra stvar je sto kada izadjte na balkon vidite more. Slike koje sam postavio su iz apartmana iz potkrovlja koji je ima prelepu terasu koja ima prelep pogled jer je dosta visoko. Ako mozete da birate ta soba koja gleda direktno na more je najbolji izbor. Kao sto sam vam napisao ipred apartmana se nalazi veliki parking koji se nalazi u hladu ogromnih platana (e ti platani zaklanjaju direktan pogled na more).
Ako imate jos nekih pitanja i nedoumica slobodno pitajte!
Srecan put i lep provod
Pozdrav Dušan
Ovu poruku je izmenio elzner: 08. May 2012 - 10:45
Napisano: 08. May 2012 - 12:15
Kad budeš imao vremena, napisši mi molim te koliko ima do grada tj. do šetališta pešice laganom šetnjom. Jel frontalni deo hotela tj. ulaz gledaju ka plazi!? Kako je popodne sa Suncem obzirom na platane, do kada moze da se ostane na plazi, posto mi izlazimo kasnije na plazu kad malo Sunce oslabi!? Nadam se da ta prometna ulica ne znaci da jurcaju kola kao blesava?
Napisano: 08. May 2012 - 13:17
http://

Da frontalni deo gleda ka moru. Polozaj platana je takav da rano zalazi sunce tako da necete moci mnogo dugo da ostajete. Dobra stvar je sto popodne imate dosta hlada tako da kad klinac malo odspava pravac na kupanje.
Ulica je sa klasicna gradska saobracajnica sa dve trake. Da nesto divljaju i voze brzo iskreno nisam primetio. U julu kada sam ja bio nije bila guzva. Rekli su mi (znaci ja to nisam video) da u avgustu moze da budu guzve (navodno cekas par minuta da predjes ulicu jer nema pesacki prelaz a opste je poznato kako Grci reaguju na pesake). Da li je to tacno stvarno ne znam. Mislim da se malo pojaca saobracaj kada se ljudi vracaju sa kupanja uvece (dosta grka ide da se kupa oko Olimpijade) ali da sad to nije nista strasno.
Ulica se nalazi izmedju apartmana i mora da se predje da bi se otislo na kupanje. Inace da to je ta glavna ulica koja ide ka Olimpijadi i trecem prstu. U delu Platana nemate nijedan smestaj da je ispod te ulice jer ide ulica, park (suma) platana pa more.
Ovu poruku je izmenio elzner: 08. May 2012 - 13:19
Napisano: 08. May 2012 - 13:41
Broj korisnika koji čitaju temu: 2
Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0